Zrozumienie po rozstaniu - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Zrozumienie po rozstaniu

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Zrozumienie po rozstaniu

Witam.

Tydzień temu narzeczona zakończyła ze mną trzyletni związek i nie wiem jak sobie z tym poradzić. Dużym problemem poza bólem z rozstanie jest cierpienie związane z uświadomieniem sobie jak bardzo ją raniłem przez te wszystkie lata. Nie spełniałem jej potrzeb. Bardzo potrzebowała rozmowy a ja jej nie dawałem. Przez te wszystkie lata rozpaczliwie próbowała się ze mną porozumieć a ja tego nie rozumiałem. W końcu straciła cierpliwość i mnie zostawiła. Dopiero po tym zrozumiałem jak bardzo cierpiała prze zemnie. Rozumiem że związku nie da się uratować, ale ciągle szukam z nią kontaktu. Pragnę abyśmy się zrozumieli, rozmawiali. Chce zrozumieć ją i żeby ona zrozumiała mnie. Czuje że dopiero gdy osiągniemy pełne porozumienie, zrozumiemy i wyjaśnimy sobie powody, przez które tak się zachowywaliśmy wybaczymy sobie.
    Dodatkowo przeraza mnie perspektywa ze nie założę rodziny, nie będę mieć dzieci a nie mogłem się tego doczekać. 
    Zastanawiam się czy mogę jeszcze prosić ja o rozmowę mimo ze tyle lat jej unikałem i czy możemy się porozumieć i zrozumieć jako przyjaciele.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zrozumienie po rozstaniu

Wszystkie te pytania powinieneś zadać swojej byłej narzeczonej. Nikt z nas Ci tu nie wywróży na nie odpowiedzi.

3

Pytałem, powiedziała że tak. Obawiam się tylko czy nie zranię jej jeszcze bardziej.

4 Ostatnio edytowany przez Kleks91 (2014-01-02 14:34:13)

Puki masz wątpliwości to daj jej spokój. Jak już będziesz pewny, że drugi raz jej nie skrzywdzisz to wtedy szukaj kontaktu. To jest świeża sprawa, poczekaj aż emocje opadną.

5

Byłam w podobnej sytuacji, 3 lata zwodzenia i olewania, przy dużym zaangażowaniu z mojej strony i dużym zrozumieniu jego chamskiego zachowania. Dwa razy chciał się rozstać, przy drugim razie stwierdziłam, że ma rację. Kiedy po rozstaniu zaczęłam spotykać się z kimś innym, W jego zachowaniu zmiana 180 st. i teksty typu, źle Cie traktowałem przez te wszystkie lata, nigdy ci tego nie mówiłem ale cie kochałem. Tylko, że przez tyle lat niszczył to co do niego czułam, i pewnie w Twoim związku było to samo. Pewnie zależy mi na nim nadal, tak jak Twojej dziewczynie na Tobie,  ale nie potrafiłabym z nim znowu być. Chciałbym usłyszeć od niego dlaczego traktował tak osobę, którą niby kochał.  Zastanów się czy Twoje uczucia nie są związane z faktem odrzucenia, dlatego że ona przy Tobie cały czas była a teraz raptem już jej nie ma. Zastanów się tez czy czasami to nie przyzwyczajenie z Twojej strony i obawa przed samotnością. Ja nie wierze, że można źle traktować kogoś kogo się kocha.  Zastanów się czy na pewno ja kochasz i własnie z nią chcesz być, bo jeśli masz jakieś wątpliwości to daj jej spokój, niech ułoży sobie życie z kimś kto ją pokocha taka jaką jest i będzie szanował.

6

on niekoniecznie chce wrócic, ale che oczyscic atmosfere miedzy nimi aby zyc potem w zgodzie z soą, sprobuj, kobiety zawsze chca wiedziec, dlaczego, pomimo tego czy pozwola na powrót czy nie, jak nie bedziesz gadał o powrocie, to jest szansa na to, a na rozmowe napewno, tylko nie kombinuj, sam sie zrobi i ułozy,

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Zrozumienie po rozstaniu

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024