Kupka noworodka... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Kupka noworodka...

Kobietki moja malenska ma tydzien. Karmie ja piersia, ale martwi mnie jej kupka sad Ma taka wodnista. Konsystencja jest tak rozcienczona, ze wchlania sie w pampers. Czy to jest biegunka, czy poprostu dzieci karmione piersia tak maja ?? :!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Kupka noworodka...

witaj ja jestem mam z troszkę większym doświadczeniem bo moja córcia ma 16 miesięcy. U nas też tak było jak karmiłam ją piersią to kupka była wodnista, nawet ja ją dokarmiałam mlekiem w proszku to ta kupka też była taka troszkę wodnista. Także nie powinnaś się martwić.

3

Twoje maleństwo jeszcze nie do końca ma dobrze rozwinięty układ pokarmowy , jest to dla niego nowość organizm musi się przyzwyczaić  powiem szczerze , że nawet lepiej jak kupki są wodniste niż dzidziuś miałby zatwardzenie , z pewnością odwiedza cię położna bądź będziesz miała za niedługo wizytę u lekarza więc możesz mu powiedzieć o twoich troskach:) pozdrawiam

4

Dzieki kobietki smile

5

Dzieki za cenne informacje.

6

Tinka, nam pediatra powiedziała, że biegunka jest wtedy, kiedy dziecko zapełnia od 10 pieluch wzwyż - i to nie sikami wink I nie chodzi tu o takie "kleksiki", które zdarzają się takiemu maluchowi przy popierdywaniu, ale o faktyczne zapełnienie pieluchy.

A reszte o konsystencji wynikającej z niedojrzałości układu pokarmowego, już wyżej przeczytałaś. Ja dodam jeszcze, że mleko matki ma faktycznie właściwości lekko przeczyszczające, bo inaczej maluch mógłby nie potrafić się załatwić, bo cały układ ma jeszcze niedojrzały i zwyczajnie na początku jeszcze nie wie, które mięśnie trzeba przy tej procedurze rozluźnic, a które napiąć i robi na odwrót, więc przy innej konsystencji miałby potężny problem. No i swoją drogą spróbuj załatwić się na leżąco wink to też nie takie proste. Więc tak to natura obmyśliła, żeby małemu człowiekowi trochę ułatwić.

7

moje dziecko miewało biegunki często kiedy ja zjadałam np za dużo niedozwolonych owoców ( trudno było dostosowac się do diety) ale poważniejszy problem pojawił się po szczepieniu, zapewne złapałyśmy w przychodni jakiegoś wirusa, trwało to na szczęscie tylko dwa dni, wtedy przystawiałam małą do piersi bardzo często a do tego przemycałam jej orsalit żeby się nie odwodniła, na szczęście w miarę szybko przeszło

8

A może ta biegunka to reakcja na szczepienie była a nie wirus? Dzieci czasem niezbyt dobrze reagują na szczepienia i mają różna sensacje.

9

Mój synuś też taką robił,wieksza część wchłaniała się w pampersa,dopiero gdy przeszłam na butelkę kupka zrobiła się normalna. U dzieci karmionych piersią wodnista kupka jest najwidoczniej normą.

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024