Morderstwo w moim mieście - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Morderstwo w moim mieście

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

1 Ostatnio edytowany przez DeliciousNight (2009-07-15 00:39:15)

Temat: Morderstwo w moim mieście

Na początku napiszę, że nie jestem pewna, czy umieściłam wątek w odpowiednim miejscu...

Nie mogę uwierzyć o czym się dzisiaj dowiedziałam ! W moim mieście znaleziono ciała 2 osób-dziewczyny (17lat) i chłopaka (18 lat) ! Sam fakt, że znaleziono te ciała  przeraża mnie, a fakt, że dziewczyna miała wyprute serce i wątrobę, a chłopak nerki wstrząsnął mną tak, że nie mogę o niczym innym myśleć. Boję się wyjść nawet przed własny dom, mimo, że nie jestem osobą strachliwą. To jest przerażające !!! Jak można dopuścić się takiego okrucieństwa ?! Ciała zostały znalezione na peryferiach koło torów kolejowych. Jeszcze nic dokładnie nie wiem, bo to świeża sprawa, ale jak tylko się dowiem, to napiszę... Jakiś czas temu jak jechałam autobusem, to widziałam ogłoszenie, że poszukiwana jest właśnie ta dziewczyna... A najgorsze jest to, że obawiam się, ze to nie będą jedyne ciała, bo wczoraj na stacji benzynowej widziałam kolejne ogłoszenie z serii "poszukiwana/poszukiwany", tyle że teraz chodziło o 40-paro letnią kobietę. Mieszkam w małym mieście, więc fakt ten wstrząsnął mną jeszcze bardziej, bo w dużych metropoliach takie rzeczy zdarzają się częściej,a kiedy myślę sobie, że mieszkam jakieś 2km od miejsca gdzie znaleziono ciała i nieraz tamtędy chodziłam, to ciarki mnie przechodzą...
Dziwi mnie jednak fakt, że ktoś porwał ich,wypruł te narządy i tak po prostu porzucił w krzakach. A W y co o tym myślicie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Morderstwo w moim mieście

Cóż można o tym myśleć? Masakra kompletna, ale nie możesz popadać w panikę, bo oszalejesz. Zawsze takie coś może się każdemu przytrafić bo świat jest pełen świrów i złych ludzi. Postaraj się chociaż nie wyobrażać sobie że ktoś będzie się na Ciebie zasadzał wink Aczkolwiek faktycznie w małych miastach bardziej się czuje taką tragedię, bo jest bardziej kameralnie i mniej ludzi oznacza większe szanse na bycie ofiarą. Grunt, że ich nie znałas, ale zabójstwo wręcz serialowe -.-'

3

dziewczynę znałam z widzenia...chłopaka być może też, bo nie wiem jeszcze o kogo chodziło...jak to usłyszałam, to myślałam, ze ktoś sobie robi ze mnie jaja, ale kiedy powiedziało mi to kilka innych oso, to stwierdziłam, że to jednak musi być prawda...masakra, co ludzie mogą mieć w głowach!

4

To brzmi, jakby ktoś chciał ich zabić dla narządów, ale z jakichś powodów porzucił je gdzieś. Albo brzmi to jak psychopatyczne zabójstwo.

Na pewno nie możesz popadać w paranoję i bać się wyjść z domu, chociaż pamiętaj, że lęk ma swoje uzasadnienie i boimy się, by móc się chronić. Więc wykorzystaj swój strach do zadbania o własne bezpieczeństwo, nie chodź sama po zmroku, unikaj odludnych miejsc, jeśli masz się dzięki temu poczuć bezpieczniej chodź z np. małym dezodorantem, którym mogłabyś psiknąć w twarz ew. napastnikowi. To brzmi idiotycznie, ale mojej koleżance uratowało skórę, a przy tym czuła się pewniej poza domem.

5

Takie fakty zawsze wstrasaja ludzmi bez wzgledu na to czy to duze miasto czy małe.W małym miescie jednak sa wieksze szanse znalezienia sprawcy bo mniej podejrzanych a nawet obca osoba bedzie szybciej znaleziona.Dlatego trzymaj sie cieplo i mam nadzieje ze juz nikomu nic sie nie stanie zlego. Bardzo wspolczuje rodzicom ofiar bo te dzieci do[piero zaczynaly zyc marzenia plany wakacje.....A co do zachowania ostroznosci jak najbardziej zachowaj ale z domu wychodz za dnia .wszystko sie wyjasni Pozdrawiam cieplutko

6

najbardziej boję się tego, że to chyba nie będą jedyne ciała...ja na szczęście wszędzie poruszam się autem, zazwyczaj nie sama, więc aż tak bardzo się nie boje,ale wczoraj wieczorem jak już było ciemno chciałam wyjść do auta,bo zostawiłam tam mp3, to się nie odważyłam, bo auto stoi na końcu posesji, a za moją działką nie ma żadnej posiadłości, tylko zapuszczone krzaki. masakra jakaś hmm

7

No niestety takie rzeczy się zdarzają... ludzie potrafią być okrutni i no... nieludzcy. Też bym się bała gdzieś wyjść na Twoim miejscu DeliciousNight. Przynajmniej na razie dopóki się cokolwiek  nie wyjaśni. Po co kusić los? Biedne dzieci... nie wiem jak tak można. Wydaje mi sie, że ktoś musi mieć jakieś poważne urazy psychiczne czy coś takiego, żeby dopuścić się takiej potworności...

8

wspolczuje takiej sytuacji. warto teraz zachować ostrożność, tylko nie popadaj w paranoję (nocą do auta też bym nie wyszła).
faktycznie wygląda to jakby zabici byli dla narządów sad

9

Chyba w tym coś jest,że gdy takie historie mają miejsce w naszym mieście to przechodzą nam ciarki po plecach i boimy się wychodzić z domu.To co się stało z tymi młodymi ludźmi jest szokujące,współczuję ich rodzinom.To jakiś psychopata bo człowiekiem trudno nazwać taką bestię.

10

ciagle czekam na jakies nowe informacje, szperam w necie, bo podobno cos juz umiescili, ale nic nie moge znalezc hmm

Az mnie ciarki przechodza, jak to czytam? Co taki czlowiek ma w psychice? Ze nie dosc ze zabija, to wypruwa organy... Eeee! Okropnosc.
Ps. Wcale sie nie dziwie ze nie wyszlas z auta, ja tez bym tego nie zrobila.
Good Luck!

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Morderstwo w moim mieście

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024