Witam,
Pracuję jako kelnerka od jakichś dwóch lat, jednakże ostatnio w skład moich obowiązków doszły imprezy okolicznościowe i wydaję mi się, że stawka, którą otrzymuję jest stanowczo za mała, ponieważ dostaję za 1h=7,81zł (tak wiem, to śmieszne) Ostatnio za przygotowanie sali do wesela + wesele + posprzątanie i przygotowanie do poprawin + poprawiny + sprzątanie po poprawinach wyszło mi ok 20h, co daje nam raptem ok 150zł, szczególnie że wesele było na ok 60os, a kelnerki były dwie, więc na prawdę nogi to mi już wchodziły... wiadomo gdzie.
Moje pytanie brzmi ile dziewuszki mniej-więcej dostajecie wynagrodzenia na np. takich okolicznościowych imprezach (stypy, chrzciny, andrzejki, sylwester itp.) Muszę wiedzieć jakie jest porównanie i na poważnie pogadać z szefem.
Pozdrawiam.
A w jakim regionie mieszkasz? Bo stawki zależą też o regionu... Powiem tak... Pracuję w zawodzie o wiele dłużej i mam niższa stawkę od ciebie
Ale wiem, że siostra kumpla za zmywanie naczyn na weselu dostaje jakies 200zl (z poprawinami), tylko, że ona nie jest kelnerką a jedynie pracuje na takich okolicznościowych imprezach.
A w jakim regionie mieszkasz? Bo stawki zależą też o regionu... Powiem tak... Pracuję w zawodzie o wiele dłużej i mam niższa stawkę od ciebie
Ale wiem, że siostra kumpla za zmywanie naczyn na weselu dostaje jakies 200zl (z poprawinami), tylko, że ona nie jest kelnerką a jedynie pracuje na takich okolicznościowych imprezach.
Pomorze.
W takim razie powinnaś mieć o wiele większą stawkę. Brać 150-200zł od wesela. Ewentualnie liczone godziny pracy plus 100zł extra do tego. 6 lat temu pracowałam w Gdansku jako kelnerka w pizzerii i zarabialam 9zł/h więc moim zdaniem stawki na Pomorzu powinny być już teraz o wiele większe.
W takim razie powinnaś mieć o wiele większą stawkę. Brać 150-200zł od wesela. Ewentualnie liczone godziny pracy plus 100zł extra do tego. 6 lat temu pracowałam w Gdansku jako kelnerka w pizzerii i zarabialam 9zł/h więc moim zdaniem stawki na Pomorzu powinny być już teraz o wiele większe.
Miałam właśnie taki plan, by uzgodnić to z szefem, bo szczerze mówiąc za takie pieniądze, ktore dostaje teraz chyba wolę sobie odpuścić te dodatkowe parę godzin i po prostu się wyspać
Pracy jest o wiele, wiele więcej, a zarobek niewiele większy, szczególnie, że pracuję tam na restauracji w ciągu tygodnia, więc to tylko dodatek do wypłaty.
Dzięki wielkie za pomoc! Pozdrawiam ![]()