Zazdrość nie do zniesienia. Czy to przez brak od strony ojca miłości? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Zazdrość nie do zniesienia. Czy to przez brak od strony ojca miłości?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

1

Temat: Zazdrość nie do zniesienia. Czy to przez brak od strony ojca miłości?

Jestem w związku od 2,5 lat , mamy po 22 lat . Jestem szczęśliwa tak mi się wydaje przynajmniej , bo jak odczuć to spełnienie i radość jak nie jest to namacalne . Ale nie to mnie dręczy . Mój mężczyzna miał/ ma koleżankę x znają się już bardzo długo, kręcili kiedyś ale to on nie chciał .. później ona nie chciała i stwierdzili podobno że nie ma sensu . Jak zaczęłam się z moim spotykać on za dużo o niej nie opowiadał ... tyle że znają się długo i że nie powinnam być zazdrosna. Nie poznałam ją od razu tylko jakiś czas później. Moje pierwsze spotkanie z nią nie wypadło jak dla mnie pozytywnie , z góry byłam na nią źle nastawiona i miałam racje bo w ten sam dzień gdzie ją poznałam a było to nad jeziorem gdy wchodziłam do wody a ona z niej wychodziła powiedziała mi że  " o kogo tu wyrzuciło na brzeg' niechcianą '" od tamtej pory nawet nie chciałam jej imienia słyszeć. Nie powiedziałam mojemu o tym zajściu , i gdy on się z nią spotykał nie zawsze o tym mi mówił bo jak to on twierdził " czekał na odpowiedni moment" ale jakoś to zniosłam .  Zawsze gdy mi mówił że z nią tam gdzieś się widział wyobraźnia moja działała baaardzo ;/ . Aż w końcu powiedziałam mu że nie chce by się z nią spotykał bo poprostu jej nie ufam i jej  nie lubie ... Nie spotyka się z nia ale jak czasem gdzieś ja zobaczymy i zaczynaja gadac we mnie sie gotuje , i do konca dnia mam zepsuty humor . Jestem zazdrośnicą i nie wiem jak sie tego pozbyć ?! ale nie umiem sobie poradzić z wyobraźnią ani ze złościa i tu nie chodzi tylko o tą jedna koleżankę ale ogolnie .  Rozmawiałam z moim o tym , mowi ze nigdy by mnie nie zdradzil ze mnie kocha i planuje ze mna przyszlosc , ze nie zdradzil by mnie bo wie co ma stracenia a zadna mu nie da tego co ja mu daje ... ale to silniejsze ode mnie , czy to moze przez to ze w domu od ojca nie mialam trzeźwego ? czy moze dlatego ze w 18 lat dowiedziałam sie ze ojciec nie jest moim ojcem i mam matki geny zdrady

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Byla_Narzeczona (2014-04-23 21:22:25)

Odp: Zazdrość nie do zniesienia. Czy to przez brak od strony ojca miłości?

Też jestem typem zazdrośnika, więc rozumiem Twoje zachowanie, ale musisz się powstrzymać. Ma prawo mieć koleżanki, tak samo, jak Ty kolegów. Czy robisz coś złego z kolegami? Nie. Więc zaufaj mu, że i on niczego nie robi i nie zrobi. Wiesz na pewno doskonale, że zaufanie to jeden z czynników fundamentu udanego związku smile Ciągłą zazdrością tylko go w końcu zaczniesz dusić. I uświadom sobie, że jeśli nie daj Boże kiedyś będzie chciał Cię zdradzić, to Cię zdradzi, czy będziesz go "krótko trzymać", czy nie.

Co do ojca - nie znam sytuacji i psychologiem nie jestem, ale wątpię, że to jest jakiś główny motyw. Po prostu kochasz swojego faceta, zależy Ci na nim i to naturalne, że obawiasz się go stracić przez inną kobietę smile

3

Odp: Zazdrość nie do zniesienia. Czy to przez brak od strony ojca miłości?

Jak rozumieć to zdanie?

czy to moze przez to ze w domu od ojca nie mialam trzeźwego ?

To strasznie przykre dowiedzieć się, że ojciec tak właściwie nim nie jest.
Gdyby istniało coś takiego jak gen zdrady to chyba oczywiste, że wątpliwości powinna budzić Twoja wierność a nie jego, więc ten argument odpada.
Zazdrość jest silnie związana z poczuciem własnej wartości, więc może tu tkwi Twój problem?

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Zazdrość nie do zniesienia. Czy to przez brak od strony ojca miłości?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024