pomocy błagam - kontrola kas fiskalnych - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1

Temat: pomocy błagam - kontrola kas fiskalnych

Czy kasy fiskalne ktos sprawdza napiszcie prosze o tym wszystko wiecie, i jak wygląda taka kontrola ?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez dan_daki (2014-01-06 16:41:50)

Odp: pomocy błagam - kontrola kas fiskalnych

Oczywiście, że są sprawdzane. Wtedy właściciel sklepu widzi czy ma straty, to wszystko jest potrzebne do księgowości i bilansów. Faktyczną ilość produktów na stanie sprawdza się zwłaszcza podczas inwentaryzacji. Poza tym kontrole tego typu przeprowadzają Urzędy Skarbowe, np. w ramach akcji "Weź paragon" - taka była organizowana w zeszłym roku dwukrotnie, w tym pewnie powtórzą, sprawdź na portalu Gazeta Prawna.

3

a możesz mi powiedzieć jeśli wiesz jak to wygląda jeśli ktoś prowadzi auto handel np. sprzedaż, skup samochodów, jak w takim przypadku są sprawdzane kasy ?

4

Ja pracuje na kasie fiskalnej od roku wiec coś ci mogę na ten temat powiedzieć.... Wszystko co wpisujesz lub usuwasz z kasy jest zapisywane w kopii kasy no i w komputerze (sieci... nazwij to jak chcesz). Tak teraz działają kasy... Średnio co miesiąc albo kilka miesięcy ( w zależności od pracodawcy) robi się raporty i wtedy można wydrukować każdą kopie każdego paragonu z jakiegoś określonego czasu.
A właściwie dlaczego pytasz?

5

od nie dawna mam własną dziłałalność i od pierwszego muszę mieć kasę i chcę się dowiedziec jak to wszystko wygląda. Mam pytanie ja nie mam podłączonej kasy do komputera czyli wszystko ca na nią nabijam to zostaje tylko na kopi poragonów

6

nika12 napisał/a:

a możesz mi powiedzieć jeśli wiesz jak to wygląda jeśli ktoś prowadzi auto handel np. sprzedaż, skup samochodów, jak w takim przypadku są sprawdzane kasy ?

Niestety nie siedzę w tej branży ;-) kiedyś pracowałam w supermarkecie, więc wiem, jak to wygląda w przypadku dużych sklepów. Ale chyba kontrole fiskalne są takie same niezależnie od branży - tak mi się wydaje.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024