jak rozmawiać z partnerką - proszę o radę - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » jak rozmawiać z partnerką - proszę o radę

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

Temat: jak rozmawiać z partnerką - proszę o radę

Na samym początku chciałbym wszystkich bardzo gorąco powitać smile

Szanowne Forumowiczki i Forumowicze mam pewien problem z którym nie mogę sobie sam poradzić a próbuję ugryźć go już od jakiegoś czasu. W sumie to cała trudność polega na tym że potrzebuję porozmawiać ze swoją partnerką i nie mam pojęcia jak się do tego zabrać bo gdy próbuję zacząć temat ona od razu zmienia wątek lub szybko mnie zbywa.

Bardzo prosiłbym o jakąś pomoc bo już jestem mocno poirytowany całą sytuacją i nie wiem co o tym myśleć, również byłoby miło gdyby Panie przedstawiły swój punkt widzenia.

Sprawa wygląda tak: Jestem z moją kobietą prawie 7 lat, jeśli chodzi o sprawy łóżkowe to mamy około sześcio letni staż. Na początku wiadomo, powoli, ostrożnie, czas na poznanie się. Po pewnym czasie nasze życie łóżkowe stało się bardzo "dynamiczne". Kochaliśmy się bardzo dużo i często. Naszym igraszkom prawie zawsze towarzyszyła fajna atmosfera, świece, winko, fajna bielizna itp. Noce były długie i gorące. Było po prostu fantastycznie. Jednak od mniej więcej 2 lat czasu coś się stało. Drastycznie spadła ilość i przede wszystkim jakość naszego współżycia. Moja dziewczyna w łóżku (nie chcę użyć tego stwierdzenia ale po prostu jest ono wybitnie trafne niestety) leży jak kłoda. Zero jakiejś emocji po prostu porażająca bierność i nawet jakby czasem niechęć chociaż nie zmuszamy się i nie robimy tego na siłe. Oczywiście atmosfera żadna, byle szybko i do spania... Sam nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć. Chciałem o tym porozmawiać, już nie raz i nie dwa próbowałem poruszyć temat. Próbowałem kombinować, lawirować ale też próbowałem uderzyć prosto z mostu. Tak jak na wstępie mówiłem moja dziewczyna unika tego tematu jak ognia. I ja już nie mam pomysłu co zrobić i jak z nią gadać? Co Wy na to?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: jak rozmawiać z partnerką - proszę o radę

Minetka jej nie rusza? NIe ma orgazmów? Nie potrzebuje bliskości?

3

A próbowałeś pieszczot nawet jak ona leży jak kłoda to ty się nie zniechęcaj pokaż jej że kochasz jej ciało. Zrób jej romantyczną kolację kup kwiaty albo zrób to co kiedyś was bardzo podniecało np. wspólna kąpiel lub coś innego.

A co do tych rozmów to nie nalegaj tylko zwróć uwagę na jej zachowanie czy nic się nie zmieniło? Niektóre kobiety są skryte i nie mówią w prost co je boli tylko pokazują to na tysiąc innych sposobów. Przyjrzyj jej się uważnie

4

kenobi napisał/a:

Plus:
- jak jest między Wami na co dzień?
- czy Twoja kobieta bierze jakieś lekarstwa? Tabsy anty?
- czy jest zestresowana, czy w jej rodzinie, otoczeniu, w pracy/szkole zdarzyły/zdarzają się jakieś nieprzyjemne, stresogenne sytuacje?
- jesteś pewien, że nikogo nie ma na boku?
- czy okazuje jakiekolwiek zainteresowanie seksem (nie mówię o łóżku, tylko np. rozmowach, żartach, podtekstach)?
- czy okazuje Ci miłość i czułość?
- czy Ty okazujesz jej miłość i czułość?
- robicie coś interesującego razem, wychodzicie gdzieś, bawicie się?

5

mała 667 napisał/a:

A próbowałeś pieszczot nawet jak ona leży jak kłoda to ty się nie zniechęcaj pokaż jej że kochasz jej ciało. Zrób jej romantyczną kolację kup kwiaty albo zrób to co kiedyś was bardzo podniecało np. wspólna kąpiel lub coś innego.

A co do tych rozmów to nie nalegaj tylko zwróć uwagę na jej zachowanie czy nic się nie zmieniło? Niektóre kobiety są skryte i nie mówią w prost co je boli tylko pokazują to na tysiąc innych sposobów. Przyjrzyj jej się uważnie

No właśnie staram się jak tylko mogę. Mimo tego że jesteśmy ze sobą już trochę czasu to w moim odczuciu w naszym związku nie ma rutyny, jest "świeżo". A co do rozmów to nie nalegam tylko próbuję delikatnie podejść.

kenobi napisał/a:

Rzadko kiedy w ogóle chce. Ale jak już chce to ją rusza i to bardzo wink

Lwica_ napisał/a:

Plus:
- jak jest między Wami na co dzień?
- czy Twoja kobieta bierze jakieś lekarstwa? Tabsy anty?
- czy jest zestresowana, czy w jej rodzinie, otoczeniu, w pracy/szkole zdarzyły/zdarzają się jakieś nieprzyjemne, stresogenne sytuacje?
- jesteś pewien, że nikogo nie ma na boku?
- czy okazuje jakiekolwiek zainteresowanie seksem (nie mówię o łóżku, tylko np. rozmowach, żartach, podtekstach)?
- czy okazuje Ci miłość i czułość?
- czy Ty okazujesz jej miłość i czułość?
- robicie coś interesującego razem, wychodzicie gdzieś, bawicie się?

No to po kolei:
1. Bardzo dobrze, bez żadnych kwasów. Nie ma rutyny, podchodzimy do siebie wzajemnie z pozytywnym dystansem bez napinki
2. No bierze anty. Odkąd pamiętam to bierze. Poza tym nic.
3. Stres to raczej taki codzienny. Każdy się czymś stresuje mniej lub bardziej. Sprawy rodzinne jak najbardziej ok
4. Nie daje mi podstaw żebym podejrzewał że ma kogoś na boku. Więc raczej jestem pewien że nie ma.
5. Wykazuje zainteresowanie. Czyta artykuły na ten temat, czasem jakiś niegrzeczny żarcik rzuci
6. Tak. Ale że tak powiem zauważyłem dużą zmianę w tej kwestii. Kiedyś gorąca charakterna babka a teraz przytulanka
7. Tak na różne sposoby
8. Tak się składa że mamy dużo wspólnych zainteresowań i to bardzo zróżnicowanych. A co do zabawy to właśnie tego trochę mało. Generalnie nie chodzimy bo nie wykazuje entuzjazmu, ja pobawić się lubie

6

Przejmij inicjatywę, ona mogła znudzić się praktykowaną przez długi czas formą zbliżenia. Następnym razem jak będziecie się rozkręcać pchnij ją na łóżko, by upadła plecami do ciebie. Zbliż się do niej i niech poczuje ciężar twojego ciała na sobie tak aby nie mogła się uwolnić, złap ją za nadgarstki obu rąk i pochwyć jej ręce mocno jedną dłonią. Druga ręką złap ją za włosy i pociągnij tak żeby jęknęła, nachyl się nad jej szyją i namiętnie całuj. Później szepnij jej do ucha coś niegrzecznego, w stylu - kocham cie ale dziś będziesz moją małą dziwką. Puść jej włosy i zacznij pieścić jej ciało tylko inaczej niż dotychczas, a tak aby poczuła się zawstydzona. Następnie zejdź z niej, puść jej ręce i odepchnij ją od siebie dając jej szanse na ucieczkę, po czym chwyć za nogi i energicznie przyciągnij ją do siebie. Wymierz kilka klapsów powiedz możliwie niskim głosem jak bardzo ją pożądasz i co z nią będziesz zaraz robił, złap ją mocno za biodra i nie oszczędzaj jej.

7

Scorpion napisał/a:

Przejmij inicjatywę, ona mogła znudzić się praktykowaną przez długi czas formą zbliżenia. Następnym razem jak będziecie się rozkręcać pchnij ją na łóżko, by upadła plecami do ciebie. Zbliż się do niej i niech poczuje ciężar twojego ciała na sobie tak aby nie mogła się uwolnić, złap ją za nadgarstki obu rąk i pochwyć jej ręce mocno jedną dłonią. Druga ręką złap ją za włosy i pociągnij tak żeby jęknęła, nachyl się nad jej szyją i namiętnie całuj. Później szepnij jej do ucha coś niegrzecznego, w stylu - kocham cie ale dziś będziesz moją małą dziwką. Puść jej włosy i zacznij pieścić jej ciało tylko inaczej niż dotychczas, a tak aby poczuła się zawstydzona. Następnie zejdź z niej, puść jej ręce i odepchnij ją od siebie dając jej szanse na ucieczkę, po czym chwyć za nogi i energicznie przyciągnij ją do siebie. Wymierz kilka klapsów powiedz możliwie niskim głosem jak bardzo ją pożądasz i co z nią będziesz zaraz robił, złap ją mocno za biodra i nie oszczędzaj jej.

Wszystko fajnie, pieknie, ale takie zabawy trzeba lubić i się dobrze rozumiec z partnerem, bo jeśli nie... to nie będzie fajerwerków smile A jeśli dotego dochodzi totalny spadek libido spowodowany tabletkami anty (co jest wielce prawdopodobne) to dziewczyna jeszcze może się odwrócić i zasunac w szczęke.

8

Też mi ryzyko, jeśli nie spróbuje to się nie przekona. W jego sytuacji nie ma nic do stracenia.

9

Zęby ma do stracenia. A do nabycia podbite oko big_smile

10

Benita72 napisał/a:

Zęby ma do stracenia. A do nabycia podbite oko big_smile

Albo gigantyczny foch. W ekstremalnych przypadkach oskarżenie o próbę gwałtu XD

Takie rzeczy trzeba umieć robić i wiedziec kiedy można, a nie "próbować" tongue

11

No co do tabletek to pisal ze zawszce je brala wiec raczej nie powinna byc wina ich chodz moge sie myslic. jezeli zauwazyl ze jest nie tak jak bylo to jednak cos musi sie dziac zwlaszca jak unika tematu a nie ze mowi ze nie zauwazyla zeby cos sie zmienilo. Nie ciekawie tak byc tyle czasu jest super a potem nagla zmiana.

12

Ja miałam podobnie, chociaż staż związku sporo krótszy. U mnie podziałał nowy sposób pieszczot, po prostu mój facet odkrył coś, o czym sama nie wiedziałam. I teraz znowu jest tak jak było. wink Nie zniechęcaj się, szukaj, próbuj, i przede wszystkim - pokaż, że Tobie również zależy. No i sądzę, że Twoje potrzeby również powinny być dla Niej ważne więc ta rozmowa jednak ma kluczowe znaczenie.

13

mar3 napisał/a:

No co do tabletek to pisal ze zawszce je brala wiec raczej nie powinna byc wina ich chodz moge sie myslic. jezeli zauwazyl ze jest nie tak jak bylo to jednak cos musi sie dziac zwlaszca jak unika tematu a nie ze mowi ze nie zauwazyla zeby cos sie zmienilo. Nie ciekawie tak byc tyle czasu jest super a potem nagla zmiana.

no właśnie - zawsze, a to nie jest obojętne dla organizmu.

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » jak rozmawiać z partnerką - proszę o radę

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024