Związek ze starszym mezczyzną - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Związek ze starszym mezczyzną

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 27 ]

1 Ostatnio edytowany przez mila91 (2013-12-26 23:21:33)

Temat: Związek ze starszym mezczyzną

Witam wszystkich czytających .
Mam 22 lata a mój obecny partner 40 lat jest rozwodnikiem (3 lata)ma 14 letnia córkę.
Dzieli Nas 150 km ....on pracuje u siebie ja obecnie jestem nie pracująca.
Związek na odległość nie ma sensu... ja i tak nie pracuje wiec razem postanowiliśmy ze znajdę prace gdzieś blisko niego tak abyśmy mogli normalnie sie spotykać obecnie jesteśmy ze sobą ponad miesiąc.(On chciałby abym z Nim zamieszkała ale czy to dobry pomysł ????
Przy Nim czuje sie dobrze możemy gadać godzinami i wydaje sie w miarę ok.Wiadomo sa tam jakieś drobne sprzeczki ....
Ale gdy wracam do siebie to kontakt tak jakby sie urywał odnoszę wrażenie ze on w ogóle nie tęskni .
Do córki potrafi wydzwaniam w ciągu dnia bardzo często chociaz ona jest blisko i spotykają sie prawie co dziennie. A do mnie jak zadzwoni to w nocy sad gdy idę się juz kłaść spać ,zwracałam mu wielokrotnie uwagę ze czuje sie odrzucona ze dla mnie znajduje czas na samym końcu .....albo jak sobie przypomni ,nawet nie potrafi napisać smsa czy żyje czy nie ...... co o tym myślicie??

Powiedział mi ze on nie potrzebuje już takich emocji łał itd tylko jak wie ze ma kobietę to wie ze ona jest i nie potrzebuje do Niej wydzwaniać....to mu wystarczy ze ona gdzieś jest...

Boli mnie to bo ja potrzebuje aby sie ktoś mną interesował tym bardziej ze to nasze początki związku...

Wiem ze związek z mężczyzna po przejściach jest bardzo trudny ale ja go kocham sad Córka jest dla Niego wszystkim a ja ?? kim ja jestem niby tez ważna ale jakoś tego nie odczuwam sad

Co robić >??? (: czy warto byc w takim zwiazku ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Związek ze starszym mezczyzną

Obawiam się, że ten związek byłby trudny, zwłaszcza dla Ciebie. Jak wspomniałaś, to dopiero "wasze początki", a on już teraz mówi, ze nie potrzebuje jakiegoś "łał" i wystarczy mu, że "wie że ma kobietę gdzieś tam". Ty za to masz 22 lata i chcesz tego całego "łał", które na początku związków właśnie występuje. Potrzebujesz zainteresowania, okazywania uczuć, tej całej otoczki "zakochania". On już to przeżył, ma to za sobą i widocznie nie potrzebuje ponownie tego przechodzić. Nie wiem, czy jest sens próbować to w nim zmieniać, bo wydaje mi się że może to być bardzo ciężkie, a kto wie czy niemożliwe. Niby "wiek nie ma znaczenia", jednak czasami ze względu na wiek, powstają pomiędzy partnerami różne bariery, nierzadko nie do przeskoczenia.
Ja osobiście nie przeprowadzałabym się do niego po miesiącu znajomości. Prędzej, znalazłabym coś do wynajęcia. Bałabym się, że skoro jemu wystarczy że kobieta "jest", to mogłabym skończyć jako sprzątaczka, kucharka i ktoś do "załatania wolnej chwili".

3

a może on ma 40lat i znalazł sobie młoda sikse żeby eis dowartościować?

kiedy ludzie to zrozumieją... stary facet szuka młodej żeby sobie poużywać... a te młode są jakże szczęśliwe. szukajcie partnerów w swoim wieku a nie takie stare próchna.

Jeszcze jedno... jesteście ze sobą ponad miesiąc... wow, pewnie tyle razem już przeżyliście i dlatego chcecie razem zamieszkać...

otrząśnij się dziewczyno

4

Wiesz, zrobisz jak uważasz. ale posłuchaj:
Po pierwsze duża róznica wieku 18 lat.
Po drugie co w nim Cię tak zainteresowało.
Po trzecie, jak był by za tobą, to ściągnął by cię blisko siebie.
Jak nie chce się tobą zbytnio zainteresować, tzn. że traktuje Cię  jak dodatek do spodni.
Po czwarte, twoi rodzice prawdopodobnie nie są dużo starsi niż on. Jak oni to widzą?

5

Do słów poprzedników dodam tylko, że ten związek nie ma szans na przetrwanie, bo zwyczajnie nie potrafisz zaakceptować faktu, że córka jest dla niego na pierwszym miejscu. To całkowicie normalne, że dziecko dla rodzica jest najważniejsze, i porównywanie siebie z nią, zupełnie innych rodzajów miłości, jest dziecinne.

6

Ja mysle ze nie ma co przywiazywac wagi do wieku bo jak to mowia milosc nie zna granic. Ale skoro zachowuje sie tak jak mowisz to chyba nie bardzo mu na TOBIE zalezy ? !!! podpisuje sie pod tym ze znalazl sobie mlodsza aby sie dowartosciowac z zona nie wyszlo to wezmie mlodsza o wiele. powinnas sobie z nim powaznie porozmawiac albo zacznie Cie traktowac ja swoja kobiete albo odchodzisz bo to nie ma sensu zebys sie meczyla. Tylko nie wymuszaj na nim zeby zaczal Cie zauwazac tylko spytaj wprost co do Ciebie czuje i jakie ma plany wobec Ciebie.....

7

Tómek napisał/a:

kiedy ludzie to zrozumieją... stary facet szuka młodej żeby sobie poużywać... a te młode są jakże szczęśliwe. szukajcie partnerów w swoim wieku a nie takie stare próchna.

Jeszcze jedno... jesteście ze sobą ponad miesiąc... wow, pewnie tyle razem już przeżyliście i dlatego chcecie razem zamieszkać...

otrząśnij się dziewczyno

Coś ty taki zbulwersowany.
To jej wybór, jeśli jej odpowiada taki facet to dlaczego nie.
To co jak ktoś jest po 40 to ma mieć tylko w tym samym wieku.
Zazdrość!

8

paulo71 napisał/a:
Tómek napisał/a:

otrząśnij się dziewczyno

Zazdrość!

Chyba nie do końca jej odpowiada, skoro rejestruje się na forum, i pyta obcych ludzi, czy warto być w takim związku.

9

Yaszka napisał/a:
paulo71 napisał/a:
Tómek napisał/a:

otrząśnij się dziewczyno

Zazdrość!

Chyba nie do końca jej odpowiada, skoro rejestruje się na forum, i pyta obcych ludzi, czy warto być w takim związku.

No bo facet ją olewa. Dla mnie to jakiś dupek.
Szczeże to bardzo duża różnica, 15 lat to już spora.

10

Tu nie chodzi o różnicę wieku, ale o różnicę doświadczeń i oczekiwań.

Ona: młoda, bez bagażu przeszłości, szukająca wielkiej miłości, normalnego związku ze wszystkimi "dodatkami", które się wiążą z zakochaniem
On: 40-letni rozwodnik z nastoletnią córką. Jemu ta wielka miłość i dodatki w sumie nie są potrzebne. On potrzebuje istoty płci żeńskiej, która płynnie wypełni braki po rozwodzie. Takiej, która się po prostu do niego wprowadzi i będzie kontynuowała w jego życiu stan z czasów małżeństwa.

Od początku widać, że te dwie osoby do siebie nie pasują. Że nie uda im się stworzyć związku, w którym obie strony będą usatysfakcjonowane. Ale autorka z jakiś powodów nie chce szukać mężczyzny spełniającego jej oczekiwania tylko wymyśliła sobie, że tego będzie próbowała "naprawić"...

11

paulo71 napisał/a:
Yaszka napisał/a:

No bo facet ją olewa. Dla mnie to jakiś dupek.
Szczeże to bardzo duża różnica, 15 lat to już spora.

Jeśli różnica wieku rozkłada się tak jak u autorki i jej faceta, to rzeczywiście spora - zbyt duża przepaść mentalna.

12

vinnga napisał/a:

On: 40-letni rozwodnik z nastoletnią córką. Jemu ta wielka miłość i dodatki w sumie nie są potrzebne. On potrzebuje istoty płci żeńskiej, która płynnie wypełni braki po rozwodzie. Takiej, która się po prostu do niego wprowadzi i będzie kontynuowała w jego życiu stan z czasów małżeństwa.

Ja też tak to odbieram. Autorka ma być taką chusteczką na otarcie łez po stresach z żoną (zapewne harpią big_smile). Być może za jakiś czas on sobie o wielkiej miłości przypomni, ale nie będzie to Autorka wątku.

BTW: miłość do 14-letniej córki a miłość do dziewczyny/kobiety to dwie różne sprawy. Jeśli w ogóle chcesz się zabierać za związek z tym panem (chociaż to słaby materiał, z tego co piszesz) to musisz się pogodzić z tym, że córka będzie zawsze w jego życiu, będzie mieć z nim kontakt, będzie przyjmować od niego pieniądze i prezenty.

13

Mila odpuść... Na pierwszym miejscu nigdy nie będziesz, do tego Romeo z niego jak był, tak będzie marny... W ogień za Tobą nie wskoczy, przyjacielem też nie będzie, fascynacja minie... Mając doświadczenie w związku ze sporo starszym od siebie facetem, dokładnie 13 lat, radzę abyś zakończyła znajomość... Różnica wieku jest spora, ale to pikuś, problemem są właśnie Wasze oczekiwania, sposób widzenia świata itp. - jak to ujęła Vinnga. Nawet jeśli wszystko się teraz zmieni, będą motylki i reszta, to później się rozczarujesz... Wcale nie twierdzę, że związek ze starszym facetem zawsze nie wychodzi, przeciwnie - ma swój urok, zalety, sama celuję w 40;) Ma dobre strony, wiele zalet, ale niestety też potrafi zdołować, zabrać dużo czasu i energii, w którymś momencie stwierdzisz, że i tak jesteś w tym samym miejscu - pomimo naprawdę szczerej miłości... Ale to już inna historia... Tak szczerze mówiąc, dla mnie naturalny jest fakt, że dziecko zawsze jest najważniejsze. Chyba nawet nie chciałabym być z facetem, dla którego jest coś ważniejszego niż dzieci... Hm,, Subiektywne odczucie;)

14

Ja uważam, że w każdym związku, bez znaczenia, czy różnica wieku jest duża czy mała, zainteresowanie tą drugą osobą musi być! poza tym to Ty musisz być szczęśliwa, odpowiedz sobie na pytanie, czy jesteś? Czy chcesz, aby Twoje życie tak wyglądało? Czy ten związek daje Ci mnóstwo radości?

15

Nie, dziecko nie jest najważniejsze. Dziecko posiada inny stopień "ważności" niż partner. Tych stopni się nie porównuje. Jeśli komuś zależy na stworzeniu prawdziwej rodziny to będzie ważne zarówno dziecko jak i partner/partnerka. Bo oba elementy są do rodziny niezbędne.
W opisywanym przypadku autorka wchodzi w relację, gdzie rodzina już jest/była. Ten facet już zapewne przeżył czas zwariowanego zakochania, podchodów, romantycznych uniesień. Teraz potrzebna mu jedynie kobieta do jego definicji stabilizacji. Co jest zupełnie sprzeczne z oczekiwaniami autorki, która nie przeżyła tego co on, a bardzo by chciała (co jest normalne i naturalne). Aż kłuje w oczy niedopasowanie. Mila, człowiek powinien szukać na partnera osoby, która spełnia jego najważniejsze priorytety. Z mniej ważnymi można próbować się dopasować, ale jeśli na starcie widać, że nie dostaniesz od niego tego co chcesz to po co w ogóle się w to pakować?

16

paulo71 napisał/a:
Tómek napisał/a:

otrząśnij się dziewczyno

Zazdrość!

nie jestem zbulwersowany, po prostu nie lubię kiedy ludzie nie używają tej narośli na szyi...

nikt mi nie wmówi ze ktoś po 40 który się spotyka z młoda siksa, to jest z nią dlatego ze jest wielce w niej zakochany. On jest zakochany ale w jej młodym ciele, dowartościowuje to go, podnosi status przed kolegami i nic więcej... a te młode siksy dają się wykorzystywać a potem wielkie lamenty jacy faceci to świnie.

prawda jest taka ze 40lat i 20 to dwa różne spojrzenia na świat, dwa rożne światy i takie coś nie ma racji bytu

17

Nie tak do końca dwa światy. To zależy czego dziewczyna oczekuje, choć wiadomo to spora różnica Tymciu. No ale jak ma się taką młodą to trzeba mieć portfel dość szeroki.

18

Moim zdaniem związek 20-latki z 40-latkiem jest możliwy. Pod warunkiem, że oboje podchodzą do tego świadomie i są świadomi własnych oczekiwań. Jeśli młoda kobieta oczekuje od mężczyzny dojrzałości, bezpieczeństwa (nie ukrywajmy - również finansowego), stabilizacji - znacznie starszy partner może spełnić te oczekiwania dużo lepiej niż przeciętny rówieśnik. Bardzo często jednak upodobanie do starszych partnerów mają kobiety, które miały słaby kontakt z ojcem lub ojca nie było w ich życiu. Wtedy szukają w partnerze tego, czego nie dostały w dzieciństwie. To mocno komplikuje sprawę, ponieważ nawet 40-letni mężczyzna potrzebuje partnerki, nie dużej dziewczynki.
Z drugiej strony jest podobnie - niektórzy mężczyźni lepiej się czują w towarzystwie znacznie młodszych kobiet. Jeśli przyczyną jest to, że czują się przy niej młodziej, że mają nadzieję na potomstwo (którego kobieta 40-letnia mogłaby im nie dać), jeśli pociąga ich osobowość młodszej kobiety - wszystko jest ok. Natomiast jeśli motywem jest chęć zaimponowania kumplom i/lub podreperowania swojego ego - już ok nie jest.

19 Ostatnio edytowany przez Tómek (2013-12-27 16:00:26)

paulo71 napisał/a:

Nie tak do końca dwa światy. To zależy czego dziewczyna oczekuje, choć wiadomo to spora różnica Tymciu. No ale jak ma się taką młodą to trzeba mieć portfel dość szeroki.

w obecnych czasach te małolaty w 40latkach pociagają tylko pieniądze...

jest to modne teraz i tyle... miłość umarła śmiercią naturalna przez media itp.;)

smutne ale prawdziwe

20

vinnga napisał/a:

Ten facet już zapewne przeżył czas zwariowanego zakochania, podchodów, romantycznych uniesień. Teraz potrzebna mu jedynie kobieta do jego definicji stabilizacji.

Ja akurat uważam, że zakochania, podchody i romantyczne uniesienia zdarzają się też takim po 40. Skąd ten pomysł, że motyle w brzuchu to tylko 20 latki??? To jest bzdura.

Autorka ma tylko problem z tym, że jej pan jest - jakby to ująć - wypalony (może chwilowo). Nic nie wiemy, z jakiej przyczyny on rozszedł się z żoną i w jakich okolicznościach. Czasami ludzie po szarpaninach rozwodowych przez długi czas dochodzą do siebie i nawet, jeśli się angazują w znajomości, to "na pół gwizdka".

Do tego w wypowiedzi autorki widzę pewną sprzeczność.

1. Są razem miesiąc. MIESIĄC, nie rok, dwa trzy. Może by tak dać facetowi chwilę na rozkręcenie się? Oni się tak naprawdę wcale nie znają, zwłaszcza biorąc pod uwagę odległość, która ich dzieli.

2. Facet chce, żeby autorka z nim zamieszkała. Po miesiącu razem bycia chce z nią mieszkać - to jest szybkie tempo, nie ukrywajmy. Biorąc pod uwagę, ze facet doświadczenie życiowe jakieś tam ma, to albo on jest nieodpowiedzialny idiota, albo jest zaangażowany bardziej, niż autorce się wydaje (i być może autorka ma przesadne oczekiwania).

3. "Powiedział mi ze on nie potrzebuje już takich emocji łał itd tylko jak wie ze ma kobietę to wie ze ona jest i nie potrzebuje do Niej wydzwaniać....to mu wystarczy ze ona gdzieś jest..."

To jak wy będziecie żyć razem? Z jednej strony wystarcza mu, że baba "gdzieś tam jest", a z drugiej po bardzo krótkiej znajomości nie ma oporów przed wspólnym mieszkaniem. Facet, który chce kobiety na dystans nie dążyłby do mieszkania z nią!!!!

Zastanawia mnie, na ile ta miłość jest realna, a na ile leci na skrzydłach Twoich fantazji i oczekiwań.

21

Autorko

ciezko mi powiedziec czy w wieku 22 lat jestes na tyle silna i hmm '' dojrzala'' by umiec byc w takim zwiatku gdy partner jest tyle starszy i do tego ma juz corke.

Mysle, ze powinnas byc ostrozna bo wg mnie 18 lat roznicy to jest duzo nawet za duzo...

Ja w wieku 25 lat poznalam swego obecnego meza , jest starszy o 13 lat...
U nas od poczatku bylo wspaniale, zamieszkalismy szybko ze soba-czego nie zaluje.

Z tego co piszesz to jednak miedzy wami nie jest ''rozowo'' dlatego odrazilabym ci wspolne mieszkanie...
Jestes mloda i niedojrzala i mozesz byc szybko zraniona...
Daj sobie czas na powazne decyzje , poznaj go troche, zobacz jak to sie wszytko potoczy.

22

Jesteście ze sobą miesiąc i już nie widać zaangazowania z jego strony. Wydaje mi sie, że chyba macie inne priorytety w zyciu i to jest problemem, a nie różnica wieku.

23

Nie ukrywajmy różnica wieku to i różne priorytety jak ktoś nie ma ambicji i leci tylko na mamonę to potem cierpi.
Ja tu nie widzę najmniejszej przyszłości dla tego związku i też wątpię by dziec ko dogadało się z jego partnerką jeśli ona jest zazdrosna o dziecko.

24

Witam,  moja 21 letnia siostra spotyka się od roku z 46 letnim mężczyzna.  Ma on żonę i dwójkę dzieci.  Moja siostra przebywa w Anglii,  ten facet jeździ do niej i kupuje jej drogie prezenty (ma własną firme). Mężczyzna mieszka blisko naszego stałego miejsca zamieszkania,  to tutaj się poznali.  Ich związek jest tajemnicą,  wyjeżdżają razem a siostra oklamuje ze jeździ gdzie indziej. Dowiedziałam się tego wszystkiego od jego żony, prosiła żebyśmy pomogli jej to przerwać ze względu na moja siostre która jest młoda i zakochana w tym bydlaku.  Podobno moja siostra nie jest jego pierwsza kochanka,  facet zdradza swoją żonę notorycznie na  każdym kroku z młodszymi dziewczynami.  Pomóżcie,  jak to skończyć?  Jak pomóc mojej siostrze?

25

Ja nie wierzyłam w dużą różnicę wieku, a szczególnie jeśli kobieta jest starsza. Ale sąsiadka ma teraz partnera i planują ślub, a on jest od niej młodszy o7 lat. Najlepsze jest to że poznali sie w centrum zapoznawczym i od tej pory są razem. Świetna para.

26 Ostatnio edytowany przez Mycha91 (2014-09-12 19:21:27)

kasia3000 napisał/a:

Ja nie wierzyłam w dużą różnicę wieku, a szczególnie jeśli kobieta jest starsza. Ale sąsiadka ma teraz partnera i planują ślub, a on jest od niej młodszy o7 lat. Najlepsze jest to że poznali sie w centrum zapoznawczym i od tej pory są razem. Świetna para.

Ale 7 lat to nie 18....

Posty [ 27 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Związek ze starszym mezczyzną

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024