POMOCY - WYPOWIEDZENIE, A PORZUCENIE PRACY - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » POMOCY - WYPOWIEDZENIE, A PORZUCENIE PRACY

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

1

Temat: POMOCY - WYPOWIEDZENIE, A PORZUCENIE PRACY

Mam pytanie do kogoś kto się zna na tym lub miał może podobną sytuację.
Pracowałam 1,5 roku w jednej firmie, która ma sporo punktów. W umowie nie mam miejsca pracy jako konkretnego punktu tylko po prostu "punkty". Ostatnio przenieśli mnie na inny punkt, co jest zgodne z umową, ale ja tam nie chce pracować. Wzięłam więc wypowiedzenie, z tym że obowiązuje mnie dwutygodniowy okres wypowiedzenia, a ja tam już nie chcę pracować ani dnia dłużej. Na razie jestem na urlopie na żądanie, ale urlop ten dobiega końca.
Moje pytanie - czy jeśli w okresie wypowiedzenia nie stawie się do pracy to czy pracodawca może mnie zwolnić dyscyplinarnie za porzucenie pracy?
Albo czy mogę napisać wypowiedzenie bez zachowania okresu wypowiedzenia i za przyczynę podać zmianę miasta zamieszkania np.? Że nie mam gdzie mieszkać, w związku z czym muszę wracać do domu rodzinnego.
Czytam te wszystkie artykuły, rozdziały i szczerze to się pogubiłam.
Proszę o odpowiedź!!!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: POMOCY - WYPOWIEDZENIE, A PORZUCENIE PRACY

Jeżeli pracujesz na podstawie umowy o pracę i obowiązuje Cię dany okres wypowiedzenia, to jeżeli pracodawca nie zwolni Cię w tym czasie ze świadczenia pracy, musisz ją wykonywać do końca tego okresu. Możesz sporządzić na piśmie porozumienie stron - Ciebie z pracodawcą w przedmiocie skrócenia okresu wypowiedzenia, ale on musi wyrazić na to zgodę.

3

Odp: POMOCY - WYPOWIEDZENIE, A PORZUCENIE PRACY

Poczytaj sobie na stronie rady pracowników. Oni tam mają dużo artykułów. Ewentualnie gazeta prawna czy coś takiego jest. Internet jest bogactwem wiedzy, szukaj!

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » POMOCY - WYPOWIEDZENIE, A PORZUCENIE PRACY

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024