Witam
Nie bardzo wiem co tutaj robię gdyż jestem facetem ale może spojrzenie kobiet wyjaśni mi parę rzeczy. Zacznę od tego mam 24 lata i w ostatnim czasie spotkała mnie trudna sytuacja ponieważ zakochałem się w dziewczynie kolegi a ona we mnie Co robić?. Sytuacja jest o tyle złożona że taki stan utrzymuj się od jakiegoś czasu rozmawiałem z nią o tym oboje nie wiemy jak się w sobie zakochaliśmy jak się to stało kiedy itp. Najgorsze jest to że ona jest dobra koleżanką mojej byłej dziewczyny z którą nie tak dawno się rozstałem i po tym rozstaniu wszystko nabrało tempa, widzę że dziewczyna kumpla chce ze mną być ja też, sama w jednej z rozmów opowiadał że jest z nim tylko dla tego że jest przyzwyczajona, trochę uzależniona od niego itp, natomiast kumpel ideałem faceta nie jest ma różne wyskoki typu palenie różnych dziwnych środków, o których ona nie wie i jest przekonana że on dla niej to odstawił a tak nie jest, facet od 4 lata oszukuje dziewczynę zdarzają mu się w tygodniu częste wypady właśnie na palenie tych dziwnych środków i piwka a ona biedna też o tym nie wie. Ja stronię od tego ale znam faceta prawie od dziecka jesteś my z jednej miejscowości, bywały częste wspólne imprezy kiedy ja jeszcze byłem ze swoją dziewczyną było to bardzo częste praktycznie co sobotę się widywaliśmy. I kolejnym problemem jest to że on jest zaręczony z nią choć sama jego dziewczyna w jednej z naszych wspólnych rozmów powiedziała że te zaręczyny są dawno przeterminowane, i że facet powiedział że ją kocha ale mu na niej nie zależy. Nie wiem jak mam postąpić czy czekać co ona zrobi czy zostawi swojego faceta, czy w ogóle odbijać mu ją, czy też zakończyć sytuację po prostu nie wiem, sam też poniekąd zostawiłem byłą dziewczynę z myślą o niej faktem jest jednak że ja do byłej dziewczyny nic nie czułem wiec ta sytuacja pomogła mi trochę zakończyć związek bez uczucia z mojej strony. Proszę o jakąś opinię, być może ktoś był w podobnej sytuacji.