Wiele razy słyszałam, że ktoś poleciał gdzieś za bardzo małą kwotę. Parę razy w życiu latałam, wcześniej szukałam najtańszych biletów, ale nigdy nie udało mi się zarezerwować takich super tanich, o jakich mówią inni
Jakie są wasze doświadczenia? Jak szukać, żeby znaleźć dobrą okazję i polecieć gdziekolwiek za małe pieniądze? ![]()
Wiele razy słyszałam, że ktoś poleciał gdzieś za bardzo małą kwotę. Parę razy w życiu latałam, wcześniej szukałam najtańszych biletów, ale nigdy nie udało mi się zarezerwować takich super tanich, o jakich mówią inni
Jakie są wasze doświadczenia? Jak szukać, żeby znaleźć dobrą okazję i polecieć gdziekolwiek za małe pieniądze?
Ja szukam przez stronę skyscanner.To chyba nie reklama?Czasem juz cos jest od 30-50 zł. Oczywiście bez opłat za bagaż i takichtam innych.
Moj tata raz kupil bilet za 8 funtow z gdanska do Londynu.
Moj kolega kupic za 3 funty.
4 2013-10-09 11:39:24 Ostatnio edytowany przez Iceni (2013-10-09 19:07:35)
Hehe... Ja pamiętam jeszcze czasy kiedy się z Londynu do PL latało na bilecie za 1p
cały koszt biletu to były opłaty lotniskowe.
A jak szukać? Nie tyle jak, co kiedy. Najtańsze bilety są w martwych sezonach i w środku tygodnia. Najdroższe w weekendy.
Drogo wychodzi kiedy się rezerwuje zbyt wcześnie - na kilka miesięcy przed. Drogo też kiedy czeka się na ostatnia chwile bo najlepsze oferty są już wykupione.
Wystarczy sobie poobserwować oferty różnych linii i łatwo zaobserwować pewne prawidłowości.
Ja szukam przez stronę skyscanner.To chyba nie reklama?
Nie, to nie reklama, tylko opinia ![]()
30 - 50 zł + opłaty lotniskowe oczywiście?
Sporo jest stron czy grup na facebooku, które wrzucają niemal codziennie pojawiające się okazje na loty. Czasem są to oferty kilkudniowe, więc czysty przypadek często decyduje o trafieniu dobrej okazji:)
Sporo jest stron czy grup na facebooku, które wrzucają niemal codziennie pojawiające się okazje na loty. Czasem są to oferty kilkudniowe, więc czysty przypadek często decyduje o trafieniu dobrej okazji:)
Podasz jakąś konkretną stronę? ![]()
wpisz na fb "mleczne podróże" - wrzucają na bieżąco atrakcyjne oferty biletów w 2 strony;)
ja osobiście na stronie ryanaira poluje na okazje (najlepsza z nich póki co była 29 zł do mediolanu begramo - z powrotem też taka cena(wylot z poznania), i do budapesztu za 19 zł -w drugą stronę tyle samo(wylot z modlina))
gdy zamawialam te bilety pamiętam że mediolan rezerwowałam z koleżankami jakieś 1,5 miesiąca wcześniej a budapeszt był taki tani,gdyż to była świeża linia i pewnie wrzucili pule tanich biletów.
oczywiśćie cena biletu dotyczy tylko bagażu porecznego.
Oo, dzięki
Rzeczywiście za taką cenę gdzieś polecieć, to normalnie grzech nie skorzystać ![]()
Właśnie i o tak tanich słyszałam również z Wrocławia do Londynu za 212 zł i też jakoś mi dziwnie uwierzyć że to jest już z opłatą lotniskową...no a oprócz bagażu podręcznego.... jak to się ma ta cena. Bo przecież powiedzmy jadąc lecąc gdzieś na tydzień musimy zabrać większy bagaż...
Właśnie i o tak tanich słyszałam również z Wrocławia do Londynu za 212 zł i też jakoś mi dziwnie uwierzyć że to jest już z opłatą lotniskową...no a oprócz bagażu podręcznego.... jak to się ma ta cena. Bo przecież powiedzmy jadąc lecąc gdzieś na tydzień musimy zabrać większy bagaż...
zazwyczaj te tanie oferty lotu w obie strony są tak skonstruowane ,że wylot powiedzmy jest w poniedziałek a podróż powrotna w środę ( dużym minusem jest też zazwyczaj wylot albo bardzo wcześnie rano albo bardzo późno wieczorem).
[do budapesztu wylatywałam w niedziele o 14 a wracałam do warszawy w poniedziałek o 16 ;/)
Co do bagażu podręcznego to pamiętam że moja koleżanka miała małą walizeczkę na kółkach której wymiary były dopuszczalne wg danego przewoźnika , więc z rzeczami nie ma tragedii, na 3,4 dni bez problemu da się zabrać najpotrzebniejsze rzeczy ; )
Cena biletu z wrocławia do londynu w obie strony za 212 zł jak najbardziej prawdziwa.
ale trzeba też zwrócić uwagę na to,że lotnisko to Luton lub Stansted (ok. 50 km od Londynu, ) co również wiąże sie z dodatkowymi kosztami dojazdu do centrum.
Dziękuję Sarenko
A tak wiem o tym lotnisku Stansted
że potem pociągiem tam gdzie chce się udać.... ![]()
Dziękuje za info
dobrze mieć info wcześniej i być na bieżąco.....
Dziękuję Sarenko
A tak wiem o tym lotnisku Stansted
że potem pociągiem tam gdzie chce się udać....
Dziękuje za infodobrze mieć info wcześniej i być na bieżąco.....
nie ma sprawy !;)
Cena biletu z wrocławia do londynu w obie strony za 212 zł jak najbardziej prawdziwa.
ale trzeba też zwrócić uwagę na to,że lotnisko to Luton lub Stansted (ok. 50 km od Londynu, ) co również wiąże sie z dodatkowymi kosztami dojazdu do centrum.
Tak jest zawsze. Na większe lotniska mało kiedy można załapać się na dobrą cenę
Ale są połączenia, są pociągi - więc jak się ma czas (czyli o dobrej godzinie będzie się na miejscu) to spokojnie ![]()
15 2014-03-07 14:15:07 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2014-03-09 19:50:28)
Osobiście korzystam z portalu spam i spam - tutaj znajduje dużo promocji lotniczych. Dodałam sobie ich na Fejsbuku i mam powiadomienia o promocjach.
Na Facebooku jest mnóstwo stron i grup gdzie ludzie polują na okazje lub postują takie, które sami znajdą. Warto! ![]()
Ja lubię takie strony na facebook'u, ale chyba mam pecha, bo nigdy nic fajnego mi się nie trafia ![]()
Jesli chodzi o tanie połączenia lotnicze to faktycznie jest mnóstwo stron poświęconych taniemu lataniu, wystarczy wpisac w wyszukiwarkę, niektóre gromadzą całe rzesze zapaleńców skłonnych wymieniać się informacjami.
ja osobiści eszukam bezpośrednio na stronach przewoźników, wspomniana już przez rossankę strona może służyć orientacyjnie, ale ma też sporo minusów i wielu lotów (moim zdaniem) nie zauważa.
Oczywiście latając lowcostowymi liniami trzeba brać pod uwagę, że często lądują na lotniskach daleko od miast docelowych i trzeba jakoś stamtąd dojechać, co czasem wielokrotnie przekracza koszt biletu.... Chociaz z reguły i tak raczej się opłata w porównaniu do "normalnych" linii. Jeśli chodzi o bagaż, to jakaś bujda, że nie da się spakować na ileśtam dni w podręczny. Travelling ain't fashion show! Po prostu po spakowaniu się trzeba się rozpakować i zostawić w domu 90% rzeczy. Da się!
Jeśli chodzi o bagaż, to jakaś bujda, że nie da się spakować na ileśtam dni w podręczny. Travelling ain't fashion show! Po prostu po spakowaniu się trzeba się rozpakować i zostawić w domu 90% rzeczy. Da się!
Oczywiście, że się da! Nawet mi do głowy nigdy nie przyszło, że mogę się nie zmieścić w podręczny ![]()
My w zasadzie juz od kilku dobrych lat nie latamy z biurami podróży. Mają wysokie ceny i jestem zdania,że o wiele bezpieczniej jest samemu sobie wszystko zaplanować. Jeśli ktoś z Was planuje w najbliższym czasie podróz za granicę to może zainteresuje go to,żę linia lotnicza KLM oferuje promocje na tanie loty.
Aktualnie można z nimi polecieć do Bostonu w USA.
Koszt w dwie strony z Warszawy to 2400 zł.
Lecimy z mężem w styczniu ![]()
są specjalne grupy na facebooku gdzie ludzie piszą o tanich biletach
sama kiedyś z takiej grupy korzystałam i wyszło o wiele taniej
taniej jest zawsze wtedy, kiedy kupuje się bilety z dużym wyprzedzeniem. dodatkowo trzeba śledzić po prostu ofertę przewoźników. ja na fb obserwuję fly4free i tam często trafia się coś fajnego ![]()
Jeśli lecicie tam, gdzie nie ma bezpośrednich połączeń - czasem warto wyszukiwać loty z innych miast w Europie. Często wyszukiwarki nie łączą tanich z dużymi liniami lotnicznymi
Są specjalne strony internetowe, które specjalizują się w wyszukiwaniu tanich lotów.Parę razy za niewielkie pieniądze, leciałam na weekend do różnych miast w europie. Widziałam także że są loty do usa, więc możliwości są naprawdę duże.
Najlepiej polubić jakiś fanpage na fb - wtedy wszystkie najlepsze oferty od razu pojawiają się na naszej tablicy. Czasami są np. mega oferty jak loty po Europie za kilkanaście złotych czy na drugą stronę oceanu (Meksyk, USA, Brazylia...) za mniej niż tysiąc złotych!!!
Sama wiele razy skorzystałam z ofert europejskich. Mój natańszy lot kosztował 4zł!!! (z Puli do Oslo) więc trzeba korzystać!
Dokładnie, najlepiej na fejsie chyba polubić, bo wtedy najszybciej dostaje się powiadomienia. Jak podają np. pulę tanich biletów polskiego busa to liczy się czas i kto pierwszy ten jedzie taniej.
Albo samemu można szukać, jak się wie gdzie chce się jechać to szukać po datach i cenie ![]()
Ja polubiłam na portalu społecznościowym fanpage stron wyszukujących tanie połączenia dzięki temu nie muszę szukać tylko od czasu do czasu tam zaglądam i zawsze coś jest.
Ja zawsze korzystam ze strony francuskiej ,wpisuje w Google " vol pas cher edreams" i są najtańsze loty.Zwlaszcza z polski do Francji
vol pas cher edreams? wygląda jak popularne wyszukiwarki typu skyscanner ![]()
skyskanner!
nie mogę chyba dać linka, bo mnie zablokują, ale można wygooglować ![]()