Współlokatorka i jej chłopak - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Współlokatorka i jej chłopak

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Współlokatorka i jej chłopak

Proszę o jakąś radę, bo sytuacja powoli zaczyna mnie denerwować. W mieszkaniu są dwa pokoje, przy czym mój jest jednoosobowy. Przez lata zmieniały się osoby w tym drugim pokoju i generalnie była zasada ustalona przez właścicieli, że płacimy od osoby, a nie od pokoju. Teraz w wakacje zamieszkała tam jedna osoba, więc płacimy po równo. Do czego zmierzam... Na samym jeszcze początku zapytała mnie, jak wygląda kwestia nocowania innych ludzi, bo ona ma chłopaka i chciałaby to ustalić od razu. Ja jej powiedziałam, że nie widzę problemu, jeżeli to nie będzie częste. Na co ona odparła, że nie, bo oni w tygodniu i tak się nie widują, zostają weekendy, przy czym on by tu spał co drugi weekend albo rzadziej. Na co ja odparłam, że w takich okolicznościach to żaden kłopot.

Początkowo było ok, z tym że jakoś od połowy grudnia on zaczął nocować coraz częściej i to w dni zwykłe. Czasem kilka dni pod rząd, potem dzień czy dwa przerwy i znowu. Była przerwa świąteczna, z której teraz wróciłam, no i on w zasadzie nocuje teraz praktycznie codziennie (w tym tygodniu był jeden dzień przerwy).

Lubię ją, jego też, ale uważam, że to już przesada. Żadnego z nas nie ma w mieszkaniu w ciągu dnia, więc praktycznie tylko tu nocujemy. Nie podoba mi się to, że płacę z nią po połowie (i to nie mało!) Sama ustaliła takie zasady, więc nie rozumiem, czemu je łamie. A ja odnoszę wrażenie, że nie mówiąc nic, daję jej przyzwolenie na takie zachowanie.

Dodam, że nie bardzo jak mam z nią porozmawiać, skoro on jest ciągle w jej pokoju (teraz też). Żałuję, że nie zapytałam jej o to w ten jedyny wieczór, gdy go nie było, ale byłam przekonana, że wyjechał i już się nie pojawi przez najbliższy czas.

Doradźcie coś i wypowiedzcie się ogólnie jak widzicie nocowanie partnerów w wynajmowanych mieszkaniach.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Współlokatorka i jej chłopak

nikt nie ma pomysłu? jak ta rozmowa miałaby wyglądać? czy mam prawo mieć o to pretensje?

3

Najlepiej powiedziec jej wprost.Nawet w obecnosci jej chlopka.Skoro już sie wprowadzil do waszego mieszkania,to wypadaloby koszty wynajmu podzielic na trzy osoby ? Przeciez tez korzysta z wody,pradu.Przypomnij jej,ze sie zgodzilas na rzadkie nocowanie,a nie zamieszkiwanie.
Na kogo jest umowa najmu ?

4

pogadałabym na raz z dwójką i powiedziała że skoro mieszkamy od jakiegoś czasu we trójkę to trzeba na nowo podzielić koszty

5 Ostatnio edytowany przez anetqueen (2014-01-13 15:16:35)

ale dlaczego Ty sie tak z nimi patyczkujesz? Meszkacie w 2 czy 3? Jak w 3 to czynsz na 3 i kropka. Masz racje, ze nie odzywajac sie dajesz ciche przyzwolenie. Najlepiej wieczorem zrob kawke, herbatke dla calej Waszej 3 i powiedz, ze taka sytuacja Ci nie odpowiada i ze naduzywaja Twojej cierpliwosci. Przypomnj, ze umawialas se z Kolezanka na niezbyt czeste weekendowe nocowanie jej faceta a nie jego notoryczne przebywanie tam. Jak zacznie mowic, ze przeciez Ci to nie powinno przeszkadzac bo sa w jej pokoju to powiedz, ze moze jego nie widzisz ale rachunki odczuwasz jak najbardziej. chce z Wami mieszkac wiec niech sie koklada do czynszu. Jak nie to co 2 weekend niech sie pojawia. Jak sie obrazi jej problem. Ona Cie jawnie wykorzystuje

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Współlokatorka i jej chłopak

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024