Drogie kobiety, mam ważne pytanie
W ostatni weekend miałam jednorazowy skok w bok. Doszło do krótkiego zbliżenia które od razu przerwałam ze względu na brak prezerwatywy.
Wczoraj powinnam dostać okres, ale nie dostałam, a w międzyczasie zachorowałam na anginę ropną.
Czy 3 dni przed planowaną miesiączką jest możliwość zajścia w ciąże? Czy też to opóźnienie spowodowane jest chorobą i nie powinnam się martwić?
może być spowodowane chorobą, a zajście w ciążę nie jest wykluczone pod warunkiem, że byłaś w trakcie owulacji. Ja zaszłam w ciążę tuż przed planowanym okresem. Ale jak napisałaś przerwałaś ten stosunek, więc może i nie masz się co martwić. A choroba naprawdę mogła na to wpłynąć.
Byłam już mniej więcej co najmniej tydzień po owulacji.
To zależy czy miewasz regularne miesiączki. Niebezpieczne dni przy regularnych (wahających się od 24 do 32 dni [np. jednego miesiąca masz 25 a drugiego 31 i to NADAL jest regularna miesiączka]) miesiączkach są pomiędzy 5 a 21 dniem cyklu. Faza poowulacyjna cyklu jest zawsze mniej więcej stała i wynosi ok. 2 tygodni.
Generalnie według moich obliczeń ciąża nie jest możliwa jednak wiadomo, natura jest nieprzewidywalna
i nawet podczas restrykcyjnego stosowania tzw. kalendarzyka małżeńskiego istnieje możliwość zajścia w ciąże (i to całkiem duża...). Bądź spokojna
za parę dni będzie okres.
Nie napisałaś czy w związku z anginą dostałaś antybiotyki.
U mnie angina to chleb powszedni tak samo jak i antybiotyki przy niej. Niestety zauważyłam, że leki na anginę, jakiekolwiek by nie były zawsze opóźniają mój okres. Podkreślam ZAWSZE.
Angina u mnie równa się przesunięty okres. Dodatkowo krwawienie jak już się pojawi jest małe ![]()