Soja - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

1 Ostatnio edytowany przez bialarr (2014-01-12 17:24:27)

Temat: Soja

Jakiś czas temu piłam regularnie soje bo przeczytałam że dzieki fitoestrogenom w niej zawartych powiększę swój biust. Zadziałało i to bardzo mocno big_smile Nie widziałam jakiś innych zmian w moim ciele, ale rodzina mi powiedziała że mi się mięśnie rozrosły i zaraz bede wyglądała tragicznie. Wszyscy się ze mną kłócili żebym przestała pić napoje sojowe (piłam 1 szklanke dziennie). Jak już uzyskałam biust taki jak chciałam (jakies niecałe 2 miesiace) przestałam. Teraz jednak zaczełam ćwiczyć codziennie i daje sobie niezły wycisk, dlatego boję się że zmaleje mi biust z ktorego jestem dumna na chwilę obecną big_smile Myślałam nad tym żeby zacząć pić znowu soję i ćwiczyć. Piłabym może co 2 dzień żeby nie przesadzić. Jak myślicie nie roztyję się przez soję ? Nie wywoła stałych zmian w organizmie ? hmm W końcu są tam hormony.
Zastanawia mnie jeszcze czy można pić mleko sojowe i brac tabletki antykoncepcyjne (chociaz nie mam takie problemu w tym momencie)

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Soja

Z soją jest problem. Każdy mówi coś innego o jej właściwościach i szkodliwości, bo działają różne grupy wpływu. Trudno stwierdzić co jest prawdą..

3

Odp: Soja

Pisałam właśnie, że hoduję kiełki smile Sojowe też, jakoś zachęcają mnie właściwości odżywcze tych roślinek. Czytałam, że te sojowe są m.in. dobre na skórę, cerę, cholesterol. O fitoestrogenach też jest, ale w temacie łagodzenia menopauzy, więc pewnie i inne zalety też mają. Nie zaszkodzi na pewno uzupełnić o nie dietę.
edit: nie mogę jeszcze podać źródła wiedzy, ok, innym razem zaspokoję swoje zboczenie polonistyczne wink

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024