Polskie kobiety chcą zjeść jabłko i mieć jabłko. O podejściu do zwi... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Polskie kobiety chcą zjeść jabłko i mieć jabłko. O podejściu do zwi...

Strony 1 2 3 9 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 570 ]

1 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2014-02-06 16:59:48)

Temat: Polskie kobiety chcą zjeść jabłko i mieć jabłko. O podejściu do zwi...

Twierdzę, z całą stanowczością, że swoboda seksualna, tak dziś wszechobecna, musi pociągać za sobą głębokie przemiany w naszym podejściu do zawierania związków małżeńskich. Drogie Panie, nie można zjeść jabłka i mieć jabłko. Albo konsekwentnie jest się kobietą "wyzwoloną", albo się nią nie jest. Jeżeli się nią jest, to po latach szaleństw nie wymaga się od nikogo bezwzględnego poświęcenia w związku małżeńskim. A tym bardziej nie poluje się na naiwnych facetów skorych do takiego poświęcenia, tylko szuka się męża w gronie podobnych sobie. Kobieta po przejściach, szukająca męża, powinna to robić wśród takich mężczyzn, którzy będąc w pełni świadomym swojego aktualnego życiowego położenia są gotowi do zawarcia związku małżeńskiego i pełnej akceptacji jej przeszłości.

Wyobraźmy sobie następującą sytuację. Młoda dziewczyna, lat powiedzmy 20. Niegdyś, kiedy jeszcze była gimnazjalistką i licealistką szalała na całego. Przyszedł jednak czas na ustatkowanie się i zaczęła myśleć o dzieciach. Wybiera się więc na studia, przy tym, zamierzając wyrobić sobie nowy wizerunek w nowym środowisku odcina się możliwie skutecznie od starego, które na tą chwilę stoi jej ością w gardle. Już nie szaleje, ale szuka męża i stosownie do tego lepiej się prowadzi, inaczej ubiera, inaczej zachowuje. Jak niepokalanie poczęta maryja dziewica. Jest wyrafinowana i podjęła się studiowania na kierunku inżynierskim, by znaleźć faceta z finansowymi perspektywami. Rozkochuje pierwszego lepszego, w miarę przyzwoitego, który jest wystarczająco nieświadomy tego w co się może wpakować, jeżeli się zakocha. Chłopak jest dość naiwny, nigdy nie miał takiej - jak twierdzi - fajnej dziewczyny, prawdopodobnie dlatego, że dotychczas nie błyszczał w towarzystwie i nie bił kolegów, więc nie był atrakcyjny dla płci przeciwnej. Pewnie - o święta naiwności - wydaje mu się, że złapał samego boga za nogi. Skądinąd, takich jak on jest o wiele więcej. Wbrew pozorom to kobiety mają za sobą więcej przygód seksualnych. Jeśli idzie o mężczyzn, to pomiędzy nimi jest tylko garstka wulgaryzm, którzy są w stanie obsłużyć większość dam. Czy zachowanie, które przed momentem opisałem może być społecznie akceptowalne? Pewnie kobiety nie mają nic przeciwko. A faceci? To zależy czy byli lub są tymi wulgaryzm. W przeciwnym razie, jeżeli cenią sobie inne podejście do życia duma nie powinna pozwolić im przystać na tę panoszącą się obłudę. Niektórzy bronią się przed nią, wymagając od kobiet dziewictwa. Kobiety chcąc zachować twarz, próbują swoje położenie przedstawić w innym, lepszym świetle: "My jesteśmy wolne, wyzwolone, doświadczone. Wy jesteście paranoicznie zazdrośni, niedojrzali i traktujecie nas przedmiotowo; a tak w ogóle o przeszłości nie można mówić, bo już jej nie ma." Sprytne! W porządku, zamykamy gęby na kłódki. Nie mówimy o przeszłości. W takim razie dla równowagi, nie wspominajmy również o przyszłości. Nie mówmy o małżeństwie, o dzieciach i o domku z ogródkiem. Żyjmy tylko bieżącą chwilą, jak prawdziwie zakochani. Niech chłopak, którego rozkochała hipotetyczna bohaterka tej opowieści sobie poużywa, bo przecież jeszcze jest młody, niech go ta dziewczyna uszczęśliwi w imię miłości, którą go przecież darzy, tak jak kiedyś uszczęśliwiała innych i niech pogodzi się z tym, że nie będzie jego ostatnią. On nie jest dla niej. Dla niej jest przeznaczony mężczyzna, który swoje przeżył, a teraz chce się ustatkować i myśli o dzieciach, powiedzmy taki koło trzydziestki. Ale taki jegomość miłością się już nie pozwoli omamić. Patrzy trzeźwo na sytuację. Romantykiem już nie jest, być może był nim kiedyś, ale ileż to razy można kochać? Analogicznie, czy ta dziewczyna jest jeszcze zdolna do prawdziwej miłości? Śmiem twierdzić, że jest to mało prawdopodobne, a na poparcie swojego zdania, poza obserwacjami życiowych perypetii tego i tamtego, powołuję się na badania naukowe. Istnieją powody natury neuropsychologicznej, które przyczyniają się do tego, że każdego kolejnego partnera kocha się słabiej i nie tworzy się z nim już tak silnej więzi jak z poprzednimi. Ten wykres (wstaw kropki zamiast gwiazdek) -> spam ilustruje trwałość małżeństw w zależności od liczby poprzednich partnerów kobiety. Widać wyraźnie, że trwałość spada wraz ze wzrostem tej liczby (cały artykuł jest tutaj -> spam ).

Biorąc pod uwagę te fakty, jak również to, że powszechnym zjawiskiem wśród mężczyzn jest dbanie o swoją własną reputację, możecie łatwo zrozumieć, dlaczego Ci mniej rozpasani faceci ostatecznie małżeństw z takimi "wyzwolonymi" kobietami zawierać nie chcą. Wszak każdy wie, że tak jak mąż jest wizytówką kobiety, tak kobieta jest wizytówką męża. Forumowe wrzawy i spory o dziewictwo na które ostatnio natykam się coraz częściej, prawdopodobnie zwiastują przemiany obyczajowe, które powoli nadchodzą do nas, od naszych lepiej rozwiniętych gospodarczo sąsiadów. Weźmy przykład Szwecji. Oto co pisze Kazimierz Imieliński w swojej książce "Sekrety seksu": "Szwedki w stosunku do kobiet zachodniej Europy wcale nie są bardziej niemoralne, są natomiast bardziej uczciwe. Wiele z nich stwierdza, że nie potrzebuje męża dla zaspokojenia potrzeb seksualnych. Partnerów seksualnych wyszukują sobie same i wcale przy tym nie czują się bardziej osamotnione niż wiele kobiet zamężnych zachodniej Europy." Czym się różni sytuacja Polek od sytuacji Szwedek? Zachodnie wzorce kulturowe i trendy gwałtownie się rozprzestrzeniają, ale rozwój gospodarczy niektórych państw, także europejskich nie nadąża za nimi. Owe mody, które asymilujemy na naszym rodzimym gruncie, do polskiej biedoty powinny dotrzeć za sto lat. Mówiąc wprost, Polki w dzisiejszych czasach nie posiadają środków wystarczających na samotne wychowywanie potomstwa, a co za tym idzie potrzebują mężów. A to rodzi konflikty, o których wyżej napisałem, bo mężczyźni zawsze pragnęli prowadzić do ołtarza dziewicę. Suknia panny młodej nie bez przyczyny jest koloru białego. Biel ma symbolizować czystość, a mąż ma czuć dumę ze swojej kobiety. Podsumowując, małżeństwo tylko z kobietą szlachetną. "Wyzwolone" niech śmigają dalej od rozporka do rozporka, a nóż odnajdą swojego Romea.

Ps. granicę postawiłem kategorycznie dziewica-nie dziewica, ponieważ gdybym napisał mało partnerów-dużo partnerów to "wyzwolone" powiedzą, że dla nich kilkananaście to mało i będzie im się wydawać, że są cnotliwe.

A do Panów mam pytanie. Co się do wulgaryzm z wami dzieje? Coraz więcej ciapków, często bardziej sfeminizowanych niż same kobiety, a coraz mniej facetów z jajami, którzy wiedzą co to honor i szacunek do samego siebie. Bo jak inaczej można nazwać gościa, który twierdzi: "Nieważne ilu miała przede mną, ważne, żebym był tym ostatnim". Nie mając szacunku do samego siebie, mieć nie będziecie go u innych ludzi. Aż się prosicie, żeby was kobiety wulgaryzm, ustępując im na każdym polu. Niedługo będą sobie musiały kupić sztuczne fallusy, żeby wam dogodzić!

Zobacz podobne tematy :
Odp: Polskie kobiety chcą zjeść jabłko i mieć jabłko. O podejściu do zwi...

A propos ciapków i bezjajców: coś Ty za płeć? Bez urazy, strasznie długi wpis, nie chciało mi się wczytywać. Facet?

3

O, kolejny frustrat, co go dziewczyna "wykorzystała" ^^ Pięknie smile Jak się jest marnym w łóżku to się dziewicy szuka big_smile

Chciałabym poznać imprezującą gimnazjalistko-licealistkę, która dla pozyskania męża idzie na politechnikę na kierunke inżynierski i się oczywiście tam dostaje i utrzymuje i w między czasie męża szuka big_smile No większej głupoty to w życiu nie czytałam big_smile

4 Ostatnio edytowany przez jejciujejku (2014-02-06 15:54:03)

Teo napisał/a:

O, kolejny frustrat, co go dziewczyna "wykorzystała" ^^ Pięknie smile Jak się jest marnym w łóżku to się dziewicy szuka big_smile

Chciałabym poznać imprezującą gimnazjalistko-licealistkę, która dla pozyskania męża idzie na politechnikę na kierunke inżynierski i się oczywiście tam dostaje i utrzymuje i w między czasie męża szuka big_smile No większej głupoty to w życiu nie czytałam big_smile

Mam bujną wyobraźnię. To tylko hipotetyczna sytuacja, równie dobrze można podać inny przykład. Chodzi o sedno sprawy, mianowicie o podejście tego typu kobiety-wyimaginowanej bohaterki opowieści-do życia.

Ps. oczywiście dziewictwo nie ma tu nic do rzeczy, idzie raczej o sposób prowadzenia się. Nie można jedną miarą oceniać kobiety, która była w długoletnim związku i ... bęc, coś nie wyszło i takiej która dawała po pięciu minutach znajomości.

5

takijedenfacet820 napisał/a:

A propos ciapków i bezjajców: coś Ty za płeć? Bez urazy, strasznie długi wpis, nie chciało mi się wczytywać. Facet?

To jak nie przeczytałeś to po co komentujesz?

jejciujejku napisał/a:

To jak nie przeczytałeś to po co komentujesz?

Bo wystarczyłby pierwszy i ostatni akapit, reszta jest zbędna. No i do facetów się zwracasz, no nie? Chciałem ustalić z kim/czym mam do czynienia. Kumasz?

7

Bardzo kontrowersyjny temat i generalnie szacunek kobiet do własnego ciała maleje smile Ile to rozporków trzeba zaliczyć by potem móc się zdecydować na męża smile A potem płacz bo facetów wartościowych nie ma...

Inna sprawa że faktycznie faceci niewieścieją co jest również przykre. Ja osobiście zawsze pytam o przeszłość kobiety z ciekawości a jednocześnie by móc wiedzieć z kim mam do czynienia smile

Reasumując:

Ciało kobiety jest jak świątynia i tak powinniście je traktować , niestety to przemija.
Oczekiwanie szacunku od faceta gdzie same go do siebie nie macie... To jest przykre.

Ktoś inny jeszcze powiedział smile

"Kobieta jest jak samochód , ma swój przebieg"

Ciężko powiedzieć , uważam się za porządnego i wiem że nie związałbym się chyba z taką która miała x facetów przede mną , taką jedynie mógłbym potraktować jako kochankę. W przypadku jednego , dwóch , trzech czy nawet 4 zawsze może po prostu nie wyjść w związku... A co dopiero pokochać szczerze hmm no ciekawe ciekawe... Sama myśl przyprawiałaby mnie o mdłości.

Ten wózek w końcu się wykolei...

Facet miałby być dumny z czego? Że ma kobietę która miała przednim naście lub jeszcze więcej ? Taki facet po prostu może czuć się frajerem.

8

Bo wystarczyłby pierwszy i ostatni akapit, reszta jest zbędna.

To jest piekne poddsumowanie tego watku big_smile big_smile big_smile

Też nie dalam rady przebrnac przez calosc big_smile

9

Czekaj, a dlaczego kobieta, która "się wyszalała" ma mieć około 20, a facet, "który się wyszalał" około 30?

Mężczyźni z ilością byłych partnerów swojej kobiety mają zazwyczaj ten problem, że tracą pewność siebie jeśli ta liczba była większa niż liczba ich byłych partnerek.
To ma być dowód na siłę, że mężczyzna czuje się dobrze tylko w sytuacji, w której ma przewagę (w tym wypadku doświadczenia)? To jest dowód na słabość, a nie na siłę.

10

nie wierzę, że to hipotetyczna sytuacja. ilośc emocji ukryta za długimi zdaniami jest ogromna

ci biedni, naiwni porządni faceci, na których sieć szykuję złe, wyuzdane, zepsute i niezdolne do miłości kobiety

i czego ona chce w związku??
zainteresowania?
czegoś więcej niż pozycja misjonarska dla zaspokojenia potrzeb męża?
nie rozumie, że ma gotowac, prać, sprzątać i być szczęsliwa??

11

alienekpl napisał/a:

Bardzo kontrowersyjny temat i generalnie szacunek kobiet do własnego ciała maleje smile Ile to rozporków trzeba zaliczyć by potem móc się zdecydować na męża smile A potem płacz bo facetów wartościowych nie ma...

Inna sprawa że faktycznie faceci niewieścieją co jest również przykre. Ja osobiście zawsze pytam o przeszłość kobiety z ciekawości a jednocześnie by móc wiedzieć z kim mam do czynienia smile

Reasumując:

Ciało kobiety jest jak świątynia i tak powinniście je traktować , niestety to przemija.
Oczekiwanie szacunku od faceta gdzie same go do siebie nie macie... To jest przykre.

Ktoś inny jeszcze powiedział smile

"Kobieta jest jak samochód , ma swój przebieg"

Ciężko powiedzieć , uważam się za porządnego i wiem że nie związałbym się chyba z taką która miała x facetów przede mną , taką jedynie mógłbym potraktować jako kochankę. W przypadku jednego , dwóch , trzech czy nawet 4 zawsze może po prostu nie wyjść w związku... A co dopiero pokochać szczerze hmm no ciekawe ciekawe... Sama myśl przyprawiałaby mnie o mdłości.

Ten wózek w końcu się wykolei...

Facet miałby być dumny z czego? Że ma kobietę która miała przednim naście lub jeszcze więcej ? Taki facet po prostu może czuć się frajerem.

Dojdzie do tego, że nie będzie sensu zawierać małżeństw. Sam nie wiem, kto na tym straci i czy w ogóle ktoś straci?

12

Czarna Kotka napisał/a:

Czekaj, a dlaczego kobieta, która "się wyszalała" ma mieć około 20, a facet, "który się wyszalał" około 30?

Mężczyźni z ilością byłych partnerów swojej kobiety mają zazwyczaj ten problem, że tracą pewność siebie jeśli ta liczba była większa niż liczba ich byłych partnerek.
To ma być dowód na siłę, że mężczyzna czuje się dobrze tylko w sytuacji, w której ma przewagę (w tym wypadku doświadczenia)? To jest dowód na słabość, a nie na siłę.

Chętnie Ci to wytłumaczę...

Kobieta zmieniając partnerów za każdym razem przyjmuje do swojego ciała natomiast facet penetruje. Taka jest natura i tego nie zmienisz. Kobieta powinna być niedostępna i oczywiście w niej nie liczy się to doświadczenie , doświadczenie powinien mieć facet by móc tę kobietę zaspokoić w najlepszy możliwy sposób.

Natomiast kobieta doswiadczona nie jest kandydatką na żonę , a jedynie na kochankę. Więc jeśli taka sobie zmienia niech nie oczekuje potem wielkiej miłości bo ciężko jest pokochać babkę która miała w sobie x facetów.

End_aluzja napisał/a:

nie wierzę, że to hipotetyczna sytuacja. ilośc emocji ukryta za długimi zdaniami jest ogromna

ci biedni, naiwni porządni faceci, na których sieć szykuję złe, wyuzdane, zepsute i niezdolne do miłości kobiety

zainteresowania?

Facet nie jest biedny i naiwny bo jak ma łeb to sobie poradzi. Do seksu może mieć x kochanek a związku stałego nie musi zakładać i też będzie żył. Jeśli zapragnie potomstwa to po prostu wybrankę zapłodni , ale nie będzie jej darzył uczucie.

Drogie Panie w taki sposób tylko głównie siebie niszczycie i wkońcu nie będzie związków z miłości , a już jest tendencja spadkowa.

jejciujejku napisał/a:

Dojdzie do tego, że nie będzie sensu zawierać małżeństw. Sam nie wiem, kto na tym straci i czy w ogóle ktoś straci?

To jest nieuniknione , z takim podejściem jakie mamy teraz jest to kwestią czasu... smile

13

m oże zupełnie źle stawiasz kwestie wartości małżeństwa i jego celu??

niby po co zawieramy małżeństwo i niby jak wybieramy partnera?
fakt, że na świecie są wyrachowani ludzie
fakt, że czasami ludzie i ich potrzeby się rozmijają
nie zmienia samego sensu małęństwa czyli związku

to przeciez BYCIE Z KIMŚ

ty mówisz o związku w kategoriach korzyści i oczekiwań

ja m owię o związku w kategoriach bycia ze sobą, dzielenia sie, miłości

mazłżenstwo nie jest produktem
a ty tak je traktujesz
okreslasz warunki pomiędzy 'zleceniodawcą" a zleceniobiorca.....

qa ja mówię - jestem z tob ą...

14

End_aluzja napisał/a:

zainteresowania?

No cóż, emocje muszą tu być obecne, bo to są problemy, które dotykają każdego z nas. Sytuacja jest, powiedzmy, na wpół hipotetyczna, po prostu jestem dobrym obserwatorem rzeczywistości. Chcąc nie chcą, przyglądam się temu i owemu.

Co do drugiej części twojej wypowiedzi. Zgoda, tylko, że pełna swoboda w małżeństwie nie jest możliwa. Jeśli chcesz pełnej wolności to możesz żyć w wolnych związkach. Wtedy małżeństwo nie będzie ci do niczego potrzebne, lecz jednocześnie nie łapiesz faceta, on też jest wolny. No i obie płcie mają problem. Albo nie mają? To kwestia do przedyskutowania.

15

a co to znaczy "pełna swoboda nie jest mozliwa"?
czy pod pojęciem swobody rozumiesz "wolność"
dlaczego będąc w związku nie jestem wolna, swobodna, nie jestem sobą?

związku nie buduje się w strategii kompromisu - ja z czegoś zrezygnuje, ty z czegos zrezygnujesz- i będziemy zadowoleni
jak dla mnie związki buduje się na zasadzie konfrotnacji - konfrontujemy nasze potrzeby i szukamy takich rozwiązan, które pozwoalają nam je zaspokoić - strategia WIN WIN

mozliwa;) zupełnie mozliwa

jakoś tak to zycie - w poszanowaniu wzajemnych potrzeb, szacunku do naszej rozności, odmienności i niezależności.. się toczy

16

End_aluzja napisał/a:

to przeciez BYCIE Z KIMŚ

a ty tak je traktujesz

Broń boże nie mówię o małżeństwie w kategoriach umowy, jednak nie da się ukryć, że obie strony wysuwają zwykle swoje żądania.

17

End_aluzja napisał/a:

to przeciez BYCIE Z KIMŚ

a ty tak je traktujesz

Hehehe , urocze. Może by to działało tylko pytanie ilu facetom wcześniej mówiłaś:

jestem z Tobą

O to chodzi szanujący facet tego nie łyknie znając przeszłość partnerki. Cały urok uczucia traci sens. Seks powinien być dopełnieniem i oddaniem facetowi w imię miłości a nie traktowany jako zaspokojenie swoich potrzeb...

18

Ależ samczy bełkot XD

Prawda jest taka, ze mądra kobieta i się wyszaleje i męża znajdzie. I będzie miala tyle kochanków ile sobie zechce, a swojemu wybrankowi powie, że jest prawie dziewicą, a on będzie w niebowziety smile

19

Chyba masz straszne problemy... Dziewczyny szaleją i mają X partnerów. Chłopcy szaleją i mają X partnerek. Potem jedni spotykają drugich, zakochują się, tworzą małżeństwa. Potem są dzieci, praca, dom. Małżeństwa się psują. Wtedy albo ludzie siedzą nieszczęśliwi w małżeńśtwach, albo je rozwalają, albo zdradzają.

20

[/quote=alienekpl]

End_aluzja napisał/a:

jestem z Tobą

O to chodzi szanujący facet tego nie łyknie znając przeszłość partnerki. Cały urok uczucia traci sens. Seks powinien być dopełnieniem i oddaniem facetowi w imię miłości a nie traktowany jako zaspokojenie swoich potrzeb...

Otóż to i tu pojawia się problem. Tak jak kobiecie ciężko byłoby wyjść za przysłowiowego gołodupca, tak facetowi nie na rękę jest żenić się z taką, która miała kilkunastu przed nim. Raz, że cierpi duma, dwa, trudno uwierzyć, że nie jest się tylko środkiem do czyjegoś celu.

21

Teo napisał/a:

:-)

22

Teo napisał/a:

Ależ samczy bełkot XD

Prawda jest taka, ze mądra kobieta i się wyszaleje i męża znajdzie. I będzie miala tyle kochanków ile sobie zechce, a swojemu wybrankowi powie, że jest prawie dziewicą, a on będzie w niebowziety smile

Naprawdę wszystkie kobiety na tym forum podzielają twoje podejście do życia?

23 Ostatnio edytowany przez alienekpl (2014-02-06 16:52:42)

Teo napisał/a:

Ależ samczy bełkot XD

Owszem , ale to sobie szuka takiego na swoim poziomie który również ma to w dupie i się wyszałał.

A potem płacz smile bo on mnie nie kocha , bo sobie znalazł kochankę , bo nie jestem najważniejsza... Jakże mi przykro z tego powodu... Masz kobieto co chciałaś smile Wtedy tego normalnego już nie znajdzie...

Podam inny przykład.

Mam przyjaciółkę od jakiś 3 lat. Od 2 lat wie że mógłaby być ze mną , wie o tym że podoba mi się , ja jej również a jednak nic między nami nie ma. Jest z Facetem , którego zna od dziecka i przyjaźnili się dokładnie tak samo jak ja z nią. Są ze sobą od 5 lat czyli nim mnie poznała. Mimo to nadal z nim jest i nie myśli o zdradzie mimo to że inny jej się podoba. A wierz mi że robiłem różne podchody...

Taka Kobieta to skarb i warta o walczenie , taką Kobietę można naprawdę szanować... Ale takich kobiet dziś jest bardzo niewiele...

Słowa Kocham Cię , jestem z Tobą są to słowa bardzo mocne , lecz niestety w obecnych czasach tylko na jakiś czas smile

Dziś drogie Panie wyzwolone muszą się wyszaleć , załapać x orgazmów smile bo jakże nie wolno im? Ależ wolno. Szalejcie do woli , a potem bokiem to wychodzi smile

24

Jakie w ogóle znaczenie ma czy kobieta jest dziewicą czy nie i ilu miała partnerów ? Co to za podejście że facet może miec kobiet ile wlezie i wszystko jest super bo jest ogierem a jak kobieta miała kilku facetów to od razu jest puszczalska czy tak to określiłeś " biega od rozporka do rozporka ". Uwierz mi możesz spotkać fajną i doświadczoną kobietę i wredną niedoświadczoną dziewicę. Mało przeżyłeś, mało wiesz

25

alienekpl napisał/a:
Teo napisał/a:

Ależ samczy bełkot XD

Owszem , ale to sobie szuka takiego na swoim poziomie który również ma to w dupie i się wyszałał.

A potem płacz smile bo on mnie nie kocha , bo sobie znalazł kochankę , bo nie jestem najważniejsza... Jakże mi przykro z tego powodu... Masz kobieto co chciałaś smile Wtedy tego normalnego już nie znajdzie...

Podam inny przykład.

Mam przyjaciółkę od jakiś 3 lat. Od 2 lat wie że mógłaby być ze mną , wie o tym że podoba mi się , ja jej również a jednak nic między nami nie ma. Jest z Facetem , którego zna od dziecka i przyjaźnili się dokładnie tak samo jak ja z nią. Są ze sobą od 5 lat czyli nim mnie poznała. Mimo to nadal z nim jest i nie myśli o zdradzie mimo to że inny jej się podoba. A wierz mi że robiłem różne podchody...

Taka Kobieta to skarb i warta o walczenie , taką Kobietę można naprawdę szanować... Ale takich kobiet dziś jest bardzo niewiele...

Słowa Kocham Cię , jestem z Tobą są to słowa bardzo mocne , lecz niestety w obecnych czasach tylko na jakiś czas smile

jesli tak twierdzisz - to xznaczy, że tak zyjesz

ja znam wiele kobiet, które mozna szanowac
wielu facetów, których mozna szanować
a słowa kocham cię, jestem z tobą - nie traktuję jako oferty czasowej

wszystko jest postawą, i kwestią wyboru

zobacz, kobieta jest super.. bo oparła się twoim zakusom

ale ty kim jesteś?/ jesli kusiłeś?? nie miałes skrupółów?? przeciez ona była z kimś?
nie przeszkadzało ci to?

jakbys skusił - to co bys uznał?/ że ona nie jest taka super, jak myslałeś?? czy bys sobie kolejną sznyte na rewolwerku zrobił??
kim ty jesteś? jesli tak się zachowałeś?

26

"bo ciężko jest pokochać babkę która miała w sobie x facetów."
A faceta, który rył w x babkach?

"Kobieta zmieniając partnerów za każdym razem przyjmuje do swojego ciała natomiast facet penetruje. Taka jest natura i tego nie zmienisz." Nie zmienię i nie potrzebuję tego zmieniać. Bo nie ma różnicy. Połączenie ciał to połączenie ciał, nieważne kto wchodził, a kto wychodził.

Za to wyobrażać sobie szczegóły seksu naszego partnera z byłymi, to jest chore.

Dziewictwo nie jest żadnym gwarantem wierności. Nic nie jest gwarantem wierności.
Mężczyźni po prostu lubią czuć że mają przewagę, wtedy czują się pewniej, plus, co już dotyczy obu płci, większe obawy są co do partnera lub partnerki z bujnym życiem seksualnym, czy wytrwa w związku monogamicznym i nie zdradzi. Ale człowieku, miejże minimum samoświadomości i zrozum, że te obawy biorą się z głowy tego, kto je odczuwa. Im niższe poczucie własnej wartości i własnej siły, tym obawy większe.
Jak bardzo przeraża Cię myśl, że kobieta mogłaby porównywac Cię w łóżku z byłymi i to porównanie nie wypadłoby dobrze na Twoją korzyść? Czy to robi z niej dziwkę, czy tylko z Ciebie miękką faję?

27

"Kobieta zmieniając partnerów za każdym razem przyjmuje do swojego ciała natomiast facet penetruje. Taka jest natura i tego nie zmienisz. Kobieta powinna być niedostępna i oczywiście w niej nie liczy się to doświadczenie , doświadczenie powinien mieć facet by móc tę kobietę zaspokoić w najlepszy możliwy sposób."

Rety, jakie brednie. Nie każdy lubi niedoświadczone kobiety, z taką seks nie zawsze jest przyjemny, to raz. Dwa, co za różnica, czy ktoś przyjmuje czy penetruje, tak czy inaczej jest to fizyczne połączenie ciał z wszelkimi tego konsekwencjami.

"Seks powinien być dopełnieniem i oddaniem facetowi w imię miłości a nie traktowany jako zaspokojenie swoich potrzeb..."
To Twój punkt widzenia, czy Ci się podoba czy nie, seks jest zaspokojeniem pewnych pierwotnych potrzeb. Jedni uprawiają seks z uczucia, inni dla zaspokojenia siebie, i jedno i drugie jest ok, bo ludzie są różni. A mówienie, że kobieta powinna zachowywać się tak a nie inaczej jest śmieszne, bo co to za pomysł, żeby zaglądać innym pod kołdrę ^^

"Tak jak kobiecie ciężko byłoby wyjść za przysłowiowego gołodupca, tak facetowi nie na rękę jest żenić się z taką, która miała kilkunastu przed nim. Raz, że cierpi duma, dwa, trudno uwierzyć, że nie jest się tylko środkiem do czyjegoś celu."
Na szczęście są jeszcze na tym świecie prawdziwi faceci, a nie tylko tacy, którzy przywiązują wagę do niekoniecznie ważnych rzeczy : )

28

"A wierz mi że robiłem różne podchody...

Taka Kobieta to skarb i warta o walczenie , taką Kobietę można naprawdę szanować... Ale takich kobiet dziś jest bardzo niewiele..."

Acha. Jakby uległa, to bys nie miał dla niej szacunku.
Za to dla siebie, chociaż to TY próbowałeś rozbić związek innego faceta, to TY do tego czynnie dążyłeś, masz wciąż szacunek?

Hipokryzja do potęgi entej.

29

Swoją drogą, czy to nie trollowy wątek?

30 Ostatnio edytowany przez jejciujejku (2014-02-06 17:14:24)

Czarna Kotka napisał/a:

Dziewictwo nie jest żadnym gwarantem wierności. Nic nie jest gwarantem wierności.
Mężczyźni po prostu lubią czuć że mają przewagę, wtedy czują się pewniej, plus, co już dotyczy obu płci, większe obawy są co do partnera lub partnerki z bujnym życiem seksualnym, czy wytrwa w związku monogamicznym i nie zdradzi. Ale człowieku, miejże minimum samoświadomości i zrozum, że te obawy biorą się z głowy tego, kto je odczuwa. Im niższe poczucie własnej wartości i własnej siły, tym obawy większe.
Jak bardzo przeraża Cię myśl, że kobieta mogłaby porównywac Cię w łóżku z byłymi i to porównanie nie wypadłoby dobrze na Twoją korzyść? Czy to robi z niej dziwkę, czy tylko z Ciebie miękką faję?

Gdybyś dokładnie przeczytała wątek to byś zauważyła, że dałem link do badań na które ostatnio się natknąłem z których wynika, że im mniej partnerów seksualnych miała kobieta, tym trwalsze będzie małżeństwo. Różnice pomiędzy trwałością związku z dziewicą (skrajnie lewa strona wykresu), a trwałością związku z kobietą która miała kilkunastu/kilkudziesięciu partnerów (skrajnie prawa strona wykresu) są drastyczne.

31 Ostatnio edytowany przez Abizer (2014-02-06 17:13:48)

Teo napisał/a:

Jak "mądra" na głupiego trafi to wszystko jest możliwe.

32

Michmo napisał/a:

Jakie w ogóle znaczenie ma czy kobieta jest dziewicą czy nie i ilu miała partnerów ? Co to za podejście że facet może miec kobiet ile wlezie i wszystko jest super bo jest ogierem a jak kobieta miała kilku facetów to od razu jest puszczalska czy tak to określiłeś " biega od rozporka do rozporka ". Uwierz mi możesz spotkać fajną i doświadczoną kobietę i wredną niedoświadczoną dziewicę. Mało przeżyłeś, mało wiesz

Nie wiem czy to do mnie czy też nie , ale w moim przypadku wystarczająco sporo przeżyłem i sporo widziałem oraz mam sporo w tej kwestii doświadczenia... Więc wiem co mówię , dostosowuje się do świata jaki jest obecnie , chodź nie podoba mi się to.

Facet jest ogierem i facet z jajami zdobywa samice , takie są prawa natury. Ale to samica decyduje czy samca dopuści. Dlaczego w stadach masz jednego ogiera i kilka samic , a nie jedna samice i kilku ogierów? Zastanów się... Jeśli Tobie odpowiada dziewczyna będącą z x facetami to poprostu idź do burdelu tam też znajdziesz taką bo niczym się wtedy nie różnią , ta z burdelu przynajmniej zarobi.

End_aluzja napisał/a:
alienekpl napisał/a:
Teo napisał/a:

Ależ samczy bełkot XD

Podam inny przykład.

jesli tak twierdzisz - to xznaczy, że tak zyjesz

ja znam wiele kobiet, które mozna szanowac
wielu facetów, których mozna szanować
a słowa kocham cię, jestem z tobą - nie traktuję jako oferty czasowej

wszystko jest postawą, i kwestią wyboru

zobacz, kobieta jest super.. bo oparła się twoim zakusom

ale ty kim jesteś?/ jesli kusiłeś?? nie miałes skrupółów?? przeciez ona była z kimś?
nie przeszkadzało ci to?

jakbys skusił - to co bys uznał?/ że ona nie jest taka super, jak myslałeś?? czy bys sobie kolejną sznyte na rewolwerku zrobił??
kim ty jesteś? jesli tak się zachowałeś?

Ogierem , samcem , zdobywcą , wojownikiem smile No i tylko zazdroszczę temu chłopakowi takiej kobiety... Myślę że każdy by za taką dał wiele... Masz pretensje o to że taka jest natura , wszystko wporządku każda kobieta ma wybór którego dokonuje , tylko po co te płacze potem ? lamenty? Bo nie jestem najważniejsza? No nie jesteś najważniejsza bo takich może mieć x smile Bo mnie nie szanuje , no nie szanuje jak sama siebie nie szanujesz...

Czarna Kotka napisał/a:

"bo ciężko jest pokochać babkę która miała w sobie x facetów."
A faceta, który rył w x babkach?

"Kobieta zmieniając partnerów za każdym razem przyjmuje do swojego ciała natomiast facet penetruje. Taka jest natura i tego nie zmienisz." Nie zmienię i nie potrzebuję tego zmieniać. Bo nie ma różnicy. Połączenie ciał to połączenie ciał, nieważne kto wchodził, a kto wychodził.

Za to wyobrażać sobie szczegóły seksu naszego partnera z byłymi, to jest chore.

A usprawiedliwiaj to sobie jak chcesz , to że mam takie zdanie nie oznacza że moja wartość jest mała. Mnie nie przeszkadza porównywanie z innymi bo kochanke można mieć wiele... Więc w moim przypadku strzeliłaś w pudło. Niemniej nie ma nic poważniejszego i nie można oczekiwać wielkiej miłości , a tego kobiety po przejściach oczekują. Niestety facetowi się nie chce bo nie ma tego czegoś. smile))

Igriana napisał/a:

"Kobieta zmieniając partnerów za każdym razem przyjmuje do swojego ciała natomiast facet penetruje. Taka jest natura i tego nie zmienisz. Kobieta powinna być niedostępna i oczywiście w niej nie liczy się to doświadczenie , doświadczenie powinien mieć facet by móc tę kobietę zaspokoić w najlepszy możliwy sposób."

Rety, jakie brednie. Nie każdy lubi niedoświadczone kobiety, z taką seks nie zawsze jest przyjemny, to raz. Dwa, co za różnica, czy ktoś przyjmuje czy penetruje, tak czy inaczej jest to fizyczne połączenie ciał z wszelkimi tego konsekwencjami.

"Seks powinien być dopełnieniem i oddaniem facetowi w imię miłości a nie traktowany jako zaspokojenie swoich potrzeb..."
To Twój punkt widzenia, czy Ci się podoba czy nie, seks jest zaspokojeniem pewnych pierwotnych potrzeb. Jedni uprawiają seks z uczucia, inni dla zaspokojenia siebie, i jedno i drugie jest ok, bo ludzie są różni. A mówienie, że kobieta powinna zachowywać się tak a nie inaczej jest śmieszne, bo co to za pomysł, żeby zaglądać innym pod kołdrę ^^

"Tak jak kobiecie ciężko byłoby wyjść za przysłowiowego gołodupca, tak facetowi nie na rękę jest żenić się z taką, która miała kilkunastu przed nim. Raz, że cierpi duma, dwa, trudno uwierzyć, że nie jest się tylko środkiem do czyjegoś celu."
Na szczęście są jeszcze na tym świecie prawdziwi faceci, a nie tylko tacy, którzy przywiązują wagę do niekoniecznie ważnych rzeczy : )

To jest tylko Wasze usprawiedliwienie smile faktycznie połączenie ciał , facet wchodzi w Ciebie a nie Ty w faceta... No ale przecież jakbyście wyglądały gdyby nie było usprawiedliwienia... To oczywiste piłeczkę trzeba odbić.

Czarna Kotka napisał/a:

"A wierz mi że robiłem różne podchody...

Taka Kobieta to skarb i warta o walczenie , taką Kobietę można naprawdę szanować... Ale takich kobiet dziś jest bardzo niewiele..."

Acha. Jakby uległa, to bys nie miał dla niej szacunku.
Za to dla siebie, chociaż to TY próbowałeś rozbić związek innego faceta, to TY do tego czynnie dążyłeś, masz wciąż szacunek?

Hipokryzja do potęgi entej.

W postach wyżej podkreśliłem:

Kobieta nie musi być dziewicą , może mieć paru partnerów bo nie wyszło na paru nie traci , traci w momencie gdy ma facetów +5 , a teraz niewiele kobiet mieści się poniżej normy smile

Gdyby się skusiła to na pewno by mnie to zastanowiło , nie dawałoby mi to spokoju bo jeśli jemu to zrobiła to mogłaby zrobić też i mnie , ale jeśli by jej po prostu nie wyszło to nie straciła by w moich oczach wcale...

33

Teo napisał/a:

Ależ samczy bełkot XD

Nie mądra, ale cwana. Cwana pobzyka, w ciążę nie zajdzie a na końcu weźmie za męża najbogatszego, lub najpracowitszego i takiego, który świata poza nią nie zobaczy.

Mnie się Autorze Twój wpis podobał. Choć widać, że nie jest do końca obiektywny i raczej konstruowany na bazie przeżyć.

Dziewczyny teraz się nie szanują. Wystarczy przejść się wieczorem do pierwszego lepszego klubu studenckiego w Krakowie. Publicznie Całują, obmacują wręcz liżą nowo poznanych facetów.

34

jejciujejku napisał/a:

A to rodzi konflikty, o których wyżej napisałem, bo mężczyźni zawsze pragnęli prowadzić do ołtarza dziewicę. Suknia panny młodej nie bez przyczyny jest koloru białego. Biel ma symbolizować czystość, a mąż ma czuć dumę ze swojej kobiety. Podsumowując, małżeństwo tylko z kobietą szlachetną. "Wyzwolone" niech śmigają dalej od rozporka do rozporka, a nóż odnajdą swojego Romea.

Szlachetną czytaj mało doświadczoną, która nie miała odwagi popróbować wielu partnerów, taką bożą krówką która go nie zdradzi, zajmie się dziećmi i upierze majty.....
Wiesz autorze dlaczego tak mało jest kobiet jak to nazywasz slachetnych...... bo ich nie doceniacie.....są wam otrzeban tylko po to żeby wam prać kalesony jak już się wyszumicie i zapragniecie się ustatkować. A gdy już obiadek macie na stole, majty wyprane to i tak skrycie marzycie o tej wyzwolonej. Taka wasza obłuda.

35

baziula napisał/a:
jejciujejku napisał/a:

A to rodzi konflikty, o których wyżej napisałem, bo mężczyźni zawsze pragnęli prowadzić do ołtarza dziewicę. Suknia panny młodej nie bez przyczyny jest koloru białego. Biel ma symbolizować czystość, a mąż ma czuć dumę ze swojej kobiety. Podsumowując, małżeństwo tylko z kobietą szlachetną. "Wyzwolone" niech śmigają dalej od rozporka do rozporka, a nóż odnajdą swojego Romea.

Szlachetną czytaj mało doświadczoną, która nie miała odwagi popróbować wielu partnerów, taką bożą krówką która go nie zdradzi, zajmie się dziećmi i upierze majty.....
Wiesz autorze dlaczego tak mało jest kobiet jak to nazywasz slachetnych...... bo ich nie doceniacie.....są wam otrzeban tylko po to żeby wam prać kalesony jak już się wyszumicie i zapragniecie się ustatkować. A gdy już obiadek macie na stole, majty wyprane to i tak skrycie marzycie o tej wyzwolonej. Taka wasza obłuda.

A to dziwne big_smile bo chętnie bym oddał serce tej szlachetnej na tacy smile

36

big_smile Może jesteś wyjątkiem. Zdarza się big_smile

37

baziula napisał/a:
Teo napisał/a:

Ależ samczy bełkot XD

Nie mądra, ale cwana. Cwana pobzyka, w ciążę nie zajdzie a na końcu weźmie za męża najbogatszego, lub najpracowitszego i takiego, który świata poza nią nie zobaczy.

Mnie się Autorze Twój wpis podobał. Choć widać, że nie jest do końca obiektywny i raczej konstruowany na bazie przeżyć.

Dziewczyny teraz się nie szanują. Wystarczy przejść się wieczorem do pierwszego lepszego klubu studenckiego w Krakowie. Publicznie Całują, obmacują wręcz liżą nowo poznanych facetów.

to fakt teo
ja przestałam chodzić na klubowe imprezy, bo jak widze podrygujące dzidziulinki w skąpych strojach, które szukają sponsorów, to mnie ta samcza walka odpycha....

ale z drugiej strony masz tutaj wpisy prawdziewego męskiego samczyka i ogiera.. który zalicza, zdobywa, penetruje i jest z tego dumny..

więc świat jest pewnie tak skonstruowany że potrzeba buduje ofertę...

a najbaredziej podoba mi sie opcja +5;)))  znaczy policzone dkładnie jest

a co do autora wątku - a czy możesz pokazac statystyki dotyczące facetów??

jaki na nich ma wpływ liczba partnerek?

38

"Dziewczyny teraz się nie szanują. Wystarczy przejść się wieczorem do pierwszego lepszego klubu studenckiego w Krakowie. Publicznie Całują, obmacują wręcz liżą nowo poznanych facetów"
Czyli robią dokładnie to samo, co ci faceci z nimi. Ale tylko one są potępiane.

"Mnie nie przeszkadza porównywanie z innymi bo kochanke można mieć wiele..."
Można mieć, ale się nie miało. Prawda? Więc postaraj się o większe doświadczenie, to Ci doświadczenie i tolerancja wzrośnie wink

"faktycznie połączenie ciał , facet wchodzi w Ciebie a nie Ty w faceta... "
Ale naprawdę, co to za różnica? Po stosunku ona ma w sobie jego spermę, a on na sobie jej śluz. Po jakimś czasie już nie. smile W przypadku stosunku w prezerwatywie ona nie ma w sobie jego spermy, ale on wciąż ma na sobie jej śluz.
Jaka jest różnica, racjonalnie, pomiędzy wkładaniem a przyjmowaniem?

"Kobieta nie musi być dziewicą , może mieć paru partnerów bo nie wyszło na paru nie traci , traci w momencie gdy ma facetów +5 , a teraz niewiele kobiet mieści się poniżej normy"
Jaki łaskawca. Mężczyzn ta piątka nie obowiązuje oczywiście?

"Gdybyś dokładnie przeczytała wątek to byś zauważyła, że dałem link do badań na które ostatnio się natknąłem z których wynika, że im mniej partnerów seksualnych miała kobieta, tym trwalsze będzie małżeństwo. Różnice pomiędzy trwałością związku z dziewicą (skrajnie lewa strona wykresu), a trwałością związku z kobietą która miała kilkunastu/kilkudziesięciu partnerów (skrajnie prawa strona wykresu) są drastyczne."
A satysfakcja ze związku w ocenach obu małżonków była mierzona?

39

Czarna Kotka napisał/a:

"Dziewczyny teraz się nie szanują. Wystarczy przejść się wieczorem do pierwszego lepszego klubu studenckiego w Krakowie. Publicznie Całują, obmacują wręcz liżą nowo poznanych facetów"

Meżczyn też potępiam, tym bardziej że są na ogól mono od tych dziewczyn starsii..............

40

End_aluzja napisał/a:
baziula napisał/a:
Teo napisał/a:

Ależ samczy bełkot XD

to fakt teo
ja przestałam chodzić na klubowe imprezy, bo jak widze podrygujące dzidziulinki w skąpych strojach, które szukają sponsorów, to mnie ta samcza walka odpycha....

ale z drugiej strony masz tutaj wpisy prawdziewego męskiego samczyka i ogiera.. który zalicza, zdobywa, penetruje i jest z tego dumny..

więc świat jest pewnie tak skonstruowany że potrzeba buduje ofertę...

a najbaredziej podoba mi sie opcja +5;)))  znaczy policzone dkładnie jest

a co do autora wątku - a czy możesz pokazac statystyki dotyczące facetów??

jaki na nich ma wpływ liczba partnerek?

Owy samczyk , po prostu się dostosowuje do świata jaki ma przed sobą , no gdzieś to doświadczenie trzeba złapać by potem zaimponować tej jedynej smile Dać jej to czego potrzebuje prawda? By była satysfakcja i z jej strony.

te +5 to tak optymistycznie , zjechałbym do +3. smile

Tak powstały antykoncepcje , bez nich przynajmniej było widać ile miała facetów po ilości dzieciaków jeśli Ci nie byli podobni do ojca smile

Ach ten rozwój skrzywia naturę...

Czarna Kotka napisał/a:

"Mnie nie przeszkadza porównywanie z innymi bo kochanke można mieć wiele..."
Można mieć, ale się nie miało. Prawda? Więc postaraj się o większe doświadczenie, to Ci doświadczenie i tolerancja wzrośnie wink

"faktycznie połączenie ciał , facet wchodzi w Ciebie a nie Ty w faceta... "
Ale naprawdę, co to za różnica? Po stosunku ona ma w sobie jego spermę, a on na sobie jej śluz. Po jakimś czasie już nie. smile W przypadku stosunku w prezerwatywie ona nie ma w sobie jego spermy, ale on wciąż ma na sobie jej śluz.
Jaka jest różnica, racjonalnie, pomiędzy wkładaniem a przyjmowaniem?

"Kobieta nie musi być dziewicą , może mieć paru partnerów bo nie wyszło na paru nie traci , traci w momencie gdy ma facetów +5 , a teraz niewiele kobiet mieści się poniżej normy"
Jaki łaskawca. Mężczyzn ta piątka nie obowiązuje oczywiście?

"Gdybyś dokładnie przeczytała wątek to byś zauważyła, że dałem link do badań na które ostatnio się natknąłem z których wynika, że im mniej partnerów seksualnych miała kobieta, tym trwalsze będzie małżeństwo. Różnice pomiędzy trwałością związku z dziewicą (skrajnie lewa strona wykresu), a trwałością związku z kobietą która miała kilkunastu/kilkudziesięciu partnerów (skrajnie prawa strona wykresu) są drastyczne."
A satysfakcja ze związku w ocenach obu małżonków była mierzona?

A potem one ostatecznie cierpią bo facet ma jeszcze łatwiej pozalicza i tyle smile To one pragną potem miłości... To one czują się potem nikomu niepotrzebne... Facet może zaliczać dalej i wieku 50 lat smile a potem ma już w dupie i zawsze znajdzie sobie babe do prania rajtuzów big_smile

Zdziwiłabyś się smile

A po co chodzisz do ginekologa i się badasz? smile Facet nie musi z reguły...
No właśnie to w Tobie zostaje to wszystko... Śluz jest niegroźny w żaden sposób smile idziesz umyjesz i po sprawie , a jestem ciekawy jak w środku umyjesz smile

Mężczyzna czym więcej zaliczy tym bardziej męski jest , duma. Ale jeśli się wiąże również nie powinien odskakiwać na bok i ja sam tego nie stosuje , a żeby kobietę zaspokoić to dobrze drogie Panie wiecie że jednak facet musi poćwiczyć.

Satysfakcję w związku właśnie macie w zależności od doświadczenia faceta , to doświadczenie zdobywa zdobywając te dziewczyny by potem móc dać szczęście którego tak pragniecie...

41

Nie wierzę w to, co czytam. Naprawdę istnieją jeszcze faceci, którzy mają tak staroświeckie poglądy...?

42

alienekpl napisał/a:

...
Dziś drogie Panie wyzwolone muszą się wyszaleć , załapać x orgazmów smile bo jakże nie wolno im? Ależ wolno. Szalejcie do woli , a potem bokiem to wychodzi smile

...że też Wam nigdy nic bokiem nie wyszło neutral

43

alienekpl napisał/a:
Teo napisał/a:

Ależ samczy bełkot XD

Wyobraź sobie, że z obserwacji zauważyłam, że większe jest prawdopodobieństwo na zdradę ze strony dziewicy/prawiczka niż tego, co się wyszalał. Czemu? Bo taka dziewica, jak już przestanie dziewicą być, rozluźni się trochę i ten tajemny świat seksu pozna, to zaczyna się zastanawiać, jakby to było z kimś innym. Te bardziej odważne idą w tango i szaleją, a niekiedy rozstają się i wiążą z kimś innym. W życiu nie chciałabym mieć prawiczka za faceta życia, bo raz, że wiedziałabym, że mu siedzi w głowie to, że nie był "pierwszym", a dwa, nie miałabym żadnej gwarancji, że po kilku latach nie będzie się chciał sprawdzić na innych polach. Z dziewczynami to samo. Dużo łatwiej jest podjąć życiową decyzje, gdy się z "niejednego pieca chleb jadło" i to niekoniecznie tylko w sprawie seksu. Wtedy stawia się bardziej na uczucia, bo to, co się miało spróbować już się spróbowało i taki związek będzie trwalszy i stabilniejszy.

alienekpl napisał/a:

Podam inny przykład.

Co do przyjaciółki, nie masz zielonego pojęcia o czym ona myśli i nie zagwarantujesz, że sobie czasem nie fantazjuje o zdradzie. To, że ktoś się komuś podoba jeszcze nic nie znaczy i od podobania do zdrady dłuuuuga droga. Robiłeś podchody, ale nie skuteczne. Ty uważasz, że dlatego iż jest wierna i "szlachetna". Ja mam dwie teorie:
1. Twoje podchody były marne
2. Nie podobasz jej się tak, żeby zostawiała chłopaka.

Oba te punkty nie mówią nic o jej "szlachetności" i "oddaniu". Oczywiście nie twierdzę, że w głębi duszy jest puszczalsą ździrą XD Zapewne jest dobra i szczęśliwa ze swoim chłopakiem, ale to o NICZYM nie świadczy.
Może też jest jedną z tych, które nie umieją podjąć decyzji? Może jest z nim z rozsądku? Albo oczywiście z wielkiej miłości, ale znowu - to o niczym nie świadczy i nie potwierdza, ani nie podważa Twojej teorii.

baziula napisał/a:

O, kolejna co bazuje na klubach w ocenie moralności niewiast... No kto normalny bierze kluby pod uwagę?!

To tak jak w artykule, który czytałam niedawno o 3 trzydziestolatkach, które twierdziły, że warszawiacy, to "buraki", albo "lalusie" i one - wykształcone męża porządnego nie znajdą. Zapytane, gdzie tego męża szukają, wymieniły 3 wiodące warszawskie kluby, które są znanymi "lachoniarniami" i idzie się tam tylko po to, żeby wyrwać sponsora i mieć powód, aby wcześniej zajrzeć na solarium. Jeśli te panie szukają tam mężów to nic dziwnego, że nic nie mogą znaleźć, noale to tylko świadczy o ich "jinteligiencji".

Dlatego takie postulowanie "a bo w klubach widziałam..." jest co najmniej nie mądre...

44 Ostatnio edytowany przez Czarna Kotka (2014-02-06 18:17:01)

"Owy samczyk , po prostu się dostosowuje do świata jaki ma przed sobą."
Acha. On się dostosowuje, w związku z czym nie ponosi odpowiedzialności za taki świat. A ona się nie dostosowuje do świata, w którym mężczyźni prą na seks, ona taki świat tworzy smile

"A po co chodzisz do ginekologa i się badasz? Facet nie musi z reguły..."
Z reguły po to, żeby zrobić cytologię. Sprawdź co to takiego.
A facet powinien, znaczy jeśli zależy mu na zdrowiu.

"Śluz jest niegroźny w żaden sposób idziesz umyjesz i po sprawie"
FACEPALM. Kolejna ofiara braku edukacji seksualnej w szkołach.

"a jestem ciekawy jak w środku umyjesz"
Jeśli już koniecznie potrzebuję - irygatorem, zwanym również gruszką. Słyszałeś kiedyś o gruszce?

Za satysfakcję w łóżku odpowiedzialne sa obie strony, więc kobieta musi też trochę poćwiczyć. smile

45

baziula napisał/a:

Mogłabyś nie wrzucać wszystkich do jednego worka? (tyczy się także kobiet o których wspomniałaś w pierwszym zdaniu.)

46 Ostatnio edytowany przez baziula (2014-02-06 18:27:41)

Teo napisał/a:
baziula napisał/a:

O, kolejna co bazuje na klubach w ocenie moralności niewiast... No kto normalny bierze kluby pod uwagę?!

No każdy normaly, kto się rozejrzy ile jest takich mijsc w Krakowie np i ile tam młodych przychodzi.... a dlaczego ni brać pod uwagę. Prawdziwa natura nektórych osób wychodzi włąsnie pod drinku

Teo jaka ty strasznie chciałbyś być mądra smile ale Ci nie wychodzi...... żebyś choć tak mądrze mówiła jak głośno i agresynie :0 męża nie szukam w chwii obecnej. To tak k ' woli wyjaśnienia. W klubach bywałam sporadycznie w czasach studenckich. Stąd wiem jak to wygląda. A w Krakowie klubów jest masę. I masę ludzi tam uczęszcza. Nie każdy kto tam idzie od razu daje dooooooooooopy. Ale ci najbardziej widoczni: macający całujący i śliniący się _zarówno meżczyźni jak i kobiety są aż nad to wyraźni. I doskonale obrazują to jak ludzie się prowadzą. W ogóle..... big_smile a nie tylko w Krakowie. smile

Abizer - mogłabym, ale tu na ogół się generalizuje tongue

47

Więc mogłabyś chociaż Ty tego błędu nie popełniać;)

48

alienekpl napisał/a:

...bo ginekolog taki sam lekarz jak każdy inny? Facet UWAŻA, że nie musi, ale jak wsadza byle gdzie i o siebie nie dba, to potem nasze wizyty u ginekologa są podwojone...

alienekpl napisał/a:

No właśnie to w Tobie zostaje to wszystko... Śluz jest niegroźny w żaden sposób smile idziesz umyjesz i po sprawie , a jestem ciekawy jak w środku umyjesz smile

"Oddaje Tobie, co kryję w sobie!" Jak to pięknie kiedyś chłopcy w podstawówce mówili... Nic w przyrodzie nie ginie, co wleci, to i wyleci. I jest jeszcze takie coś jak IRYGATOR, wygugluj sobie...

alienekpl napisał/a:

Mężczyzna czym więcej zaliczy tym bardziej męski jest , duma.

Ahahahahahahaha! Bardziej męski XD Padłam XD "Zaliczanie" nie ma nic wspólnego z ćwiczeniem i umiejętnościami, mój drogi. "samo" się nic nie nauczy.

alienekpl napisał/a:

Satysfakcję w związku właśnie macie w zależności od doświadczenia faceta , to doświadczenie zdobywa zdobywając te dziewczyny by potem móc dać szczęście którego tak pragniecie...

Powszechnie znany fakt nr 1:
- satysfakcja seksualna NIE zawsze wpływa na satysfakcje CAŁEGO związku, to jest tylko jeden element.

Powszechnie znany fakt nr 2:
- Ograzm kobiecie można dać za pomocą palca wskazującego prawej/lewej ręki, TYLKO. Do tego nie trzeba dymać pół osiedla i czuć się bardziej samczym.

49

baziula napisał/a:
Teo napisał/a:
baziula napisał/a:

No każdy normaly, kto się rozejrzy ile jest takich mijsc w Krakowie np i ile tam młodych przychodzi.... a dlaczego ni brać pod uwagę. Prawdziwa natura nektórych osób wychodzi włąsnie pod drinku

Masz racje, że prawdziwa natura wychodzi po alkoholu, ale pokaż mi klub w którym WSZYSCY się macają, liżą i dymają po kiblach. Wszędzie, w każdym środowisku i klubie znajdzie się jakiś procent takich osób.

Chodzę po klubach, w różnych byłam, stara nie jestem i jakoś tej Twojej plagi "zhańbienia" nie zauważyłam. Dla mnie procent i odsetek jest od wielu lat podobny.

50

Teo napisał/a:

- Ograzm kobiecie można dać za pomocą palca wskazującego prawej/lewej ręki, TYLKO. Do tego nie trzeba dymać pół osiedla i czuć się bardziej samczym.

Arcy ciekawa teza..... big_smile  big_smile

51 Ostatnio edytowany przez Abizer (2014-02-06 18:32:31)

Teo- satysfakcja seksualna zawsze wpływa na satysfakcję całego związku. Powszechnie znany (ale czy aby na pewno;)) fakt jest jednak taki, że dobry seks wszystkich problemów w związku nie rozwiąże. Często ogranicza się tylko do rozwiązania problemu złego seksu.

52 Ostatnio edytowany przez alienekpl (2014-02-06 18:43:45)

Teo napisał/a:
alienekpl napisał/a:
Teo napisał/a:

Ależ samczy bełkot XD

Wyobraź sobie, że z obserwacji zauważyłam, że większe jest prawdopodobieństwo na zdradę ze strony dziewicy/prawiczka niż tego, co się wyszalał. Czemu? Bo taka dziewica, jak już przestanie dziewicą być, rozluźni się trochę i ten tajemny świat seksu pozna, to zaczyna się zastanawiać, jakby to było z kimś innym. Te bardziej odważne idą w tango i szaleją, a niekiedy rozstają się i wiążą z kimś innym. W życiu nie chciałabym mieć prawiczka za faceta życia, bo raz, że wiedziałabym, że mu siedzi w głowie to, że nie był "pierwszym", a dwa, nie miałabym żadnej gwarancji, że po kilku latach nie będzie się chciał sprawdzić na innych polach. Z dziewczynami to samo. Dużo łatwiej jest podjąć życiową decyzje, gdy się z "niejednego pieca chleb jadło" i to niekoniecznie tylko w sprawie seksu. Wtedy stawia się bardziej na uczucia, bo to, co się miało spróbować już się spróbowało i taki związek będzie trwalszy i stabilniejszy.

alienekpl napisał/a:

Podam inny przykład.

Co do przyjaciółki, nie masz zielonego pojęcia o czym ona myśli i nie zagwarantujesz, że sobie czasem nie fantazjuje o zdradzie. To, że ktoś się komuś podoba jeszcze nic nie znaczy i od podobania do zdrady dłuuuuga droga. Robiłeś podchody, ale nie skuteczne. Ty uważasz, że dlatego iż jest wierna i "szlachetna". Ja mam dwie teorie:
1. Twoje podchody były marne
2. Nie podobasz jej się tak, żeby zostawiała chłopaka.

Oba te punkty nie mówią nic o jej "szlachetności" i "oddaniu". Oczywiście nie twierdzę, że w głębi duszy jest puszczalsą ździrą XD Zapewne jest dobra i szczęśliwa ze swoim chłopakiem, ale to o NICZYM nie świadczy.
Może też jest jedną z tych, które nie umieją podjąć decyzji? Może jest z nim z rozsądku? Albo oczywiście z wielkiej miłości, ale znowu - to o niczym nie świadczy i nie potwierdza, ani nie podważa Twojej teorii.

baziula napisał/a:

To tak jak w artykule, który czytałam niedawno o 3 trzydziestolatkach, które twierdziły, że warszawiacy, to "buraki", albo "lalusie" i one - wykształcone męża porządnego nie znajdą. Zapytane, gdzie tego męża szukają, wymieniły 3 wiodące warszawskie kluby, które są znanymi "lachoniarniami" i idzie się tam tylko po to, żeby wyrwać sponsora i mieć powód, aby wcześniej zajrzeć na solarium. Jeśli te panie szukają tam mężów to nic dziwnego, że nic nie mogą znaleźć, noale to tylko świadczy o ich "jinteligiencji".

Dlatego takie postulowanie "a bo w klubach widziałam..." jest co najmniej nie mądre...

Oj kobieto kobieto widać że sama praktykujesz ten styl życia więc nie dziwne że zaprzeczasz smile Oczywiście będzie związek trwalszy i stabilniejszy bo bez uczucia na zasadzie ja Ciebie potrzebuje a Ty mnie ... Super ale ja się na to nie piszę smile

Myślenie przyjaciółki to nie zdrada , zdradą są czyny. Ale jestem przekonany że nie ma takich myśli.

No pięknie smile a gdzie wierność ? zanikneła smile Bo przecież jak chłopak się podoba to trzeba z nim iść do łóżka , tylko popierasz to co piszę. Moje podchody były marne , mam wrażenie że wchodzisz na moje ego , nie rusza mnie to a moje ego jest tak duże że zasłoniłoby Ci świat tongue

Większość dziewczyn wychodzi obecnie do klubów szukać przygody smile

Czarna Kotka napisał/a:

"Owy samczyk , po prostu się dostosowuje do świata jaki ma przed sobą."
Acha. On się dostosowuje, w związku z czym nie ponosi odpowiedzialności za taki świat. A ona się nie dostosowuje do świata, w którym mężczyźni prą na seks, ona taki świat tworzy smile

"A po co chodzisz do ginekologa i się badasz? Facet nie musi z reguły..."
Z reguły po to, żeby zrobić cytologię. Sprawdź co to takiego.
A facet powinien, znaczy jeśli zależy mu na zdrowiu.

"Śluz jest niegroźny w żaden sposób idziesz umyjesz i po sprawie"
FACEPALM. Kolejna ofiara braku edukacji seksualnej w szkołach.

"a jestem ciekawy jak w środku umyjesz"
Jeśli już koniecznie potrzebuję - irygatorem, zwanym również gruszką. Słyszałeś kiedyś o gruszce?

Za satysfakcję w łóżku odpowiedzialne sa obie strony, więc kobieta musi też trochę poćwiczyć. smile

Wow to mi swoją wiedzą zaimponowałaś a teraz dawka dla Ciebie w odpowiedzi na to co piszesz:

"Rak szyjki macicy, jak i inne raki, powstaje w procesie karcinogenezy, czyli nowotworzenia. Proces ten ma miejsce wówczas, kiedy komórki zostaną poddane działaniu czynników mających wpływ na ich prawidłowy rozwój i przekształcenia. Czynniki ryzyka podane powyżej w różny sposób wpływają na geny komórkowe i w ten sposób na budowę komórek. Zwykle potrzeba kilku onkogenów, ażeby rozpocząć proces nowotworzenia. Niektóre czynniki same nie wywołują karcinogenezy, lecz obecność ich sprzyja innym czynnikom w zapoczątkowaniu tego procesu. Te czynniki pomagające innym w rozpoczęciu przekształceń nowotworowych nazywamy kofaktorami.

W przypadku raka szyjki macicy takimi kofaktorami są nikotyna i kotynina zawarte w dymie tytoniowym, które wpływają immunosupresyjnie i toksycznie na geny, współistnienie przewlekłych zapaleń bakteryjnych pochwy, zakażenie Chlamydia trachomatis, wirusem opryszczki itp., przyjmowanie hormonów w tabletkach antykoncepcyjnych, spadek odporności na skutek chorób obniżających odporność organizmu itd. Kofaktory te mają duże znaczenie w przypadku współistnienia zakażenia wirusem HPV, zwłaszcza typami onkogennymi. Do typów tych należą:16,18,31,33,35,39,45,51,52,56,58,66 i 69. Sprzyjają one wtedy namnażaniu wirusa, jego wbudowywaniu się w strukturę komórki i przechodzeniu komórek na drogę onkogenezy. Infekcja wirusem HPV, a zwłaszcza jego typami onkogennymi, jest najczęstszą przyczyną nowotworzenia i powstawania raków szyjki macicy."

A teraz w jaki sposób dochodzi do zakażenia:

"Przyjmuje się, że nawet około 50% populacji ludzkiej w ciągu swojego życia przechodzi zakażenie HPV. Wirus ten jest przenoszony poprzez kontakt z naskórkiem, co powoduje powstawanie tzw. kurzajek czy brodawek stóp, albo drogą płciową u osób aktywnych seksualnie. Niemniej jednak, w niektórych przypadkach infekcji odmianami wirusa typowymi dla narządów rodnych, może dojść np. podczas porodu, gdzie matka zaraża wirusem dziecko. U wielu osób HPV znajduje się w fazie latencji, innymi słowy nie ujawnia się, a dzięki działaniu układu immunologicznego zakażenie ustępuje samoistnie. W przypadkach osób wykazujących objawy immunosupresji, czyli osłabienia odporności, może dojść do przewlekłego zakażenia HPV, a w następstwie do powstania nowotworów."

HPV to sobie doczytaj czym jest jeśli nie wiesz.

Teo napisał/a:
alienekpl napisał/a:

...bo ginekolog taki sam lekarz jak każdy inny? Facet UWAŻA, że nie musi, ale jak wsadza byle gdzie i o siebie nie dba, to potem nasze wizyty u ginekologa są podwojone...

alienekpl napisał/a:

"Oddaje Tobie, co kryję w sobie!" Jak to pięknie kiedyś chłopcy w podstawówce mówili... Nic w przyrodzie nie ginie, co wleci, to i wyleci. I jest jeszcze takie coś jak IRYGATOR, wygugluj sobie...

alienekpl napisał/a:

Mężczyzna czym więcej zaliczy tym bardziej męski jest , duma.

Ahahahahahahaha! Bardziej męski XD Padłam XD "Zaliczanie" nie ma nic wspólnego z ćwiczeniem i umiejętnościami, mój drogi. "samo" się nic nie nauczy.

alienekpl napisał/a:

- satysfakcja seksualna NIE zawsze wpływa na satysfakcje CAŁEGO związku, to jest tylko jeden element.

Jakaś Ty mądra chciałabyś być , ale niestety niczym mnie nie zaskoczyłaś.

Nie miałem namyśli zaliczenie , czyli samego stosunku smile

seks to 50 % związku

A czy jeden orgazm kobiecie wystarczy ? smile Można dać za pomocą paluszka , ale trzeba mieć dużo cierpliwości a tą cierpliwośc jednak trzeba sobie wyrobić... I trzeba też wiedzieć że ten paluszek musi być jednak wilgotny...

53

Abizer napisał/a:

Teo- satysfakcja seksualna zawsze wpływa na satysfakcję całego związku. Powszechnie znany (ale czy aby na pewno;)) fakt jest jednak taki, że dobry seks wszystkich problemów w związku nie rozwiąże. Często ogranicza się tylko do rozwiązania problemu złego seksu.

Niestety tak, zwłaszcza ze strony mżczyzn

54 Ostatnio edytowany przez Abizer (2014-02-06 18:38:54)

alienekpl napisał/a:

seks to 50 % związku

No to żeś teraz pojechał.

baziula- co masz na myśli?

55

Mam na myśli że seks w związku jest ważniejszy da mężczyzny.

56

baziula napisał/a:
jejciujejku napisał/a:

Jak to się mówi "Każdy facet chce mieć kobietę, która będzie damą w towarzystwie i ..... w łóżku" i nie mówcie że tak nie jest bo tak jest !!! big_smile
Nikt nie jest święty a każdy trafi na swojego a wtedy już ich nie obchodzi co było kiedyś.

57

baziula napisał/a:

Mam na myśli że seks w związku jest ważniejszy da mężczyzny.

Bzdura , jest tak samo ważny dla faceta jak i dla kobiety , tyle że kobieta seks łączy z bliskością , czułością , namiętnością. A facetowi wystarczy wsadzić zrobić swoje i się rozładować.

No właśnie i jak ten facet ma się tego dowiedzieć nie zdobywając samic? Bo samica nie potrzebuje tego doświadczenia...

Kobieta również potrafi zdradzić z powodu seksu , właśnie gdy on nie jest dla niej zadowalający... Zapotrzebowanie seksu z wiekiem u kobiet rośnie , u facetów maleje...

58

alienekpl napisał/a:

seks to 50 % związku

No to super świadczy o Twoim podejściu do związku...

alienekpl napisał/a:

A czy jeden orgazm kobiecie wystarczy ? smile

Niektórym tak, niektórym nie, skąd Ty te swoje "powszechnie znane fakty" bierzesz?

59

alienekpl napisał/a:

Oj kobieto kobieto widać że sama praktykujesz ten styl życia więc nie dziwne że zaprzeczasz smile

Ha! Jakbyś mnie poznał, to bardzo, ale to BARDZO byś się zdziwił! smile Co więcej! NA BANK należałabym do grona tych Twoich "szlachetnych" i "oddanych" i mówię to zupełnie poważnie.

Oczywiście będzie związek trwalszy i stabilniejszy bo bez uczucia na zasadzie ja Ciebie potrzebuje a Ty mnie ... Super ale ja się na to nie piszę smile

Myślenie przyjaciółki to nie zdrada , zdradą są czyny. Ale jestem przekonany że nie ma takich myśli.

alienekpl napisał/a:

Moje podchody były marne , mam wrażenie że wchodzisz na moje ego , nie rusza mnie to a moje ego jest tak duże że zasłoniłoby Ci świat tongue

Twoje ego jest gigantyczne, do tego nie potrzebuje Twoich zapewnień smile ale szczerze wątpie żebyś mi cokolwiek przysłonił XD

alienekpl napisał/a:

Większość dziewczyn wychodzi obecnie do klubów szukać przygody smile

Większość dziewczyn i ludzi w ogóle, chodzi do klubu, żeby się pobawić, potańczyć i napić.

alienekpl napisał/a:

A teraz w jaki sposób dochodzi do zakażenia:

"Przyjmuje się, że nawet około 50% populacji ludzkiej w ciągu swojego życia przechodzi zakażenie HPV. Wirus ten jest przenoszony poprzez kontakt z naskórkiem, co powoduje powstawanie tzw. kurzajek czy brodawek stóp, albo drogą płciową u osób aktywnych seksualnie. Niemniej jednak, w niektórych przypadkach infekcji odmianami wirusa typowymi dla narządów rodnych, może dojść np. podczas porodu, gdzie matka zaraża wirusem dziecko. U wielu osób HPV znajduje się w fazie latencji, innymi słowy nie ujawnia się, a dzięki działaniu układu immunologicznego zakażenie ustępuje samoistnie. W przypadkach osób wykazujących objawy immunosupresji, czyli osłabienia odporności, może dojść do przewlekłego zakażenia HPV, a w następstwie do powstania nowotworów."

Zdajesz sobie sprawę, że podając ten przykład potwierdzasz, że to facet jest winny zakażeniu? XD Bo gdyby nie on, to by do zakażenia nie doszło podczas zbliżenia seksualnego big_smile

A w ogóle, co ma HPV do czegokolwiek?! Równie dobrze, Twoja wybranka- dziewica może się tym zarazić od Ciebie podczas nocy poślubnej i co?

alienekpl napisał/a:

Nie miałem namyśli zaliczenie , czyli samego stosunku smile

To, co Ty miałeś na myśli, wiesz tylko Ty.

alienekpl napisał/a:

seks to 50 % związku

Tak i nie. 50% jeśli ludziom zależy na stosunkach. z 10% jeśli mają inne priorytety i inne potrzeby. Bo związek to nie tylko seks, co cały czas próbujesz udowodnić.

alienekpl napisał/a:

Biedaku! Kolejna męska ofiara Cosmopolitana i innych bezedurnych gazet, w których postujują, że Prawdziwa Usatysfakcjonowana Kobieta, to TA z WIELOKROTNYM ograzmem!

Nie czytaj tych głupot, chołpaku! Już Ci się na mózg rzuca.
Wierz mi, można nie mieć ani pół orgazmu i mieć MEGA satysfakcje z seksu, wiem co mówię smile

60

kaisa_malene napisał/a:
alienekpl napisał/a:

seks to 50 % związku

alienekpl napisał/a:

Niektórym tak, niektórym nie, skąd Ty te swoje "powszechnie znane fakty" bierzesz?

Kobieto jeśli seks nie będzie zadowalający to żaden związek nie przetrwa. Kobieta nie musi się tak tego uczyć wystarczy by nie była leniwa i miała trochę własnej inspiracji. Przeważnie facet i tak powie czego od niej oczekuje...

Ano właśnie problem w tym że jeśli nie ma żadnego orgazmu to jest niezadowolenie smile z życia ?

61 Ostatnio edytowany przez Abizer (2014-02-06 19:03:24)

alienekpl napisał/a:

facetowi wystarczy wsadzić zrobić swoje i się rozładować.

No właśnie i jak ten facet ma się tego dowiedzieć nie zdobywając samic? Bo samica nie potrzebuje tego doświadczenia...

Zapotrzebowanie seksu z wiekiem u kobiet rośnie , u facetów maleje...

Kobieto jeśli seks nie będzie zadowalający to żaden związek nie przetrwa.

Ja bym takimi frazesami tak pochopnie nie rzucał.
Jakbym był kobietą to bym się mocno zastanowił rozważając wejście z Tobą w związek.

62

alienekpl napisał/a:
kaisa_malene napisał/a:
alienekpl napisał/a:

seks to 50 % związku

alienekpl napisał/a:

Kobieto jeśli seks nie będzie zadowalający to żaden związek nie przetrwa. Kobieta nie musi się tak tego uczyć wystarczy by nie była leniwa i miała trochę własnej inspiracji. Przeważnie facet i tak powie czego od niej oczekuje...

Ano właśnie problem w tym że jeśli nie ma żadnego orgazmu to jest niezadowolenie smile z życia ?

Ale co Ty mnie tak pouczasz jakbyś był jakimś ekspertem? Czy ja gdzieś napisałam, że w związku nie potrzeba seksu? Nie zgadzam się jedynie ze stwierdzeniem, że seks to 50% związku, bo ja bym tego w takim układzie związkiem nie nazwała. Bardziej "friends with benefits". Kobieta także ma wiele do nauczenia się w kwestii seksu.

63 Ostatnio edytowany przez alienekpl (2014-02-06 19:08:29)

Teo napisał/a:

Ha! Jakbyś mnie poznał, to bardzo, ale to BARDZO byś się zdziwił! smile Co więcej! NA BANK należałabym do grona tych Twoich "szlachetnych" i "oddanych" i mówię to zupełnie poważnie.

Oczywiście smile

Teo napisał/a:

Twoje ego jest gigantyczne, do tego nie potrzebuje Twoich zapewnień smile ale szczerze wątpie żebyś mi cokolwiek przysłonił XD

Uważaj bo się zdziwisz tongue

Teo napisał/a:

Większość dziewczyn i ludzi w ogóle, chodzi do klubu, żeby się pobawić, potańczyć i napić.

i zabawić z kolegą , poślinić się a może poznać smile

Teo napisał/a:

Zdajesz sobie sprawę, że podając ten przykład potwierdzasz, że to facet jest winny zakażeniu? XD Bo gdyby nie on, to by do zakażenia nie doszło podczas zbliżenia seksualnego big_smile

A w ogóle, co ma HPV do czegokolwiek?! Równie dobrze, Twoja wybranka- dziewica może się tym zarazić od Ciebie podczas nocy poślubnej i co?

No pięknie , to facet dopuszcza do tego smile Przecież ostateczne zdanie zależy od kobiety nie od faceta , może się zgodzić lub odrzucić. To jest odpowiedź co się dzieje po stosunkach. Facetowi nic się nie stanie , kobieta może mieć problemy i nie tylko ona.

Teo napisał/a:

Tak i nie. 50% jeśli ludziom zależy na stosunkach. z 10% jeśli mają inne priorytety i inne potrzeby. Bo związek to nie tylko seks, co cały czas próbujesz udowodnić.

Zależne od libido.

Teo napisał/a:

Biedaku! Kolejna męska ofiara Cosmopolitana i innych bezedurnych gazet, w których postujują, że Prawdziwa Usatysfakcjonowana Kobieta, to TA z WIELOKROTNYM ograzmem!

Nie czytaj tych głupot, chołpaku! Już Ci się na mózg rzuca.
Wierz mi, można nie mieć ani pół orgazmu i mieć MEGA satysfakcje z seksu, wiem co mówię

wow , nawet nie tknąłem tej gazetki ale skoro tak piszą to nie dziwne że potem się nastawiają na ten orgazm tak bardzo że nie mogą go dostać tongue

Zapewne , ale wybierzesz faceta który da Ci orgazm niż tego który Ci go nie da. Tego który poświęci Tobie odpowiednią ilość czasu niż tego który zrobi swoje.

Jeśli podkreślam wszystko inne byłoby takie same w związku.

64 Ostatnio edytowany przez Abizer (2014-02-06 19:12:55)

Wydaje mi się, że należy pamiętać o tym, że w nowym związku z nową osobą uczymy się wspólnego życia i współżycia od nowa. Doświadczenia swoją drogą, partnera/kę się odkrywa, co lubi co nie, co i jak jej/jemu sprawia przyjemność.

alienekpl- seks to nie karta przetargowa do udanego związku. Musisz zmienić podejście lub priorytety.

A gdybanie z niespełnialnym warunkiem zostaw przedszkolakom.

65

baziula napisał/a:
Teo napisał/a:

Arcy ciekawa teza..... big_smile  big_smile

Nie teza, a fakt. Nigdy żaden facet nie doprowadził Cię do orgazmu stymulując palcem łechtaczkę?

Borysek napisał/a:
baziula napisał/a:
jejciujejku napisał/a:

Jak to się mówi "Każdy facet chce mieć kobietę, która będzie damą w towarzystwie i ..... w łóżku" i nie mówcie że tak nie jest bo tak jest !!! big_smile
Nikt nie jest święty a każdy trafi na swojego a wtedy już ich nie obchodzi co było kiedyś.

Oczywiście, że tak jest i ja nie widzę w tym nic złego o ile znajdzie się taką kobietę, której to pasuje.

alienekpl napisał/a:

No samica pawiana nie potrzebuje. Krowy, kota i konia też nie. W ogóle w świecie zwierząt nie istenieje chyba pojęcie "doświadczenia seksualnego". Samiec też nie potrzebuje, bo natura wie, co ma robić i przez to samiec też wie.

alienekpl napisał/a:

Kobieta również potrafi zdradzić z powodu seksu , właśnie gdy on nie jest dla niej zadowalający... Zapotrzebowanie seksu z wiekiem u kobiet rośnie , u facetów maleje...

Każdy potrafi zdjadzić niezależnie od płci.
U facetów maleje z wiekiem?! To jak wytłumaczysz zacne przysłowie dotyczące mężczyzn po 40 "Głowa siwieje, dupa szaleje"?? Mi to się wydaje, że u facetów własnie rośnie, ale na te "młode dupcie".

alienekpl napisał/a:

Nooo to ja widzę, że Ty duuuużo o życiu wiesz... straaasznie dużo... Nie czytaj tych durnych babskich gazet!!

Posty [ 1 do 65 z 570 ]

Strony 1 2 3 9 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Polskie kobiety chcą zjeść jabłko i mieć jabłko. O podejściu do zwi...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024