Sex z osobą poznaną przez internet ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Sex z osobą poznaną przez internet ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 33 ]

1 Ostatnio edytowany przez Delicious (2009-09-05 23:20:25)

Temat: Sex z osobą poznaną przez internet ?

Witajcie kochani,
jestem ciekawa jak to jest z waszym życiem erotycznym a mianowicie z sexem , pytam gdyż ostatnio poznałam chłopaka w sieci , w serwisie [...] i zastanawiam się czy się z nim nie umówić na początek na jakąś randkę potem może coś więcej bo w końcu takich osób szukamy na tego typu portalach jak ten ;p Chłopak jest fajny , miły i sympatyczny ale chciałabym spytać jakie macie doświadczenia z tego typu znajomościami ? czekam na wasze odpowiedzi . pozdrawiam

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Sex z osobą poznaną przez internet ?

Jak lubisz seks z kim popadnie to rob co chcesz, a niewazne gdzie poznasz partnera do tego typu znajomosci, w razie wpadki albo zalapanej choroby mozesz liczyc tylko na siebie, jak tobie to odpowiada, to droga wolna. Ja cie nie oceniam, ale nastepnym razem moze daruj sobie pisanie tutaj, raczej nikt nie bedzie do tego dobrze nastawiony.

3

Wybadaj go najpierw a potem zdecyduj czy iść z nim do łóżka.
Po co sobie potem pluć w brodę?

4

z każdym chłopakiem, który jest 'fajny , miły i sympatyczny' idziesz do łóżka ?

5

według mnie chłopak powinien sam zadbac o zabezpieczenie

6 Ostatnio edytowany przez Throe (2009-09-06 22:12:44)

Jeżeli chciałabyś się wyszaleć to czy nie lepiej zapisać się do jakiejś dobrej agencji towarzyskiej, a z klientów wybierać tylko najładniejszych ?
To szybszy sposób niż szukanie takich osób na tego typu portalach.

7

słabe takie akcje są. no, ale jak ktoś przygód szuka to śmiało. tylko potem badaj się na weneryki

8

Litości dziewczyny!!! Jeśli ktoś ma ochotę na seks czemu nie???z kim ma to robić?? Korzystaj z życia póki jesteś młoda,bo będziesz żałować, czasy dziewic się skończyły hehe. Jak Ci się facet podoba to brawo możesz przeżyć fantastyczne chwile..... tylko odpowiednie zabezpieczenie musi być obowiązkowe!!!
powodzenia!

9

Struna napisał/a:

Litości dziewczyny!!! Jeśli ktoś ma ochotę na seks czemu nie???z kim ma to robić?? Korzystaj z życia póki jesteś młoda,bo będziesz żałować, czasy dziewic się skończyły hehe. Jak Ci się facet podoba to brawo możesz przeżyć fantastyczne chwile..... tylko odpowiednie zabezpieczenie musi być obowiązkowe!!!
powodzenia!

szczęka mi opadła...
i ręce też...

ile Ty masz lat? z resztą nie ważne... masz w swoim słowniku takie słowo jak moralność? jeśli wiesz co to znaczy. "czasy dziewic się skończyły", czyli rozumiem, że podążasz za modą... nie masz własnego zdania. "jestem szalona, korzystam z życia-jestem fajna!" mylisz się, jesteś beznadziejna.

oazuu napisał/a:

z każdym chłopakiem, który jest 'fajny , miły i sympatyczny' idziesz do łóżka ?

zgadzam się z tym stwierdzeniem... to nie jest odpowiednie kryterium wyboru partnera seksualnego... z resztą żadnego partnera.

10

Ooo, wybuchła zagorzała dyskusja o moralności... To, co lubię najbardziej wink

Ja tam wolę walczyć z pokutującym durnym stereotypem, że facet, który uprawia seks bez zobowiązań, jest ok, bo to przecież facet, a kobieta , która postąpi tak samo, jest dziwką i się nie szanuje. To, na ile kobieta się szanuje, niech lepiej oceni sama. A jak ma ochotę się "pobzykać" dla przyjemności - po jakie licho jej tej przyjemności odmawiać? To taka sama sytuacja jak w przypadku faceta, wystarczy zadbać o zabezpieczenie. No, i nie angażować się emocjonalnie wink
Nie ma co podnosić seksu do rangi jakiegoś wielkiego sacrum, a przynajmniej nie mierzyć wszystkich swoją miarką - jeśli ktoś uprawia seks tylko z miłości - to naprawdę świetnie, jeśli ktoś lubi też uprawiać seks dla samej przyjemności - też świetnie. Nie rzucajcie od razu kamieniami wink

11

Autorka wątku nadała mu dość wymowny tytuł ale w swoim pierwszym poście nie napisała wg mnie nic takiego żeby zaraz ją odsyłać do słownika języka polskiego i ogólnie robić jej pojazd. Ale ile ludzi tyle opinii.

Do autorki: rób jak uważasz. Tak jak napisałaś: umów się na randkę a potem może (gdyby ktoś z przedmówców nie doczytał) na coś więcej. Zresztą temat jest odgrzewany więc już pewnie rady nie mają większego znaczenia.

Ale dyskusja o pojmowaniu "moralności" jak najbardziej wskazana smile

Aha i zgadzam się z wypowiedzią Anemonne: kamienie lepiej się nadają do utwardzania drogi lub przyozdobienia ogródka smile

12

Moze jestem staroswiecka,albo jakas nienormalna,ale nie wyobrazam sobie,
abym mogla isc do lozka BEZ MILOSCI.Mnie sex kojarzy sie z przyjemnoscia,
bliskoscia jaka daje partnerowi i sama taka otrzymuje.Po prostu pozniej czulabym
sie jak dziw*a gdybym zrobila to z kims przypadkowym.
Natomiast uwazam,ze kazdy ma do tego inne podejscie.Ja ide do lozka z milosci,
ale ktos kto nie ma stalego partnera i lubi 'zaszalec' wybiera kolege,agencje
towarzyska itp.I wcale tego nie potepiam.Kazdy robi to co chce.
Wazne,zeby nie krzywdzil innych np.podrywa zonatego mezczyzne,
rozbija rodzine itp.Jezeli obje strony godza sie na taki sex to ok.
A moralnosc?Kazdy mysli inaczej....

13 Ostatnio edytowany przez yvette (2009-11-21 18:14:13)

Wypowiedzi w takim tonie na Forum nie będą tolerowane. Zapoznaj się z regulaminem, jeżeli chcesz nadal się wypowiadać - niekoniecznie nawet o seksie. Można mieć inne zdanie, ale nie daje to prawa do obrażania innych użytkowniczek.
Moderatorka Yvette

14

Szczerze mówiąc bawią mnie niektóres wypowiedzi...

Na jednym wątku woła się o równouprawnienie a tutaj podtrzyuje się stare zasady

Absolutnie nie nawoluje do feminizmu...al gdyby to napisal facet to pewnie odwet by był ale znacznie łagodiejszy..

Troche to dziwne że kobieta tepi kobiete....

15

równouprawnienie równouprawnieniem, ale jakieś poszanowanie dla własnego ciała trzeba mieć. Co innego jakiś znajomy... chodzi mi o kogos o którym się wie więcej niż, że jest mily i sympatyczny... bo w ten sposób mozna stanąć na ulicy.. na jedno wyjdzie,.

16

CookieBitch równouprawnienie równouprawnieniem...ale mnie tam specjalnie nie kręci karcenie kogoś kto tak naprawde czyni coś przefiltropwane przez swoje indywidualne sumienie..

Nie planuje potępić kogoś aż do pory kto krzywdzi innego człowieka..

Jeżeli mają taki układ to ok...
niech sbie robi co chce....jest dorosła.

17

Jak możesz iść do łóżka z facetem poznanym przez internet?!

Jaką masz pewność, że nie jest zarażony chorobą weneryczną??

Co wtedy, jeśli zajdziesz w ciążę? Niechciane dziecko wychowanie a może nie daj Bóg aborcja?

Jaką masz pewność, że zamiast przyjemnego seksu zostaniesz brutalnie zgwałcona?

To tylko 3 z takich pierwszych wątpliwości.

18

nokia napisał/a:

CookieBitch równouprawnienie równouprawnieniem...ale mnie tam specjalnie nie kręci karcenie kogoś kto tak naprawde czyni coś przefiltropwane przez swoje indywidualne sumienie..

Nie planuje potępić kogoś aż do pory kto krzywdzi innego człowieka..

Jeżeli mają taki układ to ok...
niech sbie robi co chce....jest dorosła.

autorka "prosi" o pomoc a my mamy za zadanie tej pomocy jej udzielić. więc dobrze by było aby "aniełoek" poweidzał swoje ale i "diabełek" tak by ona sama mogła wybrać. z resztą jakby ona sama była za równouprawnieniem to nie miałaby wątpliwości.

19

CookieBitch napisał/a:

równouprawnienie równouprawnieniem, ale jakieś poszanowanie dla własnego ciała trzeba mieć.

I oczywiście dorosłą osobę trzeba uczyć, kiedy szanuje swoje ciało, a kiedy nie...?
Czy w przypadku mężczyzn, idących do łóżka z kimś niedawno poznanym, też mówiłybyście, że nie ma on szacunku do własnego ciała? Proszę o szczerą (!) odpowiedź.

20

Bo zwyczajnie na mężczyzn inaczej się patrzy, facet może mieć wiele partnerek, może pić alkohol i nikt nie powie złego słowa a kobieta?
Kobiecie wiele rzeczy nie wypada robić bo coś tam..... Najzabawniejsze jest to że nie którzy męzczyźni nie mają nic przeciwko temu żeby kobieta miała wielu partnertów ale za specjalnie nie chcą sie wiązać/ brac ślubu/ układać życie z takimi kobietami. Dlaczego? Bo wstyd było by im słuchac w trakcie rozmowy że każdy spał z jego dziewczyną.

21

apoteoza - właśnie o to mi chodzi.
Tu się muszę zgodzić z nokią - śmieszne jest to, że kobiety tyle krzyczą o równouprawnieniu, ale same sobie bronią tylu przywilejów, którymi przez to na razie cieszą się tylko mężczyźni. W przypadku większości kobiet, to nie ich własna moralność narzuca im takie poglądy, tylko narzucona "moralność" - boją się, "co powiedzą inni". Boją się potępienia.

Ja za równouprawnieniem jako takim nie jestem (nie zamierzam pracować w kopalni ani otwierać facetowi drzwi), ale jako hedonistka, prawa do przyjemności nie oddam wink Nie wiem, czemu to kobieta miałaby się nie szanować, a facet może sypiać z kim mu się podoba i nikt mu złego słowa nie powie.

22

dla mnie taki facet nie jest wart uwagi... tak jak dla normalnych facetów taka kobieta nie jest warta uwagi. to co się dzieje teraz, moim zdaniem to wpływ głupich wzorców z amerykańskich filmów i seriali. takie zafascynowanie tamtym życiem i jego "wolnością". dzieci oglądają "American Pie" , "wieczny student"i tym podobne i to jest właśnie ich wzorzec jeśli chodzi o wychowanie seksualne, bo niestety rodzice z dziećmi na te tematy nie chcę gadać. Dzieciaki myślą, że to jest normalne i ot co - biorą się później takie pytania na forum. No niestety takie jest moje zdanie, jeśli ktoś chce niech mnie zlinczuje tu przy wszystkich ale nie będę myślała, że to jest fajne bo jak tak będzie to ja będę fajna. Bo znaczna większość kobiet prędzej czy później będzie żoną i niestety, albo stety będzie skazana na jednego mężczyznę i co ona wtedy biedna poczyni jak ona jest przyzwyczajona chodzić co piątek do jakiegoś klubu i wyrywać faceta na jedną noc. Nie wiem, może ktoś uzna, że jestem jeszcze młoda i głupia ale cieszę się, że mam takie zdanie na ten temat. Nie będę kolejną kobietą która myśli, że jak on może to ja też, to dziecinne dzieci zawsze mówią "jak on może to ja też". Powinnyśmy być mądrzejsze od nich i nie dość, że nie brać każdego faceta to i nie dać się brać przez facetów.

Czekam na słowa pogardy.

23

CookieBitch napisał/a:

Czekam na słowa pogardy.

Chyba Cię rozczaruję wink Nie zamierzam nikim gardzić, tylko staram się prowadzić wymianę poglądów na pewnym poziomie.

Znów czarne albo białe, nic pomiędzy - to, że ktoś jest w stanie uprawiać seks nie będąc z kimś w związku, nie oznacza od razu, jak napisałaś, "chodzenia co piątek do klubu i wyrywania faceta na jedną noc". Jest spora różnica pomiędzy nastolatkami, dającymi tyłka w dyskotece po pijaku, a dorosłymi ludźmi, którzy po prostu chcą się ze sobą przespać nie wikłając się w uczuciową relację. Żeby tą różnicę dostrzec, a także żeby sypiać z kimś bez zobowiązań, potrzeba pewnej dojrzałości. To, że dwoje ludzi jedynie idzie ze sobą do łóżka nie oznacza, że nie mogą darzyć się wzajemnie szacunkiem.

24

1. napisałam to zdanie, ponieważ nie pierwszy dzień na tym blogu jestem i nie raz ktoś mówił, że mam dziwne poglądy,
2. takie zdanie, "może i jestem młoda i głupia" również dodałam, chciałam w ten sposób zaznaczyć, że na pewno myślę trochę inaczej od innych, starszych ode mnie osób.

25

Nie uważam, że masz "dziwne" poglądy, czy że jesteś głupia. Każdy ma prawo do swoich poglądów, a ja po prostu lubię te poglądy wymieniać i dyskutować smile Nie zamierzam po Tobie "jechać" tylko dlatego, że masz inne zdanie. Swoją drogą, dużo starsza od Ciebie nie jestem, ale z tego co pamiętam, zawsze miałam taki pogląd na tą sprawę jak teraz, a przynajmniej już wtedy, kiedy miałam 18 lat. Nie oznacza to jednak, że będąc nastolatką sypiałam z kimkolwiek bez zobowiązań, to tak celem sprostowania.

Moim celem tutaj było jedynie ukazanie tej znaczącej różnicy pomiędzy wspomnianym już przeze mnie ciupcianiem się w dyskotekowym kiblu z facetem, który postawił nam drinka, a dojrzałą i przemyślaną decyzją o seksie z kimś, z kim nie jesteśmy w związku - również poznanym przez internet, bo to źródło jak każde inne.

26

@ Cookie:
1. Twoje poglądy szanuję i nie uważam że są dziwne smile
2. Zadrwiłem tylko z odsyłania do słownika bo potraktowałaś dziewczynę niesprawiedliwie sugerując jej niewiedzę w kwestii moralności. A to o co ona pyta nie upoważnia do takich sugestii. Poza tym nie wiem o jakim"linczowaniu" mówisz - kto tak robi?
3. Nie mam nastu lat ale za stosowne uważam stawianie takich pytań. Owszem, zycie nastolatek coraz bardziej schodzi na psy ale to nie znaczy, że wszyscy chcą się bzykać nie pytając chocby "jak masz wogóle na imię"
4. Oddzielmy stan bycia singlem od bycia z kimś. Zresztą ktoś kto, jak twierdzisz, co piątek chodził do klubu, ma przestać tam chodzić ze swoim jedynym/ą? A zresztą jeśli się wyszaleje to może i nie będzie chciał.
5. Słowa pogardy? Oj Cookie, wymieniamy jedynie poglądy, Relax smile

27

"Poza tym nie wiem o jakim"linczowaniu" mówisz - kto tak robi?"

łooohohhoho

Nie było Cię tu jak za swój pogląd nazywana byłam niedouczoną, głupią gówniarą i takie różne... kłótnia była co niemiara, bo niestety nie mogę czytać jak ktoś pisze, że nie mogę tak mówić, jasne, że mogę, po to jest forum by dzielić się z innymi swoim zdaniem. ja zdanie mam takie i jego nie zmienię. no po prostu wiek na takie rzaczy też ma wpływ bo inne bagaże doświadczeń ma każdy z nas.

28

No nie było mnie na forum fakt, ale ja daleki jestem od tego typu zachowań więc ode mnie tego nie usłyszysz smile

29

Poza tym dziwne jest też to dla mnie, że skoro autorka ma takie skłonności, nie uważa tego za coś złego... po co pyta?

"jakie macie doświadczenia z tego typu doświadczeniami"... jasne, że któraś z kobiet co również tak poznaje swoich partnerów napisze " lubie takie spotkania" czy coś takiego a jakaś co się zraziła " spotkałam chama". ale niestety większość kobiet jest przeciw... ona na pewno dobrze o tym wie... i wiedziała również, że spotka się z takimi opiniami. więc pytam jeszcze raz po co? sorry very nie zrozumiem etego.

30

A ja jej motywów nie oceniam tylko materię o którą pyta. A pytać sobie może i zbierać opinie też.

31

Zgadzam się z poglądem o tym, że facetów się w tych kwestiach traktuje inaczej. Przymyka się oko. Osobiście wiem co to znaczy. I nikt nie może mi zarzucić, że nie szanuję swojego ciała. Spotkałam się z tym chłopakiem wiele razy. I tak na prawdę, czego byście nie pisały w jakiś sposób się .. może "przyjaźń" jest za dużym słowem, ale przez cały czas mamy kontakt: dzwonimy, piszemy. I nie ma tu już seksu. A same spotkania z nim były faktycznie świetnym doświadczeniem. Wiele się wtedy dowiedziałam o sobie i swojej seksualności, naturze itp. i to był jeden taki chłopak. Mylicie się (mówię do tych z Was, które to krytykują) że to od razu świadczy o tym, że chodzi się do łóżka z kim popadnie. Bo sama wiem to po sobie. Z każdym innym byłam w związku.
Kasia18 - jak czujesz, że dla Ciebie i w Twojej ocenie to jest ok, to czemu nie? Tylko zabezpieczenie to priorytet.

32

Po pierwsze
Ja zrozumiałam, że Kasia po prostu poznała tego chłopaka i internecie i teraz zamierza spotykać się z nim w rzeczywistości. W obcnych  czasach poznawanie znajomych w interenecie jest czymś zupełnie normalnym. Mogła go też poznać w szkole, klubie itp.
Chłopak poznany w innym miejscu też może być wenerykiem, mieć HIV itp.

Po drugie
Związki między kobietami i mężczyznami w większości przypadków ?zawierają w sobie? kontakty seksualne, wiec i tym przypadku tak może się stać, ale niekoniecznie. Nie wiadomo, czy w rzeczywiścości ten chłopak nadal jej będzie odpowiadał i czy w ogóle poczuje do niego pociag fizyczny.
Ważne jest żeby zanim do tego dojdzie starać się poznać lepiej tę druga osobę,żeby póżniej na przygład nie oglądać swoich nagich zdjęć w internecie.

Po trzecie
Kiedy miałam dwadzieścia lat też nie mogłam wyobrazić sobie seksu bez miłości a teraz mam trochę inne zdanie na ten temat. smile

Posty [ 33 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Sex z osobą poznaną przez internet ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024