pierścionek zaręczynowy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WIECZÓR PANIEŃSKI, ŚLUB, WESELE » pierścionek zaręczynowy

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 49 ]

1 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2013-12-30 14:57:49)

Temat: pierścionek zaręczynowy

Hej, niedawno oświadczył mi sie chłopak. Moja znajoma powiedziała, że dostałam marny pierścionek i mi się zrobiło przykro sad Nie mam jeszcze uprawnień żeby wkleić link  ani dodać zdjęcie (dopiero sie zarejestrowałam), ale jak ktos chciałby ocenić to jest on na stronie http://www.yes.pl/images/file_column/item/photo/36619/special/pierscionek-z-brylantem-bb-z-000-y01-154910.jpg?1299766453.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: pierścionek zaręczynowy

Szkoda, że nie napisałaś czy Tobie się podoba... A może chciałabyś bardziej na bogato? Chłopak powinien się do Ciebie dopasować, a nie do znajomej.

3

Marną to masz koleżankę wink
Jeśli Tobie się podoba to ciesz się swoim szczęściem i dumnie noś pierścionek na palcu!

4

ja bym z takiego była zadowolona. ale nawet mój chłopak uważa że wielkość pierścionka jest miarą miłości mężczyzny... nonsens. ja mam bardzo drobne dłonie, jak dziecko, nawet by duży nie pasował.

i jak przedmówcy mówią... ważne żeby Tobie się podobał a nie koleżankom. W końcu to Ty go będziesz nosić całe życie a nie ona.

5

Mi sie spodobal, nie moglabym mieć żadnych pretensji, bo termin zaręczyn nie byl wyznaczony odgórnie i nie wybieralam pierścionka tez. Chcialam żeby to niespodzianka byla. No ale jak moja kolezanka skomentowala pierścionek w ten sposób, to sie zaczelam nad nim zastanawiać, bo nigdy nie slyszalam żeby ktoś tak komus powiedział. Wiem, ze sie nie powinno sugestiom ulegać.

6

Pierścionek, jak pierścionek, ot krążek na palec. W zależności od gustów, może się podobać albo nie.
Dla Ciebie jest ważne, że narzeczony trafił w Twój gust, że się postarał i że od momentu, kiedy Ci go wręczył, ten pierścionek stał się symbolem Waszych zaręczyn. Ciesz się kobieto wink

A co do koleżanki, to faktycznie nie rozumiem jej reakcji.
Skup się raczej na narzeczonym i na fakcie zaręczyn, a znajomość z "subtelną" koleżanką, odłóż lepiej na drugi plan.

7

elizakasia napisał/a:

Mi sie spodobal,

I to wystarczy smile Nie ma sensu szukać w tym drugiego dna. Jak to mówią - O gustach się nie dyskutuje!

elizakasia napisał/a:

No ale jak moja kolezanka skomentowala pierścionek w ten sposób, to sie zaczelam nad nim zastanawiać, bo nigdy nie slyszalam żeby ktoś tak komus powiedział. Wiem, ze sie nie powinno sugestiom ulegać.

A jaki koleżanka ma status (wolna, w związku, zaręczona, zamężna czy coś dalej wink )? Jaki ma pierścionek? Spróbuj ją zrozumieć smile

8

Mi pierścionek się podoba. Klasyczny, skromny elegancki:) Lepszy niz te tandetne świecące jak lampki na choince:d

9

Zaręczyłaś się dla pierścionka czy dla tego ze kochasz tego człowieka? Koleżanka - durna baba, a ty też niezbyt mądrze się zachowujesz pytając na forum o ocenę. ON go wybrał dla ciebie, myśląc o tobie i dał ci go zapewne z miłością i marzeniami o wspólnej przyszłości. Nie psuj tego sobie zastanawiając się czy pierścionek wygląda marnie czy nie marnie!!!!
A pierścionek jest łany, klasyczny i elegancki.

10

Kolezanka poki co nie ma żadnego pierścionka, ma chlopaka 9 lat. Jak przyszlam do pracy to sie spytala co mi sie swieci na palcu i czy to prezent, a jak odp.ze mi sie chlopak oswiadczyl to skomentowala, ze jakiś marny ten pierścionek. No ale chyba macie racje, ze nie warto tego analizować.

11

elizakasia napisał/a:

Kolezanka poki co nie ma żadnego pierścionka, ma chlopaka 9 lat. Jak przyszlam do pracy to sie spytala co mi sie swieci na palcu i czy to prezent, a jak odp.ze mi sie chlopak oswiadczyl to skomentowala, ze jakiś marny ten pierścionek. No ale chyba macie racje, ze nie warto tego analizować.

Nie warto brać jej opinii pod uwagę. Wiadomo z czego to wynika. Koleżanka sama się nie może doczekać na zaręczyny i stąd atak, bo tak to trzeba nazwać.

12

Nie podejrzewalam jej o zadrosc, ale moze rzeczywiście to powod jej niemilego komentarza. Jestem osoba, ktora wszystko bierze "do siebie" i dlatego sie tak tym przejelam.

13

Klasyczny pierścionek zaręczynowy, do tego bardzo ładny moim zdaniem smile

14

marioosh666 napisał/a:
elizakasia napisał/a:

Nie warto brać jej opinii pod uwagę. Wiadomo z czego to wynika. Koleżanka sama się nie może doczekać na zaręczyny i stąd atak, bo tak to trzeba nazwać.

nic dodać, nic ująć smile

15

Koleżanke najwidoczniej zazdrość zżera, że Ty już dostałaś a u niej posucha w tym temacie. To stąd to odgryzanie się.

A tak na marginesie moim zdaniem nie pierścionek ma znaczenie a uczucie które łączy ludzi. Pierścionek to tylko symbol i tak należy go traktować.
Choć ten który dostałaś jest bardzo ładnym pierścionkiem.
Noś go z dumą.
pozdrawiam i szczęścia w nowym roku życzę smile

16

Ja dostałam kiedyś piękny pierścionek, gruby ze złota, naprawdę imponujący. Pytanie tylko co z tego, skoro po miesiącu mój narzeczony był już na sympatii, umawiał się z laskami, robił mi awantury. Zachowywał się nieludzko....

17

Dziękuję  wszystkim za mile slowa i również życzę szczęścia w nowym roku smile kolezanka od wczoraj sie nie odzywa i tylko krzywo spogląda, wiec pewnie rzeczywiście jakas zazdrość.

18

elizakasia napisał/a:

Dziękuję  wszystkim za mile slowa i również życzę szczęścia w nowym roku smile kolezanka od wczoraj sie nie odzywa i tylko krzywo spogląda, wiec pewnie rzeczywiście jakas zazdrość.

Zazdrość, ale jak jeszcze raz wyskoczy z tym tematem to zamiast brać to do siebie pojedź po niej. Zasłużyła sobie...

19

Pierścionek bardzo ładny a koleżanka głupia i zazdrosna smile Wolałabyś dostać wielki i świecący z daleka czy taki jak ten - subtelny i bardzo kobiecy? Ciesz się miłością i obietnicą wspólnego szczęśliwego życia które symbolizuje ten krążek na palcu

20

Pierścionek śliczny, sama chciałabym taki dostać.

21

Mam kilka pytań w sprawie wyboru pierścionka zaręczynowego, postanowiłem jednak zrobić poważny krok w moim życiu i zapytać czy moja partnerka zechce zostać moją towarzyszką życia, i więc czy pierścionek zaręczynowy powinienem wybierać z dziewczyną ? , ja osobiście nie przepadam za kiczem a takie jest dla mnie czerwone pudełko w kształcie serca więc czy mogę wybrać czarne kwadratowe ? ja myślę że jest bardziej gustowne a wy co myślicie drogie panie,  no i oczywiście sprawa ceny pierścionka nie jestem zbyt majętny więc myślałem o pierścionku do max 350 zł  czy tak można ?  a jeszcze jedno macie jakieś propozycje co do wyglądu pierścionka, nie pójdę wybierać go z jakąś koleżanką bo by mnie wyśmiali że chce taki do 350 zł moje znajome miały pierścionki od 800 do 1600 ale mnie nie stać na taki. Uprzejmie proszę o kilka porad.

22

kingway250,

A czy "musisz" się teraz oświadczać? Nie możesz poczekać np. jeszcze kilka miesięcy i trochę więcej kasy uzbierać? Jasne,że to nie pierścionek jest miarą miłości. Nie chodzi o samą cenę,ale o to, że ciężko znaleźć jakiś ładny pierścionek mając do dyspozycji tylko tyle kasy. Z ciekawości pooglądałam trochę tych pierścionków w takim zakresie cenowym. Wnioski? Albo w ogóle nie było albo... jak dla mnie strasznie kiczowate. Chociaż wiadomo, że to kwestia gustu i ile kobiet tyle opinii.

Nie lepiej poczekać trochę i dozbierać chociaż do 500zł (w tej cenie widziałam już kilka całkiem fajnych)?  Co do opakowania, to jednak wolałabym czerwone.

23

Ja wręcz wolałabym czarne pudełko, jest eleganckie i tajemnicze. Czerwone serduszko- kicz!

Jeśli chodzi o cenę, to mówią, że to nie ma znaczenia i liczy się uczucie, ale prawda jest taka, że zaręczyny są raz w życiu (przynajmniej powinny), i byłoby mi przykro, gdyby chłopak załatwiał pierścionek byle jaki, po taniości i w pośpiechu. Ja na Twoim miejscu bym się wstrzymała i zaoszczędziła trochę więcej. Ile jesteś ze swoją dziewczyną?

24 Ostatnio edytowany przez Ola_la (2014-06-18 20:11:14)

bardzo ładny

25

Wiecie co ja nie będę sobie odmawiał jakiej kolwiek przyjemności, piwa z kolegami czy pizzy w przerwie w pracy tylko dlatego że muszę kupić pierścionek zaręczynowy za 2000,  mój limoi to max 400 zł, ja w ta dziewczynę ładuję już kasę przez 2 lata a ona nic i dopiero miesiąc temu zdecydowała się na sex, jak widzę wy tu mierzycie miłość ceną pierścionka, ja już od 2 miesięcy mam post na wszelkie zakupy zeby odłożyć kasę bo przy zarobkach 1200  i dojezdze do pracy po 16 km w jedną stronę to naprawdę nie ma co odłożyć, jednak dzięki za wszystko, w lipcu kupie jakiś pierścionek za max 350 w czarnym pudełku, dzieki za podpowiedź, może jeszcze jedno jaki kształt powinien mieć pierścionek ? jakie macie propozycje za te 350 zł,  dodaje ja nie mam zamiaru chodzic w podartych spodniach i głodować żeby dziewczynie kupic pierścionek za 1000

26

jak dziewczynie zależy na zaręczynach to nie będzie biadolić że pierścionek nie taki

autorze a jakie pierścionki Twoja dziewczyna nosi? może wklej jakieś foto dla przykładu
oglądałam pierscionki z Apartu i z pewnością kilka bym wybrała do sumy 400 zł
cóż nie trzeba kupować od razu pierscionka wysadzanego brylantami

27

Może kieruj się tym też jaki zawód wykonuje Twoja kobieta? Poza tym mój facet wcale nie musiał oszczedzać w zakupach, po prostu cichaczem dorabial sobie w innym miejscu, żeby kupić mi pierścionek. Oczywiście biadoliłam, że po co taki drogi (domyslam sie ile kosztował), ale i tak bardzo się cieszyłam. Poza tym w wyborze kierował się tym, żeby pierścionek nie był zbyt wystający, aby nie przeszkadzał mi w pracy smile

28 Ostatnio edytowany przez kingway250 (2014-06-19 17:50:13)

Koleżanki a czy to musi byś zaraz pierścionek z Apartu czy innej znanej firmy ? no wiadomo że tam co najmniej 100 to się płaci za mektę a reszta to cena pierścionka, ja raczej szukałem czegoś w necie i po prostu pojadę do sklepu który znajdę niedaleko całe szczęście że tak znalazłem. mam takie propozycje co do pierścionków ale też zapomniałem powiedziec że dopiero za miesiąc będe go kupował,
http://allegro.pl/abgold-pierscionek-zareczynowy-0-025ct-kazdy-rozm-i4306811111.html
http://allegro.pl/nowy-zareczynowy-pierscionek-100-zloty-i4322254766.html
http://allegro.pl/abgold-pierscionek-zareczynowy-kazdy-rozmiar-w-24h-i4320618432.html
http://allegro.pl/zloty-pierscionek-zareczynowy-proba-585-modelp768-i4264225869.html
http://allegro.pl/pierscionek-zloty-zareczynowy-galeria-jubilerska-i4326078248.html 

To kilka wzorów które mnie zainteresowały ale jest ich dość dużo za te powiedzmy 400. 

Pytaliście gdzie pracuje moja dziewczyna więc mówię,  w biurze ma papierkowa prace.

29 Ostatnio edytowany przez Margolinka (2014-06-19 18:04:17)

Zgadzam się, że nie pierścionek i jego cena jest najważniejszy w całych zaręczynach. Zgadzam się, że głodówka na rzecz droższego pierścionka,  to bzdura. Jednak bardzo nie podoba mi się poniższy cytat.

kingway250 napisał/a:

, ja w ta dziewczynę ładuję już kasę przez 2 lata a ona nic i dopiero miesiąc temu zdecydowała się na sex, jak widzę wy tu mierzycie miłość ceną pierścionka

Zastanawiam się po tym co przeczytałam, czym Ty drogi autorze "mierzysz miłość".

30

A co koleżanki zaproponowały by z apartu do 400 bo sam popatrzyłem i jednak coś by się wybrało, interesuje mnie żółte złoto

31

Margolinka napisał/a:

Zgadzam się, że nie pierścionek i jego cena jest najważniejszy w całych zaręczynach. Zgadzam się, że głodówka na rzecz droższego pierścionka,  to bzdura. Jednak bardzo nie podoba mi się poniższy cytat.

kingway250 napisał/a:

, ja w ta dziewczynę ładuję już kasę przez 2 lata a ona nic i dopiero miesiąc temu zdecydowała się na sex, jak widzę wy tu mierzycie miłość ceną pierścionka

Zastanawiam się po tym co przeczytałam, czym Ty drogi autorze "mierzysz miłość".

Chodziło mi o to że ona taka drętwa jest i taka nijaka no taki typ po prostu, nie ubiera się jakoś super elegancko no nie ma wyśrubowanego gustu więc i pierścionek nie musi być jakiś szałowy, takie dodatki powinno się dobierać do gustu osoby.

32 Ostatnio edytowany przez Margolinka (2014-06-19 18:22:52)

kingway250 napisał/a:

Chodziło mi o to że ona taka drętwa jest i taka nijaka no taki typ po prostu, nie ubiera się jakoś super elegancko no nie ma wyśrubowanego gustu więc i pierścionek nie musi być jakiś szałowy, takie dodatki powinno się dobierać do gustu osoby.

O matko... a Ty jesteś całkowicie pewny, że chcesz tych zaręczyn? Z taką "drętwą" i "nijaką" dziewczyną? Po co tyle zachodu, z szukaniem taniego pierścionka? Może lepiej przemyśl to raz jeszcze. Serio piszę, bo gdybym ja pomyślała choć przez 5 minut o moim facecie "drętwy i nijaki" (a tym bardziej gdybym dowiedziała się, że on tak o mnie myśli), to nie zdecydowałabym się na ślub.

33

Apart wpisalam przypadkowo,wiec i przyklad przypadkowy

Jednak uwazam jak Margolinka
Po co zaręczasz sie z drętwą i nijaką dziewczyną ?
Po co z kims takim (w/g Ciebie) jestes?

34 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2014-07-07 23:34:45)

urocze koleżanki ja wiem co robię,  to jak powiecie jakie pierścionki wam najbardziej się podobają,
niedozwolone linki
wkleiłem dwa linki z apartu może zerkniecie co było by sensowne do 400 zł  uprzejmie proszę

35 Ostatnio edytowany przez Margolinka (2014-06-20 08:39:19)

Jak dla mnie to Twoje posty, jaki i zbywanie nas i nie udzielanie odpowiedzi, nijak się mają do zakochanego faceta. Nie wiem, po co Ci te zaręczyny. Wszystko o czym piszesz, wyglada tak jakbyś robił to dla "świętego spokoju" albo żeby mieć to już za sobą (malym nakładem pracy i finansowym).

36

Wiesz co i masz trochę racji że może robie to dla świętego spokoju, ale dziewczyna zaczyna naciskać na mnie ( bo niby jak ja sobie wyobrażam dalej naszą znajomość i co ja dalej chce )  Wiesz jaki ze mną jest problem, ja nie potrafie się na nic zdecydować to jest spowodowane tym że w życiu jestem perfekcjonistą i wszystko musze miec idealne i najlepsze, widzisz co za tym idzie jeśli nie zdecyduje się na jakąś dziewczynę to pewnie już zostanę sam bo ideału nie znajdę, a ta dziewczyna wyjątkowo jeszcze chce ze mną być mimo moich szaleństw aż sam się dziwie.

37 Ostatnio edytowany przez bakalia (2014-06-20 12:32:09)

Czytam i oczom nie wierzę.

Facet szanujący swoją kobietę nigdy by czegoś takiego napisał. "Chodziło mi o to że ona taka drętwa jest i taka nijaka no taki typ po prostu, nie ubiera się jakoś super elegancko no nie ma wyśrubowanego gustu więc i pierścionek nie musi być jakiś szałowy, takie dodatki powinno się dobierać do gustu osoby." O kochającym już nawet nie wspomnę, bo widać, że jej nie kochasz.

Jasne, że głupotą jest (jak dla mnie) wydawać 2 tysiące na pierścionek. Jednak, jeśli facetowi zależy to chce, żeby kobiecie się podobał pierścionek. Ty masz totalnie "wyje.ane", wszystko chcesz zrobić najmniejszym kosztem i jeszcze najlepiej, żeby Ci ktoś na forum wybrał pierścionek.

"a w ta dziewczynę ładuję już kasę przez 2 lata a ona nic i dopiero miesiąc temu zdecydowała się na sex, jak widzę wy tu mierzycie miłość ceną pierścionka"- Dokładnie, a czym Ty mierzysz miłość? Skoro dałeś się wrobić w sponsora to czemuż teraz żale wylewasz? Dla mnie to jest oczywiste, że z facetem płacimy "po pół". Nie wyobrażam sobie sytuacji, żeby mój mężczyzna mnie "opłacał". OK, czasami on kupi piwo, innym razem ja.

Ale cóż... czego wymagać od człowieka, który zakłada żenujące tematy pt. "Jak inaczej nazwać rozdziewiczenie?" i proponuje zerwanie gwintu. smile

Weź  lepiej daj spokój tej kobiecie.Mam nadzieję, że znajdzie sobie kogoś lepszego. Z resztą, ja bym wolała zostać starą panną niż mieć u boku kogoś takiego jak Ty. smile

38 Ostatnio edytowany przez Margolinka (2014-06-20 21:03:11)

Kingway, oczywiste jest, że ideałów nie ma. Wszyscy to wiemy. Jednak nie żeń się ze strachu przed samotnością. Nie oświadczaj sie dziewczynie, której nie kochasz całym sercem. Jeśli nie jest dla Ciebie atrakcyjna, nie pociąga Cię,  nie jest tą z którą widzisz swoją szczęśliwą przyszłość.  Mówi się "z braku laku i kit dobry". Jednak w związku dwojga ludzi, to się nie sprawdzi. Kiedyś zacznie czegoś brakować,  pojawi się z tego powodu frustracja i zaczniesz szukać "łatki na ta dziurę" w swoim związku gdzieś poza domem.
Zastanów sie raz jeszcze nad sensem swoich zaręczyn.  Czy to czego brakuje Ci już teraz, nie stanie się z roku na rok,, coraz większym problemem? Czy będziesz w stanie bez tego kochać swoją żonę? Czy za jakiś czas nie pożałujesz swojej deklaracji?

Aaaaa...i jeszcze jedno...
Jeśli jej nie kochasz i nie czujesz że "to jest to"... nie skazuj dziewczyny na życie z mężczyzną, który ożenił się z nią tylko dlatego, że nie miał nikogo lepszego na oku. To bardzo krzywdzące, wręcz poniżające.

39

Dlaczego Ty w ogóle chcesz się jej oświadczyć?

40 Ostatnio edytowany przez Margolinka (2014-06-20 21:19:36)

Nataluszek napisał/a:

Dlaczego Ty w ogóle chcesz się jej oświadczyć?

Nataluszku, z tego co wywnioskowałam, to powód jest najgorszy z możliwych. Mianowicie "lepsza ta, niż żadna", "ta znosi mój charakter, lepsza miałaby większe wymagania"... coś w ten deseń. Mam nadzieję, że autor tych postów naprawdę przemyśli jeszcze raz powody, dla których chce podjąć tak ważną decyzję w życiu.

41

Margolinko, zapewne tak jest choć szkoda, że sam autor szczerze nie odpowiedział bo czytam te posty i ni w ząb ni w oko nie widzę powodu, dla którego Ci ludzie mieliby sobie składać jakiekolwiek deklaracje...

42

Oczom nie wierze... To co przeczytałam w tym wątku wręcz mnie poraziło.

Gdybym to ja miała się oświadczyć mojemu chłopakowi, to postarałabym się o najpiękniejszy i najlepszy z możliwych dla mnie do zdobycia pierścionków. Dla mnie byłoby to odzwierciedleniem tego, że chcę dla niego najwięcej i najlepiej. a jak ktoś nie chce nawet zrezygnować z piwa czy pizzy by zaoszczędzić tą stówkę... jesteś bardzo wygodnicki i egoistyczny. Nie musisz kupić pierścionka bardzo drogiego, na który Cię zwyczajnie nie stać. Ale Ty się nie chcesz nawet postarać!

Twój pomysł z zaręczynami i to nastawienie w stosunku do Twojej dziewczyny jest przerażające. życzę Ci naprawdę najlepszego, ale z czasem sam zrozumiesz, że jeśli się teraz oświadczysz i z nią ożenisz, to będziesz tego prędzej czy później żałował.

43

kingway250 a po ile wy macie lat, że Ci się tak pali do tych zaręczyn?

44

agnik napisał/a:

rocznikowo to on 30 a ona 25 big_smile

45

lena812 napisał/a:
agnik napisał/a:

rocznikowo to on 30 a ona 25 big_smile

Dobrze, że zaznaczyłaś, że rocznikowo. Po przeczytaniu postów mam wrażenie, że mentalnie minimum 10 mniej.

46 Ostatnio edytowany przez Ola_la (2014-06-21 19:16:25)

kingway naprawdę wspolczuje tej twojej dziewczynie, i to bardzo jej wspolczuje, daj sobie spokoj z zareczynami

47

W sumie temat biżuteryjny(?) to nowego nie będę czarował. Tak przy okazji..

Taki mój mały projekcik:

http://vlep.pl/e4f3cj.png

nie za bardzo wyświechtany?

Posty [ 49 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WIECZÓR PANIEŃSKI, ŚLUB, WESELE » pierścionek zaręczynowy

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024