Potrzebuję porady kobiet z PCO (lub podejrzeniem), najlepiej z Łodzi - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Potrzebuję porady kobiet z PCO (lub podejrzeniem), najlepiej z Łodzi

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2 ]

1

Temat: Potrzebuję porady kobiet z PCO (lub podejrzeniem), najlepiej z Łodzi

Witam, mam 18 lat. Od zeszłego roku zaczęłam mieć problemy z bólami brzucha - Bez żadnego konkretnego powodu bolał mnie cały brzuch, jakby go ktoś nadmuchiwał. Na ten ból nie pomagały ciepłe okłady, leki (np. nospa), ani nic innego, po prostu musiałam czekać aż samo przejdzie, a jest to na prawdę uciążliwe, bo przy tym bólu nie mogę normalnie funkcjonować. Zgłosiłam się z tym do lekarza pierwszego kontaktu - powiedział że to może jakieś problemy z trawieniem, może zła dieta, ale nic nie zlecił, powiedział że może samo przejdzie z czasem.
Kolejnym objawem była miesiączka: wcześniej była w miarę regularna, ale od około 2 lat często się spóźniała o 2 tygodnie lub dłużej. Miesiączki były dla mnie zawsze bardzo bolesne kilka dni przed i na początku.
Od dłuższego czasu (nie wiem dokładnie) bardzo często przy poruszaniu odczuwam ból w dolnej części brzucha lekko po prawwej stronie, coś jak kolka. Teraz odczuwam takie bóle nawet przy bezruchu i są one silniejsze niż wcześniej. Ból jest teraz coraz bardziej uciążliwy podczas stosunku (jeszcze kilka miesięcy temu wystarczyła zmiana pozycji, teraz już nic to nie daje, dlatego staram się tego unikać)
W grudniu 2013r. zauważyłam nagle, że moje staniki zrobiły się o wiele za duże. Schudłam raptem kilka kg, ale w biuście jest na prawdę duża różnica. Jest to tym bardziej niepokojące, ponieważ wcześniej jadłam dość mało i przede wszystkim nabiały, mało mięsa, a od września 2013r przeprowadziłam się i zaczęłam na prawdę sporo jeść.
Mam też kilka innych, mniej istotnych objawów, takich jak trądzik (jest on dość liczny na twarzy, dekolcie i plecach, mam go od podstawówki), słaba krzepliwość krwi (nawet z małych ran długo krwawię, długo się one także goją), od dzieciństwa zdarza mi się mdleć częściej niż przeciętnym osobom, moje ciśnienie krwi jest dość niskie.
W mojej rodzinie wiele osób chorowało na raka.

W połowie marca 2014 zaczęłam się martwić, bo ostatni okres miałam 27 stycznia. Zapisałam się do ginekologa. Niestety trafiłam na bardzo niemiłą panią doktor, bo choć wiedziałam, że nie jestem w ciąży, to ona się upierała tylko przy tym. Nie słuchała moich innych objawów. Mam wklęsłą macicę, więc żeby się jeszcze upewnić czy nie jestem w ciąży zleciła mi usg, i powiedziała, że jak dalej nie będę miała miesiączki to mi ją wywoła (sądzę, że powinna najpierw zbadać dlaczego jej nie mam..). 1 kwietnia miałam usg (dostałam w tym dniu okres). Moje jajniki mają wymiary 36,7 x 20,6 lewy, 39,8 x 25,5 prawy. Są na nich pęcherzyki wzrastające o średnicy do 5,5 mm, licznie w liczbie ponad 20 wpw. Echogeniczność lewego jajnika nieprawidłowa, prawego prawidłowa. Diagnoza: Syndroma PCO. (tak jest na wyniku). Lekarz powiedział mi, że to poważne schorzenie i będę musiała to leczyć. Jednak pani ginekolog jak usłyszała, że mam już miesiączkę, to powiedziała, że wszystko w porządku. Poszłam więc do innego lekarza, który powiedział, że wszystko w porządku, a jak urodzę 5 dzieci to będzie znaczyło, że to było tylko podejrzenie..

Chciałabym wiedzieć, co mam zrobić, żeby mieć jakieś dalsze badania. Moja siostra ma problemy z zajściem w ciążę i na prawdę martwię się o swoje zdrowie. Poza tym z tym bólem nie da się żyć. Chciałabym znaleźć lekarza w Łodzi, który potraktuje to poważnie. Oczywiście na NFZ, bo nie stać mnie niestety na prywatnego. Będę bardzo wdzięczna za każdą pomoc.

Zobacz podobne tematy :

Posty [ 2 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Potrzebuję porady kobiet z PCO (lub podejrzeniem), najlepiej z Łodzi

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024