Cześć! Mam mały dylemat - niedługo pójdę na 18stkę brata mojego chłopaka i zastanawiam się co mu kupić. I czy w ogóle coś kupować - mój chłopak mówi, że nic mu raczej nie da, bo mieszkają razem i nie było takiego zwyczaju, że dawał coś rodzeństwu na 18stkę. Dodam, że 18stka nie będzie w domu, ale na sali. Proszę o porady ![]()
Oczywiście, że musisz mu coś kupić. Nie musi to być drogi prezent, możesz się złożyć z bratem. 18stke ma się tylko raz, więc fajnie jak prezent będzie pamiątką z tego dnia.
Cześć! Mam mały dylemat - niedługo pójdę na 18stkę brata mojego chłopaka i zastanawiam się co mu kupić. I czy w ogóle coś kupować - mój chłopak mówi, że nic mu raczej nie da, bo mieszkają razem i nie było takiego zwyczaju, że dawał coś rodzeństwu na 18stkę. Dodam, że 18stka nie będzie w domu, ale na sali. Proszę o porady
3 2014-05-30 19:05:54 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2014-05-30 19:08:31)
Muszę powiedzieć, że mnie zaintrygowałaś tym, że myślisz mu nic nie kupować...
Podsyłam Ci stronkę, gdzie są fajne prezenty właśnie na 18stke. Znajdziesz tam różne gry, śmieszne gadżety, zresztą zobacz sama! Może coś Ci się spodoba.
spam
Mi szczególnie podobają się te kieliszki. ![]()
Powodzenia w decyzji! ![]()
Oczywiście, że musisz mu coś kupić. Nie musi to być drogi prezent, możesz się złożyć z bratem. 18stke ma się tylko raz, więc fajnie jak prezent będzie pamiątką z tego dnia.
WhiteChoco napisał/a:Cześć! Mam mały dylemat - niedługo pójdę na 18stkę brata mojego chłopaka i zastanawiam się co mu kupić. I czy w ogóle coś kupować - mój chłopak mówi, że nic mu raczej nie da, bo mieszkają razem i nie było takiego zwyczaju, że dawał coś rodzeństwu na 18stkę. Dodam, że 18stka nie będzie w domu, ale na sali. Proszę o porady
Uważam że powinnaś coś kupić, a że brat nic nie kupuje?
Ja nigdy nie robiłam siostrze prezentów co najwyżej jakiś duperel, ale na 18 którą ma wkrótce choćbym miała wyjąć z pod ziemi to jej prezent kupie ![]()
Generalnie zasada jest taka że jeżeli jest się do kogoś zaproszonym to prezent należy kupić, chyba że jesteś dzieckiem i to urodziny kogoś z rodziny, a tak? Po prostu nie wypada iść do kogoś z pustymi rękami. Prezent nie musi być drogi i tak jak wyżej fajnie żeby był pamiątką. Może być kubek za naście złotych, ale już milsze to niż nic ![]()
Hej! I jak udało Ci się w końcu coś wybrać? Ja nie pomogłam, bo udało mi się dodać linka do prezentów. No ale cóż ![]()
Pozdrawiam
hej, oczywiście że powinnaś mu coś kupić, to są jednak urodziny:)