Często wspomina byłą - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Często wspomina byłą

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 19 ]

Temat: Często wspomina byłą

Poznałam faceta całkiem niedawno - w lipcu. Jest bardzo fajnie, miło. On jest czuły, opiekuńczy pokazuje, że mu zależy, że mu sie podobam. Dzwoni, smsuje....itd.
W maju tego roku rozstał się z laską po roku i 4 m-cach.
Niestety często o niej wspomina. Zawsze mówi o niej w negatywnym kontekście. Nie wyzywa od "szmat" ale np. mówi, że była bardzo zazdrosna, że często sie kłócili, że go szpiegowała itd.

Nie wiem co o tym myśleć. Po pierwsze krótko się znamy i nasz związek to jeszcze jakby nie do końca poważny związek. Po drugie rozstał się z nią w sumie dość niedawno.
Nie wiem dać mu czas i zobaczyć czy to się będzie jakoś "leczyć" czy przeprowadzić rozmowę smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Często wspomina byłą
Millenia napisał/a:

Poznałam faceta całkiem niedawno - w lipcu. Jest bardzo fajnie, miło. On jest czuły, opiekuńczy pokazuje, że mu zależy, że mu sie podobam. Dzwoni, smsuje....itd.
Niestety często o niej wspomina. Zawsze mówi o niej w negatywnym kontekście. Nie wyzywa od "szmat" ale np. mówi, że była bardzo zazdrosna, że często sie kłócili, że go szpiegowała itd.

Nie wiem co o tym myśleć. Po pierwsze krótko się znamy i nasz związek to jeszcze jakby nie do końca poważny związek. Po drugie rozstał się z nią w sumie dość niedawno.
Nie wiem dać mu czas i zobaczyć czy to się będzie jakoś "leczyć" czy przeprowadzić rozmowę smile

stan sie jego przyjaciolka.... poczekaj az mu przejdzie, to swieza sprawa, a ty jests na dobrej drodze by zdobyc jego serce, ale nie rob mu wyrzutow, to normalne ze ja wspomina, ufa ci i to najwazniejsze smile

3

Ehhh zdradzana - co ja bym bez Ciebie zrobiła ... smile
Dzięki smile

Miałam podobną sytuacje, po czasie okazało się, że wspomina bo żywi do byłej partnerki uczucia. Ktoś świadomy i dojrzały nie wchodzi w nowe relacje, związki, jeżeli nie przeżyje poprzedniego rozstania w samotności. Inaczej będzie wspominać, a to u Ciebie sygnał, że nie zamknął poprzedniego etapu. A jak ma budować nowy dom, jak fundamenty są u byłej partnerki ?

5

Byś może daje Ci do zrozumienia czego nie chce w nowym związku smile.

6

mialam kiedys podobna sytuacje i takze nie rozumialam tego.Pomyślałam - ma przy sobie fajną kobiete jest miło siedzimy sobie w romantycznym miejscu a on myśli o bylej dziewczynie? i to za kazdym razem? potem zobaczylam w jego telefonie ze dzwonila do niego.Kiedy zapytalam czy się kontantują skłamał,że nie.Odpusciłam sobie.I wiesz co? pierwsze po zerwaniu umowil się z nią na impreze.A podobno taki nieszczesliwy był przy niej.
To mi uswiadomiło,ze jezeli facet nie zyje przeszłością i jest skupiony poznawaniem mnie.Cieszy się spotkaniem i sie stara zebym dobrze sie czuła to znaczy,ze jest dla mnie.I poznalam kogos takiego.Ciesze się ze zakonczylam tamtą beznadziejną znajomość.

7

czarnaona napisał/a:

Odpusciłam sobie.I wiesz co? pierwsze po zerwaniu umowil się z nią na impreze.A podobno taki nieszczesliwy był przy niej.
To mi uswiadomiło,ze jezeli facet nie zyje przeszłością i jest skupiony poznawaniem mnie.Cieszy się spotkaniem i sie stara zebym dobrze sie czuła to znaczy,ze jest dla mnie.I poznalam kogos takiego.Ciesze się ze zakonczylam tamtą beznadziejną znajomość.

Ileż ja bym musiał dziewczyn sobie odpuścić...

Millenia - nie znam faceta, każdy przypadek inny - Ty wiesz czy to babiarz, czy mu zależy na tobie.
Zakładam, że zależy, wtedy jest jak pisze zwykłyfacet - daje do zrozumienia czego nie lubi w związku, co było nie do przełknięcia.

Niemniej od maja do lipca - raptem 2,3 mce a minimum po związku wynosi 6 mcy. Więc nie dziwię się, że wspomina, może jest w kontakcie nawet. Daj mu czas, bądź inna niż była, daj mu swobodę a nie stos pytań. On jest z tobą i to najważniejsze. W jego głowie rodzą się wątpliwości i decyzje - bądź więc inna i bądź przy nim. To jedyna droga by na zawsze był z Tobą.

8 Ostatnio edytowany przez Pyskata (2013-09-06 21:42:07)

Remi napisał/a:

Ileż ja bym musiał dziewczyn sobie odpuścić...

Bez sensu. Co, jesteś z nimi wszystkimi teraz?

remi napisał/a:

Zakładam, że zależy, wtedy jest jak pisze zwykłyfacet - daje do zrozumienia czego nie lubi w związku, co było nie do przełknięcia.

A potem Ci powie, że może inny kolor włosów by Ci pasował (tamta takie miała), może załóż spódniczkę, zamiast spodni (tamta lubiła spódniczki)... itp itd.

Remi napisał/a:

On jest z tobą i to najważniejsze.

Ciałem. Bo myślami jest przy byłej.

Odpuść. facet ewidentnie się nie wyleczył z byłej.

9

Pyskata - strasznie upraszczasz.
Ironicznie napisałem, że musiałbym wiele kobiet sobie odpuścić, bo większość jest emocjonalnie związana nawet wchodząc w nowy związek, tak jak ów facet.
Kolejna sprawa - poleciałaś strasznie dopowiadając do normalnej sprawy - coś mi nie pasuje, coś poważnego, daję znać, jakieś spódniczki czy kolor włosów - jakby to nie pasowało to by się nie spotykał...
Jest facet z autorką bo mu zależy, lecz zawsze są chwile gdy myśli o kimś innym. Poczytaj wątki o fantazjach kobiet jak zdradzają z innymi niż mężowie smile

10

Bo to jest proste:)

W nowy związek wchodzi się z "czystą kartą".
Jeśli nie, to ktoś tu będzie cierpiał.

Remi napisał/a:

Kolejna sprawa - poleciałaś strasznie dopowiadając do normalnej sprawy - coś mi nie pasuje, coś poważnego, daję znać, jakieś spódniczki czy kolor włosów - jakby to nie pasowało to by się nie spotykał...

Też było ironicznie. A na poważnie, dawać do zrozumienia co się lubi, a co nie, w kontekście zachowania byłej, to szczeniackie podejście. Chciałoby się rzec: zrób tak, a polecisz:/

Fantazja fantazją, sama mam nieziemskie, ale oczekiwania wobec związku z drugą osobą powinny być realne.

A autorka wątku zaniepokojona jest częstotliwością wspomnień o byłej. też bym była.

11

Millenia a może po prostu zapytaj go o to czy jest gotowy na nowy związek. Rozmowa być może pomoże rozwiać Twoje wątpliwości.

12

Millenia napisał/a:

Jak dla mnie, to facet pierdoła...'wypłakuje' Ci się w rękaw.
Masz być antidotum, na jego nieszczęśliwą miłość?

Zaiste, w dziwny sposób okazuje swoje zainteresowanie Tobą...

13

Kiedyś gdzieś usłyszałam,że jak facet wypowiada się o byłej w negatywny sposób to źle o nim świadczy...
Mój były chłopak też często wspominał byłą. W zasadzie bardzo często. I też niby miało to mieć negatywny wydźwięk ale bolało . Np.:często mówił,że jest zadowolony , bo ja go nie krytykuję,a jak był z Agnieszką, to ona miała pretensje ,że nie chodzi w koszulach. Albo rzucał jakąś anegdotką z nią 'w tle'. 'Jak byłem jeszcze z Agnieszką to byliśmy na koncercie. I na tym koncercie bla bla bla'.

Uwierz,że na dłuższą metę to bardzo nieprzyjemne.
Myślę,że Twój chłopak sobie nie poradził z rozstaniem.
Myślę,że (przepraszam za wyrażenie ) jesteś 'zapchajdziurą'...

14

zdradzana88 napisał/a:

stan sie jego przyjaciolka.... poczekaj az mu przejdzie, to swieza sprawa, a ty jests na dobrej drodze by zdobyc jego serce, ale nie rob mu wyrzutow, to normalne ze ja wspomina, ufa ci i to najwazniejsze smile

Wg mnie to źle doradzasz. Ja od razu poprosiłbym, żeby nic nie mówił o swojej byłej. To juz przeszłośc, teraz skupamy się na terażniejszości. To odnoszenie się do byłej jest zawsze podejrzane, tak jakby nie mógł o niej zapomniec i nie mógł w pełni zaangazować sie w nowy związek. smile

15

O byłych mówi się dobrze, albo wcale smile

16

lovemurder napisał/a:

O byłych mówi się dobrze, albo wcale smile

I ja tez tak robię wiec nic nie mówię big_smile

17

Tak więc, na ostatnim spotkaniu kiedy to znowu pojawił się temat K.powiedziałam lubemu, że ciekawa jestem kiedy się z niej wyleczy bo czuję się jakbyśmy byli we trójkę. Powiedział tylko ok, nie będę już o niej mówił.

Zobaczymy czy pomoże.
Jak nie to adios. Szkoda czasu.

18 Ostatnio edytowany przez Linka (2013-09-10 11:14:13)

Millena, musisz z nim szczerze porozmawiać  , po prostu smile
Ja jak poznałam mojego męża to miał dziewczynę (swoją pierwszą) już chwile z nią był...zaraz po rozstaniu z nią zaczeliśmy być razem (nie rozbiłam ich zwiąku w żaden sposób, ona sama z nim zerwała ale to długa historia) mimo, że tak szybko po rozstaniu z tamtą był ze mną to nigdy o niej nie mówił...ja sama o niej wspominałam a on tylko mówił "ja jej nie chcę znać" lub "ciesze się, że nie mam z nią nic wspólnego"...

Teraz pytanie dlaczego Twój partner mówi o swojej byłej? Czy nie może o niej zapomnieć? Czy tak po prostu mówi bo mówi? Zapytaj go czy chce nowego związku czy może lepiej żeby pierw wyleczył sie z poprzedniego...
pozdrawiam!

Posty [ 19 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Często wspomina byłą

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024