Farbowanie włosów szamponetką - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Farbowanie włosów szamponetką

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: Farbowanie włosów szamponetką

Witam jestem tu nowa i nie znam się zbytnio na tym forum ;-) ale proszę Was o pomoc :-) moje pytanie brzmi następująco kupiłam sobie szamponetkę koloryzującą ciemny brąz Cameleo przy moim naturalnym ciemnym blondzie i co do pytania czy po 4-6 zmyciach jak szamponetką powinna już zejść wrócę do naturalnego koloru czy szamponetka jednak mi w jakimś stopniu zmieni mój kolor i jak radzicie używać szamponetki czy raczej nie polecacie, bo zdaję sb sprawę z tego że nie jest powiedziane iż uzyskam chciany efekt ale szamponetka powinna zejść dlatego moje pytanie brzmi czy wrócę do naturalnego koloru. Z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi :-)

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Farbowanie włosów szamponetką
julianowicz napisał/a:

Witam jestem tu nowa i nie znam się zbytnio na tym forum ;-) ale proszę Was o pomoc :-) moje pytanie brzmi następująco kupiłam sobie szamponetkę koloryzującą ciemny brąz Cameleo przy moim naturalnym ciemnym blondzie i co do pytania czy po 4-6 zmyciach jak szamponetką powinna już zejść wrócę do naturalnego kolory czy szamponetka jednak mi w jakimś stopniu zmieni mój kolor i jak radzicie używać szamponetki czy raczej nie polecacie, bo zdaję sb sprawę z tego że nie jest powiedziane iż uzyskam chciany efekt ale szamponetka powinna zejść dlatego moje pytanie brzmi czy wrócę do naturalnego koloru. Z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi :-)

Nie, nie wrócisz. Włosy się przebarwią, może nieznacznie, ale nie jest to magiczna farba, która trwa na włosach przez tydzień, a potem znika bezpowrotnie. Zwykle się zmywa wolno i na głowie masz "kupe" i taki niewiadomo jaki kolor. Można z czymś takiem chodzić nawet ze dwa miesiące.

Ewentualnie jak Ci bardzo zależy, to proponuje zrobić sobie tą szamponetką pasemko na włosach i zobaczyć, czy faktycznie zmyje się po kilku  myciach i jak to będzie potem wyglądać.

3

Jak sama nazwa mówi "szamponetka" to inaczej toner wymieszany z szamponem i odżywką smile
pracuję w tej branży 8 lat.
Kolor normalnie Tobie zejdzie.
Nie bedzie żadnych odrostów
Nie które szamponetki są słabsze i trzymaja sie krócej a nie które mocniejsze i trzymają się znacznie dłużej .

4

zdecydowanie odradzam używanie takich wynalazków kiedyś też tak robiłam i tylko se włosy zniszczyłam, teraz wolę dołożyć trochę i pójść do dobrego salonu

5

szamponetka moim zdaniem nie jest w ogole dobrym rozwiązaniem- do normalnego koloru i tak nie wrocisz, a kolor z szamponetki szybko sie splucze wiec efekt bedzie marny i krotkotrwaly
no chyba, ze chcemy zaszalec i np wyprobować jakiegos szalonego koloru typu zielony czy niebieski big_smile

6 Ostatnio edytowany przez kroczka (2014-06-25 10:20:15)

Wypróbowałam wiele szamponetek i te do 8 myć bardzo szybko się zmywają, te do 24 niektóre są trwałe jak farba, więc z tymi lepiej nie ryzykować, efekt tych pierwszych jest ładny do 3-4 myć później kolor jest brzydki i wypłukany ale mam świetny sposób jak się go bezboleśnie pozbyć całkowicie - umyj włosy Nizoralem - szamponetka się wypłucze bez problemu smile
Jesli już decydujesz sie na szamponetkę to kolor musi być ton ciemniejszy od twojego, jaśniejsze nie wychodzą a dużo ciemniejsza nie pokryje w 100% i  jeszcze jedno szamponetka nie niszczy włosów, wręcz przeciwnie ma strasznie dużo odżywki zaraz po farbowaniu włosy pieknie pachną i sa bardzo delikatne.
Powodzenia! smile

7

julianowicz napisał/a:

Witam jestem tu nowa i nie znam się zbytnio na tym forum ;-) ale proszę Was o pomoc :-) moje pytanie brzmi następująco kupiłam sobie szamponetkę koloryzującą ciemny brąz Cameleo przy moim naturalnym ciemnym blondzie i co do pytania czy po 4-6 zmyciach jak szamponetką powinna już zejść wrócę do naturalnego koloru czy szamponetka jednak mi w jakimś stopniu zmieni mój kolor i jak radzicie używać szamponetki czy raczej nie polecacie, bo zdaję sb sprawę z tego że nie jest powiedziane iż uzyskam chciany efekt ale szamponetka powinna zejść dlatego moje pytanie brzmi czy wrócę do naturalnego koloru. Z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi :-)

dużej różnicy nie będzie jak ja farbowałam szamponetką to po kilku myciach miałam swój naturalny

8

sophie2 napisał/a:
julianowicz napisał/a:

dużej różnicy nie będzie jak ja farbowałam szamponetką to po kilku myciach miałam swój naturalny

Mi szamponetka została na zawsze hmm Polecam za to ziołowe farby na bazie henny - w naturze sa, te w płynie. Schodzą w 100% smile

9

Ja stosuję farbę na 28 zmyć z Loreala, Casting Creme Gloss. Kolor wychodzi jak na opakowaniu, a sama farba jest łatwa w aplikacji i przyjemnie pachnie smile

10

gadatliwa napisał/a:

Ja stosuję farbę na 28 zmyć z Loreala, Casting Creme Gloss. Kolor wychodzi jak na opakowaniu, a sama farba jest łatwa w aplikacji i przyjemnie pachnie smile

Zgadza się, tylko że po  tygodniu-dwóch zależy jak często myjesz włosy kolor się wypłukuje i nie jest już taki piękny jak na początku.

11

Myślałam żeby zacząć farbować szamponetką odrosty bo mam już dosyć farb, ale chyba nie jest to najlepsze rozwiązanie skoro się tak szybko zmywa...

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Farbowanie włosów szamponetką

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024