czy to jest amulet czy krzyż jakie ma znaczenie??? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELIGIA - DUCHOWE POSZUKIWANIA » czy to jest amulet czy krzyż jakie ma znaczenie???

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

1 Ostatnio edytowany przez ewelinka111 (2013-12-14 13:22:39)

Temat: czy to jest amulet czy krzyż jakie ma znaczenie???

Witam. kupiłam w sklepie dany przedmiot myślałam że to kwiatek ale okazało się że ma znaczenie religijne ??? na odwrocie znajduje się napis BIBLIA 1776 .czy ktoś zna znaczenie i symbolikę krzyża lub amuletu ??? wkleiłam foto krzyża do awatara ))
dziękuję za odpowiedz

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: czy to jest amulet czy krzyż jakie ma znaczenie???

Niestety nie widać awataru.

Co do amuletów i symboli.

Istnieją dwie możliwości:

1. świat nadprzyrodzony nie istnieje - wówczas okoliczność co tam na szyi nosisz nie ma większego znaczenia;

2. świat nadprzyrodzony istnieje, wówczas to co zakładasz sobie na szyję lub palce jest znakiem Twojej przynależności, aktem woli.

Problem w tym, że nie wiemy, która z tych możliwości jest prawdziwa. Nie mniej jeżeli prawdziwa jest możliwość 2 to Twoja wiara lub niewiara nie ma specjalnie znaczenia. Dość dobrze ujął to mój prof. z psychiatrii. Wskazał, że rozwój tej dziedziny powinien sprawić, że problem egzorcyzmów powinien zniknąć, ale jakość nie zniknął, wiec - trochę humorystycznie - powiedział tak: OD CZASÓW OŚWIECENIA ZACZĘTO GŁOSIĆ, ŻE DEMONÓW NIE MA. NAJWYRAŹNIEJ DEMONY NIE CZYTAJĄ PODRĘCZNIKÓW PSYCHIATRII I NIE ZOSTAŁY W TYM ZAKRESIE UŚWIADOMIONE.

Słowem jeżeli masz jakieś wątpliwości co do symbolu, jaki zakupiłaś albo postaraj się poszukać wyjaśnienia u kompetentnej osoby albo symbol do jeziora.

3

Może chodzi Ci o to:

http://img51.imageshack.us/img51/4373/ketz.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Anch, ankh ("crux ansata", "krzyż egipski") w mitologii egipskiej hieroglif oznaczający życie. Ankh w starożytnym Egipcie był symbolem płodności, jego kształt miał symbolizować kobiece łono. Był symbolem życia. Współcześnie słusznie nadaje mu się mistyczne, oraz magiczne znaczenie. (wikipedia)

4

amulet czy symbol, kawałek śmiecia, ale dla niektórych ważny relikt. osobiście dla mnie jest on do oddania lub wywalenia. może przyciągać złe demony jeśli był wykorzystywany w okultyzmie. moja opinia.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELIGIA - DUCHOWE POSZUKIWANIA » czy to jest amulet czy krzyż jakie ma znaczenie???

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024