Ile czasu minęło zanim dojrzeliście do decyzji o rozwodzie ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Ile czasu minęło zanim dojrzeliście do decyzji o rozwodzie ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Ile czasu minęło zanim dojrzeliście do decyzji o rozwodzie ?

Ile czasu mięło, co się musiało wydarzyć, że wiedziałyście/wiedzieliście,
ze to JUŻ i nie ma na co czekac?

Ja już złożyłąm broń i się poddałam. Wiem, że przed nami mur przez który już razem nie przejdziemy.

I w jednym momencie najchętniej stałabym już w sądzie i chciałabym żeby było po wszystkim.
Za chwilę myślę sobie: jeszcze nie.

Dlaczego? Dlaczego mimo,że mam pewność, że nic już się między nami nie wydarzy
to jednak ogarniają mnie wątpliwości i chcę dać czas... tylko tak naprawdę nawet nie wiem komu i po co.

Jak to jest?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Ile czasu minęło zanim dojrzeliście do decyzji o rozwodzie ?

Ja też się nad tym zastanawiam.
U mnie minął miesiąc i w żadnym wypadku nie czuję się jeszcze gotowa. Szczególnie, że mój mąż jest w bardzo dziwnym stanie. Jakby był w jakiejś malignie/opętaniu...
Jeszcze czekam, ale nadzieje z każdym dniem gasną sad

3

ja 13 lat .I o cale 13 .GLUPIE UCZUCIE JA STOISZ W SADZIE NA WPROST MALZONKA I ODCZYTUJA ZE TO,,KONIEC,,nie wiedzialam jak sie zachowac .nagle osoba z ktora dzielilas wszystko bedzie zwykla osoba jakie mijasz na ulicy .PISTKA A MOZE WOLNOSC OD MEKI TAK SIE CZUJE.

4

Moim zdaniem "ten czas" - to sprawa indywidualna.....moim zdaniem tym momentem krytycznym jest szacunek do samej siebie....tzn...jakby takie światło, które mówi Ci, nie rób tego, bo wyjdziesz na kretynkę , nie rób tego, bo tylko się upodlisz, skompromitujesz...jak te światło i ta myśl własnie jest w Tobie, wtedy jakby jest moment do zmiany, moim zdaniem. Ta zmiana, nie zawsze może coś polepszyć, ale sprawi że nie będziesz bierna i głupia.

5

malami136 napisał/a:

Ja już złożyłąm broń i się poddałam. Wiem, że przed nami mur przez który już razem nie przejdziemy.

I w jednym momencie najchętniej stałabym już w sądzie i chciałabym żeby było po wszystkim.

to jednak ogarniają mnie wątpliwości i chcę dać czas... tylko tak naprawdę nawet nie wiem komu i po co.

Jak to jest?

Witaj Małami smile

Hmm dojrzeć  do decyzji o rozwodzie... na to składa się wiele rzeczy,a może zachowań
byłego.... Wahanie było owszem szanse też miał której nie wykorzystał widocznie
wiedział co robi . Kiedy widzimy że Osoba którą pokochaliśmy,przez co weszliśmy w związek
małżeński, ma wszystko gdzieś:zdradza,pije,nie wraca na noc....nie szanuje wyzywa,podnosi
na nas rękę... to oznacza że straciliśmy zaufanie a miłość,może jeszcze się tliła wraz z tą
szansą daną w tamtym czasie,bo a nóż postanowi się poprawić i to zrobi..... ale tylko nadzieja została,a resztę diabli wzięli. Kiedy po prostu nie ma już środka na uratowanie
związku,a na siłę nie powinno się przymuszać nikogo  do pozostania...więc ŻEGNAJ

Pozdrawiam smile

6

malami136 napisał/a:

Jak to jest?

To jest temat rzeka, nie ma reguł, każdy ma swoja historie i kazdy decyduje sa w odpowiednim dla niego czasie...
Napisałaś bardzo oględnie o swej sytuacji dlatego trudno wywnioskowac...
Ja ci napisze na moim przykladzie...po tym jak zdradzilam meza on złozył wniosek...były 3 rozprawy ja sie wachalam, on tez...dzisiaj po 5 latach!!!! dojrzalam do rozwodu..on nie....wiec twoje pytanie jest skierowane do roznych osob z roznymi charakterami, powodami i przyczynami...to sprawa indywidualna...jednemu wystarczy tydzien drugiemu braknie lat:-)

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Ile czasu minęło zanim dojrzeliście do decyzji o rozwodzie ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024