Nestatyna bez posiewu, cytologii, niczego! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Nestatyna bez posiewu, cytologii, niczego!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

Temat: Nestatyna bez posiewu, cytologii, niczego!

Witam.
Bylam ostatnio u ginekologa, prywatnie. Pan doktor mial chyba ze 150 lat. Zbadal mnie dosc dokladnie (mam wrazenie, ze "wsadzil" mi reke az po lokiec). Niewiele mowil. Przypisal mi nystatyne, mam wrazenie, ze "na oko". Powiedzial ze mam lekki stan zapalny (czego? nie wiem. domyslam sie ze pochwy. ale przeciez nystatyna jest na grzyby.. i to antybiotyk!).
Kazal stosowac przez 7 dni (w opakowaniu jest 10 tabletek).

I tu pojawia sie moje pytanie.
We wtorek lece na 11 dniowe wakacje. Nie bedzie fajnie co noc pamietac o dopochwowej nystatynie. To raz.
Dwa, nie bedzie mozna pic %
Trzy, nystatyne trzeba przechowywac w lodowce - problem nie tylko z transportem, to jeszcze z trzymaniem jej w zimnie.. w hotelowym pokoju nie bede miec lodowki.
Cztery - nie daj Boze zrobi mi sie jeszcze jakies powiklanie/zakazenie, bo wiadomo, ze flora bakteryjna narazona bedzie na rozne "niebezpieczenstwa" w basenie itp.

Dzisiaj rano niewiele myslac, wzielam juz pierwsza dawke leku. Teraz chcialam wziac druga.. ale pomyslalam, ze moze skoro wg. lekarza i tak mialam brac tylko 7 dni, to moze na razie jednak zrobie przerwe, wroce z wakacji za 11 dni i wtedy zrobie cala kuracje.. a na razie bede tylko stosowac np. clotrimazolum, albo jakis probiotyk dopochwowy.

Dodam, ze nie mam zadnych(!) objawow, zero pieczenia, swedzenia, bolesci (poza bolem brzucha, ale to juz od kilku tygodni, mam jakie zatrzymanie miesiaczki od 2 miesiecy, na domiar zlego)

Pomozcie, netkobietki.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Nestatyna bez posiewu, cytologii, niczego!

Cóż, mnie też parę razy przepisano nestatynę, też na stan zapalny. Z tym, że miałam upławy.
Pewnie masz drobną infekcję.

Na Twoim miejscu zrobiłabym całą kurację po powrocie. Nie masz przecież żadnych innych objawów, nie szczypie, nie piecze.
Korzystaj więc z wakacji, po powrocie załatwisz co trzeba.

Ja nie miałam żadnych problemów po użyciu nestatyny. Żadnych efektów ubocznych.
Aha - ja bym sobie dokupiła we własnym zakresie jakiś probiotyk. Np. Provag. I brała równolegle z nestatyną.

3

Tylko jestem glupia, bo juz wzielam 2 pierwsze tabletki. Ale skoro lekarz mowil, ze mam leczyc sie tydzien, to i tak zostalo mi jeszcze 8 w opakowaniu. Pytanie tylko czy nic sie nie stanie po wzieciu 2 dawek antybiotyku, a pozniej przerwie? Bo rzeczywiscie nie ma to sensu brac tego ze soba na wakacje, gdzie nawet nie bede miala tego jak przechowywac!

4

Kuracja nie będzie skuteczna, jeśli ją teraz przerwiesz. Sens ma wybranie ciurkiem od jednej globułki do ostatniej. Inaczej kurację trzeba potem powtórzyć. Tak mi ginekolog powiedział, jak go pytałam, czy mogę zrobić przerwę, gdy brałam gynalgin. Akurat mi wypadała miesiączka w połowie tabletek, jeśli dobrze pamiętam. I kazał czekać do końca miesiączki, 2 dni odczekać i dopiero brać.

5

Mam wrazenie ze po tych 2 dawkach antybiotyku jest gorzej, niz przed nimi. A nie moge kontynuowac tego leczenia, bo od jutra nie bede miala jak. Ale jestem na siebie zla. Bez sensu.

6

Skończysz opakowanie, jak wrócisz z wakacji. Tylko umów się na wizytę, jak już opróżnisz wszystkie tabletki, to lekarz sprawdzi, czy leczenie okazało się skuteczne.

Z doświadczenia wiem, że Clotrimazolum raczej nie pomoże.

7

Dziekuje za pomoc smile

8

Mam pytanie odnośnie nystatyny, brałam przez pięć dni (takie miałam zalecenie) i po pierwszym dniu przerwy rano pojawiły się żółte galaretowate upławy, czy to mogą być "resztki" tabletki czy infekcja nie została wyleczona?

9

Katrinola napisał/a:

Mam pytanie odnośnie nystatyny, brałam przez pięć dni (takie miałam zalecenie) i po pierwszym dniu przerwy rano pojawiły się żółte galaretowate upławy, czy to mogą być "resztki" tabletki czy infekcja nie została wyleczona?

Trudno powiedzieć. Ja bym obserwowała się przez parę najbliższych dni. Jeśli nic się nie będzie działo, to znaczy, że kuracja podziałała.

10

w sumie dzisiaj już ok, może faktycznie wczoraj było tak tylko po nocy. Zobaczę jutro. W razie czego mam wizytę niedługo to też podpytam

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Nestatyna bez posiewu, cytologii, niczego!

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024