Chcę poznać mężczyznę do wzięcia - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Chcę poznać mężczyznę do wzięcia

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 21 ]

Temat: Chcę poznać mężczyznę do wzięcia

Jak w temacie. Jestem sama i w związku jeszcze nie byłam. Obwiniałbym o to bycie domatorką, przy czym trudno chodzić na imprezy gdy nie ma się na to ochoty.

Na randkach byłam jedynie z facetami poznanymi w sieci i tylko 2 spośród wielu były przyjemne. Jednak nie spodobałam się im tak bardzo jak oni mnie, więc nic z tego nie wychodziło, po paru wiadomościach poznawali kogoś kto im bardziej w jakiś sposób odpowiadał i kontakt się urywał.

Próbowałam chodzić sama w różne miejsca - koncerty, spacery itp. przy czym nikt do mnie nie zagadał a ja sama nie mam śmiałości (tym bardziej że np. w ogrodzie botanicznym spotykałam same pary lub matki z dziećmi).

Trudno mi znaleźć i zainteresować sobą mężczyzn którzy mi się podobają i choć zeszłam już z wymagań dotyczących wyglądu czy intelektu, to myślę że jak zrezygnuję z osobowości czy szeroko pojętej dobroci to nic mi nie zostanie.

Moje pytanie brzmi: gdzie, idąc sama mam szansę poznać kogoś ciekawego?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Chcę poznać mężczyznę do wzięcia

Wiesz co nie znam nikogo kto by poszedł specjalnie gdzieś  aby poznać kogoś i poznał partnera na życie. Raczej się kogoś przypadkiem poznaje. Oczywiście jak się siedzi w domu to nie sprzyja to i warto wychodzić częściej, poszerzyć kręgi zainteresowań/znajomych itp.
Może wychodź tam gdzie lubisz i gdzie są mężczyźni ale nie z nastawieniem, że musisz tam poznać męża:) Na portalach też możesz być, co Ci szkodzi.
Z mojej strony polecam wyjazdy, sport, domowe imprezy a na internecie bardziej hobbistyczne fora niz portale randkowe.  Ale sama  jestem  teraz singielką więc może ktoś coś poradzi, chętnie poczytam:)

3

Zapisz się na "coś". Jakiś kurs, może do jakiegoś klubu zainteresowań/sportowego. Urozmaicisz swoje życie, a przy okazji może poznasz miłego mężczyznę smile

4

maga164 napisał/a:

....Moje pytanie brzmi: gdzie, idąc sama mam szansę poznać kogoś ciekawego?

A jeśli podam Ci miejsce i czas - przyjdziesz? big_smile

5

Czemu akurat chcesz szukać sama? Najłatwiej jest kogoś poznać wychodząc gdzieś ze znajomymi, poznając nowych ludzi gdzieś na mieście cała grupką, lub poznawać znajomych, znajomych.
Siedzenie w domu, nawet jeśli siedzisz przed ekranem komputera zbyt wiele Ci nie da, realizuj pasję, może w ten sposób poznasz kogoś kto będzie Ci odpowiadał.
Nie szukaj na siłę mężczyzny do wzięcia, jeśli potencjalny kandydat,odpowiadający oczekiwaniom, stanie na Twojej "przy okazji", na domówce u znajomych, w kolejce do warzywniaka na pewno go nie przeoczysz.
Żyj, baw się, realizuj i mniej oczy szeroko otwarte, nie szukaj na siłę, nie szukaj bo musisz, nie szukaj wedle ściśle wytyczonego schematu, nie szukaj partnera na całe życie, po prostu wyjdź do ludzi smile

6

Moi przyjaciele i znajomi są podobni do mnie to też ciepłe kluchy, które w deklaracjach pójdą wszędzie, jednak gdy przyjdzie co do czego nikt nie ma czasu lub ochoty (pójdźmy za tydzień, pojutrze mam duże koło, średnio się dziś czuję, pada...).

N4VV, nie w każde, na pewno w publiczne, żeby jak by co była droga ucieczki... smile

7

agnik napisał/a:

....

Agnik, co Cie na takie śliskie teorie wzięło?
"Potencjalny kandydat, odpowiadający oczekiwaniom" - już widze jak maga posiłkuje się checklistą oczekiwań na szybko wywlekaną z podorędzia (znaczy z torebki).
Czasem kurcze można o czymś zapomnieć i wtopa gotowa. (Tak jak Wrona z tym bezpiecznikiem od zwalniacza podwozia.)

W ogóle mam wrażenie, że podeszłaś okrutnie schematycznie. Napisałaś: "nie szukaj na siłę, nie szukaj bo musisz, nie szukaj wedle ściśle wytyczonego schematu, nie szukaj partnera na całe życie, po prostu wyjdź do ludzi" - skąd domniemanie, że szuka na siłe lub musi? Może chce i za przyczyną tegoż działa?

"nie szukaj wedle ściśle wytyczonego schematu" - właśnie schemat próbujesz jej narzucić. Nie wiem, czy w jej sytuacji jest to schemat dobry - potrafię wyobrazić sobie sytuacje, że nie jest.

Uziemiasz jej pomysłowość kierując na stereotypowe tory.

8

Może się ktoś wypowie kto szukał i znalazł lub nie szukał i znalazł GDZIE:)
Jak znajomych ciężko wyciągnąć to postaraj się wejść w nowe środowiska,  albo odnów danwe kontakty. Poza tym jest dużo imprez/wydarzeń/wyjazdów organizowanych dla singli gdzie można poznać nowe towarzystwo. Ale czy partnera to hm.

9

Lady09 napisał/a:

Może się ktoś wypowie kto szukał i znalazł lub nie szukał i znalazł GDZIE:)
Jak znajomych ciężko wyciągnąć to postaraj się wejść w nowe środowiska,  albo odnów danwe kontakty. Poza tym jest dużo imprez/wydarzeń/wyjazdów organizowanych dla singli gdzie można poznać nowe towarzystwo. Ale czy partnera to hm.

Obawiam się, że na wyjazdy dla singli nie stać mnie aktualnie - ani finansowo, ani czasowo. Szukam obecnie różnych klubów, które nie są klubami nocnymi czy gogo smile, kursy też wchodzą w grę, ale moje możliwości finansowe są bardzo mocno ograniczone.

Bieg za pasjami też nie zawsze pomaga - lubiłam rysować, nie byłam jednak artystką przez wielkie A i po zapisaniu się na kurs rysunku (co by rozwinąć umiejętności) nie mogłam się za bardzo porozumieć z obecnymi tam ludźmi - wielkie emocje, wielki artyzm - ach ach... Czułam się wykluczona, w swoim rysowaniu i kochaniu sztuki jestem raczej pokorna i nie epatuję tym co robię ani czuję.

Mam na oku parę kół zainteresowań, jednak dotychczas na różnych spotkaniach udawało mi się porozumieć raczej z kobietami niż z mężczyznami.

Byłabym jednak ciekawa doświadczeń innych osób - gdzie spotkały swoich partnerów, nie tylko tych teraźniejszych, być może pomijam jakieś opcje które byłby idealne dla mnie.

10 Ostatnio edytowany przez piekny_nick (2013-11-12 01:21:44)

maga164 napisał/a:

Byłabym jednak ciekawa doświadczeń innych osób - gdzie spotkały swoich partnerów, nie tylko tych teraźniejszych, być może pomijam jakieś opcje które byłby idealne dla mnie.

ja- net, jeśli Cię to w jakiś sposób ratuje.. xD

Dodam tylko jeszcze, że jestem podobnie, jak Ty- domatorką, więc mamy coś wspólnego big_smile i ta rada wydaje się jak ulał dla takich jak my- może warto się zakręcić tu i tam po necie własnie, tyko broń boże nie na portalach randkowych itp. wink

11

maga164, bądź otwarta na znajomości, ale przestań ich szukać na siłę. Poznaj lepiej siebie, poczytaj książki o kobietach, które podziwiasz (tylko nie durne poradniki!), zacznij robić to, o czym zawsze marzyłaś. Mężczyzna sam się wtedy znajdzie, bo kobiety, które dbają o siebie i wiedzą czego chcą przyciągają facetów jak magnes. Może poznasz go na jakimś kursie, w klubie bilardowym, a może po prostu będzie to sąsiad wink Powodzenia!

Fajnych chłopaków poznałam:
- na kursie angielskiego w szkole językowej,
- w pociągu,
- na imprezie u przyjaciółki,
- wyprowadzając psa.

12

Ja przez znajomych... I - czysto teoretycznie - gdybym miała teraz "szukać", to też najpierw rozejrzałabym się dokładnie w bliższych i dalszych kręgach znajomych.

Wydajesz się wrażliwą, skromną, ciekawą dziewczyną - powodzenia!

13

Moniq92 napisał/a:

maga164, bądź otwarta na znajomości, ale przestań ich szukać na siłę. ....

Czym się różni szukanie na siłę, od szukania nie na siłę?

Może powyższe znaczy po prostu: przestań szukać w ogóle - samo sie znajdzie.

14

Dla mnie ta różnica tkwi w tym, że "szukanie" jest po prostu określeniem zwykłej otwartości na to, co przynosi Ci życie, ewentualnie delikatnym prowokowaniem go (życia smile) poprzez zwiększoną aktywność towarzyską, hobbystyczną etc. A "szukanie na siłę" jest przejawem desperacji, frustracji, najczęściej występującym po jakimś okresie "zwykłego szukania", i najczęściej jest też związane z obniżaniem poprzeczki ewentualnym partnerom.

Ale to tylko moja interpretacja smile

15

Myślę, że to może być jakiś pomysł by spróbować "innych" miejsc w internecie.

Co do znajomych, to nie wiem jak miałabym zakomunikować że kogoś szukam - nie chciałabym, by w razie niepowodzeń przez dłuższy czas, zaczęto mi okazywać współczucie z tego powodu że jestem sama. Jest to jakieś wystawienie siebie na łaskę i niełaskę innych. Teraz nie mam tego problemu, bo ludzie z którzy nie utrzymują ze mną zażyłych kontaktów biorą mnie za singielkę z wyboru.

Nie jestem zdecydowanie fanką biernego czekania, moje motto to raczej - wszystko posuwa się do przodu tylko o tyle, o ile jest przez nas przesuwane. Owszem mogłabym czekać, ale wcale nie ma pewności że w odpowiednim czasie bym się doczekała, a poza tym... Przydałby mi się już teraz big_smile

16

a w pracy - często można poznać kogoś fajnego, albo współpracownika, albo klienta (oczywiście bez romansów w czasie pracy). Umówić się potem na kawę? To nie jest zbyt zobowiązujące, nie ma takiej presji jak randka, a może być miło. Może jak nie wypali jako związek to masz nowego znajomego, może wtedy jakaś impreza z jego gronem znajomych? I kolejna okazja będzie?

Moim zdaniem też łatwiej osobom młodym poznać kogoś w czasie imprezy bo są ku temu okazje, ludzie nie są jeszcze w stałych związkach. Ja jestem przed 30, ostatnio wybrałam się z kuzynką do baru normalnie masakra bardzo mało ludzi w moim przedziale wiekowym, tak więc w ten sposób może być ciężko. I jeszcze jak się małym mieście mieszka gdzie 60% to emeryci.

17

No ale nie ma co przesadzać z tymi imprezami. Ja nie znam w swoim środowisku nikogo kto by poznał kogoś na dyskotece na dłużej. A chodzę  też od 10 lat:)
U mnie znajomi poznali kogoś najczęściej:- przez znajomych, na internecie i w podróży.
Nie znam  żadnych przypadków poznania partnera gdy ktoś szedł ulicą, poszedł sam na koncert itp czy jak 4 przyjaciółki siedzą w kawiarni smile

Przez znajomych- nie mam na myśli, że komunikowali im, że szukają ale na np na wyjściach gdzie było ognisko itp i zawsze ktoś nowy dołączał więc była okazja poznać kogoś.

18

Lady09 napisał/a:

No ale nie ma co przesadzać z tymi imprezami. Ja nie znam w swoim środowisku nikogo kto by poznał kogoś na dyskotece na dłużej. A chodzę  też od 10 lat:)
U mnie znajomi poznali kogoś najczęściej:- przez znajomych, na internecie i w podróży.
Nie znam  żadnych przypadków poznania partnera gdy ktoś szedł ulicą, poszedł sam na koncert itp czy jak 4 przyjaciółki siedzą w kawiarni smile

Przez znajomych- nie mam na myśli, że komunikowali im, że szukają ale na np na wyjściach gdzie było ognisko itp i zawsze ktoś nowy dołączał więc była okazja poznać kogoś.

Mam podobne spostrzeżenia na ten temat. I też nie miałam na myśli, że masz aktywnie włączać znajomych w poszukiwania. Raczej, że poszerzając grono (poznając znajomych znajomych, i ich znajomych wink) możesz w końcu trafić. Prawdopodobieństwo jest też w tym przypadku o tyle większe, że skoro są znajomymi Twoich znajomych, to zapewne łączy Was wiele rzeczy, w których rozbieżność na początku może powodować dylematy/problemy (będą zapewne mniej więcej w podobnym jak Ty wieku, o podobnym wykształceniu, statusie, etc.). Mam nadzieję, że wiesz, o co mi chodzi.

19

maga164 napisał/a:

Próbowałam chodzić sama w różne miejsca - koncerty, spacery itp. przy czym nikt do mnie nie zagadał a ja sama nie mam śmiałości (tym bardziej że np. w ogrodzie botanicznym spotykałam same pary lub matki z dziećmi).

Obierz kierunek w drugą stronę i udaj się do zoo lub Ogrodu Japońskiego wink

20

maga164 napisał/a:

.....N4VV, nie w każde, na pewno w publiczne, żeby jak by co była droga ucieczki... smile

Wiadomo, że nie w maliny, ni oset - pokłuła byś się. smile

Gdzie jesteś?
W Łodzi.
Wiem, że w łodzi, ale na jakim morzu?

maga164 napisał/a:

.... Przydałby mi się już teraz big_smile

Ciekawe do czego. big_smile

Posty [ 21 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Chcę poznać mężczyznę do wzięcia

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024