Moje naturalne włosy to brąz
. 2-krotnie je rozjaśniałam rozjaśniaczem i nie wiem czemu za drugim razem gdy użyłam na odrosty rozjaśniacza a potem zwykłej farby wyszły mi częściowo siwe włosy ale już znikły . A teraz pozostały mi odrosty i żółte włosy . Jak pomaluje je na ciemny brąz, nie wyjdzie mi jakiś inny kolor ????
Najpierw dobrze byłoby nieco włosy odżywić. Polecam olej kokosowy na noc.
Najpierw dobrze byłoby nieco włosy odżywić. Polecam olej kokosowy na noc.
I to wystarczy ?
A ja mam pytanie co do tych olejków. Gdzie moża kupić ? Słyszałam ze olejkowanie włosów bardzo dobrze działa.
A ja mam pytanie co do tych olejków. Gdzie moża kupić ? Słyszałam ze olejkowanie włosów bardzo dobrze działa.
Najlepiej w sklepie kosmetycznym ![]()
Dziekuje;) jutro sie przejdę i zapytam o olejek ;p
Zgadzam się, olejowanie znacznie poprawia stan włosów
Ja używam Vatikę
8 2014-01-30 18:27:36 Ostatnio edytowany przez Toksyczna (2014-01-30 18:28:09)
Toksyczna napisał/a:Najpierw dobrze byłoby nieco włosy odżywić. Polecam olej kokosowy na noc.
I to wystarczy ?
Po dwóch nocach z olejkiem / masłem kokosowym na włosach rezultaty są zadziwiające. Warto spróbować. Koszt niewielki, olejki dostępne są w sklepach ekologicznych.
ona1994 napisał/a:Toksyczna napisał/a:Najpierw dobrze byłoby nieco włosy odżywić. Polecam olej kokosowy na noc.
I to wystarczy ?
Po dwóch nocach z olejkiem / masłem kokosowym na włosach rezultaty są zadziwiające. Warto spróbować. Koszt niewielki, olejki dostępne są w sklepach ekologicznych.
Spróbuje ![]()
Ale mowa cały czas o olejku kokosowym ?? ![]()
Olejki można kupić np. w sklepie ze zdrową żywnością. Koszt za około 200 ml olejku kokosowego to około 20 złotych. Wydajność jest ogromna tzn. kilka miesięcy, więc naprawdę się opłaca. Efekty są świetnie - włosy pięknie błyszczą. Z droższych olejków polecam olej arganowy. 1 ml kosztuje około 1 zł.
Pamiętajcie by stosować oleje nierafinowane, bo wtedy zawierają więcej witamin ![]()
Ja kupuję olejki z firmy MARION, używam ich, bo podobno dobrze chronią włosy przed gorącem suszarki.
ja używam maski biovax i moje włosy się wzmocniły ![]()
ja używam maski biovax i moje włosy się wzmocniły
Dla mnie one są niezastąpione w pielęgnacji już od dobrych kilku lat.
Na allegro za pół litra oleju kokosowego zapłacimy 14 zł, oczywiście plus wysyłka, ale u sprzedawców, którzy mają go w swojej ofercie możemy znaleźć wiele fajnych naturalnych produktów do pielęgnacji włosów.
Jeśli chodzi o farbowanie polecam hennę(która jest ruda) oraz jej podobne ziołowe farby, kolorów jest mnóstwo. Nie niszczą one włosów, a radzą sobie nawet z siwymi. Ostatnio nawet udało mi się namówić mamę na farbowanie włosów henną, do czego nie była przekonana, ma dużo siwych włosów, włosy zniszczone kolejnymi farbami (które z ognistego rudego bardzo szybko miejscami płukały się do odcieni blondu), gdy zawiodły już nawet fryzjerskie farby spróbowała henny i efekt jest genialny. Kolor nie płucze się, równo pokrywa włosy, które wyglądają teraz o wiele bardziej zdrowo.
Do tego obie używamy raz na jakiś czas oleju kokosowego. Fajny efekt daje też olej rycynowy wymieszany z kilkoma kroplami witaminy a i witaminy e, można też użyć samej nafty kosmetycznej, wiele innych olei nadaję się do takiej pielęgnacji, wystarczy sobie wygooglować informację ![]()
Brrr, nie ma nic gorszego niż olej na włosach, nie lubię tego typu kuracji. Maseczki, odżywki to owszem nakładam, ale raczej zawsze staram się je wzmocnić od środka preparatem z bambusa, który zawiera kilkanaście składników aktywnych, w tym dużą ilość biotyny, która pobudza cebulki. Włosy szybciej rosną i przestają wypadać.
17 2014-12-09 11:49:53 Ostatnio edytowany przez schogetten90 (2014-12-09 11:50:40)
Ja nigdy nie mam czasu na szczególne dbanie o włosy więc staram się wybrać jakiś dobry szampon. Ostatnio stosowałam Arganowy i jak na razie się sprawdza. Tak jak dziewczyny wspominały zawiera olej arganowy więc podwójna korzyść. Bałam się, że takie rzeczy mogą być dość drogie, ale na szczęście nie nadszarpnęło to mojego studenckiego budżetu. Możesz go łatwo znaleźć w internecie. Ja trafiłam na niego na stronie Bellemonde.