oczekiwania wobec związku- rezygnacja z uczucia - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » oczekiwania wobec związku- rezygnacja z uczucia

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: oczekiwania wobec związku- rezygnacja z uczucia

Witam,

mam do Was pytanie, bardziej jako temat do dyskusji niż prośbę o radę.

Gdzie jest granica między zdrowymi oczekiwaniami wobec związku a szukaniem przysłowiowego księcia na białym koniu spełniającego szereg punktów z listy oczekiwań?

Moje rozmyślania nie wzięły się znikąd. Sama "przestawiłam" jedną znajomość na koleżeńskie tory, mogę powiedzieć, że zrezygnowałam z potencjalnej szansy na związek. Facet ma po prostu kilka cech, które mnie odrzucają, są sytuacje, w których wolałabym, żeby zachował się inaczej. I nie są to sprawy typu: żeby dzwonił do mnie pięć razy dziennie. Chodzi np o pomysł na swoje życie, którego nie ma. Miałam czasem wrażenie, że jak minie pierwsze "wow" to zanudzę się z nim na śmierć. Nie jest mi obojętny, bo mamy kontakt ze sobą, dzwonimy do siebie, ale nie mogłam się przekonać do niego, tak do końca. Zaczęłam się zastanawiać, czy może za bardzo sobie nie wymyślam z tymi "rzeczami", których u niego nie lubię. Ale z drugiej strony jeśli chcemy z kimś być to akceptujemy go mimo wad i czujemy, że chcemy, a ja cały czas miałam te wątpliwości.

Co o tym myślicie?

Pozdrawiam big_smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: oczekiwania wobec związku- rezygnacja z uczucia

A co Ci w nim nie odpowiada?

3

Prawda jest taka, ze często oczekujemy księcia z bajki. No ale jak pociągają Cie osoby z pasją i swoją wizją na życie to poszukaj takiego człowieka.

4

agnik napisał/a:

A co Ci w nim nie odpowiada?

Teraz poczuję się jak żandarm tongue
Skończył studia, które go nie interesują, szuka pracy, która nie jest związana z jego studiami, które go zresztą niezbyt interesowały, ma podejście "nie chce mi się".W wolnym czasie ogląda filmy na laptopie, siedzi na fb, kwejku itp (oczywiście, wszystko jest dla ludzi), ewentualnie jest impreza i dużo %.
Jestem wymagająca wobec siebie, pewnie stąd takie krytyczne spojrzenie na niego. Nawet jak czytam to, co napisałam zastanawiam się, po co mi w ogóle taka znajomość? Fakt, dobrze się przy nim czuję i jest chemia między nami- ale co czuję do niego, skoro myślę to, co napisałam? Nie mam poczucia, że żyć bez niego nie mogę. Chciałabym, żeby on dogonił mnie w moich pomysłach, a nie ciągnął do tyłu. A jakoś tego w nim nie widzę. Doszłam do wniosku, że to nie jest facet dla mnie.
Ale czy nie przesadzam?

5 Ostatnio edytowany przez Katarzynka82 (2013-09-22 21:34:31)

Ja już tworzę 7 związek i co teraz chyba trafiłam na odpowiedniego smile
Lpiej przemyśl wszytsko 10 razy niż potem będziesz tego żałować.

6

panna_m napisał/a:

.... Doszłam do wniosku, że to nie jest facet dla mnie. Ale czy nie przesadzam?

Nie przesadzasz.
Myślisz - czyli wątpisz.
To dobrze dla wszystkich.

7

panna_m- Opowiedz o sobie. W czym jesteś od niego lepsza? Wiesz czasami ludzie nie mogą zaakceptować drugiej osoby, bo sami nie działają i mają pretensje do innych o to czego sami nie mogą zrealizować u siebie. Coś na podobieństwo matek, które narzucają swoim dzieciom realizacje własnych niespełnionych ambicji.

8

sluuu napisał/a:

W czym jesteś od niego lepsza?

Nie napisałam, że jestem. Mam studia, które lubię, zainteresowania, które realizuję i cenię sobie rozwój. Żyję takim życiem jakie mi odpowiada, on żyje swoim i nie chcę go zmieniać na siłę, ale nie musi mi się jego styl życia podobać. I o to chodzi mi w tym temacie.
Ale z reszty Waszych postów wynika, że moje wątpliwości są po części słuszne smile

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » oczekiwania wobec związku- rezygnacja z uczucia

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024