Auto! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Auto!

Bardzo proszę o poradę. Otóż jestem w trakcie rozwodu. Mój prawie eks maż kupił auto od kolegi z pracy(to było jakis czas temu) po czym te auto sprzedał, bądź zezłomował nie wiem jaka prawda. Sęk w tym, że wszelkie dokumenty były na jego kolegę. Maż teraz wypiera się, że nie kupił żadnego auta, że jedynie wypozyczał od kolegi, gdy musiał gdzieś jechać, a w zamian je tankował badź naprawiał niektóre usterki. Jak mam udowodnić w sądzie, że jednak mąż kupił ten samochód.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Auto!

Jak auto nie stało na niego to nic nie udowodnisz.

3

A postawienie świadków i smsy w których uwzględnił, że to jego auto mogą pomóc? Czy mechanik który robił auto a maż chwalił mu sie może zaświadczyć i czy to pomoże? (mechanik jestw  stanie zeznać przeciwko mojemu mężowi, mimio, że to koledzy)

4

Nie ma wpisu w dowod rejestracyjny, ze twoj maz jest wlascicielem/wspolwlacicielem auta. Zawsze moze powiedziec, ze glupio mu bylo sie przyznac, ze uzycza auta od kolegi i stad masz swiadkow.
Zeznania swiadkow raczej nie beda uznane.

5

Jeżeli brak jest jakichkolwiek dokumentów (najlepiej umowa sprzedaży auta), to nie ma żadnych szans na udowodnienie, że auto kupił od kolegi. Nawet jeżeli spróbować udowodnić to przez świadków (w końcu umowa sprzedaży samochodu może być ustna) to "najważniejszym" świadkiem byłaby druga strona "potencjalnej" umowy. Skoro jest to kolega twojego męża, nie widzę szans aby zeznawał przeciwko niemu.

Na twoim miejscu, czytając o zachowaniu twojego męża, skupiłbym się na udokumentowaniu i zebraniu umów dotyczących innych rzeczy które kupiliście w czasie małżeństwa z majątku wspólnego.
Z twojej wypowiedzi wynika, że mąż już "pozbył się" części waszego majątku wspólnego, więc z pewnością będzie starał się udowodnić, że
albo:
- to co Tobie wydawało się, że kupiliście z majątku wspólnego w rzeczywistości kupił twój mąż z jego majątku osobistego
albo:
- pewne rzeczy, które wydawało Ci się że są waszym majątkiem wspólnym, w rzeczywistości były darowiznami jego rodziców z zastrzeżeniem, że mają wejść do majątku osobistego twojego męża.

To są najprostsze "metody", które, twój mąż może chcieć zastosować.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024