co zrobić żeby zaangażował się w związek? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » co zrobić żeby zaangażował się w związek?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 30 ]

1 Ostatnio edytowany przez ama (2013-10-23 09:56:19)

Temat: co zrobić żeby zaangażował się w związek?

Poznaliśmy się przez internet, spotykamy się od sierpnia, jesteśmy razem ale...
No waśnie. Twierdzi, że raz na tydzień spotkanie mu wystarcza (dla mnie to mało), że spotykanie częściej nie ma sensu. W ciągu tygodnia nawet nie zadzwoni zapytać co słychać, itd. Raz tylko zadzwonił, z miesiąc temu może to było. Dzwoni w piątek żeby umówić się na weekend. A kiedy się spotykamy w sobotę lub w niedzielę to jesteśmy przeważnie ze sobą 4-5godz., bo on ma coś (ostatnio 2godz bo grał mecz z kumplami).
On mówi, że chce być ze mną, że mu zależy na mnie i traktuje nasz związek poważnie (widząc po jego zachowaniu nie była bym w 100% pewna że traktuje to poważnie). Ja też chce z nim być ale poradźcie proszę, co zrobić żeby zaangażował się w związek?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: co zrobić żeby zaangażował się w związek?

On się określił kim ty dla niego jesteś? Partnerką czy panią do towarzystwa?

3

Paweł-1979 napisał/a:

Jego dziewczyną, kobietą.

4

Według mnie nic nie możesz zrobić, wiem jedno, gdy facetowi zależy nie ma dla niego żadnych przeszkód by to okazać i dążyć do kontaktu...

5

ama napisał/a:
Paweł-1979 napisał/a:

Jego dziewczyną, kobietą.

Zatem określił się i to tak odczuwasz?
Wybacz ,jeśli jakaś kobieta poświęcała by mi tylko parę godzin w tygodniu, miałbym szczere wątpliwości co do jej intencji pomimo deklaracji .
Jedyna rada, to tylko szczera rozmowa jak on to dalej widzi ,jeśli nie widzi problemu i nie będzie skłonny do zmian w postępowaniu to nie zawracaj sobie nim gitary .
No chyba że na siłę będziesz szukać zanęty, żeby jegomość się tobą raczył bliżej zainteresować i poświęcić ci więcej czasu. Tylko pytanie czy jest tego wart... wink

6

Faceta nie zmusisz do tego aby częściej chciał się spotykać, musisz go zachęcić a sam przyjdzie albo wrzuć na luz i spotykaj się tak dalej, co ci szkodzi, chyba jest dobry w łóżku?

7 Ostatnio edytowany przez ama (2013-10-24 16:59:37)

vinstrol napisał/a:

Faceta nie zmusisz do tego aby częściej chciał się spotykać, musisz go zachęcić a sam przyjdzie albo wrzuć na luz i spotykaj się tak dalej, co ci szkodzi, chyba jest dobry w łóżku?

Ale jak mam zachęcić żeby częściej się spotykał ze mną? Jakieś propozycje.

To nie o to chodzi, że jest dobry w łóżku czy nie. Tylko chce żeby poświęcał mi trochę uwagi, a on nawet nie zadzwoni w trakcie przerwy w pracy i nie zapyta co słychać.
Jakoś na początku spotykania się ze sobą nie był zmęczony. Co więcej w jednym dniu wszystko robił na styk ale się ze mną spotkał a był po pracy, przed naszym spotkaniem pojechał do domu, po spotkaniu pojechał do domu wziąć od kolegi grę i miał jechać do swojej ciotki, pomóc przestawić szafę. To dało się wtedy spotkać na tą ponad godzinę, nie?

8

no jak? jesli od samego początku wasz związek jest formą kontraktu ściśle ustalonego czasowo i organizacyjnie, jesli nie uczestniczysz w jego codziennym zyciu, on twoim, nie znacie swoich znajomych, nie wiecie nic o codziennych sprawach w pracy, nie znacie swoich upodoban kulinarnych i wszelkich innych, nie wiecie jak wygląda drugie, gdy nbudzi się rano.. to chyba to raczej układ a nie związek..
ale ja sie nie znam, starej daty jestem

9

End_aluzja napisał/a:

no jak? jesli od samego początku wasz związek jest formą kontraktu ściśle ustalonego czasowo i organizacyjnie, jesli nie uczestniczysz w jego codziennym zyciu, on twoim, nie znacie swoich znajomych, nie wiecie nic o codziennych sprawach w pracy, nie znacie swoich upodoban kulinarnych i wszelkich innych, nie wiecie jak wygląda drugie, gdy nbudzi się rano.. to chyba to raczej układ a nie związek..
ale ja sie nie znam, starej daty jestem

Nie, nie od samego początku nasz związek "jest formą kontraktu ściśle ustalonego czasowo i organizacyjnie...", owszem nie znam jego znajomych a on nie zna moich (zresztą mam tylko jedną koleżankę), znamy swoje upodobania kulinarne i wiemy co każde z nas lubi, wiemy jak wygląda drugie kiedy się budzimy rano (spędziliśmy ze sobą jedną noc po za domem).
I to nie jest układ. To jest związek. Tylko jak zmienić faceta? Wiem, nie zmienię go ale przynajmniej żeby częściowo się zmienił.

10

Dziwna sytuacja . Zachowuje się tak jakby chciał tylko seksu i nic więcej . Skąd wiesz co robi cały tydzień jak się nie spotykacie ? Może ma inną . Myślałaś nad tym. ?
Faceta nie zmienisz . Przynajmniej nie z takiego jaki on jest .

11

jesli od początku facet nie dąży do tego, żeby z tobą być, jesli pomiędzy spotkaniami nie utrzymuje z tobą praktycznie żadnych kontaktów

to może łączy was raz w ytygodniu? może jesteś jak tenis? albo basen??

12

ama napisał/a:
vinstrol napisał/a:

To nie o to chodzi, że jest dobry w łóżku czy nie. Tylko chce żeby poświęcał mi trochę uwagi, a on nawet nie zadzwoni w trakcie przerwy w pracy i nie zapyta co słychać.
Jakoś na początku spotykania się ze sobą nie był zmęczony. Co więcej w jednym dniu wszystko robił na styk ale się ze mną spotkał a był po pracy, przed naszym spotkaniem pojechał do domu, po spotkaniu pojechał do domu wziąć od kolegi grę i miał jechać do swojej ciotki, pomóc przestawić szafę. To dało się wtedy spotkać na tą ponad godzinę, nie?

Pytanie czy tak się spotykał przed seksem czy również po. Może tez nie mieć potrzeby ciągłego wydzwaniania do Ciebie bo po co? rozmawiasz z nim w sposób interesujący czy przynudzasz na zasadzie co robisz, jak tam itd... wiedz że na początku się poznajecie a potem już chleb powszedni, ty potrzebujesz uczucia a on zdobywać, więc musisz być dla niego ciągle atrakcyjna, być wyzwaniem, być interesująca.

13

vinstrol napisał/a:
ama napisał/a:
vinstrol napisał/a:

Pytanie czy tak się spotykał przed seksem czy również po. Może tez nie mieć potrzeby ciągłego wydzwaniania do Ciebie bo po co? rozmawiasz z nim w sposób interesujący czy przynudzasz na zasadzie co robisz, jak tam itd... wiedz że na początku się poznajecie a potem już chleb powszedni, ty potrzebujesz uczucia a on zdobywać, więc musisz być dla niego ciągle atrakcyjna, być wyzwaniem, być interesująca.

od sierp\nia się spotykają i juz mu się znudziła??
patrz, żeby on sie nią zainteresował, to ona musi być atrakcyjna, być wyzwaniem, być interesująca

a jej wystarczy, że raz w tygodnie on poświęci jej dokłądnie 5 godzin swojej uwagi, zainteresowania i czasu...
kobiety są jednak dziwne...

14

Ja bym tak nie mogła żeby widzieć się z Moim partnerem raz na tydzień i to tak krótko .

15

Cześć, jestem nowa. Zauważyłam, że ludzie, którzy poznają sie przez internet często nie starają sie zbytnio. Zachowują sie jak gdyby w każdej chwili mogli poznać kogoś lepszego. Często spotykają  z kilkoma osobami jednocześnie. Niestety...

16

I tak też może być w tym przypadku . Że dlatego się spotyka z nią tak rzadko bo ma inne . Nie wiadomo

17

ama ten Twój "związek" wcale związku nie przypomina. To jest jakiś zwykły układ, nawet jeśli on twierdzi, że jest inaczej. Czy znasz dużo par, które poświęcają sobie tak mało czasu? Oczywiście pomijam tutaj te, które dzieli duża odległość i tym podobne. On swoim postępowaniem daje Ci sygnał, że mu na Tobie nie zależy. Gdyby mu zależało to dzwoniłby, interesował się co u Ciebie słychać, proponował częstsze spotkania. Zastanów się czy on jest wart Twojego czasu i zaangażowania.

18

Ty czekasz aż on się odezwie a może w rzeczywistości ma inną lub inne . Taki koleś nie jest wart uwagi . Na pewno poznasz jakiegoś chłopaka który na prawdę będzie cię kochał i szanował a tego typka sobie odpuść . To i tak nie przetrwa przynajmniej nie w szczerości

19

End_aluzja napisał/a:
vinstrol napisał/a:
ama napisał/a:

od sierp\nia się spotykają i juz mu się znudziła??
patrz, żeby on sie nią zainteresował, to ona musi być atrakcyjna, być wyzwaniem, być interesująca

a jej wystarczy, że raz w tygodnie on poświęci jej dokłądnie 5 godzin swojej uwagi, zainteresowania i czasu...
kobiety są jednak dziwne...

Bo ta dziewczyna jest potrzebująca, stawia się w obliczu dużo niższej wartości niż on, dlatego facetowi mogła się znudzić, tak mu się sprzedała i teraz cierpi, stracił zainteresowanie. To bardzo częste jest że kobieta stawia faceta na piedestale i odwrotnie, potem ktoś kogoś goni na łeb na szyję. Po prostu nie ta liga, ja wiem że to ciężkie słowa ale trzeba mieć tego świadomość.

20

Jestem teraz w takiej samej sytuacji, jak ty !. Niedługoo zwariuję, spotykamy się raz w tygodniu, chociaż mieszkamy osiedle obok...I gdy się spotykamy to twa to ok 4-5h hmm to bardziej przypomina układ niż związek, jest tak i w twoim i w moim przypadku. I co najlepsze, ja tęsknie a on nawet nie wyjdzie z inicjatywą spotkania, czasem zastanawiam się jak przyciągnąć go do siebie ponownie lub jak być z nim w tym układzie i nie cierpieć a traktować to luźno...Teraz nic się nie odzywam, myślę, że sam się stęskni a jeśli nie będzie pisać przez jakiś czas, będzie to jednoznaczne(Tobie też tak radzę wink ), że to była zabawa moimi uczuciami... bo to układ i nawet lepiej, żebyś to tak traktowała na zasadzie, jesteście sami a więc czasem potrzebujemy by nas ktoś przytulił, pocałował i tak dalej...chyba, że coś takiego Ci nie leży to wtedy rozglądaj się za chłopakiem, który będzie dbał o Ciebie. Takiego chłopaka nie zmienisz i nie sprawisz, że będzie Ci oddany jak od samego początku taki nie był...

21

joasiabasia61 napisał/a:

Cześć, jestem nowa. Zauważyłam, że ludzie, którzy poznają sie przez internet często nie starają sie zbytnio. Zachowują sie jak gdyby w każdej chwili mogli poznać kogoś lepszego. Często spotykają  z kilkoma osobami jednocześnie. Niestety...

A jaki sposób na poznanie kogoś jest lepszy niż Internet ?

22

Facet79 napisał/a:
joasiabasia61 napisał/a:

A jaki sposób na poznanie kogoś jest lepszy niż Internet ?

Zagadać do kobiety na żywo.

23

Co to za facet który nie interesuje się swoją kobietą w ciągu tygodnia, nie zadzwoni nie napisze? Pajac jakiś. Ma Was drogie Panie za rzecz, która jest jego i bawi się nią gdy tego chce. Rozumiem że może mieć swoje sprawy ale wypadałoby nawet napisać jak minął dzień jak się czuje co słychać....
Dla mnie to brak szacunku i zainteresowania drugą osobą ;////

24 Ostatnio edytowany przez Anhedonia (2013-10-29 21:56:53)

ama napisał/a:

...nie znam jego znajomych a on nie zna moich (zresztą mam tylko jedną koleżankę),
znamy swoje upodobania kulinarne i wiemy co każde z nas lubi,
wiemy jak wygląda drugie kiedy się budzimy rano (spędziliśmy ze sobą jedną noc po za domem).
I to nie jest układ (?) To jest związek.
Tylko jak zmienić faceta? Wiem, nie zmienię go ale przynajmniej żeby częściowo się zmienił.

A JAK ZMIENIĆ CIEBIE (by DOTARŁO, że ON nie chce tego, czego życzysz sobie TY - może dla niego JEDNAK układ?) młotkiem czy przystawiając pistolet do głowy?
Nikogo - czy to facet czy kobieta - wbrew jego woli zmienić się NIE DA. I tyle...

25

Nie ma między Wami żadnej więzi, tak to często jest ze znajomościami przez Internet.

26

facet to zdobywca lubi polowanie podchody zasadzki...
ale czy ktoś może mi podać KILKA PRZYKŁADÓW co zrobić, jakie zasadzki, podchody, co zrobić by zapolował???

27 Ostatnio edytowany przez prekvapenie (2013-11-24 14:11:25)

ama napisał/a:

ale czy ktoś może mi podać KILKA PRZYKŁADÓW co zrobić, jakie zasadzki, podchody, co zrobić by zapolował???

Podchody, zasadzki? Zapolował??? Że co? A Ty to jakaś zwierzyna? Wybacz ale nic z tego nie rozumiem smile

Mogę Tobie powiedzieć jak to u mnie jest. Na mnie zawsze robiły wrażenie kobiety które COŚ osiągnęły w życiu. Kiedyś były to chociażby bardzo dobre stopnie w szkole, teraz jak dorosłem to zwracam uwagę na pasje, zainteresowania, pomysłowość w spędzaniu czasu... Jeżeli spotykam taką kobietę to zwyczajnie w świecie CHCĘ z nią przebywać, chcę z nią rozmawiać o tym, a najlepiej jak możemy coś razem zrobić, niech to będzie zwykła, wspólna wycieczka za miasto. Wtedy wszystko się dzieje samo, bez podchodów, zasadzek... bo to jakaś dziecinada. A polowanie kojarzy mi się z dyskoteką więc może tam pójdziesz smile

28

ama napisał/a:

Jeśli będzie chciał "zapolować", to zapoluje. Jeśli nie będzie chciał, to nic na to nie poradzisz... Bądź sobą, to najlepsze co możesz zrobić.

29 Ostatnio edytowany przez Lady09 (2013-11-24 19:43:05)

No a wlicza Cię w swoje plany na przyszłość? Zabiera do znajomych itd? Jak nic z tych rzeczy to pewnie Pan chce układu na miłe spotkanie a w tygodniu robi swoje, może nawet randkuje z innymi na necie. Więc albo rozmowa z nim albo zachowuj się tak jakbyś nie miała faceta też i tyle. Wydaję mi się, że podchodami nic nie zdziałasz bo z tego co mówisz on się nie interesuje Tobą w tygodniu w ogóle.
Ja tak miałam z facetem z portalu randkowego, oczywiście nie przyzna się do dziś, że szukał luźnej znajomości, mówił mi cały czas że jesteśmy razem, no ale co mialam pomyśleć jak na sylwestra poszedł beze mnie itd.  W koncu coraz rzadziej się odzywał. mnie też już to wkurzało, że niby mam kogoś a jestem sama- aż się to rozeszło.

Posty [ 30 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » co zrobić żeby zaangażował się w związek?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024