Kogel Mogel - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

1

Temat: Kogel Mogel

Film wydaje sie być komedią. Ale jak dla mnie to tragedia. A skoro już, po wczorajszej interesującej wymianie zdań. Zachaczyliśmy o ten film. Naszło mnie tak, żeby to skomentować.  Ten film w rzeczywistości opowiada o dziewczynie która ma kompletnie zmarnowane życie. Jej marznia legną w gruzach. Bo ma wokół siebie samych negatywnych ludzi. Zanalizujmy:
Rodzice: Hmm matka zupełnie bez zdania, zmanipulowana i poodporządkowana psychopatycznemu mężowi. Z koleji ojciec bohaterki to człowiek, rządny, unieszczęsliwiający innych swoją chorą ambicją. I nie wiem dlaczego, układa innym życie, myśląc że to jego święte prawo. Urocze!
Staszek Kolasa- Zupełnie jakby nie umiał zliczyć do trzech. Nie wiem dlaczego, chce się ożenić z tą Kaśką.
Paweł Zawada- NAJBARDZIEJ NEGATYWNA POSTAĆ Z CĄŁEGO FILMU!!!!!!! Szowinista, egoista, prostak, manipulant. Nie wiem jak wielkim chamem trzeba być żeby zachować się wobec własnej żóny tak jak owy Zawada. Ja takiego to bym w d.. kopneła kasę zabrała i w ogóle. Najpierw siłą zmusza dziwczynę do ślubu, marnuje jej marzenia a zarazm życie. Niedotrzymuje obietnic, zmusza Kaśkę do tego żeby został matką. A przcież takie wymuszone macierzyństwo, to czy ona pokocha swoje dziecko wątpię?! Nie nagrali 3 częśći po to był by hardcore. Może w 3 części ta Kaśka wreszcie wykiwała by tych wszystkich ciupów i spełniła swoje marzenia. Bo tak to klapa na całej lini, stracone marzenia, zmarnowane życie a wszystko przez szowinistycznego gnoja i psychicznego tatusia. POPROSTU LUKS!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Kogel Mogel
Wilena napisał/a:

ojciec bohaterki to człowiek, rządny

Mogłabyś napisać kto to jest człowiek rządny ?

3 Ostatnio edytowany przez gojka102 (2013-12-05 10:24:06)

Zdaje mi się,że recenzowanie komedii nie jest Twoją mocną stroną. Weź może się za to co Ci lepiej wychodzi. Przecież komedia na tym polega,że wszystko jest PRZERYSOWANE. Więc do czego Ty się odnosisz? Do filmu z 1988 roku? Ominęła Cię transformacja, zmiana ról w gospodarstwach domowych, wkroczenie elektryczności i netu pod strzechy?
Jeśli jesteś naprawdę tą za którą się podajesz to nie masz zwyczajnie ŻADNEGO punktu odniesienia bo niczego z tamtych czasów nie pamiętasz. Tak się składa, że mam uczennice w Twoim wieku i one ten film(a właściwie ona- bo oglądała tylko jedna) traktują  jak komedię-zero odniesień do życia.

Dla mnie najśmieszniejszą postacią jest małżeństwo z "warszafki".Debil- doktor Wolański zmagający z debilną żonką( takie cuś jak Malinka- nuworyszka w miejskiej middle class) i jeszcze bardziej lub tak samo debilną mamusią.

Wyluzuj trochę dziewczynko- ten film jest sprzed dwudziestu paru lat.Ogarnij się,poczytaj  albo poogądaj coś na czasie i nie roztkliwiaj się nad przerysowaną wsią z lat osiemdziesiątych.
Polecam dokument Czekając na weekend.

4

gojka102 napisał/a:

Zdaje mi się,że recenzowanie komedii nie jest Twoją mocną stroną. Weź może się za to co Ci lepiej wychodzi. Przecież komedia na tym polega,że wszystko jest PRZERYSOWANE. Więc do czego Ty się odnosisz? Do filmu z 1988 roku? Ominęła Cię transformacja, zmiana ról w gospodarstwach domowych, wkroczenie elektryczności i netu pod strzechy?
Jeśli jesteś naprawdę tą za którą się podajesz to nie masz zwyczajnie ŻADNEGO punktu odniesienia bo niczego z tamtych czasów nie pamiętasz. Tak się składa, że mam uczennice w Twoim wieku i one ten film(a właściwie ona- bo oglądała tylko jedna) traktują  jak komedię-zero odniesień do życia.

Dla mnie najśmieszniejszą postacią jest małżeństwo z "warszafki".Debil- doktor Wolański zmagający z debilną żonką( takie cuś jak Malinka- nuworyszka w miejskiej middle class) i jeszcze bardziej lub tak samo debilną mamusią.

Wyluzuj trochę dziewczynko- ten film jest sprzed dwudziestu paru lat.Ogarnij się,poczytaj  albo poogądaj coś na czasie i nie roztkliwiaj się nad przerysowaną wsią z lat osiemdziesiątych.
Polecam dokument Czekając na weekend.

Zgadzam się i podpisuje pod tym co gojka napisała.

A co do "czekając na weekend" to ja się panicznie boję tego filmu, bo mam wrażenie, że nic a nic się w mentalności nie zmieniło od wczesnych lat 90- tych... Najbardziej mnie przeraziły te dzieciaki, które mieszkały we wsi z 50 km od Warszawy. Bo jeszcze te, co były gdzieś na dzikich wsiach przy granicy, to już mniej. Ale tamte właściwie spod Warszawy, które wszystko miały na wyciągnięcie ręki, wystarczyło wsiąść w PKS... Straszne...

5

Wilena napisał/a:

Film wydaje sie być komedią. Ale jak dla mnie to tragedia. A skoro już, po wczorajszej interesującej wymianie zdań. Zachaczyliśmy o ten film. Naszło mnie tak, żeby to skomentować.  Ten film w rzeczywistości opowiada o dziewczynie która ma kompletnie zmarnowane życie. Jej marznia legną w gruzach. Bo ma wokół siebie samych negatywnych ludzi. Zanalizujmy:
Rodzice: Hmm matka zupełnie bez zdania, zmanipulowana i poodporządkowana psychopatycznemu mężowi. Z koleji ojciec bohaterki to człowiek, rządny, unieszczęsliwiający innych swoją chorą ambicją. I nie wiem dlaczego, układa innym życie, myśląc że to jego święte prawo. Urocze!
Staszek Kolasa- Zupełnie jakby nie umiał zliczyć do trzech. Nie wiem dlaczego, chce się ożenić z tą Kaśką.
Paweł Zawada- NAJBARDZIEJ NEGATYWNA POSTAĆ Z CĄŁEGO FILMU!!!!!!! Szowinista, egoista, prostak, manipulant. Nie wiem jak wielkim chamem trzeba być żeby zachować się wobec własnej żóny tak jak owy Zawada. Ja takiego to bym w d.. kopneła kasę zabrała i w ogóle. Najpierw siłą zmusza dziwczynę do ślubu, marnuje jej marzenia a zarazm życie. Niedotrzymuje obietnic, zmusza Kaśkę do tego żeby został matką. A przcież takie wymuszone macierzyństwo, to czy ona pokocha swoje dziecko wątpię?! Nie nagrali 3 częśći po to był by hardcore. Może w 3 części ta Kaśka wreszcie wykiwała by tych wszystkich ciupów i spełniła swoje marzenia. Bo tak to klapa na całej lini, stracone marzenia, zmarnowane życie a wszystko przez szowinistycznego gnoja i psychicznego tatusia. POPROSTU LUKS!

Oj, nieuważnie ten film oglądałaś.
Dobrze, że postać Piotrusia pominęłaś, choć jego obraz był bardzo rzeczywisty.
Matka Kaśki, nie wiem czy zauważyłaś, jedno mężowi gadała, a drugie robiła (co uważała za stosowne)
Ojciec - mimo "chorych" ambicji miał na uwadze dobro córki i jej prawo wyborów, do których w końcu się dostosowywał, z większym lub mniejszym entuzjazmem.
Co do Pawła Zawady - gdzie on ją SIŁĄ do ślubu zmuszał?
Wymuszone macierzyństwo - troszkę przerysowałaś, antykoncepcji szeroko rozwiniętej jeszcze wtedy nie było, kalendarzyk małżeński był najpopularniejszy. Kładąc się co noc kolo męża, chyba Kaśka wiedziała jakie są tego konsekwencje. A może nóżki razem cały czas trzymała? no proszę Cię...

Urzeczywistniła swoje marzenia - poszła na studia. Droga do tego wyboista, mocno przerysowana, ale to w końcu komedia, a nie biografia (lub dramat).

6

A mi się ten film bardzo podoba i oglądałam go chyba milion razy. Koleżanka która założyła temat chyba za bardzo przeżywa i porównuje świat z filmu do rzeczywistości (niektórzy tak mają). Nie zgadzam się w ogóle z jej opinią. Kogel mogel to komedia a życie ludzi, które jest tam przedstawione mimo wszystko podoba mi się. Zaryzykuję stwierdzenie że chciałabym żyć w tamtych czasach, bez i internetu, telefonu itd.
A Ty moja droga wyluzuj i nie nakręcaj się tak z powodu komedii sprzed kilkudziesięciu lat :-)

7

Dobra Historia wink

8

Powiem krótko. Ten film to rewelacja z epoki prawdziwych filmów w porównaniu do obecnej rzeczywistości w formacie pamiątek z wakacji i jakichś M jak żyg

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024