Sztuka czytania z oczu - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

1 Ostatnio edytowany przez Seraphim (2013-10-12 21:53:10)

Temat: Sztuka czytania z oczu

Witam serdecznie smile

Od paru dni przeglądam owe forum by mniej więcej poznać ciekawą psychikę kobiet. Czemu? Chciałem odpowiedzieć sobie na jedno nurtujące mnie zjawisko, ale sam niestety tego nie ograne. Wciąż nic do mnie nie przemawia , po prostu nie mogę was drogie Panie zrozumieć, dokładniej toku waszego postępowania big_smile. Tak ,że  pytam wprost .

Od połtora miesiąca chodzi za mną dziwna sytuacja ,że tak ujmę i nie wiem jak się zachować.
Mianowicie jestem w ostatniej klasie technikum. Od września następny rocznik zaczoł szkolenie zawodowe, wiadomo nowi ludzie nowe dziewczyny. Moj zwiazek skończył się dramatycznie przed wakacjami stąd tez znam to forum:D , ale jakoś nie nastawiałem się na nową znajomość chciałem zwolnić. Popracować nad sobą wyleczyć dusze. I tu zaczyna się problem .W jednych z 1 klas jest dziewczyna bardzo atrakcyjna która się podoba pewnie calej szkole jest rozchwytywana , a patrzac po mojej klasie to budzi na pewno spore emocje. Oczywiście na grupie fb koledzy ją sobie obczaili wiadomo. Jak się okazało jest modelką i ma chłopaka. Nie ruszyło mnie to bo nie miałem wobec niej żadnych planów, ale ... i tu zaczołem szukać odpowiedzi.

Zawsze gdy się mijamy na korytarzu lub jest gdzieś w pobliżu i ją przypadkiem  za uważe
dziwnie spogląda mi w oczy. Dziwnie? Po prostu nie jak inne kobiety ktore nie patrza wcale albo robią to bardzo naturalnie.   

Jej spojrzenie trwa zazwyczaj srednio, jest glebsze aż mnie ciary przechodzą i z wyrazem twarzy wskazującym na speszenie, lub nie zainteresowanie, następnie zawsze odwraca gwałtownie głowe albo odrazu zajmuje się czymś innym,miedzy innymi zaczyna rozmowę z koleżanką obok ,z którą przed momentem jeszcze nie rozmawiała. Następny dziwny aspekt że sytuacja taka powtarza się zawsze , z początku nie zwracałem na to uwagi , ale póltora miesiaca i dzien w dzien nasze spojrzenia się właśnie tak dziwnie krzyżują . Zastanawia mnie to bo gdy ide korytarzem zawsze z watachą klasy i zawsze spojrzy akurat na mnie i się odwraca. I tu nie rozumiem czemu na mnie? Normalny chłopak gdzie z taką twarzą to na wojne a nie do kobiet jeszcze tej klasy jak modelka... Może dla tego że mam 198cm wzrostu i sporą masę(96kg) więc łapie mnie wzrokiem jak piorun najbliższy punkt styczności , albo ogląda yeti? Nie chce sobie nic obiecywać bo wiem jak jest jeszcze ma chłopaka, ale z 2 strony nie jest jedyną pięknością w szkole ,lecz tylko ona tak dziwnie na mnie patrzy , z taką powtarzalnością więc głupio zaprzepaścić by to było. Ma 16 lat to myśle że jeszcze jest z niej szczeniak a nie kobieta pod względem psychicznym więc dlatego się tak zachowuje hmmm. Tak czy siak jestem do tego nastawiony sceptycznie się nie napalam na nic:D.

Sporo się rozpisałem ale jeszcze mam drugie pytanie co do psychiki człowieka. Często zastanawiam się nad tym czemu dobijając prędkość na autostradzie rzędu 250-283km/h scigiem czuje się strasznie wyluzowany i spokojny gdzie tak na prawdę trochę piasku i skończę w czarnym worku a odezwać się do obcej kobiety gdziem wiem że nic mi się nie stanie powoduje u mnie delirium clemens ?

No i Drogie Net-Kobiety co mam myśleć ? Nić? Olać sprawę , po prostu coś mi się zdaje , w głowie pieprzy,patrzy się bo patrzy.) Czy jednak to jej zachowanie ma jakiś związek jednak ze mną?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Sztuka czytania z oczu

Witaj

Tak dokładnie to nie można powiedzieć na 100% co tak
naprawdę "czuje" ona,że spogląda na Ciebie "inaczej"
jak inne dziewczyny. Ale jeśli jak piszesz wszyscy za nią
latają..... piękna ,modelka...... itp Hmm , a może ma
kaprys aby Ciebie uwieść i próbuje w ten sposób....
Czas pokaże, choć ma chłopaka , ale dziewczyny powiedzmy
za którymi szaleje cała szkoła.... lubią sobie owijać facetów
wokół palca..... a może się mylę.... to  tylko moje
założenie, względem tego co napisałeś. tongue

Pozdrawiam

3

Fajne:)

Zwlaszcza o tym czarnym worku..

Ech, chcialoby sie miec te nascie ..:D

4 Ostatnio edytowany przez Jaguar (2013-10-13 20:13:13)

Seraphim napisał/a:

Sporo się rozpisałem ale jeszcze mam drugie pytanie co do psychiki człowieka. Często zastanawiam się nad tym czemu dobijając prędkość na autostradzie rzędu 250-283km/h scigiem czuje się strasznie wyluzowany i spokojny gdzie tak na prawdę trochę piasku i skończę w czarnym worku a odezwać się do obcej kobiety gdziem wiem że nic mi się nie stanie powoduje u mnie delirium clemens ?

Bo przy takich predkosciach nic nie zalezy od ciebie. To jak zdanie sie na przeznaczenie, odpowiedzialnosc i decyzje przechodza na wyzszy szczebel. Cos jak totalne wyluzowanie. Rzeczy staja sie czarno biale...zginiesz lub przezyjesz.

Seraphim napisał/a:

No i Drogie Net-Kobiety co mam myśleć ? Nić? Olać sprawę , po prostu coś mi się zdaje , w głowie pieprzy,patrzy się bo patrzy.) Czy jednak to jej zachowanie ma jakiś związek jednak ze mną?

Dwie rzeczy...
1. 16 lat
2. Chlopak.

Malo toto niedojrzale i w stalym zwiazku.
No i przy twoim wzroscie to co sie dziwisz ze sie na ciebie kobiety patrza? tongue
Dwa metry faceta rzuca sie w oczy big_smile

Radze pozostac przy swoim rozwoju i jesli panna stanie sie dostepna na ogolnym rynku osob wolnych to wtedy sprobowac a nie babrac sie w rozbijanie zwiazku.

5

hehe- obstawiam kaprys, by się jeszcze bardziej dowartościować. Kobiety świadome swojej atrakcyjności często lubią łaskotać swoje ego.

6

Dziękuje tak też uczynię smile

7

przede wszystkim za szybko jeździsz:)
Ja bym i tak do niej zagadał, może być w związku bo nie ma nic lepszego do roboty i szuka lepszego faceta. Jak pogadasz to się dowiesz o co jej chodzi, to przecież takie proste, w ogóle nie myśl o jej facecie, to nie zbrodnia gadać z cudzą kobietą!

8 Ostatnio edytowany przez PiotrrtoiP (2013-10-27 01:06:01)

błędy. moderatorko usuń to

9

Hej. Gdzieś już pisałem odnośnie spojrzeń kobiecych spojrzeń w me oczy a już jestem wiekowy a spogladały młodsze i to prowadząc się za rękę z jej partnerem.  Było tego kilka razy różne. No i co mam sądzić,  że mnie wzrokiem podrywa obca  kobieta,  którą widziałem pierwszy raz?   Kokieteria? Duma, że ma kogoś byś zazdroscił?  Pamiętam żadna  kobieta nie dała odpowiedzi.  Są sygnały wzrokowe ale to musisz sam wyłapać bo to widać. Mi utkwilo w pamięci spojrzenie jej spojrzenie i cos w nim było zrozumiałem to później- rano - gdy nie było już tego blasku.  Podniecenie wywołuje chyba jakąś reakcję chemiczną i widać to w oczach.  Nie były to używki ani soczewki.  Ech teskno za tym wzrokiem.  a w nocy nic nie było.

10

Może Ci się po prostu wydawać; ona przyciągnęła Twoją uwagę, więc szukasz wskazówek na siłę, że Ty jej też; nasza psychika bardzo różnie odbiera bodźce wzrokowe... a kobiecy wzrok; jeżeli patrzy Ci prosto w oczy to znak, że jest silną kobietą... mogła też zauważyć Twoje zainteresowanie i wzrokiem chce Cię odepchnąć... 

Co do prędkości... To normalne; czujesz się pewnie; musisz dobrze jeździć; ale lepiej za kółkiem nie uświadamiaj sb tego bo może to się źle skończyć

Pozdrawiam wink

11

samotna_m napisał/a:

Może Ci się po prostu wydawać; ona przyciągnęła Twoją uwagę, więc szukasz wskazówek na siłę, że Ty jej też; nasza psychika bardzo różnie odbiera bodźce wzrokowe... a kobiecy wzrok; jeżeli patrzy Ci prosto w oczy to znak, że jest silną kobietą... mogła też zauważyć Twoje zainteresowanie i wzrokiem chce Cię odepchnąć...

No właśnie tak dosłownie myślę , nie  szukam  jej wzroku na siłe.  Minęły już 3 miesiąc unikam jej wzroku lecz kontem oka kontroluje ją sobie.  Idąc korytarzem widzę  kontem oka na ławce siedzi i zadziera głowę trzymając ja w moim kierunku. Natomiast w szatni gdy ide ona sobie gaworzy  ze swoimi koleżankami ,zbliżam się do nich rozmowy cichną i zadziera głowę na chwilę <ja oczywiście patrze się przed siebie dozą satysfakcji:D>  ale wciąż jednak wole myśleć że mi się to wydaje choć nigdy zmysł wzroku czy słuchu i logicznego myślenia mnie nie zawiódł .Młodość zamiast na dziewczynkach spędziłem na ścigaczu ,strzelczankach asg i treningach krav magi, wiec mam zaległości w stosunkach damsko-męskich i wyczuciu zachowań;/

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024