Witam jestem tu nowa i nie znam się zbytnio na tym forum ;-) ale proszę Was o pomoc :-) moje pytanie brzmi następująco kupiłam sobie szamponetkę koloryzującą ciemny brąz Cameleo przy moim naturalnym ciemnym blondzie i co do pytania czy po 4-6 zmyciach jak szamponetką powinna już zejść wrócę do naturalnego koloru czy szamponetka jednak mi w jakimś stopniu zmieni mój kolor i jak radzicie używać szamponetki czy raczej nie polecacie, bo zdaję sb sprawę z tego że nie jest powiedziane iż uzyskam chciany efekt ale szamponetka powinna zejść dlatego moje pytanie brzmi czy wrócę do naturalnego koloru. Z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi :-)
Witam jestem tu nowa i nie znam się zbytnio na tym forum ;-) ale proszę Was o pomoc :-) moje pytanie brzmi następująco kupiłam sobie szamponetkę koloryzującą ciemny brąz Cameleo przy moim naturalnym ciemnym blondzie i co do pytania czy po 4-6 zmyciach jak szamponetką powinna już zejść wrócę do naturalnego kolory czy szamponetka jednak mi w jakimś stopniu zmieni mój kolor i jak radzicie używać szamponetki czy raczej nie polecacie, bo zdaję sb sprawę z tego że nie jest powiedziane iż uzyskam chciany efekt ale szamponetka powinna zejść dlatego moje pytanie brzmi czy wrócę do naturalnego koloru. Z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi :-)
Nie, nie wrócisz. Włosy się przebarwią, może nieznacznie, ale nie jest to magiczna farba, która trwa na włosach przez tydzień, a potem znika bezpowrotnie. Zwykle się zmywa wolno i na głowie masz "kupe" i taki niewiadomo jaki kolor. Można z czymś takiem chodzić nawet ze dwa miesiące.
Ewentualnie jak Ci bardzo zależy, to proponuje zrobić sobie tą szamponetką pasemko na włosach i zobaczyć, czy faktycznie zmyje się po kilku myciach i jak to będzie potem wyglądać.
Jak sama nazwa mówi "szamponetka" to inaczej toner wymieszany z szamponem i odżywką ![]()
pracuję w tej branży 8 lat.
Kolor normalnie Tobie zejdzie.
Nie bedzie żadnych odrostów
Nie które szamponetki są słabsze i trzymaja sie krócej a nie które mocniejsze i trzymają się znacznie dłużej .
zdecydowanie odradzam używanie takich wynalazków kiedyś też tak robiłam i tylko se włosy zniszczyłam, teraz wolę dołożyć trochę i pójść do dobrego salonu
szamponetka moim zdaniem nie jest w ogole dobrym rozwiązaniem- do normalnego koloru i tak nie wrocisz, a kolor z szamponetki szybko sie splucze wiec efekt bedzie marny i krotkotrwaly
no chyba, ze chcemy zaszalec i np wyprobować jakiegos szalonego koloru typu zielony czy niebieski ![]()
6 2014-06-25 10:18:26 Ostatnio edytowany przez kroczka (2014-06-25 10:20:15)
Wypróbowałam wiele szamponetek i te do 8 myć bardzo szybko się zmywają, te do 24 niektóre są trwałe jak farba, więc z tymi lepiej nie ryzykować, efekt tych pierwszych jest ładny do 3-4 myć później kolor jest brzydki i wypłukany ale mam świetny sposób jak się go bezboleśnie pozbyć całkowicie - umyj włosy Nizoralem - szamponetka się wypłucze bez problemu ![]()
Jesli już decydujesz sie na szamponetkę to kolor musi być ton ciemniejszy od twojego, jaśniejsze nie wychodzą a dużo ciemniejsza nie pokryje w 100% i jeszcze jedno szamponetka nie niszczy włosów, wręcz przeciwnie ma strasznie dużo odżywki zaraz po farbowaniu włosy pieknie pachną i sa bardzo delikatne.
Powodzenia! ![]()
Witam jestem tu nowa i nie znam się zbytnio na tym forum ;-) ale proszę Was o pomoc :-) moje pytanie brzmi następująco kupiłam sobie szamponetkę koloryzującą ciemny brąz Cameleo przy moim naturalnym ciemnym blondzie i co do pytania czy po 4-6 zmyciach jak szamponetką powinna już zejść wrócę do naturalnego koloru czy szamponetka jednak mi w jakimś stopniu zmieni mój kolor i jak radzicie używać szamponetki czy raczej nie polecacie, bo zdaję sb sprawę z tego że nie jest powiedziane iż uzyskam chciany efekt ale szamponetka powinna zejść dlatego moje pytanie brzmi czy wrócę do naturalnego koloru. Z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi :-)
dużej różnicy nie będzie jak ja farbowałam szamponetką to po kilku myciach miałam swój naturalny
julianowicz napisał/a:Witam jestem tu nowa i nie znam się zbytnio na tym forum ;-) ale proszę Was o pomoc :-) moje pytanie brzmi następująco kupiłam sobie szamponetkę koloryzującą ciemny brąz Cameleo przy moim naturalnym ciemnym blondzie i co do pytania czy po 4-6 zmyciach jak szamponetką powinna już zejść wrócę do naturalnego koloru czy szamponetka jednak mi w jakimś stopniu zmieni mój kolor i jak radzicie używać szamponetki czy raczej nie polecacie, bo zdaję sb sprawę z tego że nie jest powiedziane iż uzyskam chciany efekt ale szamponetka powinna zejść dlatego moje pytanie brzmi czy wrócę do naturalnego koloru. Z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi :-)
dużej różnicy nie będzie jak ja farbowałam szamponetką to po kilku myciach miałam swój naturalny
Mi szamponetka została na zawsze
Polecam za to ziołowe farby na bazie henny - w naturze sa, te w płynie. Schodzą w 100% ![]()
Ja stosuję farbę na 28 zmyć z Loreala, Casting Creme Gloss. Kolor wychodzi jak na opakowaniu, a sama farba jest łatwa w aplikacji i przyjemnie pachnie ![]()
Ja stosuję farbę na 28 zmyć z Loreala, Casting Creme Gloss. Kolor wychodzi jak na opakowaniu, a sama farba jest łatwa w aplikacji i przyjemnie pachnie
Zgadza się, tylko że po tygodniu-dwóch zależy jak często myjesz włosy kolor się wypłukuje i nie jest już taki piękny jak na początku.
Myślałam żeby zacząć farbować szamponetką odrosty bo mam już dosyć farb, ale chyba nie jest to najlepsze rozwiązanie skoro się tak szybko zmywa...