TERMIN CIĄŻY!!! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » TERMIN CIĄŻY!!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: TERMIN CIĄŻY!!!

Mam takie pytanie.
Ciąża od OM liczy 40 tygodni? a zazwyczaj rodzi sie tak w 38 tygodniu ciąży ale to 38 tygodni od zapłodnienia czy od daty 1 dnia ostatniej misiączki bo juz się pogubiłam. Mając np termin na początek listopada to licze od tego listopada 38 tygodni czy licze od ostatniej misiączki 38 tygodni???

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: TERMIN CIĄŻY!!!

Ciąża liczy standardowo 38-42 tygodni licząc od daty ostatniej miesiączki. Termin porodu ginekolog ustala na podstawie pierwszego dnia ostatniej miesiączki + 40 tygodni (9 miesięcy + 7 dni), więc jeśli np ostatnia miesiączka zaczęła 2 lutego to termin porodu z miesiączki lekarz wyliczy ci na 9 listopada.

Nie jest tak, ze zazwyczaj rodzi się w 38 tygodniu. Od 38 tygodnia ciążę uważa się za donoszoną, ale termin faktycznego porodu zależy od bardzo wielu czynników i absolutnie nie ma tu żadnej zasady smile

Mam nadzieję, że pomogłam smile

3

a po miesiączce za kilka dni czy kilkanaście wystepują płodne to od zaplodnienia jest ile mniej więcej tygodni? jak to jest?

4

To już zależy od tego jakie masz długie cykle, czy nie byłaś w danym miesiącu chora itd. Standardowy kalendarzyk mówi, że dni płodne występują mniej więcej między 10 a 17 dniem cyklu. Ale jeśli Twój cykl trwa dłużej niż standardowe 28 dni, byłaś chora, miałaś duży stres itd to te dni mogą się zdecydowanie przesunąć.

5

wiem kochana smile

Przepraszam ,że nudze ale dajmy na to ze wiem kiedy doszlo do zaplodnienia to ile liczyc od tego tygodni? jak lekarz liczy od 1 dnia miesiaczki od 38 do 40

6

lekarz liczy od 1 dnia ostatniej miesiaczki,a po za tym USG tez wyliczy termin

7

no tak termin mam na 6 listopada.
Chodzi mi o to czy te 38 tygodni liczy sie od terminu od 6 wstecz ? tak

8

Mi mój lekarz na początku ustalił termin porodu na 30 stycznia.We wtorek byłam na kolejnej wizycie i usg i mój termin zmienił się nagle na 19 stycznia.;)

9

monika, nie liczy sie od terminu planowanego porodu wstecz tylko od ostatniej miesiaczki wprzod, dziewczyny juz ci to napisaly. skoro wiesz kiedy doszlo do zaplodnienia to w czym problem?

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » TERMIN CIĄŻY!!!

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024