Trudna sytuacja, zakochany ze wzajemnością w dziewczynie kolegi - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Trudna sytuacja, zakochany ze wzajemnością w dziewczynie kolegi

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Trudna sytuacja, zakochany ze wzajemnością w dziewczynie kolegi

Witam

Nie bardzo wiem co tutaj robię gdyż jestem facetem ale może spojrzenie kobiet wyjaśni mi parę rzeczy. Zacznę od tego mam 24 lata i w ostatnim czasie spotkała mnie trudna sytuacja ponieważ zakochałem się w dziewczynie kolegi a ona we mnie Co robić?. Sytuacja jest o tyle złożona że taki stan utrzymuj się od jakiegoś czasu rozmawiałem z nią o tym oboje nie wiemy jak się w sobie zakochaliśmy jak się to stało kiedy itp. Najgorsze jest to że ona jest dobra koleżanką mojej byłej dziewczyny z którą nie tak dawno się rozstałem i po tym rozstaniu wszystko nabrało tempa, widzę że dziewczyna kumpla chce ze mną być ja też, sama w jednej z rozmów opowiadał że jest z nim tylko dla tego że jest przyzwyczajona, trochę uzależniona od niego itp, natomiast kumpel ideałem faceta nie jest ma różne wyskoki typu palenie różnych dziwnych środków, o których ona nie wie i jest przekonana że on dla niej to odstawił a tak nie jest, facet od 4 lata oszukuje dziewczynę zdarzają mu się w tygodniu częste wypady właśnie na palenie tych dziwnych środków i piwka a ona biedna też o tym nie wie. Ja  stronię od tego ale znam faceta prawie od dziecka jesteś my z jednej miejscowości, bywały częste wspólne imprezy kiedy ja jeszcze byłem ze swoją dziewczyną było to bardzo częste praktycznie co sobotę się widywaliśmy. I kolejnym problemem jest to że on jest zaręczony z nią  choć sama jego dziewczyna w jednej z naszych wspólnych rozmów powiedziała że te zaręczyny są dawno przeterminowane, i że facet powiedział że ją kocha ale mu na niej nie zależy. Nie wiem jak mam postąpić czy czekać co ona zrobi czy zostawi swojego faceta, czy w ogóle odbijać mu ją, czy też zakończyć sytuację po prostu nie wiem, sam też poniekąd zostawiłem byłą dziewczynę z myślą o niej faktem jest jednak że ja  do byłej dziewczyny nic nie czułem wiec ta sytuacja pomogła mi trochę zakończyć związek bez uczucia z mojej strony. Proszę o jakąś opinię, być może ktoś był w podobnej sytuacji.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Trudna sytuacja, zakochany ze wzajemnością w dziewczynie kolegi

Trudna sytuacja, ale moim zdaniem to ona powinna jakoś się określić. Jeśli nie czuje nic do swojego chłopaka, to dlaczego z nim jest? Nie rozumiem...tym bardziej że powiedział jej że mu na niej nie zależy. Ja w takiej sytuacji dawno powiedziałabym mu "do widzenia!"

Tobie pozostaje jedynie czekać. Nie odbijesz w koncu laski swojemu kumplowi, bo to niezgodne z "etosem męskim" wink Moze wszystko sie ulozy!

3

gdxd123 napisał/a:

widzę że dziewczyna kumpla chce ze mną być

Jakby chciała być z Tobą to by nie była z nim...
Najprostsze prawdy najtrudniej zauważyć, nie?

4

pitagoras napisał/a:
gdxd123 napisał/a:

widzę że dziewczyna kumpla chce ze mną być

Jakby chciała być z Tobą to by nie była z nim...
Najprostsze prawdy najtrudniej zauważyć, nie?

Tak tylko że ja to wiem bo jasno z nią o tym rozmawiałem, jasno sobie to wyjaśniliśmy i wiem że dziewczyna chce dała mi jasny zrozumiały sygnał.

5 Ostatnio edytowany przez Margolinka (2014-05-04 21:24:43)

To niech go zostawi dla Ciebie, skoro chce z Tobą być. Jakoś nie idzie mi w parze "zakochanie w Tobie" z "uzależnieniem  od kogoś, kogo nie kocha" i komu nie zależy na niej. Jak dla mnie dziewczyna sama nie wie czego chce. A te jej tłumaczenia, to takie oklepane, nic nowego.

6

gdxd123 napisał/a:

Tak tylko że ja to wiem bo jasno z nią o tym rozmawiałem, jasno sobie to wyjaśniliśmy i wiem że dziewczyna chce dała mi jasny zrozumiały sygnał.

Niekiedy dziewczyny same nie wiedzą, czego chcą. Niby dają Ci jasne sygnały, że chcą z Tobą być, a jak przychodzi do rozstania się z tamtym, to stwierdzają, że jednak dadzą jemu ostatnią szansę, a z Tobą mogą zostać jedynie przyjaciółmi. Sam miałem tydzień temu taką sytuację, więc wiem co mówię.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Trudna sytuacja, zakochany ze wzajemnością w dziewczynie kolegi

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024