Tabletki Diane - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Tabletki Diane

Witam,
Zdecydowałam się na branie tabletek antykoncepcyjnych. Lekarka przepisąła mi Diane. Czy któraś z forumowiczek je bierze? Jeśli nie, to jakie inne tabletki polecacie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Tabletki Diane

Tabletki powinien dobrać lekarz, a nie forumowiczki.
Diane to trucizna, we Francji zostały wycofane, przez nie kilka młodych zdrowych kobiet zmarło na zakrzepicę.
Jeśli nie musisz brać tabletek, to ich nie bierz. Nie, specjalnie nie napisałam "jeśli nie chcesz". Wiele młodych dziewcząt nie ma świadomości, jak bardzo szkodliwa dla ich zdrowia i przyszłej płodności jest antykoncepcja hormonalna. To jest bomba z opóźnionym zapłonem.
Poza tym na forum były już wątki o Diane: http://www.netkobiety.pl/t49206.html
http://www.netkobiety.pl/t13117.html

3

Niepokojące, że lekarz nie wiedział, że Diane są bardzo niebezpieczne i tak jak pisze przedmówczyni, we Francji zostały wycofane.
One mają jedną zaletę- są tanie, ale przecież nie o to chodzi.

4 Ostatnio edytowany przez asia549 (2014-03-01 09:19:35)

Bralam diane przez 2 lata i w sumie nic ni sie po nich nie dzialo. Gdy zniebilam gin to dowiedzialam sie ze te tabletki sa bardzo silne i ze nie powinny je brac kobiety ktore nie maja jeszcze dzieci a w przyszlosci chca je miec. Podobno blokuja jajniki i potem jest problem z zajsciem w ciaze. Ja akurat gdy je zarzywalam bylam juz po ciazy ale i tak zdecydowalam sie na zmiane tabletek.
Moim zdaniem nie wszyscy lekarze umieja a czasem nawet chca dobrac odpowiednie tabletki. Spotkalam sie nawet z tym ze zostalam zapytana ile niesiecznie chce wydawac na tabletki i na tej podstawie zostala wystawiona mi recepta. Trzeba mies na prawde szczescie aby trafic do dobrego ginekologa.
a o tych sytuacjach we Francji tez slyszalam i w sumie ciesze sie ze przestalan brac diane.

5

Kiedyś też brałam te tabletki. Miałam po nich niskie libido.  U mnie była taka sytuacja , że lekarz się zapytał jakie chciałabym aby mi przepisać. Moja siostra brała Diane 35 , więc takie wybrałam. Wtedy nie stać mnie było na 30 zł miesięcznie (np. na Yasmin). Na tą chwilę mam do nich uraz i żadnych nie biorę. Jedynie prezerwatywy.

6

witam dziewczyny zerknęłam na temat z czystej ciekawości i aż mnie zatkało...że lekarz(!)świadomie przepisuje wycofane tabletki ....Ooooo!!! masakra.
Ja po tabletkach niezbyt dobrze się czułam...brałam ok 3 tyg ale nie pamiętam nazwy...najpierw zostałam gruntownie przebadana potem zostałam spytana o jako taki cennik dał mi 2 wersje do wyboru i wytłumaczył działanie każdej z nich....ale że olałam system brania tabletek lekarz zaproponowa łmi krążki Nuvaring...kosz55 zł na 3 tygodnie potem miesiączka i tak w kółko....wszelka waga i ochota na seks zachowana zero dyskomfortu....wiadomo każda woli co innego i inaczej odbiera dane leki....ale zatkało mnie o tych tabletkach diane.....dziewczyny uważajcie..i jeśli ginekolodzy robią coś na odpierdziel to zmieńcie lekarza wink pozdrawiam;*

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024