pytanie o zajście w ciąże - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » pytanie o zajście w ciąże

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

1

Temat: pytanie o zajście w ciąże

Drogie kobiety, mam ważne pytanie
W ostatni weekend miałam jednorazowy skok w bok. Doszło do krótkiego zbliżenia które od razu przerwałam ze względu na brak prezerwatywy.
Wczoraj powinnam dostać okres, ale nie dostałam, a w międzyczasie zachorowałam na anginę ropną.
Czy 3 dni przed planowaną miesiączką jest możliwość zajścia w ciąże? Czy też to opóźnienie spowodowane jest chorobą i nie powinnam się martwić?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: pytanie o zajście w ciąże

może być spowodowane chorobą, a zajście w ciążę nie jest wykluczone pod warunkiem, że byłaś w trakcie owulacji. Ja zaszłam w ciążę tuż przed planowanym okresem. Ale jak napisałaś przerwałaś ten stosunek, więc może i nie masz się co martwić. A choroba naprawdę mogła na to wpłynąć.

3

Byłam już mniej więcej co najmniej tydzień po owulacji.

To zależy czy miewasz regularne miesiączki. Niebezpieczne dni przy regularnych (wahających się od 24 do 32 dni [np. jednego miesiąca masz 25 a drugiego 31 i to NADAL jest regularna miesiączka]) miesiączkach są pomiędzy 5 a 21 dniem cyklu. Faza poowulacyjna cyklu jest zawsze mniej więcej stała i wynosi ok. 2 tygodni.
Generalnie według moich obliczeń ciąża nie jest możliwa jednak wiadomo, natura jest nieprzewidywalna smile i nawet podczas restrykcyjnego stosowania tzw. kalendarzyka małżeńskiego istnieje możliwość zajścia w ciąże (i to całkiem duża...). Bądź spokojna smile za parę dni będzie okres.

5

Nie napisałaś czy w związku z anginą dostałaś antybiotyki.

U mnie angina to chleb powszedni tak samo jak i antybiotyki przy niej. Niestety zauważyłam, że leki na anginę, jakiekolwiek by nie były zawsze opóźniają mój okres. Podkreślam ZAWSZE.
Angina u mnie równa się przesunięty okres. Dodatkowo krwawienie jak już się pojawi jest małe smile

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » pytanie o zajście w ciąże

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024