Mam 27 lat i mam kilka problemów ze sobą, nie wiem jak sobie poradzić. Naprawdę nie wiem. Rok temu zaczęłam pracę w korporacji. Przeżyłam nieszczęśliwą miłość, zakochałam się w dużo starszym mężczyźnie, ale nic z tego nie wyszło. W międzyczasie zakolegowałam się kobietą starszą od siebie 8 lat. W pracy dużo ją nauczyłam. Ona teraz zaczyna robić rzeczy przeciwko mnie. Próbuje pokazywać, że ona bardziej podoba się mężczyznom, w tym mojej "byłej miłości". Jest mi z tym strasznie. Ja również mam powodzenie, ona to widzi i jest bardzo agresywna. Ona zawsze musi pokazać, że jest lepsza.
Mieszkam z siostrą. Powiedziałam jej o tym problemie, ale wydaje mi się, że wykorzystuje ten fakt, w niektórych sytuacjach. Zamiast porady słyszę tylko od niej że jestem zazdrośnicą :(:(:(. Ja już tak nie mogę. Nie potrafię. Nie jestem zazdrosna, ale jak ktoś mi wmawia ten fakt, to czuje się słaba psychicznie, przegrana. Ona mówi, że jestem zazdrosna i się śmieje w twarz, nawet się z tego cieszy, bo myśli chyba, że ja jestem zazdrosna też o nią. Rodzice też mnie nie rozumieją.
Dlaczego własna siostra robi takie rzeczy? Mam wrażenie, że ludzie, którzy krzyczą dookoła, że im się zazdrości chcą siebie dowartościować. Może to nieprawda, ale takie mam wrażenie. Dodam tylko, że moja siostra zawsze bardzo się ceniła i raczej jest zimną osobą. Naprawdę nie chce już z nią mieszkać.
Proszę, napiszcie co sądzicie.
Przecież ta Twoja pseudo koleżanka ma męża , to już dawno powinnaś ją zapytać , czy jej mąż wie , źe jego żona przyszła do pracy na podryw . A co do Twojej siostry , też Ją wyśmiewaj jak będzie na kogoś się żalić . WET za WET najlepszy sposób . Głowa do góry , poradzisz Sobie .
wet za wet - nie dla każdego to takie proste. moze matylda jest zbyt łagodna. matyldo- szukaj przyjaciół, wzmacniaj sie psychicznie nie daj sie zgnebic. mów co ci sie nie podoba bez wszczynania wojny.
wet za wet - nie dla każdego to takie proste. moze matylda jest zbyt łagodna. matyldo- szukaj przyjaciół, wzmacniaj sie psychicznie nie daj sie zgnebic. mów co ci sie nie podoba bez wszczynania wojny.
Masz racje , szybciej napisałam , niż pomyślałam .