Witajcie!
Zamierzam rozpocząć przyjmowanie tabletek antykoncepcyjnych. W tej sprawie udałam się do ginekologa. Zlecił mi szereg badań (z czego z resztą jestem bardzo zadowolona, bo niestety niektórzy od ręki wypisują receptę) typu próby wątrobowe, krzepliwość krwi, lipidy i jeśli wszystko będzie ok to przepisze mi tabletki.
Jedyne co mnie zaskoczyło to fakt, że zapytał czy mam jakieś "upatrzone" tabletki. Oczywiście, że sporo czytałam na temat różnych tabletek, ale nie sądzę, żebym była w stanie sama coś wybrać. Z resztą wiadomo, że różne kobiety będą różnie reagować na te same tabsy. Tak też odpowiedziałam memu lekarzowi. Stwierdził, że oczywiście mam rację,ale może koleżanka/siostra jest zadowolona z jakichś konkretnych i jeśli podam jakąś nazwę to możemy rozważyć ich stosowanie. Jeśli nie- to sam mi wybierze.
Chciałabym zapytać drogie Panie, czy macie jakieś tabletki, które kategorycznie odradzacie lub też może polecacie? Tak, wiem, że indywidualna sprawa,ale i tak jestem ciekawa. Często chwilę przed okresem trądzik daje mi we znaki, a z tego co wiem to (przynajmniej niektóre) tabletki anty są pomocne przy tego typu problemach. Stąd też chętnie połączyłabym "przyjemne z pożytecznym". ![]()
PS. Jeśli powielam temat- przepraszam. Z tego co widzę, zwykle wątki dotyczą właściwości jakichś konkretnych tabletek. Ja najchętniej poczytałabym opinię osób, które przyjmowały więcej niż jeden rodzaj tabletek i są w stanie wysnuć jakieś porównania...ale żadną radą nie pogardzę ![]()