Dziewczyny mam lekką grupę niepełnosprawności pracuje jako sprzątaczka biurową:) dostałam tylko dlatego tę pracę bo mam grupę maja zniżkę agencje pracy chronionej mieszkań w małym miasteczku tzw zadupie bezrobocie mąż ma pracę ja jestem po lo bez zawodu , czuje że niedługo stracę grupę żeby ją utrzymać trzeba leżeć w szpitalu ją nie chce nie potrafię skoro mi lepiej to po co nie umiem udawać czy dla zdrowych osób nie ma pracy czy to się zmieni?
Witaj Sylwio
A jaki region reprezentujesz? W sumie w całym kraju jest zle z pracą.Fakt na prowincjach
tym bardziej.Co do grupy,to też bywa w każdym regionie różnie. U nas np 3 grupa,to już starają się ludzie a żeby mieć wyższą,bo z tą w ogóle nie będą przyjmować.Jest coraz mniej
zakładów Pracy Chronionej,lub te w których jakiś tam procent są ludzie ze stopniem Niepełnosprawności.
Zakłady np Koreańczyków nie mają w ogóle zatrudnienia dla takich osób.Pracownik ma
być zdrowy i zapierniczać na nich..... nie ma że boli... czyli żadnych ulg. Nie wiem jak daleko jesteś od większego miasta ,abyś może dojeżdżała jeśli znalazłabyś pracę....