Tabletki wczesnoporonne - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Tabletki wczesnoporonne

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 50 ]

Temat: Tabletki wczesnoporonne

Wiem, że posypią się być może tu gromy , ale jestem w ciąży w 4 tygodniu - dziecko pojawiło się nie w tym czasie co trzeba.
Mam skomplikowaną sytuację życiową, czy ktoś zna miejsce lub stronę zagraniczną, gdzie można takie tabletki zakupić.
Będę wdzięczna za pomoc. Chodzi mi o oryginalne bezpieczne tabletki.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Tabletki wczesnoporonne

Ja nie znam,ale teraz sobie ulzysz,a pozniej bedziesz miala to na sumieniu.. Nie znam Twojej sytuacji zyciowej,ale moim zdaniem popelniasz blad... Ludzie w zyciu maja gorzej i sobie radza.
Teraz myslisz o tabletkach wczesnoporonnych,a wczesniej nie pomyslalas o antykoncepcji ?
Wiesz co ? Ja jestem w ciazy i z kazdym dniem jestem coraz bardziej szczesliwa,Kocham moje malenstwo i nawet jezeli bylabym w trudnej sytuacji NIGDY nie zrobilabym czegos takiego... Uwierz mi. Pomysl jeszcze nad tym...
NIE POPIERAM TEGO, nie wiem jak inni.

3

Kaliszanko, jeśli jesteś naprawdę zdecydowana, to wpisz w google ''woman on web''. Tam dowiesz się wszystkiego.

4

hej mam 22 lata moja dziewczyna niespełna 20 teraz zdaje mature od poł roku zaczelismy współczyć seksualnie zabezpieczajac się przez prezerwatywe mojej dziewczynie spóżniał się okres i okazało się że jest w 3 tyg ciązy ja pracuje ona jest sam nie ma rodziców zgineli jak była mała wynajmuje mieszkanko w siostrą i utrzymuje się z renty nie mamy ustabilizowanej sytuacji finansowej chcemy spróbować tabletek wczesnoporonnych proszę o porade jakie sa tego skutki i gdzie to mogę dostać...

5

Patryk a nie myśleliście o ewentualnej adopcji?

6

patryk92 napisał/a:

hej mam 22 lata moja dziewczyna niespełna 20 teraz zdaje mature od poł roku zaczelismy współczyć seksualnie zabezpieczajac się przez prezerwatywe mojej dziewczynie spóżniał się okres i okazało się że jest w 3 tyg ciązy ja pracuje ona jest sam nie ma rodziców zgineli jak była mała wynajmuje mieszkanko w siostrą i utrzymuje się z renty nie mamy ustabilizowanej sytuacji finansowej chcemy spróbować tabletek wczesnoporonnych proszę o porade jakie sa tego skutki i gdzie to mogę dostać...

Nie odpowiem na Twoje pytanie, bo nie znam odpowiedzi, ale może warto się nad tym jeszcze zastanowić, sytuacja w każdej chwili może ulec zmianie, może Ty znajdziesz lepszą pracę a może po prostu Twoi rodzice będą w stanie pomóc utrzymać Wam dziecko?
Bo jeśli Twoja dziewczyna weźmie tabletkę to czasu nie cofniesz ani Ty ani Ona.... Zastanówcie się jeszcze nad konsekwencjami i czy naprawdę to jest dla Was jedyne rozwiązanie.

7

Myślę, że nie pytaliby o tabletki wczesnoporonne, gdyby wcześniej nie przemyśleli innych wyjść z sytuacji.
Brak dobrej pracy, a o tego matura i być może dalsza edukacja to nie są odpowiednie warunki do wychowania dziecka.

Patryk, wyżej pisałam o stronie woman on web. Tam znajdziesz wszelkie informacje.

8

Nie oznacza to że od razu musi brać tabletki, może donosić ciążę i oddać do adopcji!
Dla mnie zażycie takiej tabletki jest równoznaczne z aborcją! Jak ktoś kiedyś nie stracił dziecka (poronił) to raczej nie zrozumie osób które są przeciwne zarówno zażywaniu tabletek wczesnoporonnych jak i aborcji.

9

kati1989 napisał/a:

Nie oznacza to że od razu musi brać tabletki, może donosić ciążę i oddać do adopcji!
Dla mnie zażycie takiej tabletki jest równoznaczne z aborcją! Jak ktoś kiedyś nie stracił dziecka (poronił) to raczej nie zrozumie osób które są przeciwne zarówno zażywaniu tabletek wczesnoporonnych jak i aborcji.

Dokładnie. Poroniłam 3 razy. i wiem że gdyby kiedyś tak się zdarzyło że nie chciałabym mieć więcej dzieci to na pewno bym nie usunęła. Nie da się być mniej czy bardziej w ciąży. Jest się w ciąży i już! Dziecko rośnie i rozwija się z każdą chwilką z każdym dniem Tak więc wzięcie tabletki a poddanie się aborcji to dla mnie to samo.

10

Naprawde uwazacie, ze donoszenie ciazy i oddanie dziecka do adopcji to takie "swietne" wyjscie? Nie kazdy poradzi sobie z krytyka spoleczenstwa w takiej sytuacji, przeciez rodzina, znajomi, beda wiedzieli ze byla w ciazy a potem nagle dziecko "zniknelo".
Gdybym byla w takiej sytuacji to predzej bym zdecydowala sie na te tabletkiz  woman on web niz na urodzenie i adopcje...

11

Nie rozumie po co ludzie decydują się na współżycie jeśli nie liczą się z konsekwencjami płynącymi z uprawiania seksu.

12

Rising_Sun napisał/a:

Naprawde uwazacie, ze donoszenie ciazy i oddanie dziecka do adopcji to takie "swietne" wyjscie? Nie kazdy poradzi sobie z krytyka spoleczenstwa w takiej sytuacji, przeciez rodzina, znajomi, beda wiedzieli ze byla w ciazy a potem nagle dziecko "zniknelo".
Gdybym byla w takiej sytuacji to predzej bym zdecydowala sie na te tabletkiz  woman on web niz na urodzenie i adopcje...

W takiej sytuacji, gdy nie jest się gotowym na dziecko żadne wyjście nie jest dobre.. ani adopcja, ani aborcja, ani wychowywanie dziecka..
co by nie zrobili to albo wyrządzą krzywdę sobie albo dziecku..
Ale jeszcze raz powtarzam.. podejmując się współżycia należy liczyć się z tym, że i wpadki się zdarzają.. i myśleć o konsekwencjach jeszcze przed a nie po..
Należy pomyśleć o antykoncepcji.. lub wypić szklankę wody wink

13

Rising_Sun temat aborcji i tego typu to są tematy które wywołują kłótnie zazwyczaj. Ja jestem pro - life i zawsze bedę się kłócić z osoba która jest pro - choise. Rodzina zawsze może być przygotowana na taką ewentualność. Sama mam taką znajomą która chciała oddać dziecko do adopcji jak się ciotka o tym dowiedziała zaproponowała jej że ona się zajmie dzieckiem póki "do czegoś nie dojdą" i co teraz dziecko ma 3 lata młoda skończyła szkołę ma mieszkanie i mieszka wraz z mężem i dzieckiem. Tak więc zawsze są jakieś wybory. Dzieciaczki małe są chętniej adoptowane. Mają większe szanse.

14

Beatka87 (moja rówieśniczko) smile ja jestem przeciwna aborcji.. takie jest moje podejście do tego.. jednak tu nie mam zamiaru się z nikim kłócić i przekonywać do swoich racji.. stawiałabym tu raczej na większa edukację na temat seksu, antykoncepcji i w ogóle..
znajoma miała wiele szczęści.. lecz nie zawsze tak się dzieje..

15 Ostatnio edytowany przez beatka87 (2014-04-03 09:49:01)

Mina Ale zawsze jest warto dać szansę dziecku. Dama chyba jestem tego doskonałym przykładem jak nie wyraziłam zgody na usunięcie ciąży. Adopcja to szansa zarówno dla dziecka jak i rodziców. a w ciągu 9 miesięcy może się baaaardzo dużo zmienić ;P

Oczywiście na edukację na temat antykoncepcji stawiam na pierwszym miejscu ;P

16

Betaka.. czytałam Twoją historię..
do oddania dziecka.. i w ogóle do donoszenia niechcianej ciąży trzeba mieć wiele siły..

17

Tak kochana ale człowiek żyje z faktem że zrobiło się coś dobrego i coś zdecydowanie najlepszego dla tego dziecka. A jak usuniesz to już po ptokach. Wtedy jest już trauma na całe życie i nie ma żadnej możliwości na poznanie kiedyś własnego dziecka. A adopcja? daje taką możliwość wink No ale możemy tak rozmawiać i wymieniać swoje poglądy wink

18 Ostatnio edytowany przez Ania9O (2014-04-03 09:59:29)

Decydując się na seks trzeba liczyć się z konsekwencjami. Jeśli nie bierze się ich pod uwagę to może oznaczać jedynie, że nie jest się na tyle dojrzałym by uprawiać seks.

Sama w wieku 21 lat zaszłam w ciążę, byłam w trakcie studiów,  nie planowaliśmy ślubu, nie mieliśmy żadnych dochodów. Ani raz nie przyszło mi do głowy by usunąć ciążę. Jak byłam na tyle odważna by uprawiać seks to teraz biorę za to odpowiedzialność. I co? Mam cudownego synka a reszta sama sie powoli układa. smile

19

Ania9O napisał/a:

Sama w wieku 21 lat zaszłam w ciążę, byłam w trakcie studiów,  nie planowaliśmy ślubu, nie mieliśmy żadnych dochodów. Ani raz nie przyszło mi do głowy by usunąć ciążę. Jak byłam na tyle odważna by uprawiać seks to teraz biorę za to odpowiedzialność. I co? Mam cudownego synka a reszta sama sie powoli układa. smile

budujące smile tym bardziej, że mniej więcej znam Twoją hisotrię smile
pozdrawiam smile

20

zgadzam się z Tobą minia 23 jak najbardziej!
W wieku niespełna 17 lat byłam w ciąży, niestety poroniłam. Miałam naprawdę okropnego chłopaka który traktował mnie jak najgorszą, co więcej bił mnie ale przez głowę mi nawet nie przeszło żeby usunąć lub wziąć tabletki wczesnoporonne. Rodzice byli oczywiście niezadowoleni ale nikt nawet nie wspomniał o tabletkach czy usunięciu! Żadne z nas pracy nie miało, ja byłam jeszcze w liceum i co to miałby być powód do odebrania możliwości życia dziecku???

21

No dobrze, ja też jestem przeciwna aborcji, wiadomo że antykoncepcja na pierwszym miejscu, ale to co robią inne osoby to ich wybór i nic mi do tego. Wiem też, że są sytuacje życiowe, w  których naprawdę ludzie nie potrafią się odnaleźć, dla nie których ciąża i macierzyństwo nie jest dobrym rozwiązaniem.
Fajnie, że niektóre są w stanie przeciwstawić się rodzinie, społeczeństwu i donosić ciążę, wychować samotnie, lub oddać do adopcji (chociaż nie wyobrażam sobie życia kobiety, która oddała do adopcji dziecko, tzn ta cała nagonka na nią, na pewno 90% osób ją krytykuje i wytyka palcami a nie mówi o jak super, że oddałaś dziecko do adopcji).
Po prostu nie ma co się zachowywać w stylu - ja poroniłam, wiem jakie to straszne, więc nikt nie ma prawa do aborcji...
Antykoncepcja jest najważniejsza, ale widzę teraz jak często zawodzi (dwie bliskie koleżanki brały tabletki codziennie, a jednak zaszły w ciąże itd.)

22

Rising_Sun napisał/a:

No dobrze, ja też jestem przeciwna aborcji, wiadomo że antykoncepcja na pierwszym miejscu, ale to co robią inne osoby to ich wybór i nic mi do tego. Wiem też, że są sytuacje życiowe, w  których naprawdę ludzie nie potrafią się odnaleźć, dla nie których ciąża i macierzyństwo nie jest dobrym rozwiązaniem.
Fajnie, że niektóre są w stanie przeciwstawić się rodzinie, społeczeństwu i donosić ciążę, wychować samotnie, lub oddać do adopcji (chociaż nie wyobrażam sobie życia kobiety, która oddała do adopcji dziecko, tzn ta cała nagonka na nią, na pewno 90% osób ją krytykuje i wytyka palcami a nie mówi o jak super, że oddałaś dziecko do adopcji).

Skoro Patryk pytał o poradę/zdanie użytkowniczek forum to każdy ma prawo wyrazić własne zdanie na ten temat, w ostateczności i tak zrobią co będą uważali za najlepsze dla Nich.
A co do adopcji... nie uważasz że jest lepsza niż wzięcie tabletki czy usunięcie?

Rising_Sun napisał/a:

Po prostu nie ma co się zachowywać w stylu - ja poroniłam, wiem jakie to straszne, więc nikt nie ma prawa do aborcji...
Antykoncepcja jest najważniejsza, ale widzę teraz jak często zawodzi (dwie bliskie koleżanki brały tabletki codziennie, a jednak zaszły w ciąże itd.)

A czy przeczytałaś w którymś z moich postów że nie mają prawa do aborcji?? NApisałam tylko że jestem temu przeciwna, a to znacząca różnica.
Współżyjąc zawsze jest opcja "wpadki" niezależnie od tego czy pary zabezpieczają się poprzez tabletki czy też prezerwatywę, najlepszą antykoncepcją jest nie współżyć smile

23

kati1989 napisał/a:

No właśnie, dla CIEBIE jest równoznaczne, dla kogoś innego nie musi.

I sorry, to że, któraś z Was poroniła, to nie znaczy, że każda inna kobieta musi się cieszyć na wieść o ciąży.
Ja też straciłam jedną ciążę i dość ciężko to przeżyłam. Ale jestem w stanie zrozumieć, że ktoś może dziecka nie chcieć.

Urodzić i oddać do adopcji - jasne, że jest to jakieś wyjście. Ale trzeba donosić ciążę, dziecko urodzić. Nie pomyślałyście, że ktoś może po prostu tego nie chcieć?
Po prostu uważam, że każdy ma wybór, a inni nie mają prawa mu wciskać swojego zdania.

Aha i prosiłabym o nie offtopowanie - nie wiecie nic o tabletkach wczesnoporonnych, to nie zabierajcie głosu po prostu. Dyskusje o aborcji znajdziecie w innych wątkach.

24

Cynicznahipo napisał/a:

Urodzić i oddać do adopcji - jasne, że jest to jakieś wyjście. Ale trzeba donosić ciążę, dziecko urodzić. Nie pomyślałyście, że ktoś może po prostu tego nie chcieć?

Czy wg Ciebie naprawdę ciąża jest aż tak straszna? Co prawda początki są niekiedy ciężkie, ale bez przesady.
Jak się nie chce ciąży to trzeba pomyśleć nad lepszą antykoncepcją albo wcale seksu nie uprawiać!

Cynicznahipo napisał/a:

Po prostu uważam, że każdy ma wybór, a inni nie mają prawa mu wciskać swojego zdania.

Nikt tu nikomu nie narzuca swojego zdania. Skoro dodał post na forum to chyba można się wypowiedzieć?!

25

kati1989 napisał/a:
Cynicznahipo napisał/a:

Czy wg Ciebie naprawdę ciąża jest aż tak straszna? Co prawda początki są niekiedy ciężkie, ale bez przesady.
Jak się nie chce ciąży to trzeba pomyśleć nad lepszą antykoncepcją albo wcale seksu nie uprawiać!

Cynicznahipo napisał/a:

Nikt tu nikomu nie narzuca swojego zdania. Skoro dodał post na forum to chyba można się wypowiedzieć?!

Kati, owszem, ciąża bywa straszna. Mdłości, ciągła zgaga, ból kręgosłupa, bóle bioder i macicy, bóle głowy, zaparcia, opuchlizna etc etc. O samym porodzie już nie wspomnę.

Antykoncepcja zawodzi. Chyba sama o tym wiesz.

Tak, każdy może się wypowiedzieć. Ale na temat zawarty w wątku - czyli ''gdzie można kupić tabletki wczesnoporonne lub uzyskać o nich jakieś informacje''. Tematem tego wątku NIE JEST aborcja. Ani adopcja. Więc, sorry, ale jeśli chcecie kogoś umoralniać, to znajdźcie sobie w wyszukiwarce temat o aborcji/adopcji i tam przenieście dyskusję. Albo przeczytajcie sobie jeszcze raz regulamin forum - tam wyraźnie jest napisane, żeby offtopów nie robić.

26

women on web to chyba jedyna godna zaufania strona w tym temacie. Wszystko jest opisane po polsku, nie wiem tylko ile kosztują tabletki, chyba ok. 500-700 zł.

27

Catwoman napisał/a:

women on web to chyba jedyna godna zaufania strona w tym temacie. Wszystko jest opisane po polsku, nie wiem tylko ile kosztują tabletki, chyba ok. 500-700 zł.

U nich się nie płaci za tabletki. Tylko po tym, jak przyślą tabletki, ''wspiera się'' ich fundację przelewem na konto.
Przynajmniej tak było rok temu, jak znalazłam tę stronę.

28

A życzą sobie jakąś określoną kwotę za to? Bo ja kilka lat temu po raz pierwszy zetknęłam się z tą stroną, wtedy była normalna cena i to chyba nawet jeszcze w euro.

29

Catwoman napisał/a:

A życzą sobie jakąś określoną kwotę za to? Bo ja kilka lat temu po raz pierwszy zetknęłam się z tą stroną, wtedy była normalna cena i to chyba nawet jeszcze w euro.

Tak, jest chyba napisana cena, ale już nie pamiętam, co i jak.
Trzeba by zajrzeć i odpowiedzieć na te ich pytania.

30

Odpowiedziałam by się dowiedzieć smile Ale nie była podana. To chyba już gdy konsultant się z tobą....konsultuje smile No ale w sumie chyba można napisać szybkiego maila, czy zadzwonić i się dowiedzieć.

31

Cynicznahipo napisał/a:

Kati, owszem, ciąża bywa straszna. Mdłości, ciągła zgaga, ból kręgosłupa, bóle bioder i macicy, bóle głowy, zaparcia, opuchlizna etc etc. O samym porodzie już nie wspomnę.

Jestem w 23 tc więc o porodzie się nie mogę wypowiedzieć,ale co do typowych dolegliwości ciążowych nie narzekam żeby aż tak źle było, co prawda mam często te dolegliwości o których piszesz ale wszystko idzie przeżyć.
A co do antykoncepcji owszem zawodzi, ale mimo wszystko zdania na temat tabletek, aborcji itp. nie zmienię!

32 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2014-04-03 13:39:33)

kati1989 napisał/a:
Cynicznahipo napisał/a:

A co do antykoncepcji owszem zawodzi, ale mimo wszystko zdania na temat tabletek, aborcji itp. nie zmienię!

To nie zmieniaj. Ale i nie offtopuj.

Aha - ciąża zaczyna dokuczać najbardziej po 30-tym tygodniu. Także masz jeszcze czas się przekonać, czego oczywiście nie życzę.

33

Nie musisz zmieniać. Po prostu nie rób off topu.

34

Przyznam, że nie ogarniam tego jaki jest związek między poronieniem jednej kobiety i jej pragnieniem posiadania dziecka, a tym, że ktoś inny może zwyczajnie dziecka nie chcieć. I też sądzę, że ciąża to nie jest jakiś szczególnie przyjemny stan i od dłuższego czasu zastanawiam się jakim cudem surogatki mogą zgadzać się na to by nosić czyjeś dziecko. Gdybym miała być w ciąży dla kogoś innego, to wolałabym w niej nie być. Jedynym co sprawia,że ciąża jest dla mnie znośna, jest myśl o jej ostatecznym efekcie (i nie mam na myśli porodu, bo ten przeraża mnie jeszcze bardziej).
Jeśli zaś chodzi o wątek zasadniczy, to proponowałabym na przyszłość wcześniejszą interwencję, czyli antykoncepcję 72h po. Rozumiem, że te tabletki, o których tu mowa działają już znacznie później, ale gdyby komuś zdarzyła się sytuacja awaryjna, to te tabletki są dobrym rozwiązaniem. I wbrew obiegowej opinii można na nie dostać receptę u każdego ginekologa. Osobiście korzystałam kiedyś z tego rozwiązania i dostałam receptę od lekarza rodzinnego bez żadnych wyjaśnień czy proszeń. Choć oczywiście najlepiej jest po prostu być ostrożnym.

35

Dla mnie to zasciankowe myslenie, lepiej usunac wlasne dziecko niz byc na jezykach ludzi.

36

Kaska_03 napisał/a:

Dla mnie to zasciankowe myslenie, lepiej usunac wlasne dziecko niz byc na jezykach ludzi.

To nie jest temat o aborcji. Rozmawiamy tutaj o tabletkach wczesnoporonnych, a dokładniej o tym, gdzie można je kupić.
Ludzie, macie problemy z czytaniem ze zrozumieniem?

37

ja już wariuje ... za dużo jest tych '' może'' gdybym mógł miczyć na rodzine napewno bym o tym nie myślał ... ale o jakich konsekwencjach mowa dziś na badaniach krwi wszysło że jest w ciązy do równy tydzien od zaplodnienia

38

Powiem tak : teraz nie chcecie dziecka.  Ok. Ale za parę lat okaże sie ze jednak byscie chcieli, czy z Toba czy z innym partnerem. A tu sie moze okazac ze ma problem z zajściem w ciaze ewentualnie nie moze mieć. Taka tabletka to nie jest na bol Glowy. Czytalam wiele rzeczy na ten temat w necie i później roznie z tym moze byc. Ale oczywiscie to jest Wasza decyzja.

39

patryk92 napisał/a:

ja już wariuje ... za dużo jest tych '' może'' gdybym mógł miczyć na rodzine napewno bym o tym nie myślał ... ale o jakich konsekwencjach mowa dziś na badaniach krwi wszysło że jest w ciązy do równy tydzien od zaplodnienia

Patryk, usiądźcie i przedyskutujcie to wszystko jeszcze raz. Być może znajdziecie inne rozwiązanie.
Pamiętaj, że tabletkę zawsze możecie wziąć - macie na to czas do 9-ego tygodnia ciąży.

40

Cynicznahipo napisał/a:

Patryk, usiądźcie i przedyskutujcie to wszystko jeszcze raz. Być może znajdziecie inne rozwiązanie.
Pamiętaj, że tabletkę zawsze możecie wziąć - macie na to czas do 9-ego tygodnia ciąży.

Ooo... widzę że jednak można tu udzielić innej rady niż udzielić informacji gdzie można ją dostać czy jakie ma ewentualne skutki uboczne! (a podejrzewam że ma) Ale zgodzę się z Tobą że warto jeszcze przedyskutować temat ciąży i być może znaleźć inne rozwiązanie.
Wiem i czytałam w Waszych postach że to nie wątek o aborcji i uprzedzeniach do niej, ale Patryk w jakimś celu tu pisze i jak same widzicie różnych porad wysłuchuje, decyzja i tak należy do nich więc nie ma sensu się chyba sprzeczać o czym się tu pisze, a tym bardziej kto ma racje.

patryk92 napisał/a:

Przemyślcie jeszcze czy naprawdę nie chcecie tego dziecka, czy nie ma w Waszym przypadku innego, lepszego rozwiązania. decyzja o wzięciu tabletki może jeszcze poczekać, macie czas z tego co pisze. Ja Ci rady ani informacji na temat ewentualnych powikłań udzielić nie mogę bo nie miałam wcześniej z tym styczności, ale myślę podobnie jak  cisowianka, że może mieć później Twoja dziewczyna problem z zajściem w ciążę.

41 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2014-04-04 07:52:18)

kati1989 napisał/a:
Cynicznahipo napisał/a:

Ooo... widzę że jednak można tu udzielić innej rady niż udzielić informacji gdzie można ją dostać czy jakie ma ewentualne skutki uboczne! (a podejrzewam że ma) Ale zgodzę się z Tobą że warto jeszcze przedyskutować temat ciąży i być może znaleźć inne rozwiązanie.
Wiem i czytałam w Waszych postach że to nie wątek o aborcji i uprzedzeniach do niej, ale Patryk w jakimś celu tu pisze i jak same widzicie różnych porad wysłuchuje, decyzja i tak należy do nich więc nie ma sensu się chyba sprzeczać o czym się tu pisze, a tym bardziej kto ma racje.

patryk92 napisał/a:

Przemyślcie jeszcze czy naprawdę nie chcecie tego dziecka, czy nie ma w Waszym przypadku innego, lepszego rozwiązania. decyzja o wzięciu tabletki może jeszcze poczekać, macie czas z tego co pisze. Ja Ci rady ani informacji na temat ewentualnych powikłań udzielić nie mogę bo nie miałam wcześniej z tym styczności, ale myślę podobnie jak  cisowianka, że może mieć później Twoja dziewczyna problem z zajściem w ciążę.

Jasne, że można, odpowiedziałam na post Patryka, chociaż nie on jest autorem wątku.
Radzę przemyśleć, bo widać, że niezdecydowani są.

42

I jaka decyzje podjeliscie ?

43

JoannaMagda napisał/a:

Witam, mam 19 lat i jestem w 8 tygodniu ciąży. W poniedziałek dostałam tabletki Arthrotec i tego samego dnia zażyłam te tabletki po 4 co 3 godziny pod język. Po 1 dawce zaczęły się u mnie skurcze, następne 3 godziny były straszne wymioty, biegunka i krwawienie ostatnią dawkę tabletek nie dałam rady wytrzymać i miałam je pod językiem tylko 10 minut a powinno się 30 min. Martwię się bo krwawnie powinno ustąpić po 3 godzinach ja je miałam z 5 godzin, zawroty głowy gorączka, dreszcze. Nie wiem co mam teraz zrobić boję się iść do ginekologa i martwię się o moje zdrowie.
Czy może ktoś mi coś doradzić bo sama już nie wiem co robić.
Z góry dziękuję za pomoc smile

Jeżeli wystąpiły wymioty i biegunka, to istnieje prawdopodobieństwo, że tabletki się nie wchłonęły.
Do ginekologa i tak musisz iść - żeby ocenił, czy wszystko przebiegło poprawnie. Nie masz wyjścia.

44

JoannaMagda napisał/a:

Witam, mam 19 lat i jestem w 8 tygodniu ciąży. W poniedziałek dostałam tabletki Arthrotec i tego samego dnia zażyłam te tabletki po 4 co 3 godziny pod język. Po 1 dawce zaczęły się u mnie skurcze, następne 3 godziny były straszne wymioty, biegunka i krwawienie ostatnią dawkę tabletek nie dałam rady wytrzymać i miałam je pod językiem tylko 10 minut a powinno się 30 min. Martwię się bo krwawnie powinno ustąpić po 3 godzinach ja je miałam z 5 godzin, zawroty głowy gorączka, dreszcze. Nie wiem co mam teraz zrobić boję się iść do ginekologa i martwię się o moje zdrowie.
Czy może ktoś mi coś doradzić bo sama już nie wiem co robić.
Z góry dziękuję za pomoc smile

Ginekologa się nie bój. To nie etyk, żeby miał Ci kazania prawić, a jak będzie to zmień lekarza.

45

Witam, potrzebuje takich tabletek . JoannaMagda mogłabyś napisac skąd je masz. Przeszukalam caly internet owszem ogloszeń jest multum, tylko nie wiadomo czy to nie jest oszustwo wiec dlatego zalezałoby mi na sprawdzonych zródłach . Tabletki są moja ostatnio deska ratunku, nie widze ani nie wyobrazam sobie innej mozliwości, wiec jezeli ktos posiada takie zrodlo bylabym ogromnie wdzieczna o informacje ,

46

minia23 napisał/a:
Rising_Sun napisał/a:

W takiej sytuacji, gdy nie jest się gotowym na dziecko żadne wyjście nie jest dobre.. ani adopcja, ani aborcja, ani wychowywanie dziecka..
co by nie zrobili to albo wyrządzą krzywdę sobie albo dziecku..
Ale jeszcze raz powtarzam.. podejmując się współżycia należy liczyć się z tym, że i wpadki się zdarzają.. i myśleć o konsekwencjach jeszcze przed a nie po..
Należy pomyśleć o antykoncepcji.. lub wypić szklankę wody wink

Tylko że praktyka wykazuje że jest inaczej. Mój kolega z pracy prawie codziennie mówił na ludzi posiadających dzieci że oni powinni byli sobie ch(...) na sznurek zawiązać. Po pięciu latach miał troje dzieci. Sam nie stosował własnych zasad. Gdyby był asertywny to przynajmniej przyznałby że jest wkurzony. Drugi kolega również dosyć szybko miał troje dzieci i ten już nie potrafił tak udawać. Widać było po nim że go to dobija.

47 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2018-11-03 20:44:04)

Ja zamowilam ze strony spam i kuracja sie powiodla , to pewne zrodlo, polecam ich !

48 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2019-08-22 18:48:44)

Możesz wejść na stronkę spam, tabletki można przyjąć do 9 tygodnia, z pojęciem aborcji farmakologicznej zapoznałam się niedawno ale z tego co się orientowałam warto zainteresować się tym tematem. Na stronce mają podane wszystkie informacje więc możesz poczytać i na spokojnie podjąć decyzje.

Wpadka?  Pomogę
Arthrotec Cytotec
Szybka dostawa
Fachowa pomoc
Dyskrecja gwarantowana
Tel/sms 506-569-372

Posty [ 50 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Tabletki wczesnoporonne

Zobacz popularne tematy :