"M" jak mama - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » "M" jak mama

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 21 ]

1

Temat: "M" jak mama

Witam smile
założyłam wątek ... może się spodoba smile niech piszą mamusie , które mają problemy czy np chcą się doradzić itd ... wg mnie każda pomoc mamy pomoże smile
np. jedzenie? ząbkowanie? raczkowanie? spacerowanie? spanie ?
Zapraszam dziewczyny smile

Ps. mój synek ma 5msc i 18dni smile i śpi 3x w ciągu dnia ( po śniadaniu ok10-11 potem ok 14-15 i przed nocką 17-18, podobno za często ? czy to prawda ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: "M" jak mama

hej,będę zaglądać jako starsza mama wink
według mnie twój synek śpi normalnie,moi obaj też spali po 3 razy dziennie w tym wieku a na dwa razy dziennie zaczeli spać dopiero po roku wink

3

Hej!!! smile Nie martw sie, normalnie dzieciak spi! To dzieci decyduja o swoich potrzebach na sen a rodzice sie dopasowywuja jak moga. wink Ja mam dwoch synkow, starszy 4 i pol roku i mlodszy 9 miesiecy. Starszy spal tak jak twoj do jakichs 10 miesiecy, potem opuscil ta wieczorna sjestke a jak mial ponad rok to nie mogl juz spac rano bo zaczal chodzic do niani i po poludniu nadrabial zaleglosci spiac od 13h do 16h! big_smile Mlodszy spi mniej, poltorej godziny rano i poltorej po poludniu - i tak niezle bo jak czasem poslucham innych mam to sobie mowie ze moje dzieci to prawdziwe spiochy! smile

4

CZEŚĆ mamuśki smile ciesze się że jesteście smile wg mnie też normalnie śpi ... ale jak wiadomo , co mama to inne porady . Mały właśnie śpi smile
24lutego idziemy na szczepienie ... muszę się doktorki zapytać bo wiecie co ? synuś ma żółty nosek ( czubek noska ) , nie wiem od czego to ..  i ta wysypka wokół ust , nie mam pojęcia od czego to , kupie nowe smoczki zobaczymy , może to od nich ?

5

Dajesz mu tarta marchewke albo soczek marchwiowy? Bo czesto od tego dzieci maja taka zolto-pomaranczowa cere, zwlaszcza na noskach...

6

maxidou     tzn no daje mu soczki takie ze słoiczków ,  mieszam z wodą ale pewnie dlatego ma taki nosiu smile bo ja np. piłam dużo kubusiów i byłam żółta strasznie .... to i on  po soczku smile dzięki za info smile a ty jesteś mamą ilu dzieci ?

7

Mam dwoch synkow : 4 i pol roku i 9 miesiecy! smile

8

D25 moj miał cos co nie wiem jak nazwac w kaciku
ust,niewiem co to bylo i nie wiem czy pomogla zmiana smoczka z avent na canpol czy masc od dermatologa w kazdym bądz razie problem zniknął

9

d25;** miło zobaczyć że założyłaś wątek ;d a gdzie ty usłyszałaś że ona za często śpi?? ;D śpi w normie  a wręcz nawet się ciesz że tyle nyna bo są dzieci które nie śpi i marudzą;/ i wtedy mamy mają problem ;/. Moja Nadia  do 6/7 mies. wstawała o 6 szła spać o 8 wstawała o 12 szła spać o 16 wstawała o 19 szła spać o 22 ....i koniec doby;p potem raczyła opuścić sobie spanie miedzy 16-19 więc chodziła spać o 20/21...to różnie z nią bywało ;d
Oczywiście będę tu zaglądać jako mama 3,5 letniej córeczki smile( wszelkie porady jak przyszykować siebie i dziecko na wrześniowe przedszkole mile widziane;d )
Apropo żółtego noska ....to nie wiem , ale jak piszesz że dużo kubusiów piłaś a małemu też podajesz jakieś soczki to może od nich to być....napisz co się dowiedziałaś ;*

10

Mamy masc na buzie ...smarujemy i zobaczymy jak to bedzie ...oby zeszlo . A JUTRO idziemy z Dawidkiem na morfologie wykluczyc anemie!!

Madziu tak mi powiedziano ze cos duzo spi i zebym popytala doktorki czy to normalne ... ale wg mnie jak dziecko spi to dobrze bo wtedy tez rosnie ;( big_smile

Jestem zadowolona z tego jak spi smile a o nosku zapomnialam sie zapytac o_O ... no coz ... teraz zero soczkow tylko woda :-I ...

Ja padam ... od8-22caly czas na nogach ( przerwa obiadowa przy stole i wtedy tez posadIlam moje cztery literki na krzesle )

Maxidou ... ladna roznica wieku dzieciaczkow big_smile

Zmykam nyny ... Jutro napisze jak po badaniu ....

11

Witam :* wszystkiego dobrego na badaniach smile

wczoraj wszyscy byli jacyś nie do życia ;p taki dzień;d

Pozdrawiam wszystkich ;d ;*;*

12

d25 napisał/a:

CZEŚĆ mamuśki smile ciesze się że jesteście smile wg mnie też normalnie śpi ... ale jak wiadomo , co mama to inne porady . Mały właśnie śpi smile
24lutego idziemy na szczepienie ... muszę się doktorki zapytać bo wiecie co ? synuś ma żółty nosek ( czubek noska ) , nie wiem od czego to ..  i ta wysypka wokół ust , nie mam pojęcia od czego to , kupie nowe smoczki zobaczymy , może to od nich ?

witam i pozdrawiam cieplutko

13

Hej hej big_smile

No wlasnie ja tez mam problem jesli chodzi o spanie tongue
Mój synek ma 8 miesiecy i nasza doba wyglada tak ;
ok 5;30-.6 pobudka
8 idziemy spac i tak kolo godzinki
nastepna drzemka mniej wiecej 11 do 14 i pozniej przetrzymuje malego do 18;30 i malutki pada jak kawka a ja mam wieczor wolny smile

wczoraj pokomplikowal mi plany i obudzil sie o 13 i utrzymac go do tej 18 to byla masakra...kolo 16 bylo bez sensu go usypiac i tak wymeczylam brzdaca,pod koniec majac takie wyrzuty sumienia ze szok...
Jak myslicie ile moze trwac najdluzsza przerwa w snie u takiego malucha??

Pozdrawiam smile

14

Hajo .. no u mojego siostrzenca wlasnie tak od ok 9miesiaca spanie wygladalo krotko i nie czesto.. badz wiec spokojna smile a im mniej dziecko spi w dzien tym szybciej padnie w nocy ... ja na sile nie usypiam smile  jak jest spiacy to spi jak nie to sie bawimy big_smile

15

dziewczyny cieszcie się że dzieci śpią.!w czym wy problem widzicie????????????/

16

Ja problemu nie widze ...ciesze sie ze maly spi ... tylko mi powiedziano ze on jak na swoj wiek duzo spi :-I  glupota !!
Po badaniu ok :-) synus dzielny smile a i wyniki jak najbardziej sa wporzadku big_smile

17

D25 to wspaniale !!!! :*:*

18

Wczoraj mielismy szczepienie na żółtaczkę ,  mam meeega dzielnego synka !! Ta szczepionka jest gestawa i przez to bolesna ale mój mężczyzna przeszedl to bardzo dzielnie big_smile owszem ... ciut zaplakal przy wpuszczaniu szczepionki i tyle big_smile  smaruje nóżke kwasna woda zeby nie bolało smile
Pozatym .... 8100g i 65cm big_smile pięęęknie waga wzrasta big_smile

Ok.ide jeszcze lulu smile

19

witam mamusie
dolaczam sie i ja...
mam synka 6i pol miesiaca. Obecnie waga 8300 i 70 dlugi.

co do spania tez przewaznie spi minimum 3 razy w ciagu dnia. wstaje o 6-7, idzie spac 9-9.30 z godzinke pospi, kolejna ok 13 i pozniej okolo 16. 19 kapiel, kaszka i przychodzi 20 maluch idzie spac, sam tak sobie ustalil ze 20 idzie spac. Nie przesypia nocy calej, budzi sie na karmienie co srednio 3 h.  To jak na razie tyle o nas smile

20

Witajcie,
Mój synek ma dziś skończone 9 tygodni i mamy mały problem. Ostatnio ma problemy z kupką. w zeszłą środę zrobił a potem dopiero w poniedziałek rano z pomocą czopka. Potem zrobił jeszcze wieczorem i następnego dnia (wtorek) wieczorem. Od tamtej pory znowu nic... Wiem, dopiero dziś 2 dzień ale już się boję. Gazy mu odchodzą, brzuszek miękki ale troszkę się czasem pręży, nie jest jakoś bardziej marudny. Jak do przyszłego tyg mu się to nie unormuje to chyba do lekarza pójdziemy... Macie może jakieś sposoby jak mu pomóc? Masuję brzuszek, podkurczamy mu nóżki do brzuszka.

mam też problem z aplikacją czopka. W aptece panie dały nam glicerynowe 1g i kazała na pół przeciąć. Nie wiem czy dlatego że jest przez to taki krótki ten czopek nie mogłam małego go włożyć. Tak sie prężył że go wypychał. Ostatecznie siedziałam nad nim i trzymałam mu przy tyłku tego czopka z 5 min i w końcu się załatwił. Nie wiem czy ja taka łajza czy faktycznie czopek za krótki. Miała któraś podobny problem?

Posty [ 21 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » "M" jak mama

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024