Styl ubierania - przyciągacz/odstraszacz płci przeciwnej ?:) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Styl ubierania - przyciągacz/odstraszacz płci przeciwnej ?:)

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 21 ]

Temat: Styl ubierania - przyciągacz/odstraszacz płci przeciwnej ?:)

Witam Was,

Ostatnio  usłyszałam (i to od osoby z rodziny) coś w stylu - "czego ty nigdy nie ubierzesz sukienki, spódniczki,bucika kobiecego ? nic dziwnego że jestes sama,chłopaki wolą dziewczyny które ubierają się jak dziewczyna" --nie powiem,zrobiło mi się bardzo nieprzyjemnie gdyż nie ma nic gorszego jak wjeżdzanie na czyiś wygląd bez konkretnego powodu.

Jak już wspominałam kiedyś w którymś wątku preferuje wygodny i sportowy styl (proste spodnie rurki, sportowe obuwie,do tego koszula w kratkę /gładka bluzka/rozpinana jasna bluza,; minimalistyczny makijaż,najczęściej upięte wysoko włosy,małe kolczyki ,łańcuszek),  nienawidzę żakietów,falbanek,żabotów,baskinek,koronek ,błyszczących i szeleszczących materiałów, etc nie wspominając o szpilkach - po prostu bardzo nieswojo i źle się czuje w takich strojach, kiedy sytuacja tego wymaga oczywiście, założę  sukienkę czy znienawidzony żakiet , jednak szczerze odliczam godziny i minuty by zedzrzeć z siebie to i powrócić do moich ulubionych ubrań .Ponadto uważam się za  zadbaną dziewczynę - dbam o cerę, ładny uśmiech,zadbane włosy,paznokcie, perfumy, higiena więc nie sądzę by mężczyźni odwracali głowy w drugą stronę na mój widok( a brak drugiej połówki jest zdeterminowany chyba innymi  czynnikami...CHYBA ŻE SIĘ MYLĘ;D)
.

Chciałabym poznać Wasze zdanie/opinie na temat sposobu i stylu ubierania się  a przełożeniem się na  atrakcyjność - co Wam się podoba a co nie u drugiej osoby(tak,wiem,zdaje sobie sprawę że dla niektórych być może najważniejsze jest wnętrze wink

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Styl ubierania - przyciągacz/odstraszacz płci przeciwnej ?:)

Sprawa jest znacznie głębsza niż sam sposób ubierania się.Ale faktycznie- mężczyźni preferują ''kobiece'' kobiety i strój też ma znacznie.Jest jakaś prawidłowość w tym, że panna w jeansach i adidasach ma większą szansę na zaszczytne miano ''kumpla z cyckami'' niż pełnoprawnej kobiety.
Jakby nie było strój jest jakąś tam afirmacją osobowości i pewnie o to chodzi.

3

Dla mnie ma to spore znaczenie. Ja też jestem typem, który lubi wygodnie, bo po prostu dużo chodzę. Uwielbiam obcasy, ale jak mam je założyć, a czeka mnie 20 minut marszu na pociąg, stanie w pociągu, autobusie, tramwaju, to wybieram coś na płaskim obcasie. Tak samo ze spódniczkami- jak czeka mnie marsz na mrozie i deszczu, to wolę spodnie (szczególnie, że bez obcasów nie czuję się tak dobrze w spódniczkach).

Inna sprawa, że znam osoby, które ubierają się "kobieco", ale w ogóle nie potrafią się w tych ciuchach poruszać. Człapią na obcasach jak w siedmiomilowych butach, albo nie potrafią wysiąść z samochodu bez obnażania się big_smile Wtedy ciuchy nie pomogą, już lepiej nosić adidasy i dżinsy. big_smile

Mężczyźni mają pod tym względem dużo, dużo łatwiej - wszystko na płaskim obcasie, koszula, sweter/marynarka i już jest ładnie, ech.

4

Myślę, że styl ubierania powinien odzwierciedlać to, jak się czujemy i nie ma zbyt wielkiego przełożenia na powodzenie. Najbardziej pociągającą cechą jest pewność siebie, uśmiech i otwartość na innych ludzi.
A najgorsze co może być, to przebieranie się za kogoś innego. Dziewczyna, która zakłada szpilki i mini, choć tego nie cierpi, nie będzie wyglądała atrakcyjnie.

5

Połowa sukcesu to to by dany styl ( lub jego brak ) nie był odrzucający.

6

Kobiecość nie ma nic wspólnego z ubiorem.

7

sarenka1990 napisał/a:

Witam Was,

Ostatnio  usłyszałam (i to od osoby z rodziny) coś w stylu - "czego ty nigdy nie ubierzesz sukienki, spódniczki,bucika kobiecego ? nic dziwnego że jestes sama,chłopaki wolą dziewczyny które ubierają się jak dziewczyna" --nie powiem,zrobiło mi się bardzo nieprzyjemnie gdyż nie ma nic gorszego jak wjeżdzanie na czyiś wygląd bez konkretnego powodu.

Jak już wspominałam kiedyś w którymś wątku preferuje wygodny i sportowy styl (proste spodnie rurki, sportowe obuwie,do tego koszula w kratkę /gładka bluzka/rozpinana jasna bluza,; minimalistyczny makijaż,najczęściej upięte wysoko włosy,małe kolczyki ,łańcuszek),  nienawidzę żakietów,falbanek,żabotów,baskinek,koronek ,błyszczących i szeleszczących materiałów, etc nie wspominając o szpilkach - po prostu bardzo nieswojo i źle się czuje w takich strojach, kiedy sytuacja tego wymaga oczywiście, założę  sukienkę czy znienawidzony żakiet , jednak szczerze odliczam godziny i minuty by zedzrzeć z siebie to i powrócić do moich ulubionych ubrań .Ponadto uważam się za  zadbaną dziewczynę - dbam o cerę, ładny uśmiech,zadbane włosy,paznokcie, perfumy, higiena więc nie sądzę by mężczyźni odwracali głowy w drugą stronę na mój widok( a brak drugiej połówki jest zdeterminowany chyba innymi  czynnikami...CHYBA ŻE SIĘ MYLĘ;D)
.

Chciałabym poznać Wasze zdanie/opinie na temat sposobu i stylu ubierania się  a przełożeniem się na  atrakcyjność - co Wam się podoba a co nie u drugiej osoby(tak,wiem,zdaje sobie sprawę że dla niektórych być może najważniejsze jest wnętrze wink

Ja też ubieram się podobnie, wprawdzie nie miałam nigdy powodzenia, ale raczej to kwestia tego, że zbyt ładna to nie jestem wink Nie mam też zamiaru zakładać czegoś na siłę. Czasem założę spódnicę, ale generalnie rzadko, najczęściej jeansy, T-shirt, koszule też czasem lubię, tuniki, sweterki czasem lubię jakieś fajne, bluzy z kapturem czasem (może to być dla kogoś niekobiece, ale ja lubię, ja mam bluzę z kapturem i wygodną, ciepłą i jeszcze ta ma fajny nadruk). Kolczyków zawsze nie noszę, ale jak noszę, to najczęściej delikatne, często z motywami kwiatowymi czy jakieś motyle, bo bardziej lubię takie kolczyki smile Maluję się rzadko, więc często wychodzę z domu bez makijażu. Też nie lubię żakietów itp i czuję się w nich ogólnie niekomfortowo. Mojego faceta poznałam przez Internet i jestem z nim już 5 lat. Jemu nie przeszkadza to, że tak się ubieram.

Szpilek wcale nie noszę, nie lubię i niewygodnie bardzo, nie umiem na nich chodzić, rzadko, bo rzadko, ale zdarza mi się takie stabilniejsze, ale nie bardzo wysokie obcasy założyć albo koturny np wiązane na kostce mam nawet ładne.Zazwyczaj jednak płaskie lub niziutkie buty. Moim zdaniem ubierając się tak też można być kobiecą, nawet nosząc ciągle jeansy. Mój facet też chętnie widzi mnie w tych obcasach, ale do niczego nie zmusza. Sam wie, że gdyby miał nosić, to nie byłoby fajnie tongue Wydaje mi się, że dla mężczyzn to wcale nie jest takie ważne, tzn może dla niektórych tak, ale myślę, że wielu innym to nie przeszkadza jak dziewczyna ma taki styl. Znam wiele dziewczyn, które podobnie jak ja rzadko obcasy, zazwyczaj jeansy i mają tak samo partnerów jak i ja i wydaje mi się, że też szczęśliwi smile Nie ma co robić nic na siłę, nie czułabym się sobą często w spódnicy, więc się nie zmuszam i moim zdaniem tak jest najlepiej smile

Zwłaszcza, że będąc w jeansach też czasem lekko umalujemy się, ja rzadko, ale też, Ty tak samo, do tego czasem kolczyki i już jest to taki fajny zestaw i na pewno nikt nie pomyli z facetem smile Na pewno to i tak przyciąga spojrzenia męskie, więc to nie jest tak, że tylko spódnice czy sukienki czy obcasy. A kobiecość to podobno najbardziej wiara w siebie mimo wszystko itp, ja też tak uważam, więc to jest tutaj najważniejsze.

8

Jedyne co mnie tylko odpycha to dziewczyna w glanach i ubiór na "chłopczyce" big_smile

9

Majki napisał/a:

Jedyne co mnie tylko odpycha to dziewczyna w glanach i ubiór na "chłopczyce" big_smile

Dlaczego odpychają Cię glany? Wiesz jakie są fajne kobiece wzory? I jak fajnie glany pasują do niektórych rodzajów spódnic, tunik i sukienek?

Osobiści ubierając sukienkę (co prawda bardzo rzadko) czuje się jakoś tak bardziej kobieco niż w codziennych jeansach. Może to kwestia tego, że jednak w sukience inaczej się kobieta porusza.

10 Ostatnio edytowany przez Majki (2014-03-19 21:15:00)

bbasia napisał/a:

Dlaczego odpychają Cię glany?

Już tak mam, nie wiem jakoś mi to do kobiet nie pasuje taki trep tongue Tzn nie chodzi, że skreślam taką dziewczyne, czy mnie ona odpycha, tylko taki ubiór tongue Chodzi mi jak dziewczyny noszą te chłopięce\masywne takie tongue

11

Mnie się wydaję, że wszystko zależy od charakteru faceta. Uważam, że wielu lubi kiedy kobieta wygląda kobieco, ale oczywiście dla większości ważniejszy jest charakter. Poza tym wykładnikiem kobiecości nie jest ubiór, a zachowanie. Może zdarzyć się tak, że kobieta ubrana w piękną suknię z kobiecością będzie miała nie wiele wspólnego. 

Ja uwielbiam nosić spódniczki, buty na obcasie- już mniej. Ubiór przy pierwszym poznaniu coś daję, ale później przestaje mieć jakiekolwiek znaczenie. tongue Najważniejsze, abyś dobrze się czuła w tym co masz na sobie, a widać to po kimś na pierwszy rzut oka. Jeśli będziesz się zmuszała do noszenia sukienek, choć tego nie lubisz, skutecznie odstraszysz tym płeć przeciwną wink

12

Noele95 napisał/a:

wielu lubi kiedy kobieta wygląda kobieco

Zależy co rozumieć przez słowo "kobieco" Dla każdego pewnie to co innego. W jeansach też można wyglądać mego kobieco, szczególnie gdy są obcisłe tongue A wiadomo, spódniczki, szpilki itd dodają smaczku tongue

13

To co wygodne ważne, bo się lubi i się dobrze w tym człowiek czuje. Ale nie zawsze to co wygodne dla nas, to pożądane przez partnera lub partnerkę...
Jakoś panie zwracają uwagę, czy facet ma dopasowane jeansy czy dresy zawsze, czy założy koszulę, czy wygląda atrakcyjnie, czy jest ogolony na buzi czy wygląda jak żul, czy idzie wyprostowany czy zgarbiony, czy ma ręce w kieszeni czy nie, czy pasuje do niego ta koszulka, te buty. Nie spotkałem kobiety, która nie lubi jak facet wygląda zadbanie i seksownie. Ta seksowność, to czasem wg kobiet najlepiej jak on nago chodzi, ale bez brzuszka piwnego i dobrze zbudowany.

To działa w obie strony, a więc super jak dziewczyna ubrana ładnie, jak dba o cerę, uśmiech, włosy, strój nocny, gdy wyjścia to facet chce by ona wyglądała bosko, by jej kształty wzbudzały zazdrość u innych facetów, by była olśniewająca a przynajmniej się starała taką być.
Glany są super, lecz czy nie można dodać do tego odrobinkę stroju działającego na męskie myśli?

14

Remi napisał/a:

To co wygodne ważne, bo się lubi i się dobrze w tym człowiek czuje. Ale nie zawsze to co wygodne dla nas, to pożądane przez partnera lub partnerkę...
Jakoś panie zwracają uwagę, czy facet ma dopasowane jeansy czy dresy zawsze, czy założy koszulę, czy wygląda atrakcyjnie, czy jest ogolony na buzi czy wygląda jak żul, czy idzie wyprostowany czy zgarbiony, czy ma ręce w kieszeni czy nie, czy pasuje do niego ta koszulka, te buty. Nie spotkałem kobiety, która nie lubi jak facet wygląda zadbanie i seksownie. Ta seksowność, to czasem wg kobiet najlepiej jak on nago chodzi, ale bez brzuszka piwnego i dobrze zbudowany.

To działa w obie strony, a więc super jak dziewczyna ubrana ładnie, jak dba o cerę, uśmiech, włosy, strój nocny, gdy wyjścia to facet chce by ona wyglądała bosko, by jej kształty wzbudzały zazdrość u innych facetów, by była olśniewająca a przynajmniej się starała taką być.
Glany są super, lecz czy nie można dodać do tego odrobinkę stroju działającego na męskie myśli?

Dlatego zazwyczaj mam jeansy dopasowane dobrze, bo to wygląda lepiej niż workowate, dlatego też koszule podobnie albo tuniki co by trochę zakryć brzuszek jaki mam. No i np kolczyki, to dodaję kobiecie na pewno wiele. Od faceta też nie wymagam strojenia się, najważniejsze, że jest schludny, a on podobnie jak ja raczej luźny styl, T-shirt, ale fajny, jeansy dopasowane, czasem koszule.

15

Mi droga autorko bardzo odpowiada Twój styl ubierania. smile A tak a propos koszuli w kratkę to moją pierwszą myśl przedstawia obrazek poniżej smile Strasznie podobają mi się tak ubrane dziewczyny. smile Powiedzmy, że konia i kapelusza mogło by nie być... Długie jeansy też byłyby jak najbardziej okej. smile Jakbyś była moja ukochana to pewnie nie musiałbym Cię zmuszać do takiego przebrania hehe.

http://4.bp.blogspot.com/-JhE1AOvpb1Q/TgRg1s7zhGI/AAAAAAAAAA0/6Kb0qMu5A6I/s1600/4.JPG

16 Ostatnio edytowany przez natchniona (2014-03-20 09:36:41)

Mi się wydaje, że styl ubierania nie ma większego znaczenia. Ważne jest to,  jaka "energia" z człowieka emanuje. Bo powiedzmy kobieta w glanach, świadoma swojego ciała, ładnie  poruszająca się jest o wiele atrakcyjniejsza od tej na powykrzywianych szpilkach, potykającej się co krok na nierównym chodniku...

17 Ostatnio edytowany przez cslady (2017-03-16 23:30:31)

Jest w tym dużo prawdy. Dlatego ja zawsze sprawdzam trendy np na [spam] i staram się wyglądać kobieco ale wygodnie big_smile

18

Jestem ciekawa, jak wy się ubieracie. Ja ciągle stoję między sportowym luzem a chęcią wyglądania bardziej delikatnie. Często mam problem z doborem ubrań, przez co brakuje mi pewności siebie. Lubię jasne kolory – biel, krem, beż – ale wiem, że nie zawsze są wygodne w codziennym użytkowaniu. Co byście poleciły?

19

Jeśli nie masz pomysłu na całe stylizacje, polecam założyć sobie konto na pinterest i dodać sobie tam jakieś zdjęcia stylowek co Ci się podobają, wtedy będzie Ci algorytm ich wyświetlać więcej i w razie braku pomysłu będziesz mogła sobie spojrzeć i się czymś zainspirować

Od siebie mogę polecić Lamanti: https://lamanti.pl/kategoria/mokasyny/ Jest to polska firma obuwnicza, znajdziesz tam sporo fajnych modeli mokasynów, warto zajrzeć jeśli szukasz czegoś na wiosnę smile

20 Ostatnio edytowany przez KSandraK (2026-02-13 03:58:44)

Ubieram się wygodnie.

21 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2026-02-13 04:06:20)

jagczy napisał/a:

Jeśli nie masz pomysłu na całe stylizacje (...)

A czy coś takiego zostało przez Autorkę napisane? Gdzieś Ty to wyczytała? wink

P.S.
Taaaak, wiem, każdy pretekst jest dobry, żeby podrzucić jakiś spamik cool

Posty [ 21 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Styl ubierania - przyciągacz/odstraszacz płci przeciwnej ?:)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024