Zdrada facet nie chce się wyprowadzić z domu - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Zdrada facet nie chce się wyprowadzić z domu

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

Temat: Zdrada facet nie chce się wyprowadzić z domu

Witam!

Pierwszy raz pisze na takim forum. Mam problem nie wiem co mam zrobić. Może zacznę od początku. Jakiś czas temu kupiłam mieszkanie zaznaczam, że mieszkanie jest tylko na mnie. Zamieszkał ze mną chłopak, który najpierw twierdził, że jesteśmy razem później, że nie jesteśmy razem i znalazł sobie inną kobietę. Poprosiłam go aby się wyprowadził bo to była chora sytuacja dla mnie bo ja się w nim zakochałam i cierpiałam z tego powodu. Nie chciał się wyprowadzić ale zmuszony przez moich rodziców to zrobił nie było to przyjemne. Później wrócił do mnie, że on mnie tylko kocha i chce ze mną być. Zaproponowałam mu, że ok możemy spróbować ale narazie ma mieszkać tam gdzie mieszka. Lecz po jakiś 2 miesiącach stracił pracę i nie miał z czego opłacać tamtego mieszkania, więc zaproponowałam mu, żeby ze mną zamieszkał. Wszystko było wporządku przez pól roku dopóki nie zaczął znowu jeździć zapomniałam dodać, że jest kierowcą. W listopadzie założył kod na ekranie telefonu i hasło na komputerze. Jak się go zapytałam o co chodzi? nie odpowiedział mi powiedziałam mu, że mam obawy co do naszego związku po doświadczeniach z poprzedniego roku z powodu tego co pisałam wcześniej, że znalazł sobie wtedy inną kobietę i właśnie teraz zaczynał się zachowywać tak samo jak w tamtym okresie za każdym razem jak chciałam na ten temat porozmawiać on mnie zbywał. Poprosiłam go aby się wyprowadził on stwierdził że może w lutym w połowie może w marcu. A ja nie mam siły już bo ta dziewczyna dzwoni do niego w nocy, a mnie to boli. Znajomi mi poradzili, żebym go spakowała i zmieniła zamki. Został jego samochód więc wszystko tam włożyłam i zamek wymieniłam. Poinformowałam go o tym, że wszystkie rzeczy ma w aucie. Niestety zaczoł mi grozić, że ja zaczęłam wojenne to on skończy dziś wraca z trasy i się obawiam co on może zrobić. Czy on faktycznie może coś zrobić? I co ja mogę zrobić aby poczuć się bezpieczna?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zdrada facet nie chce się wyprowadzić z domu
paulaa2 napisał/a:

Czy on faktycznie może coś zrobić?

Zależy od tego czy się przestraszysz.

paulaa2 napisał/a:

I co ja mogę zrobić aby poczuć się bezpieczna?

Nie odbierać od niego telefonów, nie wpuszczać do mieszkania, jak zobaczysz, że czatuje to robić zdjęcia, możesz też kupić gaz, który kosztuje 10 - 20 PLN, a jak się nie odczepi to niech czasem jakiś duży kolega zostanie u Ciebie na noc, żeby on to zobaczył wink

3

Dokładnie - nie odbierać, nie otwierać, nie wpuszczać, nie reagować. Niech sobie grozi i gada, czuje się poniżony i próbuje podbudować swoje ego. Ignoruj groźby, a w razie gdyby bardzo się awanturował to po prostu zadzwoń na policję, aby przyjechali i usunęli smroda z wycieraczki. Facet naprawdę ma tupet...

4

Odgraża się tylko,bo poczuł się poniżony. Może na jego powrót poprostu wyjedź? Nie ma kluczy, więc do środka nie wejdzie, a ty nie będziesz się stresowała siedząc w środku gdy on będzie się dobijał

5

Zanim Policja przyjedzie to trochę potrwa, więc polecam gaz, żeby czuć się bezpieczniej. Kosztuje grosze, a warto go mieć. Jak nie będzie mógł się pogodzić z rozstaniem to opcja nowego chłopaka i najlepiej dużego jest świetna smile

6

No właśnie nie mogę wyjechać bo jutro muszę być w pracy a nie jest to moje miasto rodzinne i jestem tu kompletnie sama nie mam tu takich przyjaciół u których bym mogła przenocować, więc tym bardziej czuje się tu osamotniona i może z tego wynikają moje obawy a on o tym wie i to chyba próbuje wykorzystać.

7

paulaa2 napisał/a:

Witam!

I co ja mogę zrobić aby poczuć się bezpieczna?

dobrze zrobilas smile poinformuj go ze jesli  bedzie Ci grozil zglosisz sprawe na policje i go ignoruj (zadnych rozmow)... jesli boisz sie czasu kiedy wroci popros kogos bliskiego aby wiecej przebywal z Toba w domu..

8

paulaa2 napisał/a:

Czy on faktycznie może coś zrobić?

nikt z nas go nie zna,
nikt nie siedzi w jego głowie,
nie wiemy

mieszkanie jest na Ciebie, on nie jest tam zameldowany, ślubu nie macie, więc to obcy człowiek, praw żadnych nie ma by tam przebywać

jak będzie się dobijać to dzwoń na policję i podkreślaj, że bardzo się boisz, a ich przyjazd może zapobiec tragedii,
jeżeli mimo to będzie przychodził, to pamiętaj, że nękanie jest już od jakiegoś czasu przestępstwem w naszym prawie

9

paulaa2 napisał/a:

No właśnie nie mogę wyjechać bo jutro muszę być w pracy a nie jest to moje miasto rodzinne i jestem tu kompletnie sama nie mam tu takich przyjaciół u których bym mogła przenocować, więc tym bardziej czuje się tu osamotniona i może z tego wynikają moje obawy a on o tym wie i to chyba próbuje wykorzystać.

Nie uciekaj z własnego mieszkania. Jeżeli już to zaproś kogoś do siebie choćby na kawę, żeby z Tobą wracał z pracy. Możesz sobie kupić gaz i jak on się zbliży to zaaplikować i zrobić wokół siebie dużo dymu.

P. S. To on ma się bać!

10

paulaa2 napisał/a:

Został jego samochód więc wszystko tam włożyłam i zamek wymieniłam. Poinformowałam go o tym, że wszystkie rzeczy ma w aucie. Niestety zaczoł mi grozić, że ja zaczęłam wojenne to on skończy dziś wraca z trasy i się obawiam co on może zrobić. Czy on faktycznie może coś zrobić? I co ja mogę zrobić aby poczuć się bezpieczna?

Roznie bywa... tym bardziej ,ze facet ma tupet !
Na Twoim miejscu, dodatkowo napisalabym mu pare rzeczowych informacji np. dokladnie czego sobie nie zyczysz i ze w razie jakichkolwiek poczynan z jego strony , zadzwonisz niezwlocznie na policje. Acha, warto byloby tez dodac, ze na razie ze wzgledu na Twoje bezpieczenstwo zamieszka z toba np. brat twojej kolezanki z pracy.

3mam kciuki

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Zdrada facet nie chce się wyprowadzić z domu

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024