Przepisy na obiadki i deserki dla 6-miesięcznego dziecka - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » Przepisy na obiadki i deserki dla 6-miesięcznego dziecka

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Przepisy na obiadki i deserki dla 6-miesięcznego dziecka

Witam wszystkie mamy.
Możecie mi podać jakieś przepisy na obiadki i deserki dla 6-miesięcznego dziecka?
Ciągle kombinuję i pomyślałam, że tutaj zapytam.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Przepisy na obiadki i deserki dla 6-miesięcznego dziecka

Witaj,
oto kilka fajnych przepisów. Mój Mały uwielbiał je

ZUPKA JARZYNOWA

pół marchewki - niedużej, kilka plasterków pietruszki, mały ziemniak i pół jabłka
Ugotować do miękkości, dodać pół łyżeczki oleju rzepakowego rafinowanego. Całość zblenderować (zmiksować), ewentualnie przetrzeć przez sitko.

ZUPKA MARCHEWKOWA Z MIĘSEM

Mały por, sześć marchewek, kawałek selera, korzeń pietruszki, gotujemy w wodzie do miękkości. Ziemniaczka gotujemy w osobnym garnuszku z łupinką. Mięsko najlepiej ugotować na parze (dodajemy łyżeczkę mięska na słoiczek 125g). Wszystkie skąłdniki miksujemy blenderem (ziemniaczka wiadomo obieramy po ugotowaniu ze skórki). Przekładamy do słoiczków i mrozimy, ew. wekujemy. Można dodać kaszę jaglaną lub ryż

MUS JABŁKOWO - GRUSZKOWY

Dwa jabłuszka obrać i ugotować. Następnie zmiksować na jednolitą konsystencję, dodać 50 ml soku gruszkowego i zagotować. Dodać 2 łyżeczki kleiku ryżowego, wymieszać

MUS JABŁKOWY

1 duże słodko-kwaśne jabłko
sok jabłkowy klarowny
kleik ryżowy
Jabłko obrać, pokroić w kawałeczki, ugotować w niewielkiej ilości wody, by zmiękły, zmiksować, dodać kleik ryżowy i sok klarowny do smaku

3

Dziękuję bardzo. Naprawdę super przepisy smile

Ja też lubiłam gotować swoim maluszkom smile

Na początek startowałam tak jak Wy.
Zupki na włoszczyźnie, z kurczaczkiem, albo bez.
Delikatny rosołek.
Ziemniaczki z marchewką i masełkiem.
Później robiłam także risotto z brokułami, marchewką.
Ziemniaki z rybą.
Makaron ze szpinakiem.

Generalnie dawałam dzieciakom wszystko (stosownie do wieku). I przede wszystkim nigdy nie miksowałam potraw, a tylko rozgniatałam widelcem. To od początku uczy malca przeżuwać.
Wszystko oczywiście gotowane. Używałam głównie piersi, albo mięsa z udek bez skóry(są mniej suche).

Teraz moje dzieci (10 i 2 latka) są wielkimi smakoszami i jedzą wszystko smile

5 Ostatnio edytowany przez Olinka (2013-10-23 13:54:28)

spam
Ja z tej strony czerpie inspiracje w mojej 'maluszkowej' kuchni. smile

6

Dziękuję Wam bardzo smile

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » Przepisy na obiadki i deserki dla 6-miesięcznego dziecka

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024