Mój mąż ma kochankę - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Mój mąż ma kochankę

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 39 ]

Temat: Mój mąż ma kochankę

Jesteśmy małżeństwem z dwójką dzieci. Jego romans zaczął się jakieś dwa lata temu. Kiedy się o tym dowiedziałam, chciałam żeby się wyprowadził , ale odmówił ze względu na dzieci . W końcu przestaliśmy się kłócić, sama nie wiem jak ale pogodziłam się jakoś z tym faktem. Mąż jnas utrzymuje, bardzo interesuje się mną i dziećmi i bardzo o nas troszczy. Spędzamy razem każde święta i wakacje. Temat jego kochanki po prostu umarł - ale ja wiem ,ze od czasu do czasu dalej spotyka się z ta kobietą. Cierpię, bo go bardzo kocham.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Mój mąż ma kochankę

Na twoim miejscu bym go rzuciła !!! Miłość nie miłość, ale trzeba zachować szacunek dla samego siebie. Postępując tak jak ty, czułabym, że się staczam razem z nim na samo dno.

3

zapomnij o uczuciach i zacznij myslec logicznie, wiem ze to niełatwe, ja naprzykld nie potrafilem tego zrobic, ale radze jako facet - zapomnij o nim najszybciej jak mozesz, jesli zrobil to raz i ty nic nie zrobilas co go powstrzyma zeby sobie nie znalezc innej kochanki

4

Jak go kocha to nie będzie jej tak łatwo go po prostu zostawić , poza tym jak się już przyzwyczaiło i tkwi się w takim układzie to jest często czasem z niego zrezygnować. Ja bym się zebrała na szczerą i poważną rozmowę z mężem. Postawić mu sprawę jasno - wóz albo przewóz.

5

a czy mozna kochac dwie? ktos powiedzial kiedys ze mozna.. i moze to wpisuje sie w ten schemat jakby, chociaz ja w to nie chce wierzyc. Skoro zdradza Cie, mial i moze nawet nadal ma inna kobiete ale mimo to piszesz ze troszczy sie o ciebie i dzieci.. Nie wiem czy mozna komus oddawac tyle troski i zainteresowania czujac do tego kogos.. nic, albo zwykle przywiazanie.. A moze zwyczajnie spytaj go tak nagle z zaskoczenia, czy cie kocha. To bardzo wazne jak w takiej zsakakujacej sytuacji czlowieksie zachowa..

6

Dla mnie to jest z jednej strony niepojęte, ale z drugiej... Boli Cię, krzywdzi Cię, ale kochasz tak bardzo że jesteś skłonna to znosić? Znam to. Cholernie boli, kiedy ciężko jets zrobić krok w którąkolwiek stronę.

7

Klaudia jak wiesz, jesteśmy tu po to, żeby Ci doradzić, ale to też liczy się z tym, że będziemy oceniać twoje zachowanie...
Kobieta, która daje się zdradzać ma niską samoocenę. Wierz mi, że nie warto być z facetem, który przyrzekał wierność, a robi coś zupełnie innego. Czy do końca życia chcesz żyć ze świadomością, że Twój mąż kocha się z inną ? Zasługujesz na więcej.. Wiem, że go kochasz - jest ojcem Twoich dzieci. Zapewnia Ci bezpieczeństwo, opiekuje się Tobą... Ale jeśli Twoje dzieci po jakimś czasie dowiedzą się, że tatuś ma tą drugą ? Ja nie mogłam pogodzić się z tym jak się dowiedziałam, że tata zdradza moją mamę... Nie mogłam zrozumieć, że pomimo tego, że go kochała.. dała się tak traktować.. cierpiała. A on żył szczęśliwie nie ponosząc żadnych konsekwencji swojego postępowania.. Brzydziłam się tym. Zostaw go, nie daj się tak traktować ! Jeśli naprawdę tak bardzo Ci na nim zależy to daj mu stanowczy wybór !!! Ona albo Ty i dzieci.. Jeśli wybierze ją to nie jest warto nadal ciągnąć tego związku... To jest ogromnie trudne, ale wierzę, że jesteś na tyle mądrą i silną kobietą, że sobie poradzisz... Będzie ciężko, bo nikt nie powie, że nie... Ale może jeszcze natrafisz na mężczyznę, który odda się tobie całkowicie... Jeszcze możesz być szczęśliwa !!! Nie martwiąc się, czy w tej chwili jest z nią...

8 Ostatnio edytowany przez gazia (2010-12-26 20:54:43)

Spakuj go i wywal z domu. Rad aprosta jak konstrukcja cepa. Szanuj sie, czy warto sie męczyc dla kasy???? Pieniądze to drobiazg , jakos to bedzie .Zyskasz szacunek i uznanie . Moje i kobiet -tutaj. Pozdrawiam . Buziaczki.

9

Nie kopcie go tak od razu ,człowiek uczy się na błędach przecież , nie zawsze wraca do nich,ciężko jest żyć jak się straci zaufanie,tego nie da się odwrócić,każdy powinien mieć szanse, no ale jak pisze że nadal to robi ,więc zero cokolwiek ,odejść lub wywalić

10

Przy Tobie trzymają go tylko wyrzuty sumienia i dlatego pomaga. Przystosowałaś się do chorej sytuacji, jak widać człowiek może przyzwyczaić się do wszystkiego, szczególnie gdy boi się samotności. Tylko że czasem lepiej i zdrowiej jest być samemu niz w takim chorym układzie, na który patrzą też dzieci, a jak dorosną będzie im źle to zaakceptować. Mam koleżankę, jej mąż ma od 10 lat kochankę, obie wiedzą o sobie i to akceptują i to tak trwa z roku na rok, koleżanka jest na rencie i ma chorego, niepełnosprawnego syna na którego mąż koleżanki daje pieniądze i opiekuje się nim, oprócz tego mają córkę która na to wszystko patrzy i coraz więcej rozumie, ponoć od wielu lat już ze sobą nie sypiają. Ja osobiście jestem tym przerażona, ich święta wyglądają tak że ona siedzi z dziecmi w jednym pokoju, on sam w drugim, potem wstaje i jedzie do tamtej, a ona jest zadowolona że wreszcie pojechał, ale jak go długo nie ma, jest wściekła że powinien zając się synem a nie siedzieć u tamtej, tak źle i tak niedobrze, chore to.

11

gazia, temat jest z 2007 roku....

12

Klaudia napisał/a:

Jesteśmy małżeństwem z dwójką dzieci. Jego romans zaczął się jakieś dwa lata temu. Kiedy się o tym dowiedziałam, chciałam żeby się wyprowadził , ale odmówił ze względu na dzieci . W końcu przestaliśmy się kłócić, sama nie wiem jak ale pogodziłam się jakoś z tym faktem. Mąż jnas utrzymuje, bardzo interesuje się mną i dziećmi i bardzo o nas troszczy. Spędzamy razem każde święta i wakacje. Temat jego kochanki po prostu umarł - ale ja wiem ,ze od czasu do czasu dalej spotyka się z ta kobietą. Cierpię, bo go bardzo kocham.

Klaudio...ja rozumiem Cie doskonale.Miałam bardzo podobna sytuacje..o romansie męża dowiedziałam sie przypadkiem.Też trwał 2 lata.Mąż mieszkał z nami i troszczył sie o nas,ale układał sobie z nia zycie i romansowal.Po 5 miesiacach nie wytrzymałam...i jak się okazuje zrobiłam najlepszą rzecz jaką mogłam zrobić...kazałam mu odejsc do niej.Poszedł.Nadal sie opiekował..dawał peniadze,choc był wsciekły .Małym zaczął zajmowac sie jak nigdy.Po kilku miesiacach wspólnego ich mieszkania....okazało się ze ona nie jest chyba taka gwiazdą.On był u nas sporo...ona suszyła mu głowe.Zerwał z nią..i w te świeta wrócił do nas.I choc nie wiem co bedzie dalej...czy zapomnę...bo wybaczyc...chyba wybaczyłam.Jesli nie bedzie sie starał...nie pokaze mi ,ze naprade załuje i chce odnowic szczere relacje..to rozstaniemy się definitywnie.Ten rok nauczył mnie wiele...jestem silna jak nigdy.Klaudio Ty tez musisz.Uwierz w siebie.Karz mu odejsc....jesli jest szczery nie zostawi Cie bez pomocy..a panna która wydaje mu sie gwiazdą..na codzien juz bedzie tylko zwykłą kobietą z potrzebami;)...wtedy wróci Twój czas...o ile bedziesz jeszcze tego chciała:)
Powodzenia

13

Upss dopiero też zauwazyłam..datę...;) ale w sumie temat tu zawsze aktualny.... smile

14

Ale ze mnie balbina temat z 2007.

15

No cóż ktoś zaczyna temat i go nie kończy  hmm

16

Witam ja tez, mam podobna sytuacjie jesteśmy małżeństweim 6 lat,jego romans zaczał się 4 lata temu i trwa do dnia dzisiejszego..Tylko że 3 lata temu jego kochanka urodziła mu dziecko (syna),o ciąży jej dowiedzałam sie od ludzi a nie od mojego meża gdy zapytałam sie czy to jego odpowiedzał ze nie jest tego pewny wiec,po urodzeniu dziecka jego kochanka dała sprawe do sadu ja zarzadałam aby zrobił testy DNA dla pewnosci i co sie okazało przyznał sie że nie bedzie robił testów bo wie że to jego dziecko...
Nam brakuje na wszystko nie moge nawet naszym dziecia a mamy (3 dzieci)kupic nic nowego,nie dosc że płaci alimenty to jeszcze ma pełno długów wiążemy koniec z koncem,zmienił prace miałam nadziejie ze nie beda sie spotykac wybaczyłam mu zdrade choc nie było to łatwe,i co nadal sie z nia spotyka nadal uprawiaja razem sex,dzwonia do siebie i pisza czułe smsy wiem bo przeczytałam,jak sie go zapytałam to powiedzał ze nie kocha jej tylko mnie i dzieci ze chce byc z nami i dziecmi,a mimo tego nadal ma romasn nadal mnie zdradza,kocham go i chce  znim byc znosze zdrade dla dzieci zabroniłam mu kontaków z tamtym dzieckiem nie spotyka sie z synem juz 9 miesiecy widze ze teski za dzieciem ale chce zeby poczuł jak to jest,jaki to ból powiedzałam mu ze jak bedzie jezdził do dziecka to wywale go z domu i boi sie wiec nie spotyka sie z dzieciem ale spotyka sie  znia...Juz niewiem co mam robic...

17

Przeczytaj to co napisałaś....
To straszne z dwóch stron. Z jednej, bo nie szanujesz siebie. Z drugiej, że karzesz niewinne dziecko.
To jest rodzeństwo Twoich dzieci, czy tego chcesz czy nie.

18

Właśnie 02 to jest nienormalne zachowanie. Mścic się na drugim człowieku! To obleśne. Napisałbym więcej. Ale to właśnie pokazuje tylko zachowanie matek/żon, jakie potrafią być. Ciekawi mnie czy jak kiedyś Kasia234  mąż kopnie cię w 4 litery i pójdzie do " kochanki" czy wtedy będzie ci miło. A biorąc za wzór twoje zachowanie "kochanka" tez powinna mu postawić takie ultimatum by nie kontaktował się z tobą i dziećmi. Boże Ty to widzisz i nie grzmisz?!  Z tego też widzę, że boli cię, że twój mąż spotyka się i uprawia sex z tamta kobietą. A nie zastanowiłaś się, dlaczego woli kochać się z nią a nie z tobą???

19

Nie bedzie sie widywał z tamtym dzieckiem bo jak bedzie to robił to bede go wywalała z domu a wiem że niema nawet gdzie pujść.Bedzie cierpiał tak samo jak ja cierpie przez jego zdray a tamte dziecko mnie nie obchodzi ja martwie sie o moje żeby one miały ojca..Niewiem ona jest młodsza ma 23 lata to moze młode go pociagaja..

20

Kasia234 napisał/a:

Nie bedzie sie widywał z tamtym dzieckiem bo jak bedzie to robił to bede go wywalała z domu a wiem że niema nawet gdzie pujść.Bedzie cierpiał tak samo jak ja cierpie przez jego zdray a tamte dziecko mnie nie obchodzi ja martwie sie o moje żeby one miały ojca..Niewiem ona jest młodsza ma 23 lata to moze młode go pociagaja..

Jak nie będzie uczestniczył w życiu tamtego dziecka to jego matka będzie miała powód do podnoszenia alimentów, a zatem kto ucierpi?...Twoje dzieci.
Zamiast żyć w miłości i zgodzie będziesz cierpieć Ty.

21

Czerepach napisał/a:

Mścic się na drugim człowieku! To obleśne. Napisałbym więcej. Ale to właśnie pokazuje tylko zachowanie matek/żon, jakie potrafią być.

Co za brednie?? Sorry, ale ja nie umiem tego nazwać inaczej!
Ją nazywasz wredną, a jego usprawiedliwiasz??? On jest OK??

Kasia...nie rozumiem Cie zupełnie...Nie widuje się z dzieckiem,  a z nią tak?  Dziecko nie jest z matką??
Już dawno powinnaś go wywalić.

22

Mam jeszcze jedno pytanie,mój mąż nie odwiedza dziecka ze swoja kochanka ja mu zabroniłam czy ona za jakis czas moze starac sie o podwyzszenie alimentów na wiecej jezeli mój maż nie interesuje sie dzieckiem???

23

Też nie rozumiem, jak mąż sypia z kochanką, a nie widuje dziecka? To gdzie jest to dziecko?

Kasia 234, uważam, ze mąż pójdzie do tej kobiety, jak go wywalisz.
Jak możesz pisać, ze nie obchodzi Cię tamto dziecko? Nie ważne czyje to dziecko, ale to jest niewinna istota. Często serce nam się rozpływa jak widzimy na ulicy malutkie dzieciaczki, bo są takie kochane i nieważne czy są moje, czy księdza, czy kogokolwiek innego.

Kasia234, tolerujesz kochankę (bo go nie wywaliłaś mimo, iż jesteś pewna, że z nią się spotyka), a nie potrafisz tolerować dziecka?

Poczytaj swoje posty i zastanów się nad tym kogo nienawidzisz i kto jest winien nieszczęścia w Twojej rodzinie. Bo na pewno nie to dziecko.

24

Wydaje mi sie że dziecko zostawia se swoja siostra a ona jezdzi do niego maz jest kierowca tira i na cały tydzien wyjezdza a ona ma auto i jak jedzie do niego to na cała noc i spia razem,a potem rano wraca jakby nigdy nic..

25

Kasia przede wszystkim dlaczego Ty się godzisz na takie traktowanie samej siebie?!

26

a co mam zrobic mamy dzieci mamy rodzine chce rozwodu ale on powiedzał że mi nie da?

27

chyba juz nawet przywlekład do tego że mnie zdradza juz 5 lat..

28

Do autorki wątku - Moja Droga wogóle ale to wogóle Cię nie rozumiem. Masz od 6 lat męża, od 5 Cię zdradza. W międzyczasie dałaś sobie zrobić TRÓJKĘ dzieci, on kochance zrobił JEDNO. Sypia z nią, jeździ do niej, wraca do domu, sypia z Tobą, Ty piszesz że mu WYBACZYŁAŚ.
Coś tu nie halo.
Ty mu codzinnie wybaczasz bo nie masz wyjścia. Wmówiłaś sobie że sama sobie nie poradzisz i powiedz szczerze jak dalej widzisz Wasz związek? Facet jest kierowcą tira - może szaleje rownież na boku gdzie indziej. Nie boisz się chorób? Nie boisz się że coś Ci przywlecze do domu?
Co to znaczy że nie chce Ci dać rozwodu - wnosisz z orzekaniem o winie i ciągniesz sprawę. Alimenty na dzieci musi Ci płacić i koniec kropka.
Nie wierzę że spotykając się z kochanką ta z miłości do Ciebie oddaje dziecko do siostry żeby tatuś nie widział, bo żona tatusia zabroniła.... Co za bzdura. I Ty w to wierzysz? Bo on Ci tak mówi?
Ile tak wytrzymasz? A dzieci? Myślisz że są głupie i nic nie rozumieją?
A tamto dziecko?
Moim zdaniem pozwalając mu na sypianie z kochanką dajesz jej status drugiej żony. Uważaj bo awansuje na pierwszą.

29

On Ci nie da, ale sąd Ci da. Jego zgoda tutaj nie jest potrzebna.Gdybyś cofnęła swoje przyzwolenie już kilka lat temu dzisiaj może nie było by tego dzieciaczka - dla Ciebie większego problemu. Co to znaczy rodziny - TY on dzieci i kochanka z dzieckiem. Tu chyba jest co najmniej o jedną osobę za dużo.

30

Ja sie boje zostac sama moze boje sie odpowiedzalnosci,kiedys było nad dobrze kochalimsy sie ale dopuki nie pojawiła sie ona cały czas ja wyzywam a wiem ze to nie tylko jej wina alez tez i jego zanim ja poznał ja miałam z mezem juz 2 dzieci.Nie spotykali sie 6 miesiecy wiec uwierzyłam mu ze mnie kocha i wiecej mnie nie zdradzi zaszłam w 3 ciaze rok po porodzie dowiaduje sie że ona jest w ciaży z moim mężem,to grom z jasnego nieba myslałam ze to nie jest jego dziecko dopuki nie odbyła sie sprawa w sadzie nie uznał dziecka po urodzeniu tylko po 4 miesiacach w sadzie uznał dziecka dostał alimenty 300 zł,ja cały czas mu wierzyłam ze to nie jest jego a jednak prawda okazała sie inna ze to jego..Chyba jest zemna dla dzieci zadko sie kochamy ciagle sie kłucimy wyzywamy on,ciagle wypominam mu alimenty nie poytafie tego pojac jak mógł mi to zrobic przyzekał mi wiernosc miłosc a mnie zadzradza nawet namuwiiłam kolezanki swoje zeby do niej dzwonili i wyzywali ja pisałam gdzie tylko sie da ze jest puszczalska i wogule,nie umiem tego pojac zromumiec dla czego mnie zdradza Nadal...

31

Kasia. Zabrzmi okropnie, ale po prostu on Cię nie szanuje.
Twoja wybaczenie mu było zrozumiałe i uzasadnione, ale zwiódł. Wybaczyłaś, bo obiecał zerwać, a nie zerwał. Twoje groźby i prośby jak widać średnio mu przeszkadzają.

Musisz najpierw zadbać o siebie by przestać się poniżać. Proponuję poszukać wsparcia bliskich osób, jakiegoś ośrodka, psychologa.

32

I nie pojmiesz bo takie zachowanie nazywane jest patologią, a Ty powinnaś chronić przede wszystkim siebie i dzieci. Twój mąż postępuje niemoralnie a Ty się na to zgadzasz i jednocześnie akceptujesz dając przyzwolenie na to co wyprawia. Powinnaś dawno się z nim rozwieść a nie na siłę ciągnąć fikcyjną rodzinę która nią tak na prawdę dawno nie jest. I nie powinnaś wyżywać się na kochance tylko pokazac klasę i rozstać się z mężem i zacząć godnie żyć. Pozdrawiam i życzę siły.

33

To mam mu pozwalac aby widywał tamte dziecko???I zeby z nia tez sie widywał tamto dziecko ma rok...

34

Przecież on Cię nie słucha a awantury niczego nie zmienią. Masz zawalczyć o własną godność i nie dać się traktować w taki sposób. On i tak postępuje jak chce nie licząc się z Twoim zdaniem. Kobieto on Cię nie szanuje, uciekaj z tego toksycznego związku jak najszybciej.

35

Najlepiej wystawić walizki za drzwi i wnieść sprawę o alimenty. A jak już musi zostać nie prać, nie gotować, nie prasować, najlepiej omijać w odstępie 1,5m.

36

Witam mam takie pytanie dzisaj byłam u lekarza Ginekologa zrobił mi badanie USG stwierdził ze mój lewy jajnik jest powiekszony czy zapytałam sie czy to ciaża to powiedzał ze jeszcze jest za wczesniej aby to stwierdzic kazał mi za 2 tyg zrobic test ciażowy,jego mina nie była za wesoła po tym badaniu niewiem co mam o tym myslec???mam juz syna który ma 2 lata i nie planuje drugiego dziecka narazie...

37

Nie masz wyjścia zrób test ciążowy. Nikt Ci diagnozy przez internet nie wystawi.

38

Tak Kasiu, masz mu pozwolic widywac jego dziecko. Nic nie zrobisz, zebys nawet wyprula sobie zyly, zebys ja sponiewierala niewiadomo jak. On juz wybral. Podwojne zycie. On Ciebie nie kocha tak jak Ty tego chcesz. Nie wiem czy on wogole jest zdolny do uczuc. Jesli nie widuje sie ze swoim synem to tez w rezultacie nie do konca bym mu wierzyla czy kocha wasze dzieci. Jest przywiazany do Ciebie jak pies do Pana ale jak suka ma cieczke to poleci za nia. Takiego masz meza. Pozwol mu odejsc dla Wlasnego dobra, bo sie wykonczysz psychicznie. Cale zycie bedziesz walczyla o cos co nie jest nic warte co nigdy nie istanialo. Nie boj siie bo jestes silna kobieta, nie poddajesz sie, walczysz, tylko ta sile musisz skierowac teraz w inna strone, walcz o siebie i o normaly dom dla dzieci.

Posty [ 39 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Mój mąż ma kochankę

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024