Witam drogie koleżanki. Moje pytanie tak jak w temacie. Ile powinno być dań ciepłych w czasie wesela. Ślub jest na 15, więc wesele zacznie się powiedzmy o 17, skończy o 4. Jak uważacie ile ich powinno być, może macie własne doświadczenia:) pozdrawiam i czekam na wasze podpowiedzi:)
2 2009-08-15 18:55:38 Ostatnio edytowany przez PurBlanca <3 (2009-08-15 18:58:06)
Ja byłam na weselu,na którym podano aż 5 dań ciepłych.
Pozatym stoły uginały się od pozostałego żarcia.
Jednak tam gdzie zostałam posadzona(w gronie młodych ludzi)najlepiej szły sałatki.I było mnóstwo rodzajów.
Z oliwkami,z mozarellą,fetą,makaronem,ryżem,krabami itd...
Myślę, że ilość zależy od twojej fantazji i budżetu:)
W życiu byłam na 3 weselach i problemem było jedno - niewiele zjadłam. Apeluję do par planujących większe wesela (tzn. kiedy nie jest się w 100% pewnym co kto jada) - nie wszyscy jedzą golonki i schabowe, warto pomyśleć o wegetarianach czy rozeznać się w alergiach żywieniowych. Zainteresowanym będzie miło, że mogą coś zjeść, a pozostali narzekać też na pewno nie będą.
Życzę udanego wesela:)
Dla mnie osobiście na takie wesele od 17 ---3 dania gorące wystarczy..
dochodzą sałatki....i to co na stole na zimno...:P
przeciez jak się rzuci 5 dan gorących to większośc poprostu się zepsuje i wyrzuci.
Widzę,że twoje wesele jest w tych samych godzinach co my mieliśmy.U nas było 5 gorących dań,bo jednak stwierdziliśmy,że przyjęcie zaczyna się dość wcześnie,a zakończy się wiadomo nad ranem ![]()
Witam
Ja swoje wesele przeżyłam rok temu też od 15 i miałam 5 dań ciepłych ale z tego co pamiętam to 4 zostały podane, bo było jeszcze dużo jedzenia na stole i kucharka nie zdążyła podać.
u nas będą trzy
Ja biore ślub w grudniu tego roku
ślub jest o 15 i pierwszy posiłek ustaliliśmy na 17
kolejny o 20, później o 23, o 2 ostatni, czyli w sumie tylko 4 dania i wydaje nam się że wystarczy tyle bo kto od 15 będzie siedział do 5 rano na weselu?
witam,ja mam wesele w przeszłym roku ale menu juz ustalone,a więc tak:1obiad,rosół z makaronem,potem 6rodzajów mies i do tego sórówki,to wszystko godz.17:00,nastepnie Zimna płata, 1 kolacja cipła ok 20:00 barszcz z krokietami,pieczarki faszerowane, 2kolacja ok 22:00gołabki z mięsem, potem ok 23:20Tort, potem 3 kolacja ok 1:20 udka pieczone lub flaczki i koniec wesela ok 3 rano-wydaje mi sie ze 3 kolacje Ciepłe wystarczą.