Witajcie ,
piszę ponieważ sama już nie wiem co mam robić , przekopałam już z tysiąc stron internetowych i nic . Może tutaj mi ktoś pomoże...
Otóż trzy tygodnie temu Policja zatrzymała mojego narzeczonego (był poszukiwany ) , miał ' bilet ' na 9 miesięcy z powodu odwieszenia wyroku o pobicie . Wyrok został odwieszony ponieważ nie zgłaszał się do Pani Kurator . Obecnie znajduje się w ZK w tle toczą mu się jeszcze dwie sprawy . Pierwsza o narkotyki , otóż 2 dni przed całą akcją z zatrzymaniem P Policja zatrzymała znajomych P- innej narodowości i znalazła przy nich marihuanę , zeznali Oni , że mają to od P , co jest nie prawdą . Niekorzystny jest jednak fakt , że P w dzień ich zatrzymania widział się z nimi . Podczas przeszukania mojego domu i pomieszczeń gospodarczych ( P ukrywał się u mnie ) policja nie znalazła żadnych narkotyków , bo takowych nigdy u mnie nie było . Przy P także nic nie znaleziono . Proszę powiedzcie mi co mu za to grozi ???
Druga sprawa - P miał założoną NK o znęcanie się . Jego matka w kwietniu ( kiedy jeszcze mieszkaliśmy u Niego ) ni stąd ni zowąd przyszła do domu z 5 funkcjonariuszami , którzy oznajmili , że jest On wymeldowany z mieszkania . Został zatrzymany i wywieziony na tzw 'dołek' stamtąd przewieziony do prokuratury . Prokurator zarządził dozór w którym P miał zgłaszać się 2 razy w tyg na komisariacie . We wniosku było opisane że znęcał się psychicznie nad matką , obrażał ją i groził że wyrzuci przez balkon .
. To także jest absurdem !!! Oczywiście , były między nimi kłótnie których sama byłam świadkiem , aczkolwiek NIGDY matce nie groził !!!! Jego matka sama prowokowała kłótnie ! Wcześniej zażywała leki psychotropowe , kiedy przestała je brać miała jakieś dziwne stany ( jednego dnia kobieta do rany przyłóż innego - lepiej nie gadać ) mnie samą nieraz wyzywała od najgorszych po czym na drugi dzień zachowywała się jakby nic się nie stało i była PRZEmiła... P na dozór się nie zgłosi bo z 'dołka' wyszedł 12 kwietnia a 14 miał iść do ZK .
Proszę o Pomoc , zwłaszcza , że po zatrzymaniu P dowidziałam się , że będziemy mieli dziecko ...
Czy ktoś może orientuje się co tu robić aby nie doliczyli Mu tych spraw do wyroku ? Jest jakaś szansa?? Czy powinien może zapisać się może na jakieś terapie lub podać tych obcokrajowców o zniesławienie ?? Błagam o pomoc ... ![]()