Poszukująca chętnych do rozmowy empatycznych osób - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Poszukująca chętnych do rozmowy empatycznych osób

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 19 ]

1 Ostatnio edytowany przez wirtualnaona (2014-02-09 17:55:43)

Temat: Poszukująca chętnych do rozmowy empatycznych osób

Witajcie, to mój pierwszy post tutaj. Dzisiaj zdecydowałam się zarejestrować, ale przez miniony tydzień przeglądałam anonimowo to forum i atmosfera tutaj na tyle spodobała mi się, że jestem teraz członkiem.
Spędzam sporo czasu w internecie, można nawet powiedzieć, że w jakiś sposób jestem uzależniona od niego

Poszukuję osób, które miałyby ochotę porozmawiać. Piszę w tym dziale, ponieważ samotność jakoś wpisana jest chyba w moje życie, nie mam komu powiedzieć tego co czuję, więc piszę tutaj i mam nadzieję, że nie zanudzę na śmierć.
Może coś o mnie: ile mam lat już wiecie, 4 lata temu zakończyłam studia i od około 5 lat pracuję na swoje utrzymanie. Na studiach obracałam się w kręgu znajomych, współlokatorek, jakoś to wszystko się kręciło, chociaż moje życie towarzyskie też nie było jakimś szaleństwem, ot spotkanie od czasu do czasu w małym kręgu, miałam wymagające studia.
Za sobą mam jeden 5 letni związek, zakończony rozstaniem, drugi na załatanie dziury po pierwszym. Trzeci w tej chwili.

Od jakiegoś tygodnia życie stanęło mi na głowie: musiałam wyprowadzić się  z wynajmowanego  wraz z partnerem mieszkania, musiałam wrócić do domu rodzinnego w innym mieście ze zwierzęciem dosyć wymagającym w opiece, a mój partner, pozostał w innym mieście, jest doktorantem na uczelni.
Jest mi ciężko, ponieważ nie mam żadnych bliższych znajomych w życiu ani przyjaciół. Partner niedawno powiedział mi, że chciałby sprawdzić jak będzie mu się żyło osobno (po 5 latach związku). Nie układało Nam się już od 2 lat, z różnych powodów (obie strony winne, ale odczułam ze strony Jego, że wszystkiemu winna jestem ja), w których zawsze przewijał się temat pieniędzy, ponieważ oboje jesteśmy na własnym utrzymaniu, bez wsparcia kogokolwiek + zaciągnięte kredyty.
Od dwóch miesięcy nie pracuję (starałam się rozwijać coś swojego). Teraz zarejestrowałam się w urzędzie jako bezrobotna, ponieważ muszę coś zrobić w życiu, również odciążyć rodziców i stanąć na nogi. Jest mi trudno, ponieważ rodzice nie rozumieją mojej sytuacji, mam siostrę starszą 5 lat, zamężną z dwójką dzieci mieszka w tym samym mieście. Z nią z powodu różnicy wieku również średnio się dogaduję.
Nie chcę abyście mnie źle zrozumieli, nie chcę kreować siebie na ofiarę losu, zawsze starałam się stanąć na nogi, ale po prostu teraz czuję, że nie mogąc z nikim porozmawiać narasta mi "w środku" ogromny ciężar. Mam rózne zainteresowania, ale brak mi teraz motywacji, brak radości, tylko zimna kalkulacja co trzeba zrobić aby nie stać w miejscu tylko iść do przodu, chociażby małymi krokami. Chciałabym poznać kogoś z kim mogłabym porozmawiać, być może wybrać się na kawę (jestem z pomorskiego). Nie chcę mieć już za rozmówcę swojego własnego odbicia, wstawać kolejnego dnia ze świadomością, że nie mam z kim wymienić się dłuższymi słowami niż Dzień Dobry.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Poszukująca chętnych do rozmowy empatycznych osób

Nie pisz ze szukasz kogos do popisania bo z praktyki wiem ze jesli ktos sie odezwie to zaslania ze zajety itp, nie wiem po co tworzyc takie tematy skoro nic z nich nie wynika a na forum rozmawiac uwazam ze zle podejscie bo to nie czat, po drugie nie wszystko musza wiedziec postronni.

3

Na tym forum są różne osoby. Czytając je może poznałaś już niektóre osoby. Zdanie peeter jest osobliwe i powiedziałabym bardzo osobliwe. Mam nadzieję, że więcej osób wypowie się w Twoim temacie. A jeśli nie to pozwiedzaj forum, czytając może trafisz na osoby, które Ty sobie wybierzesz na rozmówców. Witaj na forum wink

4

Czesc Wirtualnaona,

To forum sluzy tematom, wiec kazdy dobrze przygotowany i logiczny temat jest chyba do przyjecia?
A tematem u ciebie jest po prostu "stoje na rozdrozu skomplikowanego etapu mojego zycia i czuje sie sama".

Ok jestem otwarta dla twoich mysli. Zatrzymalas sie troche w tym twoim zyciu i dlatego tak sie czujesz.

Od kilku miesiecy na bezrobotnym, partner korzysta z wolnosci, musialas opuscic mieszkanie splacasz kredyty nie masz duzej zazylosci z siostra i malo przyjaciol a rodzice cie nie rozumieja, bo nie obralas takiej drogi jak twoja siostra?

Przynajmniej szczera i jasna pozycja. Wszystko jest wiec przed toba!

O jakiej dzialalnosci myslisz? Jaki kierunek skonczylas, gdzie chcialabys sie rozwinac?

Troche z twojego postu wyczuc lekki pesymizm co jest dosc zrozumiale.
Ale to pozytywne, co postanowilas wpisujac sie na to forum.

Jestem jednak pod lekkim wrazeniem w jaki sposob opisujesz twoja pare, bo chyba jeszcze w niej jestes, czy twoj partner juz tak na dobre probuje tego wolnego zycia?
Popatrz, jednak, jak to moglo sie stac, ze sprawa opuszczenia mieszkania pociagnela za soba zmiane kompletnie twojego zycia, juz bez niego. Piszesz, ze od dwoch lat wam sie nie ukladalo, ale jednak byliscie ze soba, a teraz co? Nie jest to jasne jak opsujesz twoja relacje.
Mam takie wrazenie, ze juz jego w twoim zyciu nie ma, i dlatego tak sie czujesz? Wiele odczuc chowasz w tobie nie prawdaz?
To ciekawe co piszesz o mezczyznach, bo przychodzi taki moment gdy rzeczywiscie lubia zwalic winne o wszystko na partnerke.

Nie jestes wszystkiemu winna, a po drugie czym jest wina? jak tu chodzi o to, ze para wygasa, chyba chodzi bardziej o checi by byc ze soba dalej pomimo trudnosci, chodzi o trwanie.

Jestem do dyspozycji jak chcesz wymienic mysli.

z sympatia
Zycie z rozami

5 Ostatnio edytowany przez wirtualnaona (2014-02-10 17:48:56)

Picea, dziękuję za odpowiedź. Będę przeglądać to forum i może rzeczywiście tak spotkam kogoś, do koga odezwę się sama. Peteer Twojej wypowiedzi nie rozumiem. To chyba nie przestępstwo, że w dziale Samotność piszę,że chciałabym z kimś porozmawiać??.
Jestem towarzyską osobą, mam różne zainteresowania, ale w tej chwili w realu brakuje mi znajomych. Zycie z rozami- wysłałam Tobie maila
Chętne osoby zapraszam do odpowiedzi mailowej.

6

Pisz z kim i o czym chcesz, mowie ze nabieram sie na takie wpisy bo po mailu ode mnie stad jest niezrozumiala cisza. W sieci nikt nie pogryzie by sie tak bac ludzi, za kogos tez nie odpisze..

7

peeter napisał/a:

Pisz z kim i o czym chcesz, mowie ze nabieram sie na takie wpisy bo po mailu ode mnie stad jest niezrozumiala cisza. W sieci nikt nie pogryzie by sie tak bac ludzi, za kogos tez nie odpisze..

Peeter nie wiem jakie Ty masz doświadczenia w internecie smile, ale ja mam bardzo pozytywne, sama również odpisuję każdemu.

8

Przy klawiaturze siedzą ludzie i jak w realnym świecie są różni. Tu na forum można poznać tych normalnych.

9

Witam smile
Wirtualnaona ja również chętnie z Tobą porozmawiam.
Pozdrawiam serdecznie.

10

wirtualnaona napisał/a:
peeter napisał/a:

Peeter nie wiem jakie Ty masz doświadczenia w internecie smile, ale ja mam bardzo pozytywne, sama również odpisuję każdemu.

Jesli ktos do mnie napisze czemu nie ale teraz juz nie zaczepiam w odp na takie apele. Gdy juz nawet pisanie dla innych to klopot dzieje sie coraz gorzej a co mowic o jakimkolwiek zwiazku?? skoro wczesniej trzeba sie spotkac - obecnie bariery nie do przebycia dla 80-90% internautow.

11 Ostatnio edytowany przez _Nina_ (2014-02-11 15:13:05)

wirtualna

każdy ma w życiu chwile, gdy potrzebuje po prostu z kimś porozmawiać, gdy ma wrażenie, że wszystko tak jakoś przygniata...
doskonale to rozumiem

trzymaj się, staraj się znaleźć pracę - wyznacz sobie cel, do którego dążysz -powinno pomóc

i porozmawiaj z partnerem o swoich problemach

12

peeter napisał/a:

Jesli ktos do mnie napisze czemu nie ale teraz juz nie zaczepiam w odp na takie apele. Gdy juz nawet pisanie dla innych to klopot dzieje sie coraz gorzej a co mowic o jakimkolwiek zwiazku?? skoro wczesniej trzeba sie spotkac - obecnie bariery nie do przebycia dla 80-90% internautow.

może niestety masz złe doświadczenia ... ale myślę, że nie jest to reguła

13

wirtualna, ja chętnie z Tobą porozmawiam na różne tematy, pomogę i wspomogę na tyle, na ile będę mogła. Możesz odezwać się na GG smile.

14 Ostatnio edytowany przez wirtualnaona (2014-02-11 22:49:48)

Nina, Czarna Wilczyca, Maj32 dziękuję za wiadomość.
Nina to jest tak, że niestety nie możemy jak na razie z partnerem się porozumieć, nawarstwiło się sporo urazy i myślę,że obojgu dobrze nam wyjdzie, jeżeli przemyślimy różne sprawy. Bardzo boli, że jest taka rozłąka, również fizyczna, ale tak to już bywa w życiu. Mam cele, do których dążę, poszukuję też pracy aby stanąć na nogi, staram się rozmawiać z rodziną, chociaż trudno im bardzo zrozumieć moją sytuację, szczególnie, że w domu też się nie przelewa. Tutaj na forum też już dostałam wsparcie w postaci rozmowy i jest mi trochę lżej.
Czarna - napisałam na gg wink Edit->Wysłałam też maila wink

15

wirtualna, niestety nie dostałam od Ciebie żadnej wiadomości. Mogłabyś mi wysłać na maila swój numer?

16

_Nina_ napisał/a:
peeter napisał/a:

może niestety masz złe doświadczenia ... ale myślę, że nie jest to reguła

Niestety ale to juz regula a spotkanie poza siecia to jak oferta wyrwania zeba dla wiekszosci, nie dziwie sie przy takim dziwnym podejsciu ze samotnosc wprost kwitnie

17

peeter

Mimo wszystko będę upierać się przy swoim, że tak nie jest... możesz zwalić to na to, że jestem upartą babą i nic do mnie trafia  tongue wink

18

Ja też chętnie pogadam , mam bardzo podobną sytuację do Twojej , może różni się nieco bo nadal z kimś jestem ... jeszcze  , ale schemat podobny i czasem brak sił. Podaje moje gg mam nadzieję , że się odezwiesz pozdrawiam Kasia , a jak nie Ty to może w ogóle ktoś wink 43320765

Posty [ 19 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Poszukująca chętnych do rozmowy empatycznych osób

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024