Ciąża a zapalenie pęcherza:-((( - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Ciąża a zapalenie pęcherza:-(((

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

Temat: Ciąża a zapalenie pęcherza:-(((

witam Was.Jestem w 8 tyg.ciąży i od wczoraj męczy mnie sikanie i pieczenie pod koniec ,dzwoniłam do mojego ginekologa i kazal mi brac urosept i pić sok z żurawiny ,narazie nie odczuwam zadnej poprawy :-(( miałam już zapalenie pęcherza jakieś pól roku temu ,ale wtedy dostałam  antybiotyk,bo nic mi nie pomagało ,a tak mnie wzięło,że nie moglam wstac z łożka ,mam nadzieje,że to minie ,bo boje sie o dzidzie :-(( nie wiem co mam robić,może któraś z WAS miała podobnie podczas ciąży??

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Ciąża a zapalenie pęcherza:-(((

Ja miałam 2 razy w ciąży, w 1 trymestrze leczyłam antybiotykiem, w 2 furaginą. Z dzieckiem wszystko ok:)

3

Ja mam tongue

4

troche mnie zdziwiło,że dostałaś w ciaży antybiotyk i brałas furagine,gdyz ja pytałam czy moge ją wziąć i lekarz mi kategorycznie zabronił,ale wazne,że dziecko zdrowe :-)

5

Ja miewalam zapalenie pecherza przed ciaza, w ciazy o dziwo ani razu.
Pytalam lekarza co roobic jakby sie pojawilo. Wspomnial tylko ze w takim przypadku trzeba bedzie zrobic badanie moczu, o sposobie leczenia nie wslpomnial.

Ale pij duzo, moze uda Ci sie wyplukac bakterie i nie beda konieczne leki.

6

Nie mialam zapalenia ale czesto bakterie,trzeba duzo pic wody niegazowanej ok 2 l dziennie,jesc suszona zurawine i dodawaj do wody cytryne ok 1 dziennie zeby zakwasic mocz. Po takiej kuracji nie mam problemu z bakteriami.

Urosept jest bezpieczny.

3 maj sie :-)

7

zosia282 napisał/a:

witam Was.Jestem w 8 tyg.ciąży i od wczoraj męczy mnie sikanie i pieczenie pod koniec ,dzwoniłam do mojego ginekologa i kazal mi brac urosept i pić sok z żurawiny ,narazie nie odczuwam zadnej poprawy :-(( miałam już zapalenie pęcherza jakieś pól roku temu ,ale wtedy dostałam  antybiotyk,bo nic mi nie pomagało ,a tak mnie wzięło,że nie moglam wstac z łożka ,mam nadzieje,że to minie ,bo boje sie o dzidzie :-(( nie wiem co mam robić,może któraś z WAS miała podobnie podczas ciąży??

Zosia w ciąży zapalenie dróg moczowych to normalne ja miałam w 5tyg i też brałam urosept 2tabletki 3 razy dziennie, teraz jestem w 27tc i znowu mam zapalenie lekarz przepisał mi urosept i antybiotyk. Nie martw się urosept to tabletki ziołowe nie zaszkodzą maleństwu smile

8

Dziękuję  Wam Dziewczyny :-)

9

witaj
ja od poczatku ciazy mialam problemy z moczem, do tego kamice nerkowa i ostre zapalenie ukladu moczowego, cala ciaze bralam furalgine , jak moge ci doradzic kup sobie z prenetala zurawine w tabletkach i sa tez z teh firmy na uklad moczowy, mi troche pomogly ale dlatego ze ja mialam dodatkowo (i mam nadal) kamien w nerce, ale mysle ze tobie pomoga

10

Dziekuję Mysioo :-) myślę,że te tabl.z żurawiną to kupię na pewno :-)

11

Mi pomaga w przypadku problemów z pęcherzem picie sporych ilości wody z cytryną,ewentualnie herbata z pokrzywy,gorący prysznic i dolegliwości szybko mijają

12

Szybciej od soku z żurawiny powinny działać jakieś kapsułki na bazie żurawiny (ja biorę Pregnofer Uro).

13

Wszędzie pisze, że najlepsza na zapalenie pęcherza w ciąży jest żurawina. Niestety żurawina jest bardzo kwaśna, a w ciąży jest problem ze zgagą. Po wypiciu soku, efekt zgagi gwarantowany.
Faktycznie ma dobre właściwości, ale na pewno nie należy przesadzać bo zawiera sporo szczawianów a te jak wiadomo utrudniają jelitowe wchłanianie wapnia, co w III trymestrze jest kluczowe dla rozwoju kości dziecka. Nie mam zaufania co do kapsułek i nie bardzo wierzę, że działają podobnie co sok. Sprawdziłam na sobie sok i robiłam badania moczu i sok działa zdecydowanie lepiej.
Z jednej strony w zapaleniu pęcherza zalecają picie dużej ilości płynów, to pomaga pod warunkiem, że siedzimy w domu i mam blisko toaletę. Poza domem każdorazowe przetrzymanie moczu w pęcherzu grozi namnożeniem się bakterii.

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Ciąża a zapalenie pęcherza:-(((

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024