Rozstanie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Rozstanie

Jestem  z chłoapkiem ponad 2 lata . Było cudownie ,dogadywaliśmy się wszystko było udane.  Mieliśmy sprzeczkę kiedy ja zwątpiłam w to co czuje byliśmy ze sobą w tedy 1,5 roku rozstaliśmy się na jakieś 2 miesiące on w tym czasie i tak ze mną się spotykał , głowie zachowywaliśmy się jak para tyle , że nie był to oficjalny związek. Nagle przestał się odzywać okazało się że znalazł inną. Kiedy tylko do Niego się odezwałam i powiedziałam mu , że nadal go kocham , on pękł i powiedział że czuje to samo wrócił. Ponad pół roku było cudowne zaczeliśmy się na nowo poznawać , spędzać więcej razem czasu ale nadszedł moment w którym zaczął dziwnie się zachowywać , pare dni później zostawił mnie a za 4 dni ulokował się u boku innej dziewczyny. Był z Nią dosłownie tydzień kiedy spotkaliśmy się i spojrzeliśmy sobie w oczy to było silniejsze od Nas i zaczeliśmy się całować itd. Po paru dniach znowu wróciliśmy do siebie. Ja wybaczyłam mu wszystko zaczęłam bardziej troszczyć się o nasz związek zrozumiałam że na prawdę go kocham. Ale właśnie ale On przez pierwsze pare dni był normalny jesteśmy ze sobą już 4 miesiące znowu a on dziwnie się zachowuje. Widujemy sie rzadko poniewaz on mowi ze ma tez swoich znajomych i chce miec dla nich czas , najbardziej bolalo mnie gdy weszlam na jego fb i przeczytalam rozmowe z kolezanka dla ktorej byl bardzo mily typu "kochanie" a dla mnie twierdził że nie potrafi byc taki bo sie zmienil i uwaza na slowa a to z nia to byly tylko zarty . Np. Ostatnio nie widzieliśmy sie 2 tyg. bo twierdzi że jak narazie nie ma na to czasu. Nie dzwoni , nie pisze bo tez nie ma czasu . Jak ja juz do niego napisze to pisze mi ze nie mamy o czym rozmawiac dlatego sie nie odzywa. Raz mowi mi ze mnie kocha a raz ze sam tego nie wie. Kiedy sie widujemy jest dobrze a gdy wracamy do domu jest albo kilkudnowa cisza albo rozmowa gdzie on mowi mi ze nie mamy o czym pisac. BArdzo Cierpialam z powodu jego przejsciowych  zwiazkow zawsze mowil mi ze jestem jedyna ze mnie kocha , ufalam mu tylko mu to jest moja 1 milosc i przed nikim nigdy nie bylam taka odwazna i do nikogo nigdy niczego takiego nie czulam . Ale teraz cierpie bo go kocham a on zadaje mi taki bol olewając mnie , i tym ze nie ma dla mnie czasu a jak podejmuje rozmowe ze musimy cos zmienic pisze mi ze znwou sie uzalam . Bo zawsze jak mu mowie zeby sie zmienilo to mowi ze bd lepiej a jak widac nie jest . Byliśmy na prawdę udaną parą i nie wiem co się z nami dzieje .  To są prawie 3 lata razem a ja się gubie . co powinnam zrobić ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Rozstanie

Byliście udaną parą. Czyli to za wami. Wydaje się, że facet znudził się tym związkiem. Jest do Ciebie w jakiś sposób przywiązany, ale to nie miłość.
Do końca nie potrafi sobie Ciebie odpuścić, tylko że jest z Tobą na pół gwizdka. Unika spotkań, rozmów. Tak nie zachowuje się osoba która kocha.
Zastanów się czy jest sens ciągnąć tą znajomość?

3

zamknać ten rozdział za sobą.
uspokoic emocje
'odnaleźc siebie
i otworzyć się na nowe doświadczenia

4

Zastanawiam właśnie się czy ciagnąć to dalej . Wiem, że najwkięszą obawą jaka jest dla mnie to to że zostane sama i nie poradze sobie z rozstaniem , poniewaz jestem przyzywaczajona do tego że po każdej kłótni zawsze wracaliśmy do siebie.

5

Czasem strach ma wielkie oczy. Wy już po prawdzie nie jesteście za bardzo razem. Nieczęste spotkania, brak rozmów. Nad czym się zastanawiać. Na co czekać. Zeby on oficjalnie kopnął Cię w cztery litery? Ja widząc takie zachowanie mojego faceta, kopnęłabym go w tyłek, bo czułabym się jak koło zapasowe. A nuż nie uda się z jakąś to ma do kogo wrócić.
Tego kwiatu, pół światu.

6

masz racje, jeszcze On ma czelność mowic mi że go kontroluje jak go zapytam np. co dzis robił.
swoje przeboleje ale może skonczy sie zycie w wiecznej niepewności.

7

...po każdej kłotni wracaliśmy do siebie....

dla mnie związek to nie ciągłe kłotnie, rozstania, powroty i godzenie
może to dowód, że specjalnie tak nakręcacie spiralę relacji, bo nie stać was na miłośną codzienność??

nie zbudujesz trwałej relacji na takich podstawach - nauczyciliście się nawzajem ranić, nauczyliście się godzić
a nauczyliście się wwspierać? cieszyc z codzienności?/
zycie to nie hustawka.. to taki - bardzo często - ruch jednostajny prostoliniowy....

w takim podążaniu do przodu musi ci towarzyszc człowiek, któremu ufasz, którego jesteś pewna, który cię nie rani, który cię akceptuje, który cię szanuje

i którego ty szanujesz..

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024