Jakie tabletki "wybrać" ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » Jakie tabletki "wybrać" ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

1

Temat: Jakie tabletki "wybrać" ?

Witajcie!

Zamierzam rozpocząć przyjmowanie tabletek antykoncepcyjnych. W tej sprawie udałam się do ginekologa. Zlecił mi szereg badań (z czego z resztą jestem bardzo zadowolona, bo niestety niektórzy od ręki wypisują receptę) typu próby wątrobowe, krzepliwość krwi, lipidy i jeśli wszystko będzie ok to przepisze mi tabletki.

Jedyne co mnie zaskoczyło to fakt, że zapytał czy mam jakieś "upatrzone" tabletki. Oczywiście, że sporo czytałam na temat różnych tabletek, ale nie sądzę, żebym była w stanie sama coś wybrać. Z resztą wiadomo, że różne kobiety będą różnie reagować na te same tabsy. Tak też odpowiedziałam memu lekarzowi. Stwierdził, że oczywiście mam rację,ale może koleżanka/siostra jest zadowolona z jakichś konkretnych i jeśli podam jakąś nazwę to możemy rozważyć ich stosowanie. Jeśli nie- to sam mi wybierze.

Chciałabym zapytać drogie Panie, czy macie jakieś tabletki, które kategorycznie odradzacie  lub też może polecacie? Tak, wiem, że indywidualna sprawa,ale i tak jestem ciekawa. Często chwilę przed okresem trądzik daje mi we znaki, a z tego co wiem to (przynajmniej niektóre) tabletki anty są pomocne przy  tego typu problemach. Stąd też chętnie połączyłabym "przyjemne z pożytecznym". smile

PS. Jeśli powielam temat- przepraszam. Z tego co widzę, zwykle wątki dotyczą właściwości jakichś konkretnych tabletek. Ja najchętniej poczytałabym opinię osób, które przyjmowały więcej niż jeden rodzaj tabletek i są w stanie wysnuć jakieś porównania...ale żadną radą nie pogardzę smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jakie tabletki "wybrać" ?

Trochę słabe podejście lekarza. Ale skoro twierdzisz, że zlecił badania i "upatrzone" tabletki to kwestia rozważenia...

Ja aktualnie przyjmuję Teenia i jestem tak sobie zadowolona. Dlatego mam wizytę u gina, bo pojawiają się skutki uboczne. Przy okazji ich stosowania poprawiła mi się cera. Syfki, które miałam na czole, zeszły i nic mi się już nie pojawia na buzi. Poza jedną czy dwiema rzeczami, czuję się po nich ok. Jednak to kwestia indywidualna.
Poprzednie tabletki, jakie brałam(Midiana), działały na mnie fatalnie. Przy drugim opakowaniu pojawiły się takie bóle w nodze, że żyć mi się odechciewało. W nocy w ogóle spać nie mogłam, a ogólnie mam bardzo mocny sen i nie każdy ból jest w stanie mnie zwalić z nóg.

3

Trudno powiedzieć, bo każdej kobiecie odpowiada coś innego.
Mnie osobiście nie pasował Vibin, utyłam po nim, drętwiała mi ręka oraz miałam migreny.
Natomiast dostałam na niego receptę ''na czuja'', bez robienia badań, więc zapewne źle został dobrany.

4

ja stosowałąm tabletki syndi 35 i czułam się po nich dobrze, nie przytyłam i poprawił się wygląd skóry ale każda kobieta jest inna więc na każdy organizm może zadziałać iaczej

5

Każda kobieta inaczej reaguje na tabletki, więc nie powinno się ich polecać. Mi np nie służyły żadne, więc zdecydowałam się na metody naturalne i kupiłam komputer cyklu

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » Jakie tabletki "wybrać" ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024