proszę o radę- przyjaźń z facetem - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » proszę o radę- przyjaźń z facetem

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: proszę o radę- przyjaźń z facetem

Chciałabym tylko napisać, że bardzo zastanawia mnie zachowanie mojego przyjaciela... Otóż kilka miesięcy temu powiedzmy było coś między nami, ale nie zostało to wyjaśnione... Ja to źle rozegrałam i on także. Poza tym ja nie byłam pewna i prawdopodobnie go od siebie odsunęłam mimo, że chciałam z nim być..( wiem, dziecinada, ale mam problem z okazywaniem uczuć i z bliskością..) On zaczął szybko umawiać się z jakąś dziewczyną.. Byłam zazdrosna, on chyba to zauważył i zaczął się dziwnie zachowywać... Ignorował mnie, był arogancki.. Ale przeszło. Koniec końców on ma dziewczynę, ja jestem sama i jesteśmy znajomymi..
Była taka sytuacja, że on będąc już kilka miesięcy w związku wysyłał mi prezenty, listy jako przyjaciółce. ( znamy się bardzo długo). Tylko, że ja odbierałam to inaczej... Aż w pewnym momencie spytałam się o wyklarowanie sytuacji, bo jestem w kropce, nie wiem co myśleć. On napisał, że ma dziewczynę i że  ja jestem jego przyjaciółką... I teraz tak.. Od tego mojego wyznania nie kontaktowaliśmy się ze sobą przez tydzień.. Później on zaczął zabiegać o spotkania ze mną...Na piwo, pod pretekstem nauki, zrobienia projektu...Nie wiem co mam o tym myśleć. Bo ja -teraz mówię szczerze, naprawdę dałam sobie z nim spokój jako z potencjalnym partnerem.. a on im bardziej ja mam go w 'de' jako chłopaka i im bardziej jestem luzacka w stosunku do niego i nie ma spin tym bardziej i częściej ma ze mną kontakt...

Potrafi do mnie zadzwonić np kiedy ma wolne i spędzić 2h na piwie gadając ze mną o pierdołach, śmiejąc się i żaląc na wszystko, a później iść do dziewczyny...I mnie nie przeszkadza to już całkowicie... Nawet jak mi o niej opowiada... Nie wiem , może on zauważył, że ja już się nie spinam i że jestem 'normalna' i nie robię żadnych dziwnych sytuacji i sam wyluzował? Ale byłam pewna, że po tym moim wyznaniu on nie będzie chciał się ze mną widzieć. Byłam pewna, że będzie wielka spina, a tutaj zaskoczenie.... A tutaj on tym bardziej zabiega o spotkania, nawet wcześniej tak nie robił...
Czy to jest dziwne czy właśnie atmosfera jest ok i tak powinno być? Może szczerość popłaca? Myślałam, że stracę znajomego a tutaj niespodzianka...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: proszę o radę- przyjaźń z facetem

Na pewno chcesz być tylko jego przyjaciółką? Raczej nie byłabyś zazdrosna, gdyby odpowiadało Ci bycie przyjaciółką. On za to chyba traktuje Cię jak kumpla, z którym może sobie pójść na piwo i pogadać o wszystkim. Dlatego denerwuje go Twoja zazdrość i chętniej się spotyka kiedy zachowujesz się na luzie. Takie mam wrażenie.

3

enkeli napisał/a:

Na pewno chcesz być tylko jego przyjaciółką? Raczej nie byłabyś zazdrosna, gdyby odpowiadało Ci bycie przyjaciółką. On za to chyba traktuje Cię jak kumpla, z którym może sobie pójść na piwo i pogadać o wszystkim. Dlatego denerwuje go Twoja zazdrość i chętniej się spotyka kiedy zachowujesz się na luzie. Takie mam wrażenie.

tak kiedyś byłam zazdrosna, ale z 2 tyg temu przewartościowałam sobie cały mój stosunek do niego i trochę ostatnich miesięcy i ogarnęłam się ( że tak powiem)- jestem z siebie dumna w pewien sposób- jestem silna. i teraz paradoks- im częściej z nim się spotykam ( samej albo ze znajomymi) tym bardziej nie chciałabym z nim być.. dlaczego? bo widzę jak się zmienił dla dziewczyny- nie jest już tym, kim był wcześniej.. i jeśli tak się zmienia dla każdego związku to ja chyba nie chciałabym być na co dzień z takim człowiekiem... i automatycznie wpadł mi do szufladki przyjaciel w umyśle... to są moje ostatnie spostrzeżenia.. nie wiem czy dobrze robię.. w pewien sposób mi na nim zależy ale raczej w przyjacielski . nie wiem czy da się to zrozumieć.
nie panikuję już kiedy go widzę. jestem obojętna ale miła jak dla każdego innego kolegi, nawet już mnie przestał pociągać seksualnie...
chyba został moją przyjaciółką...

4

Nie wierze w przyjazn miedzy kobieta a meczyzna. Szczerze z Nim porozmawiaj. W Waszym przypadku jest to tak nieprawdopobne jak zobaczyc wielblada na Antarktydzie.

5

mieliśmy taki okres czasu kiedy wgl sie nie kontaktowaliśmy przez jakiś miesiąc czy coś.. później on wysłał mi coś na urodziny co bardzo mnie zaintrygowało w sposób jednoznaczny ( ma dziewczynę a takie rzeczy mi pisze...) więc się spytałam o co mu chodzi, ale w sposób łagodny byłam zdezorientowana itp. on odpisał ze ma dziewczynę , a ja jestem jego przyjaciółką. i dodał: mam nadzieję, że wszystko okej.
i od tej pory nie kontaktowaliśmy się tydzień po czym po tygodniu to on zaczął zabiegać o spotkania w sprawach prywatnych jak i zawodowych. on do mnie pisze częściej po tym moim wyznaniu i pytaniu niż wcześniej... nie rozumiem tego..

może wyczuł, że jestem wyluzowana i że lepiej się ze mną spędza czas , ale on także się zmienił na bardziej wyluzowanego.
nie wiem co to za relacja. j ateraz odbieram go jak kumpla i mówię to w 100% pewności...
to wygląda tak trochę jak telenowela brazylijska bo nie opisałam wszystkich sytuacji i faktów. ale może nie chcę..
nie wiem co o tym myśleć. bo czasem im bardziej ja się oddalam tym bardziej on lgnie ( mimo, że ma dziewczynę) i potrafi mi powiedzieć, że między nami ma być zawsze ok i że mnie uwielbia i jestem mu bliska...

ale ja już przestałam o nim myśleć inaczej niż o koledze... więc ja się cieszę z tego że jakby zrobiłam krok w przód dla siebie

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » proszę o radę- przyjaźń z facetem

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024