Otóż drogie panie jak i oczywiście panowie
, chciałbym zasięgnąć u was porad. Chodzi między innymi o pomoc w wyborze miejsca. Więc moja najdroższa ma pod koniec października urodziny i ja jako osoba najważniejsza dla niej, chcę wynająć najlepiej domek nad jeziorem lub jakieś inne piękne miejsce, oczywiście zamierzam urządzić w nim romantyczną kolację, wspólną kąpiel, więc wanna jest wskazana i oczywiście miło spędzoną noc przy kominku. Przechodząc do sedna sprawy mam pytanko i prosiłbym o pomoc w sprawie wyboru miejsca na owy wyjątkowy weekend,ponieważ może niektóre z pań doświadczyły takiego wydarzenia
. Najbardziej pożądane miejsca przeze mnie to Wielkopolska, ale jeżeli będzie w innym miejscu, ale bardzo pięknie to także nie omieszkam rozważyć tą propozycję
. Wszelakie hotele raczej odpadają, po pierwsze ceny mają z kosmosu ( wiele domów oferuje o wiele więcej przy mniejszej cenie
) a po drugie bardzo duża ilość jest w miastach lub w rejonach, gdzie przebywa wiele osób
no i jeżeli nie byłoby problemu z dowozem kolacji to byłbym bardzo zadowolony;) sam także oglądam ogłoszenia ( już teraz, aby nie załatwiać nic na ostatnią chwilę, bo z mojego doświadczenia to bardzo różnie bywa i człowiek jest zdegustowany
) i jest bardzo dużo ofert w górach, a jeżeli mam jechać dalej to bardziej jestem skłonny nad morze
. Osobiście nie jestem najlepszym kucharzem (przynajmniej ja tak sądzę
), ale mimo wszystko dla swojej drugiej połówki robię wyjątki to nie zdążę przygotować wszystkiego, tym bardziej że to ma być niespodzianka i wchodząc razem do domku chciałbym od razu urządzić kolację, a gotowanie w moim pomyśle odpada
( wiecie panie, wchodzicie i są zapalone świeczki, winko na stole i kolacja itp.
)
1 2013-09-30 17:02:18 Ostatnio edytowany przez Marcopolo (2013-09-30 17:10:36)
Teraz po sezonie nad morzem nie jest tak drogo.
Polecam Łebę , od 8 km od samej Łeby ceny wynajmu pokoju sięgają do 25zł za dobę . Standardy wysokie ,jak na mój gust przynajmniej.
Kolacja w restauracji w mieście i wypad na wydmy ,moja żona była zachwycona ![]()
3 2013-09-30 18:22:29 Ostatnio edytowany przez Marcopolo (2013-09-30 18:32:44)
Paweł-1979 Dzięki za odpowiedź na pewno rozważę także Twoją propozycję (jeżeli kwestie finansowe ulegną zmianie)
, zwłaszcza, że to niezła propozycja, aczkolwiek kieruję się własną kreatywnością i już mam plan na romantyczny weekend tylko miejsca trzeba poszukać, a z tym troszkę mi się zejdzie
. Rozważałem też pobyt w Spa, ale to można wykorzystać na rocznicę
w każdym bądź razie czekam na kolejne ciekawe propozycje i dziękuję wszystkim za pomoc z góry w wyborze miejsca
. P.S. Pawle mam pytanko do Ciebie, czy mógłbyś mi powiedzieć czy nad morzem poza sezonem liczba osób jest znacząco ograniczona np. w Łebie ? Nie miałem okazji nigdy poza sezonem być nad morzem, zwłaszcza że góry kuszą bardziej w sezonie zimowym tym bardziej jak ktoś jest bardzo aktywny w tym okresie
i czy mógłbyś polecić konkretną restaurację w mieście podanym przez Ciebie
ponieważ nie zawędrowałem jeszcze do Łeby, chociaż w tym roku były takie plany
.
No to ja jestem świeżo "po" takiej niespodziance, bo wczoraj miałam urodziny i moją niespodzianką był romantyczny wyjazd w góry. Trochę daleko, bo z Wrocławia aż do Piwnicznej Zdrój i przez całą drogę nie wiedziałam gdzie jedziemy :-) Ale na miejscu, jak zobaczyłam okolicę hotelu to - wow! warto było jechać w nieznane. Hotel Piwniczna jest po prostu bajkowy, jest pięknie położony nad samą rzeką, z cudownym tarasem z widokiem na góry (zdjęcie poniżej).
Na stronie tego hotelu jest pokazana jedna z łazienek - z ogromną wanną i przeszkleniami z niesamowitym widokiem. My akurat mieliśmy inny pokój. Ciekawostką jest fakt, że każdy pokój jest inny, nie ma dwóch takich samych. My korzystaliśmy ze spa, bo to było moje urodzinowe marzenie w tym z zabiegów na ciało, które są dodatkowo płatne, ale strefa spa, z saunami i basenami jest w cenie noclegu. Do tego jest tam bardzo kameralnie i romantycznie. Obsługa jest wyjątkowo miła i sympatyczna więc myślę, ze nie będzie problemu ze spełnieniem dodatkowych życzeń :-)
edit: nie pokazuje mi fotki, którą chciałam wstawić, musisz sobie wygooglać ten hotel - Hotel Piwniczna i tam w galerii restauracji jest fotka tego cudownego tarasu.
5 2013-10-02 14:44:02 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2013-10-02 14:47:55)
Pomysł super, gdyby mój facet wpadał na takie
Tylko musisz to dobrze przemyśleć - moim zdaniem na przykład pod koniec października nad morzem jest średnio przyjemnie, lepiej jechać w góry... chyba, że nie chcecie wychodzić w ogóle z pokoju to wtedy nie ma różnicy
)) Ja też bym chyba wolała pojechać w góry i się zaszyć w jakiejś chatce nawet na weekend - najlepiej już zimą! Chociaż jak tak się zastanowić i trochę popatrzeć, to jednak może lepiej jest jechać gdzieś bliżej "cywilizacji"? Człowiek jednak coraz bardziej wygodny się robi... Tak sobie właśnie myślę, że też może wreszcie pora zmotywować mojego faceta żebyśmy się ruszyli z domu (sam się chyba nie domyśli....). Wpadł mi właśnie w oko taki artykuł link usunięty i to może być jedna z inspiracji. Może sylwester albo jakoś wcześniej się uda wyskoczyć na taką mini wyprawę?
Wstawianie linków jest na forum niedozwolone. Proszę, zapoznaj się z regulaminem forum. Moderatorka Wielokropek
6 2013-10-02 20:24:16 Ostatnio edytowany przez Marcopolo (2013-10-02 20:28:24)
Jeżeli domek w zimę w górach to raczej nie zostalibyśmy w domku, ponieważ w górach jesteśmy bardzo aktywni, szczególnie w sezonie
. Moja luba sama powiedziała, że wolałaby chyba jechać nad morze niż w góry jesienią
. Jodu się człowiek nawdycha nad morzem haha
. Jeżeli mogłabyś podać link na pw to będę wdzięczny
. Twój facet nie odczuwa, że możesz już być zmęczona ciągłym siedzeniem w domu
? Może podsuwaj jakieś pomysły i zaświeci się jemu lampka w głowie
. Tak nawiasem pisząc
Chociaż jak tak się zastanowić i trochę popatrzeć, to jednak może lepiej jest jechać gdzieś bliżej "cywilizacji"? Człowiek jednak coraz bardziej wygodny się robi...
masz coś na myśli
? Jakieś Spa
?