Moja znajoma... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Moja znajoma...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: Moja znajoma...

Jestem raczej dobrym człowiekiem i staram się naprawić ten nasz szary świat.
Mam znajomą. Bardzo mnie ona dobija. Jest ona przykładem cierpienia przez otoczenie, a przynajmniej mi się tak wydaje. Próbuje z nią na co dzień rozmawiać ale ONA jest bardzo zamknięta w sobie. Pomimo licznych prób nie udaje mi się do niej dotrzeć. Mówi ONA na dzień jakieś w sumie 20 słów. Bardzo mnie to boli bo pamiętam jak była ONA młodsza i była uśmiechniętą, zadowoloną z życia osobą. Teraz zachowuje się jak by się wypaliła, odsuwa siebie od społeczeństwa i zamyka się coraz bardziej w sobie.
Nie chce aby stoczyła się na samo dno.

Czy macie jakieś rady???

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Moja znajoma...

Przede wszystkim staraj się ją wysłuchać i zrozumieć. Dlaczego tak się zmieniła? Co się stało? Może ktoś ją zranił? Nie rób nic na siłę, ale niech wie, że zawsze może na Ciebie liczyć i z Tobą porozmawiać.

3

Odp: Moja znajoma...

Na pewno jesteś dobrym człowiekiem, skoro przejmujesz się losem drugich.
Może dobrze by było zaangażować ją w jakieś wspólne zajęcie np obejrzenie filmu i potem podyskutować o tym, razem wybrać się na spacer popatrzeć na kwiaty... albo coś upiec. Rozmawiając z nią nie praw jej kazań, postaraj się zadawać taktowne pytania o jej punkt widzenia.

Życzę Ci wytrwałości i cierpliwości

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Moja znajoma...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024